Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik FETÖ okulunda 14 odalı misafirhane bulundu

        Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kapatılarak Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) devredilen ve darbe girişimi sırasında İstanbul Atatürk Havalimanı'nda şehit olan Zekeriya Bitmez'in adı verilen okulda, toplantıların yapıldığı 2 büyük salon ile 14 odalı misafirhane bulundu.

        Yalnızca asansörle çıkılabilen konforlu ve son derece modern bir şekilde donatılan odalarda himmet toplantılarına katılanların kaldığı iddia edildi.

        "BURADA KİRLİ VE HAİN ÇALIŞMALARI YÖNETMİŞLER"

        Malatya Valisi Mustafa Toprak, "Herhalde burada kirli ve hain çalışmalarını yönettikleri, değişik yapılanmaları yönettikleri yer gibi burası anlaşılıyor, tespit ediliyor. Sadece dersliğin, laboratuvarın, müdür, memur odasının bulunması gereken bir okulda maalesef Milli Eğitim Kanunu'nda ve yönetmeliklerinde olmayacak şekilde bir yapılanma da olduğu anlaşılıyor. Bundan sonra bu gibi ihanet yapılanmalarının oluşmaması için çok dikkatli olmak durumundayız. Eğitim, öğretimin mutlak suretle devletimizin koyduğu esaslar çerçevesinde, devletimizi, milletimizi var edecek, değerlerimizi ortaya çıkaracak ama istismarcıları her türlü hırsızı, ipsizi, meşru olacakmış gibi insanları kandıran ihanetçileri de elimizin tersiyle itecek, demokrasi ve hukuk içerisinde onların cezasını vereceği bir noktaya da getirmemiz gerekiyor" dedi.

        Ferdi DURDU/MALATYA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ