Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Koca vahşetiyle felç kaldı, bakan sahip çıktı

        Hakkında uzaklaştırma kararı bulunan kocasının, boşanmak istediği için sokak ortasında yağdırdığı kurşunla felç kalan Handan Aşkın’ın çığlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Yaşadığı dehşeti HABERTÜRK’e anlatıp “Çocuklarım için savaşıp ayağa kalkmak, hayata yeni bir başlangıç yapmak istiyorum” diyen 30 yaşındaki Aşkın’a, Bakan Fatma Betül Sayan Kaya sahip çıktı.

        ÖZEL EKİP GİTTİ

        Genç kadının tedavi gördüğü hastaneye özel bir ekip gönderen Bakan Kaya, sıkıntılarını dinledi. Bakanlık, genç kadın ve ailesi için kendilerini daha güvende hissedecekleri bir ev kiralayıp eşyalarını alacak. 9 ve 11 yaşındaki çocuklarının eğitimiyle ilgilenecek olan bakanlık, ekonomik olarak da destek olmak için maaş yardımında bulunacak. Aşkın’ın evde bakım hizmetleri de yine bakanlık tarafından karşılanacak.

        30 yaşındaki Handan Aşkın, 11 Mart günü boşanma davası açtığı kocası Emre Aşkın’ın kurşunlarına hedef olmuş, felç kalmıştı. 7 aydır bir hastane odasında yaşayan genç kadının eşi ise ‘yaralama’dan yargılanıyor.

        Güngör KARAKUŞ / GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ