Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İzmir'de bir terörist bombayı toprağa gömerken yakalandı
        1

        Neşet DİŞKAYA/HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kente geldiğini tespit ettikleri PKK'lı teröristi, bir süre önce takibe aldı.

        2

        Kentteki bağlantılarını çözmek için sıkı takip altında tutulan terörist, son olarak dün akşam saatlerinde, Limontepe semtinde oturan, kamyon şoförlüğü ve inşaatlarda işçilik yapan C.S. ile buluştu.

        3

        Terörist ile kendisine yardımcı olan C.S., yanlarındaki patlayıcıyı eylemde kullanmak için gömmek amacıyla ormanlık alana girince, operasyon başlatıldı. Araç ve yayaların girmesine izin verilmeyen bölgede operasyon yapıldı.

        4

        PATLAYICILAR VE SİLAHLAR ELE GEÇİRİLDİ

        Operasyon kapsamında bombalı saldırı hazırlığı yapan, terör örgütünün kamplarında bomba eğitimi alan terörist Mehmet Demir kaçtı. Yanında bulunan C.S. ise yakalandı.

        5

        Ormanlık alanda yapılan aramada bombalı saldırıda kullanılmak üzere hazırlanmış, 440 gramı A4 plastik patlayıcı olmak üzere yaklaşık 3 kilo patlayıcı, elektronik bomba düzeneği ve 20 fünye bulundu.

        6

        C.S.'nin kaldığı evdeki aramalarda da 1 Kalaşnikof tüfek, 3 şarjör, 61 mermi, Glock marka bir tabanca ve bu silaha ait 18 mermi ele geçirildi. Operasyon kapsamında, C.S.'nin de aralarında bulunduğu toplam 7 kişi gözaltına alandı.

        7

        Gözaltına alınan zanlıların evlerinde ve ormanlık alanda yapılan aramalarda 440 gram A4 plastik patlayıcı, 6 adet bomba düzeneği, çok sayıda elektrikli fünye, bir adet glock marka tabanca ile birlikte bir adet kalaşnikof tüfek 3 adet şarjör, 89 adet mermi ele geçirildi.

        8

        AĞABEYİNİN EVİNDE YAKALANDI

        Operasyon sırasında son anda kaçan bombacı M.D. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde eğitim gördüğü sırada 2014 yılında PKK'ya katıldığı öğrenildi.

        9

        M.D., sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.