Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyarbakır'da şehit Uzman Çavuş Şen için cenaze töreni düzenlendi

        Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Arda Şen için tören düzenlendi.

        Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin katılımıyla 7. Kolordu Komutanlığında düzenlenen törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, öz geçmişi okundu ve dua edildi.

        Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, törende yaptığı konuşmada, bölücü terör örgütünün ülkede huzur ve güven ortamını bozarak halk üzerinde korku yaratmak maksadıyla çukur kazarak, barikat kurarak kahpece ve sinsice saldırdığını söyledi.

        Teröristlerin vatandaşı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullandıklarını belirten Çelikkollu, "Teröristler, araç yakıp, yol kesip seyahat özgürlüğünü engelleyerek, masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi bombalamak suretiyle öldürerek maskesini düşürmüş ve kirli yüzünü tekrar göstermiştir." dedi.

        Çelikkollu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak amacıyla görevlerine inanç ve kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

        Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Ebubekir Bal, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 8. Ana Jet Üssü Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kadircan Kottaş ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre'nin de katıldığı törenin ardından şehidin cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Kayseri'ye uğurlandı.

        BABAEVİNDE YAS VAR

        Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan uzman çavuş Arda Şen'in, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesindeki babaevinde hüzün var.

        İlçeye bağlı Malak köyünde yaşayan baba Hayrettin ve anne Fatma Asalet Şen'e, şehadet haberi, yetkililer tarafından verildi.

        Şehidin babaevine Türk bayrakları asıldı. Acı haberi alan şehidin yakınları taziyeye geldi.

        Şehit Arda Şen'in Kurban Bayramı'ndan bir hafta önce nişanlandığı öğrenildi. Şehidin naaşının, yarın öğle vakti Kalemkırdı Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından köyünde defnedileceği belirtildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ