Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ operasyonlarında son dakika haberleri, tutuklanan, gözaltına alınan haberleri

        FETÖ'ye yönelik operasyonlar 05 Ekim Çarşamba günü kaldığı yerden devam ediyor. İşte FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanan, gözaltına alınan ve görevden uzaklaştırılan kişiler haberleri...

        TUTUKLU HAKİM SERBEST KALDI

        AYDIN'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanan hakim Asuman Turan Mutlu tahliye edildi.FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 17 Temmuz'da gözaltına alınıp, 21 Temmuz'da tutuklanan Aydın Hakimi Asuman Turan Mutlu hakkında, dosya kapsamındaki delil durumu dikkate alınarak tahliye kararı verildiği ve Aydın Kapalı Cezaevi'nden salıverildiği belirtildi.Aydın'daki soruşturma kapsamında, Asuman Turan Mutlu'nun da aralarında olduğu 6 hakim ve 4 savcı tutuklanmıştı. Asuman Turan Mutlu'nun eşi Mustafa Mutlu da İzmir merkezli FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu bulunuyor. (DHA)

        ANTALYA'DA 48 TUTUKLAMA

        Antalya'da aralarında doçent doktor, araştırma görevlisi, asistan, öğretmen, hemşire ve ziraat mühendisi bulunan Bylock kullanıcısı 100 kişiden 48'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak ve silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında doçent doktor, araştırma görevlisi, asistan, sekreter, hemşire, ziraat mühendisi, muhasebeci, şoför, temizlikçi, öğretmen ve serbest meslek mensubu olan ve Bylock kullandığı değerlendirilen 100 kişi gözaltına alındı. İfadeleri alınan 52 kişi hakkında adli kontrol kararı verilirken, 48 kişi ise TCK'nın 314/2 maddesi kapsamında tutuklanmaları talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Antalya 4. Sulh Ceza Hakimliği'nce tamamlanan sorgularının ardından Ö.Ü., S.E., R.T., R.K., A.A., A.T.K., A.K.A., A.G., A.K., B.K., Ö.A., Ö.K., O.K., M.K., M.Ö., M.K., M.T., İ.A., G.K., E.T., G.T. F.K., İ.Ç., İ.Ş., Y.A., K.A., H.Ç., M.T.Z., M.Ö., A.Y., Z.T., M.A.C., Ş.Y., A.Y., M.Ö., E.K., Z.G., A.G., İ.D., S.Ş., G.Y., Z.E., Ö.K., G.K., Y.T., M.A.E., S.B. ve M.T. adlı 48 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Mahkeme, Ş.Y.A., S.İ., S.B., R.Ö., M.İ.B., A.K., B.K., D.T., H.K., H.A.K., F.A., H.G.O., G.D., E.Ş., E.U. S.Ş., S.A., N.A., M.A., E.Y., İ.Y., E.A., A.T., Z.Y., R.A., F.A., A.Y., N.T., N.Ç., M.Ş., M.A., A.Y., M.Ö., A.D., Z.M., Y.T., S.S., B.H., A.E., A.Ö., İ.C.K., H.R., K.Ç., A.Y., M.K., O.Y., H.C., A.Y., M.E., İ.Ç., M.O. ve İ.Y. adlı 52 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verdi. (İHA)

        FETÖ ELEBAŞI GÜLEN'İN İKİ AKRABASI TUTUKLANDI

        FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in Sakarya'da gözaltına alınan 2 akrabası, çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Hendek ilçesinde gözaltına alınan Gülen'in amcasının torunu Semiha K. ve eşi Necmi K., çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı. Semiha K.'nın örgütün sözde "Hendek ablası" olduğu iddia edildi. (İHA)

        KAYSERİ'DE 2 MİTÇİ GÖZALTINA ALINDI

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın MİT'te başlattığı operasyonda Kayseri'de 2 kişi gözaltına alındı.

        Ankara merkezli yürütülen operasyon kapsamında Kayseri'de gözaltı kararı verilen 5 kişiden 2'si yakalandı. 3 kişinin ise halen firarda olduğu öğrenildi.

        ADANA'DA 541 PERSONEL İŞTEN ÇIKARILDI, BİN 104 KİŞİ İŞTEN ÇIKARILDI

        Adanada, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, bugüne kadar bin 541 personel açığa alınırken, bin 104 kişi de işten çıkarıldı.

        Adana Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, vatanın ve milletin gözbebeği kurumlarından olan, mazisi şanlı kahramanlık öyküleriyle dolu Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine sızmış FETÖ/PDY mensubu asker kılıklı bir grup tarafından ülkede gerçekleştirilmek istenen ancak yine TSKnın vatansever personeli, emniyet teşkilatının değerli üyeleri ve demokrasi sevdalısı vatandaşların cansiperane mücadelesiyle engellenen darbe girişiminin ardından bu hain yapılanmaya karşı yürütülen çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi.

        FETÖ/PDY ile mücadele ve söz konusu çeteye mensup olanların yakalanıp adalete teslim edilmesi amacıyla kapsamında yürütülen çalışmalar sonucunda kamu kuruluşlarından bin 541 personelin açığa alındığı, 179 personelin gözaltında olduğu, 654 personelin tutuklandığı, 467 personelin adli kontrol altına alındığı, 201 personelin serbest bırakıldığı, 9 kişinin arandığı ve bin 104 kişinin de işten çıkarıldığı bilgisi verildi.

        Açıklamada, OHAL kapsamında Bakanlar Kurulunca yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde, milli güvenliğe tehdit oluşturan FETÖ/PDYye ait bir üniversite, 52 özel okul, 2 sendika şubesi, 20 dernek, bir vakıf, 3 yerel gazete, bir özel televizyon ve bir radyo olmak üzere toplamda 80 kurumun kapatılarak Hazineye devredildiği bildirildi. (AA)

        MANİSA'DA AÇIĞA ALINAN 45 MEMUR GÖREVLERİNE DÖNDÜ

        Manisa'daki FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan kamu personelinden 45'inin görevlerine iade edildiği açıklandı.

        Manisa Valiliği 15 Temmuz darbe girişiminin ardından haklarında idari ve adli işlem yapılan kamu personeli sayısını açıkladı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, KHK ve HSYK kararlarıyla Manisa'da bin 446 kamu personeli memuriyetten ihraç edilirken, 84 ayrı kamu kurum ve kuruluşundan bin 6 kamu personeli de açığa alındı. 368 kamu personelinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği Manisa'da, 59 memurun da gözaltındaki sorgusunun devam ettiği açıklandı. Mahkemeye çıkarılan 221 kamu personelinin adli kontrol şartıyla, 54'ünün de serbest kaldığı öğrenildi.

        Açıklamada ayrıca 36 sözleşmeli personelin sözleşmelerinin feshedildiği ve açığa alınan 45 kamu personelinin ise görevlerine iade edildiği kaydedilirken 83 kamu personelinin ise idari soruşturmasının devam ettiği bildirildi.

        Daha önce açığa alınan 20'si Emniyet Müdürlüğü, 7'si Milli Eğitim Müdürlüğü, 5'i SGK, 3'ü Vergi Dairesi, 2'si Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 2'si İl Sağlık Müdürlüğü, 2'si Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli ile Orman İşletme Müdürlüğü, Alaşehir Adliyesi, Beydere Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğü ve Vergi Denetleme Kurumu Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığından da birer personel olmak üzere toplam 45 kamu çalışanı görevlerine iade edildi. (İHA)

        FETÖ'NÜN ISPARTA EĞİRDİR İLÇE SORUMLUSU TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) Ispartanın Eğirdir ilçesindeki memur üyelerinin sorumlusu olduğu öne sürülen şüpheli, tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Isparta Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖnün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Eğirdirde bir lisede öğretmenlik yapan Erkan Tnin ilçede örgüte üye memurların sorumlusu olduğunu ve telefonunda "ByLock" programının bulunduğunu belirledi.

        İlçedeki evinde gözaltına alan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı. (AA)

        DARBE GİRİŞİMİNDE GİZLENEN 39 FETÖCÜ, HAKİMLİĞE SEVK EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde görev almayıp, daha sonra yapılabilecek eylemler için kendilerini gizledikleri belirlenen 28'i albay 33 asker ile bu kişilerle irtibatlı 6 ''sivil imam"ın da bulunduğu 39 şüpheli, tutuklanmaları istemiyle hakimliğe sevk edildi. (AA)

        DÜZCE'DE 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

        Düzcede, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 şüpheliden 2si tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında gözaltına alınan Düzce Üniversitesi personeli 6 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan sağlık memuru Mutlu Yalçın, bilgisayar işletmeni Halil İbrahim Avcı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Şüphelilerden öğretim üyeleri R.E, A.Ö, tekniker M.O. ve hemşire A.U. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        KİMSE YOK MU DERNEĞİNDE 40 ŞÜPHELİ NÖBETÇİ HAKİMLİĞE SEVK EDİLDİ

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Kimse Yok Mu Derneği'ne yönelik yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 46 şüpheliden 40'ı, tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan 121 şüpheliden 46'sı yakalandı.

        Anadolu Adalet Sarayı'nın nezarethanesinde tutulan şüphelilerin emniyet ve savcılık ifadeleri tamamlandı.

        Şüphelilerden 6'sının serbest bırakılmasına karar veren savcılık, 40 şüpheliyi ise "silahlı terör örgütüne üye olma", "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "Dernekler Kanunu'na muhalefet" suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti.

        Öte yandan, soruşturma kapsamında gözaltına alınmasına karar verilen ve yakalanamayan 71 şüpheli hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerden 4'ünün ise başka suçtan tutuklu bulunduğu tespit edildi.

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Olağanüstü Hal kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Kimse Yok Mu Derneğinin başkanı İsmail Cingöz'ün de aralarında bulunduğu 121 şüpheli hakkında gözaltı kararı alınmıştı.

        İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, karar kapsamında İstanbul merkezli 18 ilde gerçekleştirilen operasyonda 46 şüpheli gözaltına alınmıştı. (AA)

        KARS'TA FETÖ OPERASYONLARI KAPSAMINDA 804 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kars'ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonlar devam ediyor. Polisin düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 803'ü buldu.

        Kars'ta FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlar sürüyor. FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda; 803 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 326'sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 300 kişi adli kontrol şartı ile serbest kalırken, 142 kişi serbest bırakıldı. 35 kişi ise gözaltında bulunuyor. (İHA)

        BOZÜYÜK'TE 10 POLİS MEMURU AÇIĞA ALINDI

        Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli 10 polis memuru açığa alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Fethullahçı Terör Örgütü ile ilişkileri gözden geçirilen kamu görevlilerine yönelik adli ve idari işlemler ülke genelinde bütün hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz gün Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında il genelinde açığa alınan 90 polis memuru arasında Bozüyük'ten 10 emniyet personeli de yer aldı. (İHA)

        KOCAELİ'DE 3 GARDİYAN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        KOCAELİ'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 3 ceza infaz koruma memuru adliyeye sevk edildi.

        Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 3 ceza infaz koruma memurunu gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından 3 ceza infaz koruma memuru FETÖüyesi oldukları iddiasıyla bu sabah Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. (DHA)

        MERSİN ERDEMLİ'DE 17 İŞADAMI VE 10 ESNAF TUTUKLANDI

        Mersinin Erdemli ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 iş adamı ve esnaftan 10u tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, yürütülen soruşturma doğrultusunda polis ekiplerinin, çeşitli adreslere düzenledikleri operasyonda gözaltına aldığı 17 iş adamı ve esnafın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        FETÖye finansal destek sağladıkları iddia edilen ve aralarında ihracatçı firma sahiplerinin de bulunduğu 17 şüpheliden 10u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 7si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        'TSK İMAMI' OLDUĞU İDDİA EDİLEN KİŞİ KARABÜK'TE YAKALANDI

        FETÖ'nün sözde 'TSK ve MİT imamları'na yönelik 31 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, Karabük'te bir kişi gözaltına alındı.

        15 Temmuz darbe girişimi sonrası Akıncı üssünde 80 pilot ve 90 pilot adayı gözaltına alınarak sorgulanmıştı. Zanlıların örgüte yönelik itiraflarda bulunduğu sorguda örgütün dış bağlantıları ile ilgili önemli bilgilere ulaşılmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından o itiraflar kapsamında örgütün 'TSK, MİT ve Hava Kuvvetleri imamları'na yönelik 31 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı.

        Operasyon kapsamında FETÖ'nün sözde 'TSK imamı' olduğu iddia edilen öğretmen A.M.Z. Yenice ilçesinde şafak operasyonu ile gözaltına alınarak Karabük Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Burada işlemleri tamamlanan A.M.Z., sorgulanmak üzere Ankara'ya gönderildi. (İHA)

        MANİSA'DA 22 POLİS ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Manisa'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 10 gün önce gözaltına alınan 27 emniyet mensubundan sorgusu tamamlanan 22'si adliyeye sevk edildi.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PYD soruşturması kapsamında Manisa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından 10 gün önce gözaltına alınan 27 polisten sorgusu tamamlanan polis memurları Ö.C., M.Ç., E.A., S.T., M.G., A.K., F.A., A.Ç., D.S., Ş.S., M.G., B.A., C.A., M.D., B.Y., S.Y., M.G., Ö.T., B.K., A.S., S.Ö., M.D. tutuklanma talebiyle Manisa Adliyesine sevk edildi. (İHA)

        45 ZIRHLI PRSONEL TAŞIYICI, BURDUR'A TAŞINDI

        FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Milli Savunma Bakanlığının askeri birliklerin şehir dışına taşınması kararı kapsamında, Ankara'daki Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığının dağıtılmasının ardından 2 taburdan oluşan 2 bin asker Burdur'a taşınıyor.

        Burdur Garnizon Komutanı Piyade Albay Hakan Tutucu, Burdur Garı'na gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Burdur Tren Garı'ndan, Burdur 58. Piyade Er Eğitim Alayı'na sevk edilecek zırhlı aracın taşınması ile ilgili bilgi alan Tutucu, nakliye işlemlerini yerinde inceledi.

        Bu sabah saat 07.00'de, demiryolu ile getirilen 45 zırhlı personel taşıyıcı aracı, Burdur Tren Garı'na ulaştı. Demiryolu aracılığı ile Burdur'a gelen 45 zırhlı personel taşıyıcıların tümünün sevkıyatının 14 Ekim'e kadar devam edeceği, 2 taburdan oluşan 2 bin kişilik zırhlı birliğin ise 2 Kasım'da Burdur'a geleceği öğrenildi. (İHA)

        MERSİN BOZYAZI'DA 4 POLİS AÇIĞA ALINDI, 3 ÖĞRETMEN GÖZALTINDA

        Mersin'in Bozyazı ilçesinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle, 4 polis memuru açığa alındı. Savcılığın talimatı ile 3 öğretmen de gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, OHAL kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü'nde başlatılan FETÖ/PDY operasyonu kapsamında, terör örgütü ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle Bozyazı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Z.T., İ.K., F.K. ve A.T. isimli polis memurları açığa alındı.

        Diğer yandan, Bozyazı'da ikamet eden 3 öğretmen de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görev yaptıkları yerlerdeki Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. (İHA)

        ANTALYA ÜNİVERSİTESİ'NDE İKİNCİ FETÖ OPERASYONU: 21 TUTUKLAMA

        Uluslararası Antalya Üniversitesi'ne (UAÜ) Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşması kapmasında düzenlenen 2'nci operasyonda, gözaltına alınan 40 kişiden 21'i tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri UAÜ'ye 2'nci defa operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında aralarında akademisyenlerin de bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 40 şüpheli, ifade işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilmişti.

        Aralarında akademisyenlerin de bulunduğu zanlılardan 21'i tutuklandı. 4 kişi savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, 15 şahıs ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

        Öte yandan, 5 Ağustos'ta Uluslararası Antalya Üniversitesinde yapılan operasyonda, Rektör Cihat Göktepe'nin de aralarında bulunduğu 49 kişi gözaltına alınmıştı. Rektör Cihat Göktepe'nin de bulunduğu 26 kişi tutuklanmıştı. (İHA)

        KARAMAN'DA ARALARINDA ÖĞRETMENLERİN DE BULUNDUĞU 28 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Karamanda Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

        Karaman Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Aktif Eğitim-Sen Karaman Şubesi üyesi oldukları ve ByLock kullandıkları öne sürülen kişilere yönelik operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 28 kişi, gözaltına alındı.

        Karaman Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin, emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        MALATYA'DA 12 GÖREVLİ GÖZALTINA ALINDI

        Malatyada, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında kamu kurumlarında görevli 12 kişi gözaltına alındı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmaya ilişkin İl Müftülüğünde 10, MTA Orta Anadolu 4. Bölge Müdürlüğünde ise 2 personel gözaltına alındı.

        Şüpheliler, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        AFYONKARAHİSAR SANDIKLI'DA 9 KİŞİ TUTUKLANDI

        Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında Sandıklı'da gözaltına alınan 16 kişiden 9'u tutuklandı.

        Dün adliyeye sevk edilen şüphelilerin duruşması akşam geç saatlere kadar devam etti. Gözaltına alınan 16 kişiden 9'u tutuklandı. Adreslerinde bulunamayan 5 kişinin aranmasına devam edildiği öğrenildi.

        Tutuklananlardan 4 kişinin kadın olduğu, 1 kişinin de İstanbul'da yakalanarak Sandıklı'ya getirildiği öğrenildi. Tutuklanan şahıslar Afyonkarahisar 'a gönderildi. (İHA)

        KONYA ÇELTİK'TE 1 ESNAF FETÖ'DEN TUTUKLANDI

        Konya'nın Çeltik ilçesinde FETÖ-PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 7 esnaftan 1'i tutuklandı, 6'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Edinilen bilgiye göre, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Çeltik İlçe Emniyet Amirliğince yapılan operasyonda 7 esnaf gözaltına alındı. Gözaltına alınan esnaflardan D.Y., İ.A., F.K., H.Ç., A.K. ve Ö.A.Y., emniyetteki işlemlerinin ardından Yunak adliyesine sevk edildi. Şüphelilerden Z.E. tutuklanırken, 6 esnaf ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan Z.E.'nin Akşehir Yüksek Güvenlikli cezaevine gönderildiği öğrenildi. (İHA)

        ZONGULDAK'TA 7'Sİ KADIN 11 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Zonguldakta, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında 7’si kadın 11 kişi adliyeye sevk edildi.

        Alınan bilgiye göre, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda FETÖnün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan ve üniversite öğrencilerinin ablası olduğu öğrenilen ev hanımı 7’si kadın 11 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen bazı evrak ve dijital dokümanlar da adliyeye getirildi. (AA)

        KİMSE YOK MU DERNEĞİ ŞUBE BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI

        Kimse Yok Mu Derneği'nin Manisa Şube Başkanı Bayram Taştepe, Fethullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Yaklaşık bir aydır aranan Taştepe, gözaltına alındıktan sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

        Manisa'da yürütülen FETÖ soruşturmasında hakkında yakalama kararı bulunan Kimse Yok Mu Derneği'nin Manisa Şube Başkanı Bayram Taştepe'nin kentte olduğu bilgisini alan İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Taştepe'nin bulunduğu yeri belirleyen ekipler, baskın düzenlendi. Yapılan baskında, 'örgüt üyesi olmak ve dernek paralarını örgüte aktarma' suçlarından bir aydan beri aranan Bayram Taştepe gözaltına alındı ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

        Bayram Taştepe'nin, twitterdan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve FETÖ şirketlerine atanan kayyumlarla ilgili hakaretlerde bulunduğu belirtildi. (NEŞET DİŞKAYA/İZMİR)

        İTİRAFÇI KPSS ŞÜPHELİSİ SERBEST BIRAKILDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 2010daki KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin yürütülen soruşturması kapsamında geçen hafta gözaltına alınan ve emniyet sorgusunda "sınav öncesinde soruları cemaat abilerinden aldıkları"nı itiraf eden kadın öğretmen, "etkin pişmanlık" hükümleri dikkate alınarak, serbest bırakıldı.

        Başsavcılığın 2010daki KPSSde soruların sızdırılmasına ilişkin soruşturması kapsamında geçen hafta hakkında gözaltı kararı çıkarılan 40 şüpheliden 25i halen gözaltında bulunuyor.

        Şüpheli bir kadın öğretmen ise emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

        Serbest bırakılan kadın öğretmen yüzbaşı eşi ile geldiği emniyetteki sorgusunda "soruları FETÖabilerinden aldıkları"nı itiraf ederek, "Abiler aracılığıyla sınavdan önce sorular eşime geldi. O da bana verdi." dedi.

        Aynı şüpheli, "kendileri gibi itirafta bulunmak isteyen başkaları da bulunduğu"nu da söyledi.

        Soruşturmaya yardımcı olan şüpheli, Türk Ceza Kanununun "etkin pişmanlık" hükümleri uyarınca adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Şüpheli kadının kocası ise halen emniyette bulunuyor.

        Savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin soruşturma kapsamında bugüne kadar itirafçı olan dört şüpheli kadın serbest bırakıldı. (AA)

        KAYSERİ'DE 24 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından sürdürülen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan esnaf ve çeşitli meslek gruplarından 24 kişi adliyeye sevk edildi.

        15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan FETÖ/PDY operasyonları Kayseri'de hız kesmeden sürdürülüyor. Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve gözaltına alınan esnaf ve çeşitli meslek gruplarından 24 kişi bu gün sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen 24 kişi adliyeye sevk edildi. (İHA)

        FETÖ'NÜN "MAHREM İMAMLARI"DEŞİFRE EDİLDİ

        Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekiplerince Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 31 ilde gerçekleştirilen operasyonda, hakkında gözaltı kararı verilen, aralarında MİT ve TSK imamlarının da bulunduğu 101 kişiden 55'i yakalandı.

        Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrasında Ankara Batı Adliyesi tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, darbe girişiminin ardından Akıncılar Üssü'nde gözaltına alınan ve sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanan 135 pilot ve örgüt imamlarının savcılık ifadelerinde, duydukları pişmanlığı dile getirip samimi itiraflarda bulunması, FETÖ'nün "mahrem imamları"nı deşifre etti.

        Cumhuriyet Savcılığının talimatı ve elde edilen bilgiler ışığında çalışmalarını sürdüren Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri, kimlik tespitleri yapılan ve haklarında gözaltı kararı verilen 101 şüphelinin yakalanması için sabah erken saatlerde düğmeye bastı. Ankara merkezli ve aralarında İstanbul, İzmir ve Manisa'nın da yer aldığı 31 ilde operasyon düzenleyen ekipler 55 şüpheliyi gözaltına aldı.

        Diğer illerde alınan şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ankara'ya gönderilirken üst ve ev aramalarında ele geçirilen dijital verilere de el konuldu.

        Emniyet yetkilileri, terör örgütü tarafından "mahrem imam" olarak adlandırılan şüphelilerin, FETÖyapılanmasında "kilit" noktada bulundukları ve örgütün yurt dışındaki liderileri ile Türkiye'deki üyeleri arasındaki irtibatı sağlayıp talimatları ilettiklerini belirterek, operasyon sonucunda örgüte büyük darbe vurulacağını kaydetti.

        Yetkililer, "mahrem imamlar" arasında örgütün MİT, TSK ve emniyet imamlarının da bulunduğunu belirtti. (AA)

        VAN MERKEZLİ 19 İLDE DÜZENLENEN OPERASYONDA 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Van merkezli 19 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda 9 kişi gözaltına alındı.

        Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Manisa, Karabük, Kayseri, İzmir, Burdur, Kırklareli, Amasya, Afyon, İstanbul, Ankara, Sakarya, Çorum, Sinop, Ordu, Diyarbakır, Isparta, Erzincan ve Bayburt illerindeki milli eğitim müdürlüklerinde görevli ve haklarında yakalama kararı bulunan 33 öğretmene yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında şimdiye kadar 9 öğretmenin gözaltına alındığı, diğerlerinin yakalanması için de çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. (İHA)

        FETHULLAH GÜLEN'İN FİRARİ AVUKATINA 2 YIL HAPİS CEZASI

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülenin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkındaki soruşturmaları engellemek üzere bazı emniyet müdürlüklerine "baskı ve tehdit" içeren dilekçeler verdiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

        Albayrak, Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullah Gülen hakkındaki soruşturması kapsamında gönderilen talimatların yerine getirilmesini engellemek için emniyet müdürlüklerine "baskı ve tehdit" içeren dilekçeler vererek, "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs", "görevi yaptırmamak için direnme" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarını işlemekten yargılanıyordu.

        Mahkeme, dava sonucunda Albayrakın "görevi kötüye kullanmak" suçunu işlediğine hükmetti. Türk Ceza Kanununun (TCK) "Görevi kötüye kullanmak" başlıklı 257. maddesi, bu suçu işleyen kişilerin 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacağını düzenliyor.

        Mahkeme Albayraka, "suçun işleniş şekli, kastının yoğunluğu, suç konusunun önem ve değerini" dikkate alarak, üst sınırdan 2 yıl ceza verdi ve takdiri indirim uygulamadı.

        Ayrıca Albayrak hakkında FETÖ/PDY üyeliği suçundan gereğinin takdiri için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ihbarda bulunulması kararlaştırıldı. (AA)

        BİLECİK'TE YOL KONTROLÜNDE, FETÖ'DEN ARANAN 2 KİŞİ YAKALANDI

        Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, yol kontrolünde FETÖ-PYD'den aranan iki kişi yakalandı.

        Osmaneli İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Kızılöz köyü mevkiinde yol emniyet ve kontrol devriyesi sırasında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) terör örgütüne üye olma suçundan aranan 2 kişiyi yakaladı. Şüpheliler, S.A. ve B.A. gözaltına alındı. İfadelerinin ardından şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi. (İHA)

        AYDIN'DA FETÖ'DEN TUTUKLANAN 4 KİŞİ TAHLİYE OLDU

        Aydın'da devam eden FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklu bulunan 4 kişi tahliye edildi.

        Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltında bulunan özel okuldan görevli 1 öğretmen ile 2 kamu çalışanı dün sabah saatlerinde Aydın Adliyesine sevk edildi. Sorgulamanın ardından öğretmen sevk edildiği mahkemece tutuklanırken, 2 kamu görevlisi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        FETÖ/PDY'den daha önce tutuklu bulun 4 kişi adli kontrol şartıyla tahliye oldu. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 16 kamu görevlisi de, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından bu sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. (İHA)

        KOCAELİ'DE 9 DERSHANE ÖĞRETMENİ ADLİYEYE ÇIKARILDI

        Kocaeli'de FETÖ/PDY operasyonlarında gözaltına alınan 9 dershane öğretmeni adliyeye sevk edildi.

        Fetullahçı Terör Örgütü üyesi (FETÖ) bir grup askerce 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Kocaeli'de başlatılan operasyonlar sürüyor. Devam eden operasyonlar kapsamında Kocaeli'deFETÖ/PDY bağlantısı iddiasıyla gözaltına alınan 9 öğretmen, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. (İHA)

        MALATYA'DA BİR BİNBAŞI TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Malatyada gözaltına alınan bir binbaşı tutuklandı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖnün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan binbaşının emniyetteki işlemlerini tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen binbaşı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        VAN'DA 9 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında Van merkezli 19 ilde düzenlenen operasyonda, 9 öğretmen gözaltına alındı.

        Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, soruşturma kapsamında Van, Manisa, Karabük, Kayseri, İzmir, Burdur, Kırklareli, Amasya, Afyon, İstanbul, Ankara, Sakarya, Çorum, Sinop, Ordu, Diyarbakır, Isparta, Erzincan ve Bayburt illerindeki Milli Eğitim Müdürlüklerinde görevli, haklarında yakalama kararı bulunan 33 öğretmene yönelik operasyon düzenledi.

        Operasyonda, Van Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli 9 öğretmen gözaltına alındı. Diğer illerdeki gözaltı işlemlerinin devam ettiği bildirildi. (AA)

        SAMSUN'DA FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA 5 ŞÜPHELİ DAHA GÖZALTINDA

        Samsunda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında aralarında birinci sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

        Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Samsun merkez ile Bafra, Terme ve Ayvacık ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda ByLock kullandıkları öne sürülen ve bir süre önce emekli edilen birinci sınıf emniyet müdürleri Yusuf D. ve İsmail A. ile kapatılan polis akademisi öğrencileri Muhammet Sait D, Bilal Said Ç. ve polis akademisi mezunu Murat D. gözaltına alındı.

        Şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Bu arada şüphelilerden Muhammet Sait Dnin, polis akademisi kapandıktan sonra özel bir üniversitede hukuk fakültesine geçiş yaptığı öğrenildi. (AA)

        ANTALYA ÜNİVERSİTESİ'NDE GÖZALTINA ALINAN 40 KİŞİDEN 21'İ TUTUKLANDI

        Antalyada Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Uluslararası Antalya Üniversitesinde gözaltına alınan ve aralarında akademisyenlerin de bulunduğu 40 kişiden 21i tutuklandı.

        Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmaya ilişkin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Uluslararası Antalya Üniversitesinde gözaltına alınan 40 şüpheli, ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Aralarında akademisyenlerin de bulunduğu zanlılardan 21i tutuklandı. 4 kişi savcılık talimatıyla salıverilirken, 15 zanlı ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. (AA)

        ARTVİN'DE SÖZDE "TURGUTREİS SORUMLUSU" YAKALANDI

        Artvinde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) sözde "Turgutreis sorumlusu" olduğu iddia edilen kişi, tutuklandı.

        Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, yurtdışına çıkmaya hazırlanırken Artvindeki Sarp Sınır Kapısında gözaltına alınan E.B, Muğlanın Bodrum ilçesine getirildi.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen E.B, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Zanlının, FETÖnün sözde "Turgutreis sorumlusu" olduğu kaydedildi. (AA)

        AFYONKARAHİSAR'DA 52 EMNİYET MENSUBU AÇIĞA ALINDI

        Afyonkarahisar'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında 52 emniyet mensubunun açığa alındığı belirtildi.

        Emniyet Genele Müdürlüğünün resmi web sitesinden yapılan yazılı açıklamada, 667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin" 2'nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen 2 bin 523'ü amir sınıfı olmak üzere toplamda 12 bin 801 personel görevden uzaklaştırıldığı belirtilmişti.

        KHK kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğünden, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne gelen talimat doğrultusunda 52 personelin dün gece görevden uzaklaştırıldığı belirtildi. Açığa alınan personeller arasından 5'e yakın üst düzey emniyet mensubu ve amirinde bulunduğu öğrenildi.

        Afyonkarahisar'da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından toplamda açığa alınan emniyet mensubu sayısının ise 209'a ulaştığı ifade edildi.

        Afyonkarahisar Valiliği'nden 7 Eylül 2016 tarihinde 'kamuoyuna duyuru" başlığı ile yayınlanan açıklamada en son görevden alınan emniyet mensubu sayısı 157 olarak açıklanmıştı. (İHA)

        İZMİR'DE 2 ADLİYE PERSONELİ TUTUKLANDI

        İzmir'de FETÖ operasyonu kapsamında yürütülen soruşturmada 9 gündür gözaltına tutulan 50 adliye personeli serbest bırakıldı. Daha önce sevk edilen 54 personelden 2'si tutuklanmış, 52 kişi Adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Gözaltına alınan 104 kişiden 102'si serbest kaldı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından İzmir, Manisa, Konya ve Kütahya'da bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. İzmir Adliyesinde örgüt adına faaliyet yürüttükleri iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan 104 şüpheliden aralarında adliye çalışanları ile yakınlarının da bulunduğu 88'i gözaltına alınmıştı. Polis daha sonra adreslerinde bulunamayanları da yakalayıp gözaltına almıştı. Gözaltına alınanlar arasında zabıt katibi, mübaşir ve yazı işleri müdürleri bulunuyordu. 9 gün önce gözaltına alınan personel, örgütün kendi aralarında iletişimi sağlamak amacıyla telefonlarına kurduğu kriptolu iletişim programı 'Bylock'u kullandığı iddiasıyla suçlanmıştı.

        Emniyetteki sorgulamalarının ardından ilk etapta 54 şüpheli adliyeye sevk edilmiş, 2 şüpheli tutuklanırken 52 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. Daha sonra emniyetteki işlemleri tamamlanan 50 şüpheli ise dün adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkan şüphelilerin hepsi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Böylece 104 şüpheliden 2 'si tutuklanırken 102'si adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Serbest kalanlara yurt dışı yasağı konulurken, personelin büyük kısmına 2 ay görevden uzaklaştırma verildi. (İHA)

        MERSİN MUT'TA 9 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Mersin'in Mut ilçesinde 9 polis açığa alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında örgüt ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen 9 emniyet personelini açığa aldı. (İHA)

        ADANA'DA 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında polis, öğretmen ve ev kadınlarının da bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Ekipler, operasyonda aralarında emniyet mensubu, öğretmen ve ev kadınlarının da bulunduğu 10 kişiyi gözaltına aldı.

        Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilen zanlıların, emniyetteki sorgusu sürüyor. (AA)

        SAMSUN'DA 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 8 kişi gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ'nün kentteki avukat yapılanmasına yönelik avukatlık bürolarının da aralarında olduğu 13 adrese 60 polisle eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda Samsun Vergi Dairesi avukatlarından Elif K. ile avukatlar Neşe Y, Gülden S, Dilek K, Habibe T, Fatma Ş, "kadın avukatların ablası" olduğu iddia edilen psikolog Elmas Ç. ve avukat katibi Recep B. gözaltına alındı.

        Şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        İZMİR MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU KAPSAMINDA 36 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        İzmir merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 36 şüpheliden 19'u adli kontrol şartıyla, 17'si ise savcılıkça serbest bırakıldı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda İzmir, Konya, Kütahya ve Manisa'da örgütle bağlantılı adliye çalışanlarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 98 kişiden emniyetteki işlemleri tamamlanan 36'sı, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılık ifadelerinin ardından 17 kişi salıverilirken "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla nöbetçi sulh ceza mahkemesine gönderilen 19 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        İzmir merkezli 4 ilde 26 Eylül'de başlatılan operasyonda, İzmir Adliyesinde örgüt adına faaliyet yürüttükleri iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan 101 şüpheliden 98'i gözaltına alınmıştı. Şüpheliler arasında zabıt katipleri, mübaşirler ve yazı işleri müdürleri ile yakınlarının bulunduğu belirtilmişti. Daha önce adliyeye sevk edilen 60 şüpheliden 3'ü tutuklanmıştı.

        Operasyonun, İzmir Adliyesine yönelik 10 Ağustos'ta düzenlenen ve FETÖ/PDY adına faaliyet yürüttükleri iddiasıyla zabıt katipleri ve yazı işleri müdürlerinin de aralarında bulunduğu 81 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilen soruşturmanın devamı olduğu kaydedilmişti. (AA)

        ERZİNCAN'DA BYLOCK KULLANAN 5 KAMU ÇALIŞANI TUTUKLANDI

        Erzincanda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) gizli mesajlaşma programı "ByLock" kullanıcısı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 13 kamu çalışanından 5i tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, daha önce görevlerinden el çektirilen ve Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan polis, öğretmen, sağlık memuru, mühendis, veteriner ile memurlardan oluşan 13 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        FETÖnün gizli yazışma programı "ByLock" kullanıcısı olduğu öne sürülen zanlılar, daha sonra adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki sorgularının ardından sulh ceza hakimliğine gönderilen şüphelilerden 5i tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla salıverildi. (AA)

        SAKARYA'DA 30 KİŞİ ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

        Sakaryada, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 34 kişiden 4ü tutuklandı, 28i öğretmen 30 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDYye yönelik olarak yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 34 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

        FETÖ/PDY bünyesinde faaliyette bulundukları ve örgütün kriptolu iletişim programı "ByLock"u kullandıkları iddia edilen 4 zanlı tutuklandı. 28i öğretmen 30 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ