Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Eylem hazırlığındaki PKK'lılara operasyon

        ABD Büyükelçiliği'nin, vatandaşlarını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında terör saldırılarına karşı dikkatli olmaları yönünde uyardığı İzmir'de, polis sabah erken saatlerde bir çok adrese eş zamanlı baskın yaptı. Baskınlarda, eylem hazırlığında olduğu ileri sürülen 12'si PKK'lı, 7'si ise DEAŞ'lı olduğu belirtilen 19 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan DEAŞ'lıların Suriye'deki çatışma bölgelerine gittiği belirtildi.

        Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube ekipleri, Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak, eş başkan Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla saldırı düzenleneceği bilgisi üzerine PKK/KCK terör örgütünün sözde gençlik yapılanması YDG/H üyelerine yönelik bu sabah operasyon düzenledi. Baskınlarda aralarında çocukların da bulunduğu ve daha önceden haklarında 'terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak'tan işlem yapılan 12 kişi yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda el yapımı bomba yapımında kullanılan ve maytap olarak nitelendirilen çok sayıda patlayıcı maddeyle birlikte örgütsel doküman ele geçirildi.

        ÇATIŞMA BÖLGESİNE GİDEN 7 KİŞİ YAKALANDI

        Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan ikinci operasyonda ise Suriye'deki çatışma bölgelerine gittiği belirlenen DEAŞ üyesi 7 kişi gözaltına alındı. 7 kişinin evinde, kırsal kesimde giyilen kamuflaj, 2 adet çelik yelek ve örgütsel doküman ele geçirildi. Şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "29 Ekim Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümünün huzur ve güven ortamında geçirilebilmesi için her türlü çalışma emniyet birimlerince titizlikle sürdürülecektir" denildi.

        Neşet DİŞKAYA/İZMİR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ