Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 21.10.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 21 Ekim Cuma gününe dair haberler.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        MANİSA'da 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Turgutlu ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 3 kişi tutuklandı. Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile daha önce gözaltına alınan 4 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan kapatılan Akyazılı Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı 9. dönem mütevelli heyeti başkanı Haydar Erarslan (60), FETÖ’ye finansal destek sağladığı gerekçesi ile kayyum atanan Lidya Konservecilik'in muhasebe departmanı çalışanı Elmas Beğendiler (35) ile Bilal Bayar (31) isimli öğretmen tutuklandı. Lidya Konservecilik Muhasebe Müdürü L. D. (49) ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (AA)

        ANKARA'DA FETÖ'DEN 30 KİŞİ TUTUKLANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 kişi tutuklandı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan komiser ve başkomiser 32 polis ile 6 Adalet Bakanlığı çalışanı emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ifade veren şüphelilerden 8'i, adli kontrol şartıyla serbest bırakılma, 30'u ise tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliklerine sevk edildi. Tutuklama istemiyle sulh ceza hakimliklerince sorgulanan şüphelilerden 26 polis ile 4 Adalet Bakanlığı çalışanı tutuklandı.Şüphelilerden 6'sı polis, 2'si Adalet Bakanlığı çalışanı 8 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        BYLOCK'TAN TUTUKLANAN HAKİM SAVCI SAYISI 22'YE YÜKSELDİ

        Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca, FETÖ'nün kirptolu iletişim programı ByLock kullandığı gerekçesiyle açığa alınan 189 hakim ve savcıdan hakkında gözaltı kararı verilen İstanbul'da görevli bir hakim daha FETÖ üyeliğinden tutuklandı.İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Önder Yaman tarafından ifadesi alınan Küçükçekmece Hakimi E.B., sevk edildiği nöbetçi 10. Sulh Ceza Hakimliğince FETÖ'den tutuklandı. Böylece İstanbul'da ByLock kullanan 30 hakim savcıdan 22'si tutuklanmış oldu.Anadolu Adliye Cumhuriyet Savcısı Y.D., kendi telefonuna HSYK seçimleri öncesinde ByLock programını yüklediğini itiraf ettiği, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Sivas'ta gözaltına alınarak İstanbul'a getirilen ByLock abisi A.S.'nin gözaltı süresi uzatıldı. A.S.'nin geriye dönük telefon trafiğinin incelendiği belirtildi.İstanbul'da ByLock kullandığı tespit edilen 30 hakim ve savcıdan sadece Bakırköy Adalet Sarayı'nda görevli bir hakim ve bir savcı adreslerinde bulunamadı. Yurtdışına kaçtığı tespit edilen Bakırköy Hakimi Aşkın G. İle Bakırköy Savcısı Y. G., ise halen firari olarak aranıyor. (Veli SARIBOĞA / İSTANBUL)

        MANİSA'DA TUTUKLANAN MEMUR SAYISI 411 OLDU

        Manisa'da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen kamu personeli sayısı 411'e ulaştı.

        Manisa Valiliği, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından haklarında idari ve adli işlem yapılan kamu personeli sayısını açıkladı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, KHK ve HSYK kararlarıyla Manisa'da bin 446 kamu personeli memuriyetten ihraç edilirken, 84 ayrı kamu kurum ve kuruluşundan bin 51 kamu personeli de açığa alındı. 411 kamu personelinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği Manisa'da, 83 memurun da gözaltındaki sorgusunun devam ettiği açıklandı. Mahkemeye çıkarılan 267 kamu personelinin adli kontrol şartıyla, 71'inin de serbest kaldığı öğrenilirken, 8 kamu görevlisinin başka illere teslim edildiği, 36 sözleşmeli personelin de sözleşmelerinin feshedildiği açıklandı. 89 kamu personeli hakkındaki idari soruşturmanın ise devam ettiği öğrenilirken 6 memurun da emekliye ayrıldığı açıklandı.

        Açığa alındıktan sonra haklarında yürütülen idari soruşturma sonucunda FETÖ ile bir bağlantısı olmadığı tespit edilen 55 kamu görevlisinin görevlerine iade edildiği bildirilen açıklamada, 2 bin 113 kamu görevlisi ve yakınının da pasaportlarının iptal edildiği kaydedildi. (IHA)

        FETÖ'DEN ARANIRKEN TIR DORSESİNDE YAKALANAN GAZETECEİ TUTUKLANDI

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aranan ve Bulgaristan'dan Romanya'ya kaçmaya çalışırken TIR dorsesinde yakalanan Zaman Gazetesi'nin eski çalışanlarından gazeteci Fethi A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Geçtiğimiz gün Avrupa'ya yük taşıyan bir TIR'ın dorsesinde Bulgaristan'dan Romanya'ya kaçmak isterken Bulgar gümrük ve polis ekiplerince yapılan aramada yakalanan 7 şüpheli, Kapıkule Sınır Kapısı üzerinden Türkiye'ye iade edilmişti. Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, FETÖ/PDY'den haklarında yakalama kararı bulunan 7 şüpheliyi teslim almıştı. Kimlik tespiti yapılan şüphelilerin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ndeki görevlerinden ihraç edilen Komiser Yunus D., Abdülkadir Ç. ve Kocaeli'de görevli Komiser Uğur S., Malatya İsmet İnönü Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Yrd. Doç. Dr. Yunus Hayri Y., kapatılan Zaman Gazetesi'nin Osmaniye eski muhabiri Fethi A., Burdur Yunus Emre Ortaokulu'ndaki görevinden ihraç edilen Fen Bilgisi Öğretmeni Soner Ö. ve uyuşturucudan suç kaydı bulunan esnaf Ömer Ö. olduğu ortaya çıktı. Emniyette ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen gazeteci Fethi A. ve esnaf Ömer Ö. Edirne Adliyesi'ne sevk edilirken, diğer 5 şüpheli ise arandıkları illere sevk edildi. Gazeteci Fethi A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, esnaf Ömer Ö. ise serbest bırakıldı.

        Öte yandan, şahısları TIR ile yurt dışına çıkaran H.A.'nın ise arandığı öğrenildi. (IHA)

        EAGLE KULLANAN FETÖ'CÜLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Eagle gizli yazışma programı kullanan FETÖ terör örgütü mensubu 18 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Adıyaman'da düzenlenen FETÖ soruşturmaları kapsamında yakalanan şüphelilerin cep telefonundan Eagle uygulaması çıkmış ve bunun üzerine polis ekipleri Türkiye'de ilk kez Eagla operasyonu gerçekleştirmişti.

        İnceleme sonucunda Eagle kullandığı tespit edilen 24 şahsın yakalanması amacıyla Adıyaman merkezli Kahramanmaraş, Mersin, muş, Yozgat, Şanlıurfa, Osmaniye, Elazığ, İstanbul, Malatya, Gaziantep, Adana, Bingöl olmak üzere toplam 13 ilde eş zamanlı operasyon yapılarak, 18 kişi göz altına alındı.

        Gözaltına alınan şahıslar emniyetteki ifadelerinin ardından adli makamlara sevk edildi. (IHA)

        UŞAK'TA FETÖ'NÜN MAHREM YAPI VE İDEOLOJİK KANADINA OPERASYON

        Uşak'ta FETÖ/PDY'ye yönelik yapılan operasyonda 29 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişinin ardından Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca 'Fethullahcı Terör Örgütü'ne yönelik sürdürülen operasyonlar kapsamında Uşak Emniyet Müdürlüğüne bağlı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri eş zamanlı farklı adreslere operasyon yaptı. Aralarında akademisyenlerinde bulunduğu, örgütün "mahrem yapı ve ideolojik kanadında" görev alan ve bylock programı kullandığı tespit edilen 29 kişi gözaltına alındı.

        Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından, KOM şubeye getirilerek ifadeleri alınmaya başlanıldığı öğrenildi. (IHA)

        FETHİYE'DE 'BYLOCK' KULLANAN 10 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Muğla'nın Fethiye İlçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında eş zamanlı düzenlenen operasyonda, "ByLock" kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 11 öğretmenden 10'unu tutuklandı.

        Fethiye ilçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla ve Terörle mücadele ekiplerinin, FETÖ/PDY mensuplarının kriptolu yazışma programı 'ByLock'u kullandıkları belirlenen öğretmenlere yönelik Fethiye'de yaptığı operasyonda gözaltına alınan 11 öğretmen, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Öğretmenlerden T.G (48), K.K(38), H.Ç (47), Y.Ç (52), İ.E (46), H.Ç (36), Y.S (46), M.K (41) ve M.Y (53) tutuklanırken,Ö.E (46) ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (IHA)

        ESKİŞEHİR'DE 11 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Eskişehir merkezli FETÖ/PDY operasyonda, aralarında polis müdürünün de bulunduğu 11 emniyet mensubu gözaltına alındı. 1 komiser ise aranıyor.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri Eskişehir, Bursa ve Sinop'ta operasyon düzenledi. Haklarında yakalama kararı bulunan 1 dördüncü sınıf emniyet müdürü, 3 komiser ve 7 polis memuru gözaltına alındı. Şüpheliler evlerinde arama yapılıd. 1 komiserin de arandığı öğrenildi. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        TEKİRDAĞ'DA BİR MÜHENDİS TUTUKLANDI

        Çorlu'da, FETÖ/PDY paralel devlet örgütüne karşı sürdürülen soruşturma kapsamında bir mühendis tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, inşaat mühendisi Y.Y.nin ofisi ve evine baskın düzenledi.

        Düzenlenen baskında, bilgisayar, bazı evraklar ve dokümanlara el konuldu.

        Baskında, Y.Y.de gözaltına alınarak ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldü.

        Buradaki işlemlerin ardından Çorlu Adliyesine sevk edilen Y.Y, tutuklanarak ceza evine gönderildi. (AA)

        AÇIĞA ALINAN KAHRAMANMARAŞ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN 67 ÇALIŞANI GÖREVİNE İADE EDİLDİ

        Kahramanmaraş'ta Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında açığa alınan İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 67 çalışanı görevlerine iade edildi.

        FETÖ'nün 15 Temmuzdaki darbe girişiminin ardından Milli Eğitim Bakanlığınca görevlerinden uzaklaştırılan, aralarında şube müdürü, maarif müfettişi ve öğretmenlerin bulunduğu 67 personel hakkındaki incelemeler tamamlandı.

        İncelemeler sonucunda 67 kişinin görevlerine iadesine karar verildi. (AA)

        BARTIN'DA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 3 KİŞİDEN 2'Sİ TUTUKLANDI

        Bartın'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik düzenlenen operasyonda, adliyeye sevk edilen 3 kişiden 2'si tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı sonrasında başlatılan operasyonda Bartın Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 3 kişi gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. FETÖ imamı olduğu öğrenilen 2 kişi tutuklanırken, 1 kadın adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (IHA)

        MALATYA'DA 37 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Malatya Valiliği OHAL bürosundan yapılan açıklamada FETÖ/PDY soruşturması kapsamında toplam 27 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

        Yapılan açıklamada, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik soruşturma kapsamında İl Müftülüğünde 1 din görevlisi, İl Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli 22 doktor ve 3 hemşire, İnönü Üniversitesinde 1 öğrenci olmak üzere toplam 27 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

        Açıklamada ayrıca Malatya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü T.G.'nin sözleşmesinin feshedildiği, geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 18 kişiden İl Müftülüğünde görevli 2 din görevlisi ile 6 iş adamının tutuklandığı bildirildi. (IHA)

        UŞAK ÜNİVERSİTESİ'NDE 2010-2014 YILLARINDA ÖĞRENİM GÖREN 37 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Uşak merkezli 26 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında 37 zanlı gözaltına alındı.

        Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 2010-2014 yıllarında Uşak Üniversitesinde öğrenim gören 26 ildeki 45 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

        Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, değişik illerdeki çok sayıda adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 37 kişiyi gözaltına aldı.

        Kente getirilen zanlılar, Uşak Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        Zanlılardan 36'sının örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı öğrenildi. (AA)

        ANTALYA'DA 5 İNFAZ KORUMA MEMURU VE ZABIT KATİBİ GÖZALTINA ALINDI

        Antalya'da, FETÖ / PDY soruşturması kapsamında zabıt katibi ve infaz koruma memuru 5 kişi gözaltına alındı.

        Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde daha önceden belirlenmiş adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda infaz koruma memuru ve zabıt kâtibi 5 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda bilgisayar ve digital dokümanlara el konuldu.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

        SİİRTE GÖZALTINA ALINAN BİR BİNBAŞI VE BİR ASTSUBAY SERBEST BIRAKILDI

        Siirt'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 1 binbaşı ve 1 astsubay adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı kararıyla serbest bırakıldı.

        Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖnün darbe girişimine yönelik soruşturması kapsamında 17 Ekimde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığında gözaltına alınan 1 binbaşı ile 1 astsubay emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki ifadelerinden sonra mahkemeye çıkarılan 2 asker, adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı kararıyla serbest bırakıldı. (AA)

        DENİZLİ'DE GÖZALTINA ALINAN 5 ŞÜPHELİDEN 4'Ü TUTUKLANDI

        Denizli'nin Buldan ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, daha önce gözaltına alınan 5 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

        Denizli Buldan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin FETÖ/PDY'ye yaptığı operasyonda, aralarında meslekten ihraç edilen bir öğretmen ve bir emekli imamın da bulunduğu 5 kişi gözaltına alınmıştı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden H.D., Ş.G., N.D. ve M.S. tutuklanırken, H.C. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (IHA)

        YOZGAT'TA FETÖ'DEN 14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Yozgat'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 9 öğretmen, 5 emniyet mensubu olmak üzere 14 kişi gözaltına alındı.

        FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında, Yozgat merkezli Isparta ve Kütahya'da düzenlenen operasyonlarda, Yozgat'ta öğretmen E.İ, A.Ş., H.E., D.K., M.S.Ş., Y.Ö., T.A., ve Isparta'da M.E. gözaltına alınırken S.T.'nin de yakalanması için çalışmalar sürüyor. Yine soruşturma kapsamında emniyet mensupları H.Ö., S.Ş., M.A., E.L., Y.E. Yozgat'ta, K.S.U. ise Kütahya'da gözaltına alındı. Zanlılar emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilecek. (IHA)

        YOZGAT'TA BYLOCK KULLANDIĞI TESPİT EDİLEN ESNAF TUTUKLANDI

        Yozgat'ta, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, "ByLock" kullandığı tespit edilen esnaf tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde kırtasiyecilik yapan İ.Pnin, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığını belirledi.

        Gözaltına alınan İ.P, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Çayıralan Cumhuriyet Savcılığınca ifadesi alınan İ.P, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        MANİSA'DA 9 RÜTBELİ ASKER TUTUKLANDI

        Manisa'da, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltın alınan 24 rütbeli askeri personel adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 9'u tutuklanırken, 14'ü adli kontrol şartıyla olmak üzere 15 kişi ise serbest kaldı.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Manisa'da yaklaşık 2 hafta önce gözaltına alınan 24 rütbeli asker, sorgularının tamamlanmasının ardından tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği Albay N.E., Yarbay E.Y., Binbaşı Ş.Ö., Yüzbaşı M.T. üstteğmenler Y.B., İ.G. ve T.K. ile Başçavuşlar T.D. ve F.Y.'yi tutukladı. 4'ü adli kontrol şartıyla olmak üzere 15 kişi ise serbest kaldı. (DHA)

        FETÖ'NÜN "AFYONKARAHİSAR SORUMLUSU" TUTUKLANDI

        Isparta merkezli 23 ilde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda örgütün "Afyonkarahisar Sorumlusu" tutuklandı.

        Isparta Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖnün darbe girişimine ilişkin Isparta merkezli 23 ilde gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde gözaltı işlemleri sürüyor.

        Hakkında yakalama kararı çıkarılan ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı tespit edilen Yusuf Uçar, Afyonkarahisarda gözaltına alındı.

        Örgütün "Afyonkarahisar sorumlusu" olduğu belirlenen zanlı, çıkarıldığı mahkemece "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı. (AA)

        TRABZON'DA 22 ZANLI YAKALANDI

        Trabzon merkezli 11 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 22 zanlı yakalandı.

        Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgüte ait bir şirketin ortak ve yöneticilerine yönelik İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Trabzon merkezli İstanbul, Yalova, Ankara, Kayseri, Elazığ, Kahramanmaraş, Antalya, Ordu, Sivas ve Samsunda operasyon düzenlendi.

        Operasyon kapsamında 22 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, emniyetteki işlemleri devam ediyor.

        Öte yandan, bu şirkete "FETÖ ile bağlantılı oldukları iddiasıyla daha önce kayyum atandığı öğrenildi. (AA)

        GÜMÜŞHACIKÖY'DE GÖZALTINA ALINAN 21 KİŞİDEN 4'Ü TUTUKLANDI

        Amasya'nın Gümüşhacıköy İlçesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 21 kişiden, 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Amasya'nın Gümüşhacıköy İlçesi'nde Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 8 gün önce polis tarafından gözaltına alınan, aralarında öğretmen, devlet memuru, öğrenci, esnafın da bulunduğu 21 kişi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından dün akşam adliyeye sevk edildi. 1 kişi savcılık ifadesinin ardından serbest kaldı. Nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıkan 20 kişiden ByLock kullandığı iddia edilen Ş.Ç., S.C., R.Ü., A.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi. 16 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        ANTALYA'DA 30 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında görevden uzaklaştırılan ve gözaltına alınan 8'i kadın, 39 öğretmen'den 30'u tutuklandı. 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda gözaltına alınan 8'i kadın 39 öğretmen 8 gün süren sorgulamanın ardından ardından dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Başsavcılığında sorguları tamamlanan ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 30'u tutuklanarak cezaevine gönderildi. 9 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 39 öğretmenin örgütün iletişim uygulaması olan ByLock programı kullandıkları belirlenmişti. (IHA)

        BODRUM'DA 2 ADLİYE PERSONELİNE BYLOCK'TAN TUTUKLAMA

        Bodrum'da, FETÖ/PYD soruşturması kapsamında telefonlarında Bylock programı tespit edilen 2 adliye personeli tutuklandı.

        Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında, örgütün kriptolu haberleşme programı Bylock programını kullandığı belirlenen Bodrum Adliyesi'nde görevli zabıt katibi F.K. ile İcra Müdür Yardımcısı İ.A., öğle saatlerinde gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 2 şüpheli tutuklandı.

        Öte yandan; önceden açığa alınan bir zabıt katibinin daha arandığı belirtildi. (DHA)

        BOLU'DA 7 ZANLIDAN 3'Ü TUTUKLANDI

        Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 7 zanlıdan 3ü tutuklandı, 4ü adli kontrol şartıyla salıverildi.

        Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 7 zanlının sorguları tamamlandı.

        Zanlılardan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Zeynep Eralp, Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğretim görevlisi Uğur Akkaya ve özel sektörde çalışan Ömer Boz tutuklandı. Özel sektör çalışanı M.B, memurlar H.E. ve S.K. ile polis memuru M.A.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        ANTALYA'DA 4 ADLİYE ÇALIŞANI GÖZALTINA ALINDI

        Antalya Adliyesi'nde görevli 4 kişi, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

        Antalya Adliyesi'nde görevli 1 icra müdürü, 1 icra müdür yardımcısı ile 2 pedagog, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Şüphelilerin adliye giriş kartları da iptal edildi. Şüphelilerden 1 pedagog sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakıldı. (DHA)

        ÖRGÜTÜN "İL VE EMNİYET İMAMI" OLDUKLARI İDDİASIYLA 3 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Zonguldak'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında örgütün "il ve emniyet imamı" oldukları öne sürülen 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince örgütün "il imamı" olduğu iddiasıyla Zonguldak'ta yakalanan H.O. ile "emniyet imamları" oldukları iddiasıyla Antalya ve Karabük'te gözaltına alınan S.S. ve İ.A'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerin öğretmen oldukları ve kriptolu mesajlaşma programı "ByLock"u kullandıklarının tespit edildiği öğrenildi. (AA)

        KİLİS MERKEZLİ 12 İLDE YAPILAN OPERASYONDA 27 POLİSTE 13'Ü TUTUKLANDI

        Kilis merkezli 12 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 27 polisten 13ü tutuklandı.

        Kilis Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 12 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 3 eski emniyet müdürüyle 2 komiser ve 22 polis memuru, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılık sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan eski Kilis Emniyet Müdürlüğü İstihbarattan sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Kenan Gök, eski Personel Şube Müdürü Kemal Gürcan, komiser Mehmet B. ile 10 polis tutuklandı. 14 polis ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Öte yandan, Kiliste FETÖ soruşturması kapsamında hakkında arama kararı bulunan bir öğretmen de yapılan yol uygulamasında Irak plakalı araçta gözaltına alındı.

        Kilis merkezli 12 ilde, FETÖ/PDYye yönelik 18 Ekimde düzenlenen operasyonda 29 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan 2si emniyetten serbest bırakılmıştı. (AA)

        KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ 4 İLDE YAPILAN OPERASYONDA 21 ÖĞRETMENDEN 6'SI TUTUKLANDI

        Kahramanmaraş merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 21 öğretmenden 6sı tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Kahramanmaraş, Adana, Mersin ve Osmaniyede önceki gün gözaltına alınan 46 öğretmenden 21inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan 6sı cezaevine gönderildi, 15i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        'BYLOCK' KULLANAN 25 ADLİYE PERSONELİNE GÖZALTI KARARI

        FETÖ’nün adliye yapılanmasına yönelik İstanbul Cumhuriyeti Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Anadolu Adalet Sarayı’na görev yapan ByLock kullandığı tespit edilen mübaşir ve zabıt katiplerinden oluşan 25 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin işyeri ve evlerinde arama yapıldıktan sonra gözaltına alınacak. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        3 TÜBİTAK MÜHENDİSİ FETÖ'DEN TUTUKLANDI

        Kocaeli'de FETÖ/PDY operasyonları kapsamında adliyeye sevk edilen 3 TÜBİTAK mühendisi tutuklandı.

        Kocaeli'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ operasyonları devam ediyor. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen operasyonlar kapsamında, TÜBİTAK'ta görevli 3 üst düzey mühendis Kocaeli Adliyesi'ne sevk edilmişti. Adliyede tamamlanan işlemlerinin ardından mühendisler, tutuklanarak cezaevine gönderildi. (IHA)

        IĞDIR'DA BİR DEKAN GÖZALTINA ALINDI

        Iğdır Üniversitesinde görevli bir dekan, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Ş.E., Aydın'da gözaltına alındı. Ş.E.'nin Iğdır'a getirileceği öğrenildi. (IHA)

        KIRIKKALE'DE 14 ÖĞRETMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, meslekten ihraç edilen ve örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 14 öğretmen adliyeye sevk edildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 17 Ekimde gözaltına alınan 14 öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye getirildi.

        Haklarında gözaltı kararı bulunan 9 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. (AA)

        DÜZCE'DE GÖZALTINA ALINAN 3. SINIF EMNİYET MÜDÜRÜ SERBEST BIRAKILDI

        Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3. Sınıf Emniyet Müdürü C.Ç, serbest bırakıldı.

        Alınan bilgiye göre, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda, FETÖ ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 3. Sınıf Emniyet Müdürü C.Çnin savcılıktaki sorgusu tamamlandı.

        Nöbetçi mahkemeye sevk edilen C.Ç, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Daha önce Düzce Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü olarak görev yapan C.Çnin, evinde arama yapılmıştı. (AA)

        SAMSUN'DA GÖZALTINA ALINAN 45 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Samsun merkezli 10 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda gözaltına alınan çoğunluğu öğretmen 45 kişi adliyeye sevk edildi.

        Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Samsun merkezli İstanbul, Ankara, Kahramanmaraş, Bartın, Kocaeli, Çanakkale, Elazığ, Yalova ve Çorum illerini kapsayan operasyonda, 17 Aralık sonrası örgüt liderinin "Bank Asya'ya sahip çıkın" talimatı doğrultusunda başka bankalardan kredi çekerek Bank Asya'ya yatırdıkları ileri sürülen çoğunluğu öğretmen 45 şüpheliyi gözaltına almıştı.

        Polisteki sorguları tamamlanan 12'si kadın 45 kişi bu sabah saatlerinde Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. (IHA)

        İZMİR'DE 23 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda aralarında ihraç edilen öğretmenlerin de bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, sabah saatlerinde daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda gözaltına alınanlar arasında Milli Eğitim Bakanlığından ihraç edilen öğretmenler de bulunuyor. Şüphelilerin FETÖ/PDY kriptolu yazışma programı "ByLock"u kullandıkları belirtildi.

        Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. (AA)

        KARABÜKTE 10 KAMU GÖREVLİSİ GÖZALTINA ALINDI

        Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 10 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, soruşturma doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, Karabük Halk Sağlığı Müdürlüğünde çalışan İ.A.G, S.S, S.K, A.S, M.A, N.C. ve K.Y, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde görevli T.K. ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli E.E. ve F.E. yakalandı.

        Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        AKSARAY MERKEZLİ 8 İLDE YAPILAN OPERASYONDA 40 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Aksaray merkezli 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında eski Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar'ın da bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında Aksaray merkezli Konya, Mersin, Adana, Kayseri, Ankara, Aydın ve İzmir'de, haklarında gözaltı kararı verilen 58 kişinin yakalanması için operasyon düzenledi.

        Operasyonda, aralarında eski ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar'ın da bulunduğu, ASÜ'nün akademik ve idari personelinden 40 şüpheli gözaltına alındı.

        Şüpheliler, sağlık kontrolü için Aksaray Devlet Hastanesine getiriliyor. Eski Rektör Acar'ın Konya'da gözaltına alındığı, işlemlerinin ardından Aksaray'a getirileceği öğrenildi.

        Adreslerinde bulunamayan 18 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ