Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şemdinli şehitleri için ilk tören düzenlendi

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki hain saldırıda şehit olan askerlerden dördü Van'da düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

        Şemdinli ilçesindeki Durak Jandarma Karakoluna PKK'lı teröristler tarafından dün düzenlenen bombalı saldırıda 10'u asker 18 kişi şehit olmuştu.

        Şehit askerler Uzman Jandarma Çavuş Mustafa Dobur, Piyade Sözleşmeli Er Hasan Aydoğdu, Piyade Sözleşmeli Er Özkan Altınok, Jandarma Er Eyüp Hacioğlu için Van Jandarma Filo Komutanlığında uğurlama töreni yapıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, askeri erkan ve kurum amirlerinin katıldığı uğurlama töreni, şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasıyla başladı.

        Ardından Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın yaptığı duanın ardından şehitlerin naaşları uçakla memleketlerine uğurlandı. (İHA)

        ŞEHİTLER İÇİN İKİNCİ TÖREN

        Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Durak Jandarma Kontrol Noktası'na PKK'lı teröristin bomba yüklü araçla yaptığı saldırıda şehit düşen askerler için Van'da ikinci kez uğurlama töreni düzenledi. Şehitlerden önce 4'ü, sonra da 6'sı için Van Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı'nda ikinci bir tören daha düzenlendi.

        Şehitler Piyade Asteğmen Ömer Baydili, Jandarma Uzman Çavuş Ertan Bayraktar, Jandarma Uzman Çavuş Bayram Aksu, Jandarma Onbaşı Evren Kara, Jandarma Er Latif Aşıkmuslu ve Jandarma Er Erkan Özdemir için yapılan törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, asker, polis ve vatandaşlar katıldı.

        Saygı duruşu ve şehitlerin öz geçmişinin okunmasının ardından Van Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından dua okundu. Daha sonra Jandarma Onbaşı Evren Kara Manisa'ya, Jandarma Uzman Çavuş Ertan Bayraktar İstanbul'a, Piyade Asteğmen Ömer Baydili İstanbul'a, Jandarma Er Latif Aşıkmuslu İstanbul'a, Jandarma Er Erkan Özdemir Düzce'ye ve Jandarma Uzman Çavuş Bayram Aksu Samsun'a gönderilmek üzere uçağa konuldu.

        BAKAN SOYLU: GÖREVİ BİZ TAMAMLAYACAĞIZ

        Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Durak Karakolu'na yönelik gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen 10 asker için Van'da yapılan törene katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu terörle mücadelede görevi tamamlayacaklarını söyledi.

        Bakan Soylu, "Yiğitlerimize verdiğimiz bir söz var. Biraz önce onları buradan uğurladık. Sözümüz açık. Arkadaşları ve bizler görevi tamamlayacağız. Rahat olsunlar, rahat uyusunlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu millet 14 yıldır yapılamaz denilen birçok şeyi başardı. Dünyadaki birçok ülke 'terörle nasıl mücadele edeceğiz, nasıl başaracağız endişesi içerisinde. Ama 14 yıldır birçok başarının altına imza atan bu millet ve bu devlet, terörü de ortadan kaldıracak iradeyi gösterecektir. Özellikle kırsalda yapılan, güvenlik güçlerimizin ortaya koyduğu kararlı mücadele terör örgütünü telaşlandırmakta. Son yılların terör örgütüne katılımda en düşük sayısı, terör örgütünü kendi içerisinde bi çare duruma düşürmekte. Burada milletimize şunu ifade etmek isterim. Bir teröriste, iki terörizme destek olan her kim varsa ve bunu biliyorlarsa vatandaşımız bunu güvenlik güçlerimize bildirsinler. Çünkü gerek jandarmamız, gerek askerimiz, gerek polisimiz, gerek özel harekatlarımız ciddi bir mücadele ortaya koyuyorlar. Bunu bugüne kadar milletimizin sabrı ve kararlılığı sayesinde getirdik. Şimdi milletimizin desteğiyle birlikte bunlar nerede saklanıyorlarsa, inleri neredeyse bilinmelidir ki bunu bulacağız. Ama milletimizin, özellikle yöre halkımızın bize bu teröristlerin kimden beslendiği, nasıl destek aldığı ve nerede oldukları konusunda bilgi vermeleri önemlidir. Bu ihbarlar milletimizin bütünlüğü için ve terörle mücadelenin kararlılığı içindir. Başta da söylediğim gibi görevi tamamlayacağız. Şimdi çok konuşmanın zamanı değil, bu evlatlarımızın bize emanet ettiği işi tamamlamanın zamanıdır" dedi.

        SOYLU ŞEHİT ÇOCUKLARIYLA YAKINDAN İLGİLENDİ

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki ziyaretleri kapsamında bir çocuğun elini öperken, şehit çocuklarıyla da yakından ilgilendi. Bakan Soylu, çocuklarla çektirdiği fotoğrafları twitter hesabından paylaştı.

        Durak Jandarma Karakoluna yönelik dün PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin taziyelerine katılan Bakan Süleyman Soylu, çocuklarla yakından ilgilendi. Twitter hesabından elini öptüğü çocukla çekilen fotoğrafını paylaşan Soylu, şu notu düştü:

        "Şemdinli Altınsu Köyü'nde Şehit Sinan Erbaş'ın ailesine taziye ziyaretindeyiz. Allah rahmet eylesin."

        Patlamada hayatını kaybeden Bahri Fırat'ın Üzümkıran köyündeki taziyesine de katılan Bakan Soylu, burada da çocuklara yakın ilgi gösterdi. Bakan Soylu; Burak Fırat, Okan Demircan ve Siyamend Yeşil isimli çocuklarla çekilen fotoğrafını da twitter hesabında paylaştı. Bu paylaşımda ise Bakan Soylu, "Şehitlerimizin çocukları Burak Fırat, Okan Demircan ve Siyamend Yeşil... Üçü de babaları gibi civanmert, üçü de babaları gibi vatan sevdalısı…Siyamend, polis olmak istediğini söyledi. 'Polis olup teröristleri bu ülkeden kazıyacağım' dedi... Bu vatana kast edenler, istedikleri kadar plan kursunlar, istedikleri kadar kirli oyunlar oynasınlar; Bu çocukları yenemeyeceksiniz!" notunu yazdı. (İHA)

        ŞEHİT ER HACIOĞLU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

        21 yaşındaki Jandarma Er Eyüp Hacıoğlu'nun cenazesi, memleketi Malatya’da baba ocağında helallikten sonra gözyaşları arasında toprağa verildi.

        Malatya’nın Yazıhan İlçesi nüfusuna kayıtlı, Jandarma Komando Er Eyüp Hacıoğlu, memleketi Malatya’nın Yazıhan İlçesi'ne bağlı Sürür Mahallesi'nde bulunan Sürür İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen cenaze törenine, aileleri ve yakınlarının yanı sıra, Malatya Vali Mustafa Toprak, AK Parti Malatya Milletvekilleri Taha Özhan ve Nurettin Yaşar, Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Malatya İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle binlerce kişi katıldı.

        Şehit Jandarma Er Eyüp Hacıoğlu’nun Türk Bayrağı'na sarılı tabutu son kez babasının evine helallik için getirildi. Anne Meral, baba Nihat Hacıoğlu ve kız kardeşleri Rabia, Rukiye, Aslı ve erkek kardeşi İbrahim, yanındakilerin desteği ile güçlükle ayakta durabildi.

        İl Müftü yardımcısı tarafından okunan duanın ardından helallik verilirken aile ve meslektaşları da gözyaşlarına boğuldu. Helallik alınması ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, tekbirlerle Yazıhan'a bağlı Sürür Mahallesi'ndeki Sürür İlköğretim Okulu bahçesine götürüldü. Burada düzenlenen törende kılınan cenaze namazının ardından cenaze toprağa verildi.

        ADANA ŞEHİDİNİ UĞURLADI

        23 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Özkan Altınok, son yolculuğuna uğurlandı.

        Nişanlısı Şükran Güzel ile düğün hazırlığı yapan şehit Özkan Altınok için Sabancı Camisi'nde tören düzenlendi. 4 kardeşi bulunan şehit için gerçekleştirilen törene, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, İskenderun 39'uncu Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, milletvekilleri, asker ve polislerle vatandaşlar katıldı.

        TABUTA SARILDILAR

        Şehidin otobüs şoförü olan babası Celal Altınok'u, Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer koluna girerek teselli etti. Şehidin babasından ayrı yaşayan annesi Ayten Çalışkan ile nişanlısı Şükran Güzel, sürekli gözyaşı döktü. Yakınları ve kadın askerlerin teselli etmeye çalıştığı şehit anne ve nişanlısı, tabuta son kez sarılıp ağladı. Şehit asker, Adana İl Müftüsü Arif Gökce'nin kıldırdığı cenaze namazı sonrası, Asri Mezarlıktaki şehitliğe defnedildi.

        ŞEHİDİN CENAZESİ SAMSUN'DA GÖZYAŞLARIYLA KARŞILANDI

        Şehit Uzman Çavuş Bayram Aksu'nun Türk bayrağına sarılı cenazesi, askeri uçakla Samsun-Çarşamba Havalimanı'na getirildi. Babası Dursun ve ağabeyi Mustafa Aksu, gözyaşları içerisinde şehidi karşıladı. Şehit Aksu'nun cenazesi daha sonra karayolu ile Yakakent İlçesi'ne götürüldü.

        Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'nın bomba yüklü araçla yaptığı saldırıda şehit olan Jandarma uzman çavuş Bayram Aksu'nun cenazesi bugün askeri uçakla Samsun'a getirildi. 4 yıllık asker olan şehit Aksu için Çarşamba Havalimanı'nda karşılama töreni düzenlendi. Vali İbrahim Şahin, protokol üyeleri, askeri erkan ve vatandaşlar tarafından karşılanan Şehit Uzman Çavuş Aksu'nun Türk bayrağına sarılı cenazesi, askeri uçaktan askerlerin omzunda indirildi.

        Oğlunu karşılayan baba Dursun Aksu, güçlükle ayakta durabildi. Ağabeyi Mustafa Aksu da gözyaşlarına boğuldu. 4 yıllık eşi Derya Aksu'nun da 4 aylık hamile olduğu belirtilen şehit Uzman Çavuş Bayram Aksu'nun cenazesi daha sonra ikindi namazına müteakip toprağa verilmek üzere Samsun'un Yakakent İlçesi Mutaflı Mahallesi Çaycıksuyu Yaylası'ndaki babaocağına götürüldü.

        Uzman Çavuş Bayram Aksu'nun Türk bayrağına sarılı cenazesi, askeri uçakla Samsun-Çarşamba Havalimanı'na getirildi. Babası Dursun ve ağabeyi Mustafa Aksu, gözyaşları içerisinde şehidi karşıladı. Şehit Aksu'nun cenazesi daha sonra karayolu ile Yakakent İlçesi'ne götürüldü.

        Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'nın bomba yüklü araçla yaptığı saldırıda şehit olan Jandarma uzman çavuş Bayram Aksu'nun cenazesi bugün askeri uçakla Samsun'a getirildi. 4 yıllık asker olan şehit Aksu için Çarşamba Havalimanı'nda karşılama töreni düzenlendi. Vali İbrahim Şahin, protokol üyeleri, askeri erkan ve vatandaşlar tarafından karşılanan Şehit Uzman Çavuş Aksu'nun Türk bayrağına sarılı cenazesi, askeri uçaktan askerlerin omzunda indirildi.

        Oğlunu karşılayan baba Dursun Aksu, güçlükle ayakta durabildi. Ağabeyi Mustafa Aksu da gözyaşlarına boğuldu. 4 yıllık eşi Derya Aksu'nun da 4 aylık hamile olduğu belirtilen şehit Uzman Çavuş Bayram Aksu'nun cenazesi daha sonra ikindi namazına müteakip toprağa verilmek üzere Samsun'un Yakakent İlçesi Mutaflı Mahallesi Çaycıksuyu Yaylası'ndaki babaocağına götürüldü.

        ADIYAMANLI ŞEHİT ER AYDOĞDU TOPRAĞA VERİLDİ

        Sözleşmeli er 28 yaşındaki Hasan Aydoğdu'nun cenazesi, memleketi Adıyaman'da toprağa verildi. Şehit babası Hacı Yusuf Aydoğdu, oğlunun tabutu başında bekleyen ve ağlayan askeri öperek gözyaşını sildi.

        PKK'lı teröristler tarafından Şemdinli'deki Durak Jandarma Kontrol Noktası'na bombalı araçla düzenlenen ve 10 askerin şehit olduğu, 5 sivilin de yaşamını yitirdiği saldırıda Jandarma Sözleşmeli Er Hasan Aydoğdu da şehit düştü. Sözleşmeli er Aydoğdu'nun cenazesi, Van'daki tören ardından askeri uçakla memleketi Adıyaman'a getirildi. Havaalanında protokol üyeleri ve yakınları tarafından karşılanan şehit Aydoğdu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, Sümerevler Mahallesi'ndeki baba evinde getirilerek helallik alındı. Şehit Aydoğdu için öğle vakti Yeni Mezarlık Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene; Vali Abdullah Erin, Ak Parti Adıyaman milletvekilleri Ahmet Aydın, Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat ve Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, protokol üyeleri ile şehidin ailesi ve yakınları katıldı.

        AĞLAYAN ASKERİ ÖPTÜ, GÖZYAŞLARINI SİLDİ

        Şehit babası Hacı Yusuf Aydoğdu, oğlunun tabutu başında bekleyen ve ağlayan askeri öperek gözyaşını sildi. Şehidin kardeşleri ise, Türk bayrağıyla örtülü tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Şehit Aydoğdu'nun cenazesi, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkcü'nün kaldırdığı cenaze namazının ardından mezarlıkta bulunan şehitlikte toprağa verildi.

        5 çocuklu ailenin ikinci büyük çocuğu olan şehit Aydoğdu'nun, ailesinin yaşadığı 2 katlı binanın en üst katını hazırlayıp 20 gün sonra nişanlısı evlenerek burada oturmayı planladıkları belirtildi.

        UZMAN ÇAVUŞ ANDIRIN'DA TOPRAĞA VERİLDİ

        Jandarma Uzman Çavuş 33 yaşındaki Mustafa Dobur'un cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehidin 4 yaşındaki kızı Ceylin, "Babamı istiyorum" deyince, yakasına şehit babasının fotoğrafı takılarak teselli edildi.

        Hakkari'de düzenlenen törenin ardından uçakla gönderildiği Kahramanmaraş Havaalanı'ndan alınan şehit Mustafa Dobur'un cenazesi, karayoluyla Andırın'ın Darıovası Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Cenazenin eve gelmesiyle birlikte şehidin babası Nuri, annesi Elife, eşi Hasibe ve kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Burada helallik alınan şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Dobur için ikindi vakti Tufanpaşa Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, askeri ve mülki erkan, şehidin ailesi ve yakınları ile 3 bin kişi katıldı.

        "BABAMI İSTİYORUM"

        Törende şehidin tek kızı küçük Ceylin, annesinin kucağındayken yanlarındaki kadın astsubayın yakasında bulunan babasının fotoğrafını göstererek, "Babamı istiyorum" dedi. Ceylin'in bu isteği törene katılanları duygulandırdı. Bunun üzerine kadın astsubay, yakasındaki şehit Mustafa Dobur'un fotoğrafını çıkarıp Ceylin'in yakasına taktı. Minik Ceylin eliyle babasının fotoğrafını sevdi. Şehidin annesi Elife Dobur ise "Gitme dedim kuzum neden gittin?" diye ağıt yakarken fenalık geçirdi. Şehit annesine sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin eşi Hasibe Dobur da tören boyunca "Mustafa'm, Mustafa'm" diyerek ağıtlar yaktı. Eşinin Türk bayrağıyla örtülü tabuta sarılan Hasibe Dobur, "Allah seni böyle yapanların belasını versin. Mustafa'm benim" diyerek gözyaşı döktü.

        Cenaze namazının kılınmasının ardından askerler tarafından omuzlara alınan şehidin cenazesi, bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu ve mahalle mezarlığında toprağa verildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ