Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA! Fırat Kalkanı Harekatı'nda Ziyara'da 1 asker şehit, 3 asker yaralı!

        Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Rai'nin doğusunda yer alan ÖSO kontrolündeki Ziyara meskun mahalline DAEŞ tarafından yapılan sızma girişimi sonucu, bölgede bulunan TSK unsurları ile teröristler arasında yaşanan çatışmada 18 terörist etkisiz hale getirildi. Çatışmada 1 asker şehit olurken 3 asker de hafif yaralandı.

        Muhalif unsurlar, harekatın başlangıcından bu yana 115 meskun mahalde, yaklaşık 980 kilometrekarede kontrol sağladı.

        Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında bin 875 hedefe, ateş destek unsurlarından 7 bin 100 atışın yanı sıra bin 552 tank atışı gerçekleştirildi.

        Terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen bölgelerde harekatın başından bugüne kadar 28 mayın ile bin 10 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

        75 DAEŞ HEDEFİNE ATIŞ YAPILDI

        Ayrıca dün, keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 75 DAEŞ hedefine, ateş destek vasıtaları tarafından Fırtına obüsünden 221, çok namlulu roketatarlardan 40, tanklardan 14 atışı yapıldı.

        Bu atışlar sonrasında silah mevzileri, geçici barınma alanları, park halindeki iki araç tam isabetle etkisiz hale getirildi.

        5 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

        Hava Kuvvetleri Komutanlığınca yapılan hava harekatıyla dün Aktarim, Rasm al Ward, Kabtan ve Dabık’ta bulunan 6 hedefe bomba atıldı, terör örgütü DAEŞ'in komuta yeri olarak kullandığı ve bölge sorumlusunun bulunduğu iki bina, bir kontrol noktası, silah mevzisi haline getirilmiş bir bina ve iki toplanma noktası imha edildi. Koalisyon güçleri tarafından, Türkmen Barı, Ziyara, Suran, Aktarin, Titanah bölgelerine yönelik icra edilen 9 hava harekatı sonucunda, 5 terörist etkisiz hale getirildi, bir ağır silah, mevzi olarak kullanıldığı tespit edilen üç bina imha edildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ