Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem HDP grup toplantısı yapacak ama kimse konuşmayacak

        Meclis çalışmalarına katılmama kararı alan HDP, salı günü grup toplantısını gerçekleştirecek. Ancak kürsüde kimse olmayacak. Onun yerine HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın konuşmalarından kesitler ve tutuklanma anlarına ait görüntülerden oluşan sinevizyon gösterimi yapılacak.

        HDP Meclis çalışmalarına katılmayacak ancak salı günü grup toplantısı gerçekleştirilecek. Kürsüde ise kimse konuşmayacak sinevizyon gösterimi yapılacak.

        HDP'de grup toplantılarında kürsüye Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ sırayla çıkıyordu. Bu hafta sıra Figen Yüksekdağ'daydı. Ancak her iki eş genel başkan dahil 9 milletvekili tutuklanınca salı günü HDP'nin grup kürsüsüne kimse çıkmayacak. Onun yerine sinevizyon gösterimim yapılacak.

        Hem Yüksekdağ hem de Demirtaş'ın konuşmalarından kesitler izletilecek, mesajlar o konuşmalarla verilecek. Ayrıca her iki eş başkanın tutuklanma evresindeki görüntülerine de yer verilecek.

        HDP Meclis çalışmalarına katılmayacak ancak bundan sonraki süreçte de grup toplantıları aralıksız sürecek. Kürsüye çıkacak isimler arasında ise Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen'in ismi ön plana çıkıyor.

        Mahir KILIÇ / HABERTÜRK TV

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ