Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ tutuklananlar, gözaltına alınanlar ve görevden uzaklaştırılanlar 21.09.2016

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonlarında yeni tutuklama, gözaltına alınma ve görevden uzaklaştırılma haberleri gelmeye devam ediyor. İşte 21 EylülÇarşambagünü içerisinde haklarında işlem yapılan kişilerin listesi...

        MANİSA'DA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Turgutlu ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ/PDY) yönelik sürdürülen operasyonda gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklandı.Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda ilçede yürütülen operasyon kapsamında gözaltına alınan aralarında öğretmen ve esnafın da bulunduğu Y.B, M.Ç. ve İ.K, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.Y.B. ve M.Ç, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, İ.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        ANKARA'DA 17 ER TAHLİYE EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Ankara'da tutuklanan erlerden 17'sinin tahliyesine karar verildi.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, soruşturmadaki delilleri değerlendiren cumhuriyet savcıları, nöbetçi sulh ceza hakimliğinden, daha önce tutuklanan Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda askerlik yapan 17 erin tahliyesini talep etti.

        Talebi kabul eden hakimlik, erlerin tahliyelerine karar verdi.

        DENİZLİ'DE 16 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açığa alınan 16 öğretmen gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, ilçede yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında daha önce açığa alınan 16 öğretmen, gözaltına alındı. Operasyonda, hakkında gözaltı kararı çıkarılan öğretmenlerin evlerinde arama yapıldı.

        Aramalarda çok sayıda belge ve dokümana el konulurken, 16 öğretmenle ilgili işlemin emniyette devam ettiği bildirildi.

        AA

        MUŞ'TA 6 KAMU ÇALIŞANI GÖZALTINA ALINDI

        Muşta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 6 kamu çalışanı gözaltına alındı.

        Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 2 polis ve Muş Kapalı Cezaevinde görevli 4 infaz koruma memurunun örgütün kriptolu iletişim programı "ByLock"u kullandıkları belirlendi.

        Şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

        Emniyete götürülen şüphelilerin işlemleri sürüyor. (AA)

        ANKARA'DA GÖZALTINA ALINAN 11 KİŞİ ADLİYEYE GETİRİLDİ

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturması kapsamında gözaltına alınan Yeniçağ gazetesi yazarı Adnan İslamoğullarının da arasında bulunduğu 11 kişi, Ankara Adliyesine getirildi.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince adliyeye getirilen şüphelilerin savcılık ifadeleri alınmaya başladı.

        İfade verenler arasında İslamoğullarının yanı sıra Ramazan Akgün, İrfan Sönmez, Kerim Çoraklık, İbrahim Kambur, Mehmet Derebeyoğlu ve Zeynel Abidin Kıymaz da bulunuyor.

        Yeniçağ gazetesi yazarları Servet Avcı, Kürşad Zorlu ve Yavuz Selim Demirağ da aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınmış, ancak daha sonra emniyetten serbest bırakılmışlardı. (AA)

        BİLECİK SÖĞÜT'TE 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bilecikin Söğüt ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 11 kişi gözaltına alındı.

        İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, soruşturma çerçevesinde sabahın erken saatlerinde 12 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, aralarında işçi, emekli öğretmen ve esnafın da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

        İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin işlemleri sürüyor. (AA)

        MANİSA'DA FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA GÖREVDEN ALINAN 493 KİŞİ İTİRAZ DİLEKÇESİ VERDİ

        FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından açığa alınan veya ihraç edilen kamu personelinin itiraz dilekçelerini verecekleri birim Manisa Valiliğinde açıldı. Birime bugün itibariyle 493 kişi itiraz dilekçesini verdi.

        Manisa Valiliği Olağanüstü Hal bünyesinde itirazların kabul edildiği bir birim oluşturuldu. Oluşturulan birimin arkasında bir değerlendirme komisyonu kurulduğunu kaydeden Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, gerek görevden uzaklaştırılanlar, gerekse görevden ihraç edilen personelin bu birime durumlarını izah eden dilekçelerini bırakmaya başladığını söyledi. Bu belgelerin kayıt altına alındığını ifade eden Vali Güvençer, "Kendilerine birer alındı belgesi veriliyor.

        Bugün itibariyle 493 itiraz dilekçesi birime ulaştırıldı. Görevden uzaklaştırılan personellerin neredeyse bütünü dilekçe verecektir. Olağanüstü Hal Biriminde bunlar tasvip edilecek. Dosyalanacak. Komisyon tarafından değerlendirildikten sonra ilgili bakanlıklara gönderilecek. En kısa zamanda bütün işlemlerin yapılması gerekiyor" dedi.

        İhraç ve görevden uzaklaştırmada objektif kriterlerin kullanıldığını vurgulayan Vali Güvençer şunları söyledi: "Eylemler, hesaplar, bir örgüte bağlılığını gösterebilecek tüm nesnel bilgiler, belgeler değerlendirmeye alındı. Gelen itirazlar görevden uzaklaştırma ya da ihraca yönelik olmalıdır. Tutukluluk, cezai işlemler, adli durumlarla ilgili birimlere itirazlar alınmaz. Çünkü tutukluluk hali hiç itiraza yer bırakmayacak şekilde görevden uzaklaştırmanın şartıdır." (İHA)

        AKSARAY'DA FETÖ'YE PARA YATIRAN 5 ŞÜPHELİ YAKALANDI

        Aksaray'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında operasyon düzenleyen polis, 5 şüpheliyi gözaltına aldı.

        Edinilen bilgiye göre, FETÖ/PDY hesabına para yatırdıkları ve Bylock yöneticileri olduğu belirlenen şüpheliler üzerinde takip başlatan Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, teknik ve fiziki takibin ardından 5 ayrı adrese operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında Abdullah G., Halil İbrahim G., Abdullah T., Ramazan S. ve Orhan S. yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerden Abdullah T. ve Halil İbrahim G.'nin Bylock yöneticisi olduğu tespit edilirken, diğer 3 kişinin de Fetullahçı Terör Örgütü hesabına para yatırdıkları, himmet verdikleri tespit edildi. Şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından Aksaray Adliyesi'ne sevk edildi. (İHA)

        ÇANKIRI'DA 34 KİŞİNİN YARGILANMASINA BAŞLANDI

        Çankırı'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ardından haklarında dava açılan 34 sanığın yargılanmasına başlandı.

        Çankırı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Talat Özcan ve Ayhan Aykutluğ ile tutuksuz sanıklar eski Sağlık Müdürü Halil Nevzat Yetkin, eski Çankırı Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Selçuk Akar, eski Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Çağatay Topçu'nun da aralarında bulunduğu 26 sanık katıldı.

        Mahkeme heyeti, Özcan ve Aykutluğ'un tutukluluk halinin devamına, tutuksuz sanıklardan Mehmet Ergün'ün ise tutuklanmasına karar verdi. Heyet, Topçu ile sağlık çalışanları H.A, M.K, A.Y, Z.Ü. ve A.O.A. hakkında da yurt dışına çıkış yasağı koydu.

        Dosya kapsamında henüz kendilerine ulaşılamayan Abdullah Özdemir, Muzaffer Vural ve Mustafa Kütük hakkında yakalama kararı veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

        Çankırı'da FETÖ/PDY'nin sağlık yapılanmasına yönelik mart ayında yapılan operasyonda 14 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan biri tutuklanmış, diğerleri serbest bırakılmıştı. Operasyon kapsamında 20 kişinin de ifadesi alınmış, daha sonra 34 kişi hakkında dava açılmıştı. (AA)

        TOKAT'TA 27 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Tokat'ta FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında esnaf ve iş adamlarının da aralarında olduğu 27 kişi gözaltına alındı.

        Darbe girişimi sonrası Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, kentte çoğunluğunu esnaf ve işadamlarının oluşturduğu 27 kişi polis ekiplerince gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorgu işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. (DHA)

        ISPARTA'DA FETÖ OPERASYONU: 35 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ispartada Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında daha önce görevlerinden uzaklaştırılan 35 öğretmen gözaltına alındı.

        Isparta Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada daha önce açığa alınan İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Aktif Eğitimciler Sendikası üyesi 35 öğretmen hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.(DHA)

        İZMİR KINIK İŞADAMLARI DERNEĞİ BAŞKANI VE 7 KİŞİYE FETÖ GÖZALTISI

        İzmir'in Kınık ilçesinde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Kınık İşadamları Derneği Başkanı Tansel S.'nin de aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

        Kınık İlçe Emniyet Müdürlüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bu sabah 8 ev ve 4 işyerine operasyon düzenledi. Operasyonda FETÖ/PDY ile bağlantısı oldukları gerekçesiyle daha önce meslekten ihraç edilen 2 öğretmen ile Kınık İşadamları Derneği Başkanı Tansel S.'nin de aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına ayınan 8 kişi Kınık İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

        İZMİR MENEMEN'DE 6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

        İzmir'in Menemen ilçesinde, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olduğu, örgüt adına hizmet parası topladığı ve örgüt adına toplantılara katıldığı ileri sürülen 8 kişi jandarma tarafından yakalanırken 6 şüpheli tutuklandı.

        İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Türkelli-Fatih ve Yıldırım Mahallelerinde faaliyet gösteren bir derneğin yönetim kurulunu oluşturan 8 kişilik grubun FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olduğu, örgüt adına hizmet parası topladığı ve örgüt adına toplantılara katıldığının tespit etti. Jandarma ekipleri, geçtiğimiz 9 Eylül günü, yapılan operasyon sonucu B.S., B.M., M.C., H.Y., A.U., M.Y., O.Ş., H.Ş. isimli şüpheli şahıslar gözaltına alındı. Sorgulama işlemlerinin ardından A.U. ve M.Y. adli kontrol şartı ile serbest kalırken 6 şüpheli şahıs sevk edildiği mahkemece tutuklandı. (İHA)

        KOCAELİ'DEFETÖ ÜYESİ OLDUĞU İDDİA EDİLEN 5 KİŞİ ADLİYEDE

        Kocaeli'de FETÖ/PDY terör örgütü üyesi oldukları iddia edilen farklı meslek gruplarından 5 kişi adliyeye çıkarıldı.

        Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızan hainler tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından tüm yurt genelinde olduğu gibi Kocaeli'de de FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyonlar başlatıldı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında çok sayıda şahıs FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak suçlamasıyla gözaltına alındı. Terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 2 doktor, 2 öğretmen ve 1 akademisyen bugün polis ekipleri tarafından adliyeye çıkarıldı. Adliyeye çıkarılan şahıslar savcı ve hakimler tarafından sorgulanacak. (İHA)

        KAYSERİ MERKEZLİ OPERASYONDA GÖZALTINA ALINAN KAMU GÖREVLİLERİNİN SAYISI 90'A YÜKSELDİ

        Kayseri merkezli 16 ilde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında örgütün kriptolu iletişim programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan kamu görevlilerinin sayısı 90a yükseldi.

        İl Emniyet Müdürlüğünce, dün başlatılan operasyon kapsamında Kayseri, Bingöl, Konya, Kırıkkale, Mersin, Afyonkarahisar, İstanbul, Ankara, Yozgat, Bursa, İzmir, Samsun, Tokat, Mardin, Düzce ve Sivasta gözaltı işlemleri sürüyor.

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca, örgütün kriptolu iletişim programı "ByLock"u kullandıkları iddasıyla haklarında gözaltı kararı çıkartılan 141 kamu personelinden 90ı gözaltına alındı.

        Zanlılar, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

        Adreslerinde bulunamayan şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında "Anayasayı ihlal, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini düşürmeye teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamalarıyla daha önce açığa alınan kamu personeli arasında örgütün kriptolu iletişim programı "ByLock"u kullananlar olduğunun belirlenmesi üzerine dün 141 zanlıya yönelik 16 ilde eş zamanlı operasyon başlatılmış, 76 şüpheli gözaltına alınmıştı. (AA)

        KIRIKKALE'DE 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kırıkkale'de FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında 4 kişi gözaltına alındı.

        Kırıkkale Terörle Mücadele ekipleri, bir AVM yöneticisi Dursun K., diş hekimi Osman E.K. ile 'Sivas Bölge İmamı' olduğu öne sürülen Erdoğan Y.'yi düzenlenen operasyonlar sonucu gözaltına aldı. Erdoğan Y. Sivas'a, Dursun K. ve Osman E. K. ise Kayseri terörle mücadele ekiplerine teslim edildi. (DHA)

        AYDIN'DA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Aydında Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 2 kişi tutuklandı.

        Aydın Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDYye yönelik sürdürdüğü soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri Efeler ilçesinde bazı adreslere operasyon düzenledi.

        Operasyonda, ilçede esnaflık yapan M.A.P ile B.Ç gözaltına alınırken, ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda doküman ele geçirildi.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından "FETÖye üye olmak ve finansal destek sağlamak" suçlamasıyla adliyeye sevk edilen M.A.P ile B.Ç, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

        KARABÜK'TE 17 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Karabük'te, Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 17 kişi gözaltına alındı.

        Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında polis ekipleri operasyon düzenledi. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce hepsi de görevden uzaklaştırılan polis memuru S.S., öğretmenler A.Ş., E.E.Ö., E.O., F.Y., S.D., Ş.M., Ş.D.T., A.U., E.Ç., L.G., Ş.K., D.K., Samsun Vergi Dairesi çalışan M.B., ev hanımı eşi S.B., KOSGEB Ağrı Şubesi çalışanı N.N.K. ve bir eğitim şirketinde hala görevli olan Y.A. gözaltına alındı. Adreslerinde arama yapılan ve örgütün şifreli mesajlaşma sistemi 'ByLock' uygulamasını kullandığı belirlenen şüpheliler, Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

        FETÖ KAPSAMINDA ARANAN KİŞİ YURTDIŞINA KAÇMAK İSTERKEN YAKALANDI

        Kırıkkale'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında hakkında tutuklama kararı bulunan kişi, sahte pasaportla yurt dışına kaçmak isterken Artvin'in Hopa ilçesinde yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, hakkında tutuklama kararı bulunan Hasan Hüseyin P'yi, sahte pasaport ve yüklü miktarda parayla Sarp Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'a geçmek istediği sırada yakaladı.

        Gözaltına alınarak Kırıkkale Emniyet Müdürlüğüne getirilen ve FETÖ'nün mütevelli heyeti üyesi olduğu belirtilen şüphelinin, emniyetteki ifadesinde borçlarının olduğunu ve yanındaki parayla borcunu ödeyeceğini söylediği öğrenildi.

        Zanlı, adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi. (AA)

        FETÖ'NÜN IĞDIR İMAMI RİZE'DE YAKALANDI

        FETÖ'nün Iğdır imamı, Rize'de jandarma tarafından yakalandı.

        Edinilen bilgeyi göre Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Iğdır imamı olduğu gerekçesi ile aranan M. Altay, Rize'de jandarma güçleri tarafından bu gece düzenlenen operasyonda, Rize Merkez'e bağlı Azaklıoca Köyü'nde yakalandı. Altay'ın Iğdır ekiplerine teslim edilmek üzere jandarma tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. (İHA)

        ALANYA'DA FETÖ ŞÜPHELİLERİ ADLİYEDE

        Antalya'nın Alanya İlçesi'nde FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan, aralarında adliye çalışanı ve infaz koruma memurlarının da bulunduğu 36 şüpheli adliyeye sevkedildi.

        Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan 24'ü Alanya Adliyesi, 2'si Gazipaşa Adliyesi çalışanı, 10'u infaz koruma memuru toplam 36 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Geçen hafta gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerin adliyedeki işlemleri sürüyor. (DHA)

        ELAZIĞ'DA DÜZENLENEN OPERASYONDA 13 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin Elazığ merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda 13 polis gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, FETÖnün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında açığa alınan İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 190 personelden 20si hakkında, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltı kararı verildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinasyonunda Elazığ, Osmaniye, Antalya, Ankara, Düzce, Bingöl ve Nevşehirde bazı adreslere düzenlenen operasyonlarda 20 polisten 13ü gözaltına alındı. Şüphelilerin bulundukları adreslerde yapılan aramalarda 2 adet F serisi 1 dolar ele geçirildi.

        Ayrıca gözaltına alınan şüphelilerden 10unun, cep telefonlarında yapılan incelemede şifreli mesajlaşma sistemi "ByLock" uygulamasını kullandıkları belirlendi.

        Şüpheliler, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

        Firari 7 polisin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

        Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 190 polis açığa alınmış, gözaltına alınan 130 polisten, 83ü tutuklanmış, 47si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ