Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Başsavcılık şort saldırganının tahliyesine itiraz etti

        İstanbul Çekmeköy'de, belediye otobüsünde, şort giydi diye hemşire Ayşegül Terzi'ye tekme atan sanık Abdullah Çakıroğlu'nun serbest bırakılmasına Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti.

        Çakıroğlu'nu tahliye eden 40. Asliye Ceza Mahkemesi dosyayı incelemesi için nöbetçi ağır ceza mahkemesine gönderecek. Çakıroğlu'nun tutuklanıp tutuklanmayacağına mahkeme karar verecek.

        Adli Tıp, şort giydiği için tekmelenen hemşire Ayşegül Terzi ile ilgili rapor hazırladı Adli Tıp raporunda, Terzi'nin ruhsal travma geçirdiği ve psikolojik tedavisinin zorunlu olduğunu belirtti
        Hemşire Ayşegül Terzi 'şort' saldırganıyla ilk kez yüz yüze geldi hemşire Ayşegül Terzi: Çıkınca beni öldürür

        Cumhuriyet Başsavcı Vekili Abdurrahman Üşenmez tarafından hazırlanan itiraz dilekçesinde:

        ''Sanığın mevcut delil durumu ve sanığın üzerine atılı suçların yasada öngörülen hürriyeti bağlayıcı cezaların alt ve üst sınırları gözetilerek sanığın tahliyesine karar verilmiş ise de, sanığın üzerine atılı suçların niteliği, hakkında var olan delil durumu, atılı suçlara ilişkin hürriyeti bağlayıcı cezaların süresi, tutuklu kaldığı süre ve delillerin tamamen toplanmamış olması hep birlikte değerlendirildiğinde sanık hakkında verilen tahliye kararının kaldırılarak sanığın atılı suçlardan Ceza Muhakemesi Kanununun 100 ve devamı maddeleri uyarınca itirazen tutuklanmasına karar verilmesi kamu adına talep ve mütalaa olunur'' ifadelerine yer verildi.

        Kurthan DEMİR / İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ