Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 02.11.2016

        Yurtiçinde devam eden FETÖ operasyonlarında tutuklanan ve gözaltına alınanlar listesine her geçen gün yeni isimler eklenmeye devam ediyor. İşte 02 Kasım Çarşamba gününe dair görevden uzaklaştırılan, tutuklanan ve gözaltına alınan kişiler listesi...

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        ADİL ÖKSÜZ'ÜN BALDIZLARI VE KAYINBİRADERİNİN EŞİ GÖZALTINDA

        Sakarya'da, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Adil Öksüz'ün iki baldızı ile tutuklanan kayınbiraderi Ali Sami Yıldırım'ın eşi gözaltına alındı. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri akşam saatlerinde FETÖ soruşturması kapsamında bir ay önce yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakılan Adil Öksüz'ün baldızı 33 yaşındaki Belkıs Nur Tetik, Hacer Tetik ile daha önce tutuklanan kayınbiraderi Ali Sami Yıldırım'ın karısı Melike Yıldırım'ı gözaltına aldı. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen 2 baldız ve Öksüz'ün kayınbiraderinin eşi sorgulanmaya alındı. Gözaltına alınan Melike Yıldırım'ın eşi Ali Sami Yıldırım, firari Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz'ü 19 Temmuz'da İstanbul'a döndüğünde havalimanında karşılayan kişi ve FETÖ'nün Rusya imamı olarak biliniyor. Gözaltına alına Belkıs Nur Tetik'in 17-25 Aralık'tan sonra Bank Asya'da hesabının bulunduğu, FETÖ bünyesinde faaliyet gösteren Özel Fatih Üniversitesi mezunu olduğu, Özel Serhat Eğitim Kurumları'nda öğretmenlik yaptığı ve eşi Ökkeş Tetik'in de Ankara'da yürütülen 2010 KPSS'deki usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu bulunduğu belirtildi. (DHA)

        İSTANBUL'DA MENAJER NURCAN KARACA GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) finansal destek sağladıkları iddiasıyla Akfa Holding ve alt şirketlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, bir gizli tanığın ifadesi doğrultusunda, menajer Nurcan Karaca gözaltına alındı.

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDYye finansal destek sağlandığı iddiasıyla Akfa Holding ve alt şirketlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, bir gizli tanığın ifadesi doğrultusunda yeni şüpheliler belirlendi.

        Bu kapsamda harekete geçen savcılık, birçok ünlü sanatçının menajeri olan Karacanın da aralarında bulunduğu 7 şüpheliyi tespit etti.

        "Silahlı terör örgütüne üye olmak", "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından haklarında soruşturma başlatılan şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi.

        Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlatan İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, menajer Karacayı gözaltına aldı.

        Örgüte ait toplantıları organize ettiği iddia edilen Karacanın emniyetteki işlemleri sürüyor.

        Öte yandan, hakkında gözaltı kararı bulunan diğer 6 şüpheliyi ise yakalama çalışmaları devam ediyor. (AA)

        ÇORUM'DA 9 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Çorum'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 adliye çalışanının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, adliyeye sevk edildi. (AA)

        NEÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANI SERBEST BIRAKILDI

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar D. serbest bırakıldı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar D. emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkta yaklaşık 3 saat süren ifade sonrasında Zülfikar D. serbest bırakıldı. (IHA)

        NEVŞEHİR MERKEZLİ 9 İLDE OPERASYON: 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Nevşehir merkezli 9 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, düzenlenen eş zamanlı operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşma çerçevesinde, örgütün emniyet yapılanmasına yönelik Nevşehir merkezli İstanbul, Ankara, Bursa, Kayseri, Yozgat, Mersin, Antalya ve Samsunda çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, çeşitli meslek gruplarından 12 kişi gözaltına alındı.

        Hakkında gözaltı kararı bulunan 3 kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. (AA)

        MERKEZLİ 9 İLDE AFYONKARAHİSAR'DA 19 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Afyonkarahisar'da yürütülen Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında avukatlar ile öğretmenlerinde bulunduğu 19 kişi adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgilere göre, kentte yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Emniyette sorgulamaları biten ve aralarında avukat, öğretmen ve iş adamlarının bulunduğu 19 kişi sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Şahıslar geniş güvenlik önlemleri altında otobüs ile adliyeye sevk edilirken, polis adliye girişinde dışarıda bekleyen yakınlarının şahıslara ulaşmasına izin vermedi.

        Şahısların savcılık sorgularının ardından akşam geç saatlerde mahkemeye sevk edilmeleri bekleniyor. (IHA)

        DÜZCE'DE KÖY MUHTARI VE İMAMI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Düzce'nin Hacıaliller Köyü muhtarı ve azaları ile köy imamı ve eşinin bulunduğu 9 kişi, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında jandarma ekipleri Hacıaliller Köyü'nde operasyon yaptı. Köy muhtarı, azaları, imam ve eşinin bulunduğu 9 kişi, örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Öte yandan soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen öğretmenlerden O.A., E.G. tutuklandı, M.Ö. ile memur G.T.A. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (DHA)

        BİTLİS MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU: 8 GÖZALTI

        Bitlis merkezli 6 ilde FETÖ/PDY'nin faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve örgüt mensuplarının tespitine yönelik yapılan operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

        Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, 26 Ekim 2016 günü eş zamanlı olarak Bitlis merkezli olmak üzere Ankara, Elazığ, İstanbul, İzmir, Konya ve Van illerinde operasyon düzenlendiği belirtildi. Yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde 8 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, "Gözaltına bulunan 8 şüphelinin işlemleri halen devam etmektedir. FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve örgüt mensuplarının tespitine yönelik olarak yürüttüğümüz kararlı mücadelemiz devam edecektir" denildi. (IHA)

        SAMSUN'DA 37 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Samsun merkezli 12 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda gözaltına alınanların sayısı 37'ye çıktı.

        Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında önceki sabah Samsun merkezli Ankara, İzmir, Erzurum, Bursa, Hatay, Elazığ, Sivas, Antalya, Amasya, Sakarya ve Giresun illerinde bulunan toplam 49 adrese eş zamanlı operasyon düzenlemiş, 30 kişiyi gözaltına almıştı. Soruşturma kapsamında 7 kişi daha gözaltına alındı ve gözaltı sayısı 37'ye çıktı.

        Soruşturma devam ediyor. (IHA)

        KOCAELİ MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU: 23 İŞ ADAMI GÖZALTINDA

        Kocaeli, Ankara ve Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 23 iş adamı gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Kocaeli, Ankara ve Bursa'da belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.

        Operasyonda örgütün yurt içi ve dışındaki kurumlarına finansman sağladıkları iddiasıyla 23 iş adamı gözaltına alındı.

        Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        FETÖ'NÜN OKULLARINA OPERASYON

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturması kapsamında, Başkent Eğitim Yayın ve Ticaret AŞye bağlı, aralarında Samanyolu Okullarının da olduğu 11 özel okulda görev yapan 137 şüpheliden 31i gözaltına alındı.

        Başkent Eğitim Yayın ve Ticaret AŞye bağlı, aralarında Samanyolu Okullarının da olduğu 11 özel okulda öğretmen, kurum müdürü, müdür yardımcısı ve memur olarak görev yapan 939 kişiye yönelik incelemede, 137 şüpheli hakkında soruşturma yürütülüyor.

        Şüpheli 137 kişiden 124ünün, FETÖnün haberleşme ağı "ByLock" programını kullandığı tespit edildi. Ayrıca bu 137 kişiden 27sinin, iptal edilen 10 Temmuz 2010daki KPSS soruşturmalarında da şüpheli olduğu öğrenildi.

        Öte yandan, söz konusu 137 şüpheliden 74ünün "Bank Asyayı kurtarma operasyonu"nda hesaplarında artış olduğu, 87sinin FETÖ/PDYnin tepe yönetimiyle irtibatının bulunduğu, bunlardan 22sinin yurt dışına çıkış yaptığı tespit edildi.

        Bazı şüphelilerin ve şirketlerin, karşılıklı yüksek miktarda para transferi yaptıkları, bu transferler içerisinde yurt dışına da para transferinin bulunduğu öğrenildi.

        Şüphelilerden 31i, soruşturma kapsamında gözaltına alındı. (AA)

        SİVAS'TA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Sivasta, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 2 kişi tutuklandı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Cumhuriyet Üniversitesinde görevli M.A, M.H.A, M.K, E.D, O.E.Y, M.Y. ve M.G, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerden araştırma görevlisi M.H.A. ve KHK ile görevinden ihraç edilen memur M.A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. O.E.Y, M.Y. ve M.G, savcılık tarafından serbest bırakılırken, M.K. ve E.D. ise çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla salıverildi.

        Sivasta, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 27 Ekimde düzenlenen operasyonda aralarında öğretim elemanlarının da bulunduğu 7 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        SAKARYA'DA BİR ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Hendek ilçesinde "ByLock" kullandığı iddiasıyla adliyeye sevk edilen bir öğretmen tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, FETÖ/PDY mensuplarının kriptolu yazışma programı "ByLock"u kullandığı iddiasıyla Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan öğretmen Niyazi Çakılın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen Çakıl, tutuklandı.

        Çakılın Düzcede özel bir eğitim kurumunda öğretmenlik yaptığı, Hendekte ikamet ettiği öğrenildi. (AA)

        KÜTAHYA'DA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 8 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Kütahya'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 8 öğretmen tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda, daha önce görevden alınan 8 öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Bu arada, zanlılardan bazılarının örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları öğrenildi. (AA)

        BALIKESİR'DE 18 KİŞİ TUTUKLANDI

        Balıkesir'de FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan 20 sağlık çalışanından 18'i tutuklandı.

        Balıkesir polisi, FETÖ soruşturması kapsamında 'bylock' şifreli haberleşme programı kullandıkları tespit edilen 20 sağlık personelini gözaltına almıştı. Adliyeye sevk edilen ve aralarında doktor, hemşire, memur, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği çalışanları, İl Sağlık Müdürlüğü personellerinin de olduğu 20 kişiden 18'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklananların arasında Kamu Hastaneleri eski Genel Sekreteri H.Y. de bulunuyor. (IHA)

        MANİSA'DA 'FETÖ ABLASI' 5 HAMİLEYE TUTUKLAMA

        Manisa merkezli olarak 9 ilde 'FETÖ ablası' oldukları iddia edilen kişi ve eşlerine yönelik operasyonda gözaltına alınan 62 kişiden, hamile olan 7 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 5'i tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

        Manisa merkezli 9 ilde geçen cuma günü 'FETÖ ablası' olarak nitelendirilen kişiler ile eşlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonda, hakkında gözaltı kararı çıkartılan 90 kişiden 62'si yakalandı. 28 kişinin aranması sürerken, dün şüphelilerden hamile olan 7'si işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği E.A., H.B., H.E., E.Y.K. ve Y.Ö.'yü tutukladı. B.Y. ile M.Ö.'yü ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

        Gözaltına diğer şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü belirtildi. (DHA)

        KOCAELİ'DE ESNAFLARA OPERASYON: 19 GÖZALTI

        Kocaeli'de esnaflara yönelik düzenlenen FETÖ operasyonunda 19 kişi gözaltına alındı.

        Kocaeli'de FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında 19 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Kocaeli'nin tanınmış esnaflarının bulunduğu öğrenildi. Zanlıların emniyetteki sorgusu sürüyor. (IHA)

        ADIYAMAN BESNİ'DE 2 KİŞİ GÖZLATINA ALINDNI

        Adıyaman‘ın Besni İlçesi'nde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 2 kişi gözaltına alındı.

        Adıyaman'ın Besni İlçesi'nde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, bir vakıfta görevli olduğu öğrenilen Şeref İ. ve Sevgi İ., polis tarafından gözaltına alındı. Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin, sorgulanmalarının ardından adliyeye sevk edilecek. (DHA)

        KIRIKKALE MERKEZLİ 5 İLDE FETÖ OPERASYONU: 18 GÖZALTI

        Kırıkkale merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında Kırıkkale Üniversitesi öğretim elemanları ve öğrencilerinin de bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Kırıkkale, Ankara, Bursa, Balıkesir ve Malatya'da örgüt üyesi oldukları ve örgütün kriptolu yazışma programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla aralarında Kırıkkale Üniversitesi öğretim elemanları ile öğrencilerin de bulunduğu 22 kişiye yönelik operasyon düzenledi.

        Adreslerinde gözaltına alınan 18 şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Haklarında gözaltı kararı bulunan 4 kişinin yakalanması için de çalışmalar devam ediyor. (AA)

        FETULLAH GÜLEN'İN 2 YEĞENİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) elebaşı Fetullah Gülen'in iki yeğeninin de aralarında bulunduğu 4 kişi Erzurum'da tutuklandı.

        FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında yaklaşık 1 hafta önce İzmir'de yakalanan ve daha sonra Erzurum'a gönderilen örgütün elebaşı Fethullah Gülen'in iki yeğeniyle birlikte toplam 4 kişi Cumhuriyet Savcılığınca ifadeleri alındıktan sonra Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi.

        Hüseyin Gülen, Büşra Gülen ve örgütün bölge ablaları olduğu ileri sürülen Zeynep Ç. ve Canan D. tutuklanırken Zeynep K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (IHA)

        EDİRNE'DE FETÖ'NÜN 'İL ABLASI' TUTUKLANDI

        Edirne'de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında "il ablası" olarak bilenen ev kadını tutukladı.

        Edinilen bilgiye göre, örgütün Edirne'deki sohbetlerini yürüttüğü belirtilen ev kadını "il ablası" A.B. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan kadın sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Edirne Adliyesi'ne getirildi.

        Nöbetçi hakime sevk edilen şüpheli kadın, tutuklanarak cezaevine gönderildi. (IHA)

        TRABZON MERCAN A.Ş'NİN 3 YÖNETİCİSİ FETÖ'DEN TUTUKLANDI

        FETÖ/PDY operasyonları kapsamında kayyum atanan Mercan A.Ş.'nin yöneticisi olduğu öne sürülen 3 kişi çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar İle Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerinin yürütmüş oldukları FETÖ/PDY operasyonları kapsamında kayyum atanan Mercan A.Ş.'nin yöneticisi olduğu öne sürülen 5 kişiyi adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen R.K., M.D. adli kontrol şartı ile serbest kalırken, E.H., H.G. ve M.N. ise çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Bahçecik Cezaevi'ne gönderildi. (IHA)

        FETÖ'NÜN KADIN YAPILANMASINA OPERASYONDA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        FETÖ'nün kadın yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla Tekirdağ'da gözaltına alınan 3 kadın tutuklandı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün kadın yapılanmasında yer aldığı ileri sürülen kişilere yönelik, Emniyet Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından operasyon düzenledi. Bu çerçevede gözaltına alınan 22 kadından 3'ü emniyetteki işlemlerinin ardından serbest kalırken adliyeye sevk edilen 19 kadından 3'ü tutuklandı.

        Öte yandan 16 kadın ise adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı. (IHA)

        FETÖ'NÜN MALİ YAPILANMASINA YÖNELİK OPERASYON

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mali yapılanmasına yönelik Tekirdağ'ın Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 40 kişi adliyeye sevk edildi.

        Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekiplerince, 3 ilçede örgütün mali yapılanmasına yönelik başlatılan operasyonda gözaltına alınan 40 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Aralarında Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği (ÇESİAD) üyesi ve yöneticilerinin bulunduğu 40 kişi, Çerkezköy Adliyesi'ne getirildi. (AA)

        BURSA'DA 2 İŞ ADAMI TUTUKLANDI

        Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 iş adamı tutuklandı.

        İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 8 iş adamından 4'ü işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerden biri savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

        Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 2'si tutuklanırken, biri adli kontrol şartıyla salıverildi. (AA)

        AKSARAY'DA 18 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Aksaray merkezli Nevşehir, Kayseri ve Ankara illerinde gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda müftülük personeli 9'u kadın 18 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Aksaray İl Müftülüğü personeli olduğu belirlenen 18 kişiye yönelik FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yakalama kararı çıkarıldı. Bunun üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, sabah erken saatlerde Aksaray merkezli olmak üzere Nevşehir, Kayseri ve Ankara'da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında, 18 müftülük personelinin 15'i Aksaray'da, 3'ü de diğer illerde yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden İbrahim A.'nın Aksaray Diyanet İmamı olduğu tespit edildi. 9'u kadın 18 şüpheli Aksaray Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. (IHA)

        NEVŞEHİR'DE 1 ÖĞRENCİ TUTUKLANDI

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında bir öğrenci tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen E.K. tutuklandı. Yapılan açıklamada, "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan Cumhuriyet Başsavcılığımızca hakkında soruşturma başlatılan öğrenci E.K. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, yapılan sorgulama neticesinde Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır" denildi. (IHA)

        ADANA'DA 21 MİLLİ EĞİTİM ÇALIŞANI GÖZALTINA ALINDI

        Adana merkezli 4 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda 21 Milli Eğitim çalışanı gözaltına alındı.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Adana, Gaziantep, Ankara ve Denizlide belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

        Operasyonda örgüt üyesi oldukları ileri sürülen aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 21 Milli Eğitim çalışanı gözaltına alındı. Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        UŞAK'TA 19 KİŞİ GÖZLATINA ALINDI

        Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında 'ByLock' sistemini kullanarak FETÖ'nün 'Altın Nesil Projesi'ne' destek veren 9'u kadın 19 kişiyi gözaltına aldı.

        Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturma kapsamında, Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, dün eş zamanlı 18 adrese düzenlediği operasyonda, OHAL kapsamında Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen ve açığa alınan Milli Eğitim Müdürlüğü'nde öğretmenlik yapan 8'i bayan 10'u erkek ve biri hemşire toplam 19 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 19 şüpheli sağlık kontrolünün ardından ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Şüphelilerin 'ByLock' sistemini kullandığı ve FETÖ'nün 'Altın Nesil Projesi'ne' destek verdikleri öğrenildi. (DHA)

        ARDAHAN'DA 14 KİŞİ GÖZLATINA ALINDI

        Ardahan merkezli 13 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturmayı yürüten Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları iddia edilen, Ardahanda 4, İzmir, Erzurum ve Iğdırda 2şer, İstanbul, Elazığ, Sakarya ve Kocaelide de birer olmak üzere toplam 14 kişiyi gözaltına aldı. Örgütün il yapılanmasına yönelik operasyonda, gözaltına alınanlar arasında muhtar ve iş adamları da bulunuyor.

        Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, operasyon kapsamında 11 kişi de aranıyor. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ