Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kepçe her şeyi ortaya çıkardı!
        1

        Rize’de, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda başlatılan yenileme çalışmaları sırasında yapılan kazıda tarihi mezar taşları bulundu.

        2

        Mezar taşlarının 280 yıl öncesine ait olduğu öne sürüldü. Rize Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda önceki gün başlatılan yenileme çalışması kapsamında iş makineleri ile kazı yapıldı.

        3

        Zeminin 2 metre altında iş makinesi kepçesi mezar taşlarına çarptı. Yüzeye çıkarılan mezar taşları koruma altına alınmak üzere Müze Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

        4

        Kazıdan çıkarılan mezar taşlarını inceleyen araştırmacı Recep Koyuncu, 1922 yılında mezarlık olan alanın sonradan meydana dönüştürüldüğü belirterek, kazıda bu mezarlara ait taşların bulunduğunu söyledi.

        5

        Koyuncu, “Taşlardan birinin üzerinde Şerife Zeynep adlı kadına ait olduğu yazıyor. Tarih ise 280 yıl öncesini gösteriyor. Bu alandan başka mezar taşları da çıkacakö dedi.

        6

        Bu arada, mezar taşlarını görmek için alanda toplanan vatandaşlarda kendi aralarında tarih konusunda anlaşmazlığa düştü. Bazı vatandaşlar mezar taşlarının 1400’lü yıllara ait olduğunu iddia etti, kimileri karşı çıktı.

        DHA