Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tom Hayden kimdir? Kaç yaşında vefat etti?

        11 Aralık 1939 tarihinde ABD'nin Detroit şehrinde dünyaya gelen Tom Hayden, demokrasi yanlılığıyla tanınmaktadır. Afganistan, Pakistan ve Irak'taki savaşları sona erdirmek için büyük bir mücadele veren Hayden, siyasette demokrasi reformu konusunda büyük bir çaba sarfetmiştir.

        Öğrenci olduğu yıllarda çevre hareketleri, barış ve sivil hakların öncülüğünü yapan Hayden, Kaliforniya Yasama Meclisi için 18 yıl hizmette bulunmuştur. Bu esnada doğal kaynaklar komite başkanlığını da yürütmüştür.

        Ulusal dergide yayın kurulu üyeliği ve köşe yazarlığı yapan Tom Hayden, bunun yanı sıra New York Times, Guardian, Los Angeles Times, San Francisco Chronicle, Boston Globe, Denver Post, Harvard International Review, Chronicle of Higher Education, Huffington Post ve diğer günlük yayınlarda düzenli olarak metinleri yayınlanmıştır.

        Gündemde olan savaşlara karşı sürekli olarak konuşan Tom Hayden, Barış ve Adalet Komisyonunun başkanlığını yapmıştır. İşçi haklarının iyileştirilmesi konusunda kulis yapan Hayden, bu konuda başarı elde etmiştir.

        Spor konusunda da başarıları bulunan Hayden, 1980'lerde katıldığı fantezi beyzbol kampında vuruş şampiyonu olmuştur. Kanadalı aktrist ve şarkıcı Barbara Williams ile evli olan Hayden'ın Liam isminde bir oğlu bulunmaktadır. 1971 yılından bu yana Los Angeles bölgesinde yaşayan Hayden'ın önceki evliliğinden de iki çocuğu daha bulunmaktadır.

        Tom Hayden, geçirdiği uzun bir hastalık evresindne sonra 24 Ekim 2016 tarihinde hayata gözlerini yummuştur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ