Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Nuran Dutlu davasında savcı mütalaasını sundu
        1

        Kocaeli'nin İzmit ilçesinde geçen yıl tarlada elleri bileklerinden kesilmiş ve ağzı bantlanmış halde bulunan Nuran Dutlu'nun öldürülmesine ilişkin davada savcı mütalaasını sundu.

        2

        Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Muhammet Yıldız ve kız arkadaşı Sertaç Özer ile 21 yaşındaki maktulün annesi Hediye Görmüş'ün yanı sıra tarafların avukatları katıldı. Diğer 6 sanık ise duruşmaya gelmedi.

        3

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının avukatı Efe İsmail Uzun, sanıkların cezalandırılmasını istedi. Müşteki avukatı Esin Yeşilırmak da cinayetin vahşice işlenmesi nedeniyle cezada indirim yapılmamasını talep etti.

        4

        Anne Görmüş de sanıkların en ağır cezayı almasını istedi.

        5


        Esas hakkındaki mütalaasını sunan savcı, Yıldız'ın ağırlaştırılmış müebbet, kız arkadaşı Özer'in de müebbet hapse çarptırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanıklar ile müdafilerine savunma için süre vererek duruşmayı erteledi.

        6

        "BENİM KIZIM ÇÜRÜDÜ"

        Anne Görmüş, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, hak edenlerin cezasını bulmasını istediğini söyledi.

        7

        Davanın herkese örnek olmasını isteyen Görmüş, "Kızımın kanı yerde kalmayacak. Herkes cezasını çeksin. Suçlular indirimden yararlanmasın. Benim kızım çürüdü. Ondan eser kalmadı." ifadelerini kullandı.

        8

        İzmit ilçesinde geçen yıl 22 Ocak'ta tarlada elleri bileklerinden kesilmiş, ağzı bantlanmış kadın cesedi bulunmuştu. Hediye Görmüş, sağ ayak topuğundaki doğum lekesi ve dövmesinden kayıp kızı Nuran Dutlu'yu teşhis etmişti.

        9

        Cinayetin ardından Muhammet Yıldız ve kız arkadaşı Sertaç Özer tutuklanmış, 6 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. AA