Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Gazilerimiz, şehitlerimiz, şehit ailelerimiz bize emanet"

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Gaziler Haftası dolayısıyla yaptığı ziyarette, "Terör örgütünün adı ister DEAŞ, ister PYD, ister FETÖ olsun hepsiyle sonuna kadar mücadele edeceğiz ve bu mücadele azmimizin en önemli kaynağı sizlersiniz. Bu vatan için canınızı hiç gözünüzü kırpmadan feda eden insanların eşlerisiniz, ailelerisiniz, gazilerisiniz." dedi.

        Çalık, Gaziler Haftası dolayısıyla, Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Vakfı'nı ziyaret etti.

        Gazilerin sorunlarını dinleyen Çalık, burada yaptığı konuşmada, terörün dili, dini, ırkı olmadığını belirtti.

        Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Çalık, "Terör örgütünün adı ne olursa olsun, ister DEAŞ, ister PYD, ister FETÖ olsun hepsiyle sonuna kadar mücadele edeceğiz ve bu mücadele azmimizin en önemli kaynağı sizlersiniz. Bu vatan için canınızı hiç gözünüzü kırpmadan feda eden insanların eşlerisiniz, ailelerisiniz, gazilerisiniz. Gazilerimiz 'Şehit olmak için oraya gittik' diyorlar, bunlar bizim için çok büyük bir onur." ifadelerini kullandı.

        AK Parti'nin kurulduğu günden itibaren gaziler ve şehitler için yapılan yasal düzenlemelere dikkati çeken Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 2011 ve 2013'te yapılan düzenlemelerle devletin bütün imkanlarının bu kapsamda seferber edildiğine işaret etti.

        "BİLİN Kİ AK PARTİ GENEL MERKEZİNDE KARDEŞLERİNİZ VAR"

        Çalık, şehit ve gazilerin ailelerine sahip çıktıklarının altını çizerek, şunları söyledi:

        "Son yaşamış olduğumuz darbe girişiminde, o sadece darbe değildi Türkiye Cumhuriyetinin imhasıydı, o girişimde hayatlarını kaybedelere Allah'tan rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. Onlarla ilgili de çok önemli düzenlemeler yaptık.

        Türkiye'nin yaşayan tüm gazileri, rahmete kavuşan tüm şehitlerinin ve ailelerinin başımız üzerinde yeri var. AK Parti Genel Merkezinde sizin emrinizde insanlar olarak görevlerimizi sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz. Bilin ki AK Parti Genel Merkezinde kardeşleriniz var. Ailelerinizin birer ferdi var. Biz sizlere hizmet etmek için oradayız. Size yapabileceğimiz en ufak bir katkı bizi çok mutlu edecektir. "

        "GÖZYAŞININ RENGİ YOKTUR"

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını, kahraman milletin gösterdiği yürekli çıkış sayesinde sürdürdüğünü vurgulayan Çalık, şöyle devam etti:

        "Gazilerimiz, şehitlerimiz, şehit ailelerimiz bize emanet. Üstümüze ne düşüyorsa sonuna kadar yapmaya hazırız. 'Mevzubahis vatansa gerisi teferruattır' deyip canınızı feda edip tankların, silahların, bombaların önünde hiç çekinmeden duran bütün kahramanlara saygılarımı, şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum.

        15 Temmuz akşamında FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde, 241 şehidimiz, 2 bin 195 gazimiz var ama bunlarla birlikte daha önce verdiğimiz şehitlerimiz, DEAŞ tarafından Cerablus'ta verdiğimiz şehitlerimiz, Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere tüm Türkiye'de vermiş olduğumuz şehitlerimize aynı hassasiyetle, aynı dikkat ve takiple sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz tüm terör örgütlerinin karşısında dimdik durduk, durmaya da devam edeceğiz. Gözyaşının dili, dini, ırkı yoktur. Gözyaşının rengi yoktur. Gözümüzün yaşını akıtan terör örgütüne lanet ediyoruz. Ve sonuna kadar mücadeleye ve operasyonlara devam edeceğiz. Bunu DEAŞ için de PKK için de FETÖ için de yapacağız. Türkiye'nin milli birliğine ve kardeşliğine sıkılan her kurşunun karşısında göğsümüzü siper edeceğiz."

        15 Temmuz'da yaralanan bir gazinin "Cumhurbaşkanı'mızın bir tek sözüyle dışarıya çıktık" dediğini aktaran Çalık, bunun dünyada başka bir örneği olmadığını belirterek, "Bir telefon görüntüsüyle dışarıya çıkan ve bir ay boyunca milletin gece gündüz nöbet tutmasına neden olacak başka bir lider yok. O sadece Türkiye'nin değil, bütün mazlumların, İslam coğrafyasının lideri ve herkes Türkiye'nin gözüne bakıyor. Dolayısıyla sizlere de burada hiçbir mağduriyet yaşatmadan üzerimize düşeni yapacağız." diye konuştu.

        Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Vakfı Başkanı Lokman Aylar da Çalık'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kore Gazisi Mustafa Ocak'a Kore Cumhurbaşkanı tarafından verilen mektubu okudu.

        "15 TEMMUZ GECESİ İKİNCİ BİR KURTUL

        UŞ SAVAŞI'NI YAŞADIK"Çalık, daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği'ni de ziyaret etti.

        Burada gazilerin ve ailelerinin sorunlarını dinleyen Çalık, 15 Temmuz gecesi ikinci bir Kurtuluş Savaşı'nın yaşandığını belirterek, "Bu sivil bir Kurtuluş Savaşı'ydı. Milletimizin kahramanlığı sayesinde bu Kurtuluş Savaşı'ndan da yüzümüzün akıyla Allah'a hamdolsun çıktık." ifadelerini kullandı.

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, ziyaretleri kapsamında Malül Sayılmayan Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne de gitti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ