Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 07.11.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 07 Kasım Pazartesi gününe dair haberler.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        BYLOCK'ÇU ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Isparta'da, telefonunda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin aralarında kullandığı gizli yazışma programı "ByLock" olduğu belirlenen öğretmen tutuklandı. Alınan bilgiye göre, Isparta Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, örgüt üyelerinin aralarında kullandığı gizli yazışma programı "ByLock"u bulunduğu belirlenen kadın öğretmen F.G'yi yakalanması için çalışma başlattı. Ankara'da olduğu belirlenen şüpheli, burada gözaltına alınarak Isparta'ya getirildi. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı. Şüphelinin, Isparta'da FETÖ ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle kapatılan özel bir okulda öğretmenlik yaptığı öğrenildi. (AA)

        SAKARYA'DA 16 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 16 şahıs adliyeye sevk edildi.

        Sakarya'da FETÖ soruşturması kapsamında Sakarya Köyleri Kalkındırma ve Dayanışma Derneği üyesi olan H.A., Z.A.K., K.T., A.Ö., K.A., M.Ş., O.K., E.F.D., S.Ö., S.T., H.Y. ve ByLock kullandığı tespit edilen S.K. isimli şahıslar Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince adliyeye sevk edildi.

        Öte yandan, FETÖ'nün emniyet yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında O.E., K.Ö., F.K., H.K. isimli polisler de Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince adliyeye sevk edildi.

        Şahısların adliyeye işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. (İHA)

        KARADENİZ EREĞLİSİ'NDE 3 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 2 hafta önce gözaltına alınan 3 FETÖ şüphelisi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Kdz. Ereğli ilçesinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında 2 hafta önce polis ekipleri tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınan ve FETÖ'ye bağlı yurtlarda görevli oldukları öğrenilen Tahsin Ç., Cihat E. ile Yılmaz K., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen üç kişi daha sonra savcılıkta ifade vermeye başladı.

        Şüphelilerin savcılıktaki sorgusu devam ediyor. (İHA)

        AYDIN'DA 14 KİŞİ TUTUKLANDI

        Aydın'da devam eden FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 16 kamu görevlisi ile 39 kişiden 14'ü tutuklandı.

        Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada; "FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik olarak ülkemizde yapılan mücadele kapsamında 31 Ekim 2016 - 07 Kasım 2016 tarihleri arasında ilimizde yapılan çalışmalarda kamu kurumlarında görevli 16 kişi gözaltına alınarak Cumhuriyet Savcılığına sevk edilmiş, bunlardan 2 personel tutuklanmış, 6 kişi için adli kontrol şartı uygulanmaya başlanmış, diğer 5 kişi serbest bırakılmıştır.3 kişi ise halen gözaltındadır.

        Ayrıca 27 kişinin aranmasına devam edilmektedir. Kamu görevlilerinin dışında örgütün finansal kaynaklarına yönelik yapılan operasyonlarda toplam 39 gözaltına alınarak Cumhuriyet Savcılığına sevk edilmiş; Bunlardan 12 şahıs tutuklanmış, 16 şahıs ile ilgili adli kontrol uygulanmaya başlanmış, 6 kişi serbest bırakılmıştır. 3 kişi halen gözaltında olup diğer 2 kişi ise dış illere sevk edilmiştir. Halen 138 kişinin aranmasına devam edilmektedir" denildi. (İHA)

        ORDU'DA 6 ŞÜPHELİDEN 2'Sİ TUTUKLANDI

        Ordu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı.

        Ordu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda Altınordu, Fatsa, Ünye ve Akkuş ilçelerinde 1 Kasım'da gözaltına alınan 6 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Ordu Adliyesine sevk edilen 6 şüpheliden 2'si tutuklanırken, 3'ü adli kontrol şartıyla olmak üzere 4'ü serbest bırakıldı. (AA)

        BİLECİK'TE 12 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bilecik'te Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması(PDY) mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi gözaltına alınan 12 öğretim görevlisi, adliyeye sevk ediliyor.

        Geçtiğimiz günlerde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bilecik'te 12 öğretim görevlisi gözaltına alınmıştı. Emniyette sorguları tamamlanan şüpheliler, bugün Bilecik Adliye Sarayı'na getirilerek savcılık karşısına çıkarılıyor. Sabahtan beri 8 kişinin geldiği Bilecik Adliye Sarayı'na gözaltında bulunanların gün boyu getirileceği öğrenildi. Savcılıkta sorgusu biten şüpheliler ise tekrar Bilecik İl Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, şüphelilerin yarın hakim karşısına çıkacağı öğrenildi.

        Öte yandan şüpheli öğretim görevlisi bir kadının eşi ise adliye önünde bekleyen basın mensuplarının üstüne yürüyerek hakaretler savurdu. (İHA)

        DENİZLİ'DE 2İLÇE KAYMAKAMI AÇIĞA ALINDI

        DENİZLİ'nin Acıpayam Kaymakam Vekili Serkan Ayhan ile Bekilli Kaymakamı Mehmet Yıldız, İçişleri Bakanlığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alındı.

        İçişleri Bakanlığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Denizli'nin Acıpayam ve Bekilli kaymakamları açığa alındı. Acıpayam İlçesi'nin eski kaymakamı Karahan Daştan'ın görevden alınmasının ardından yerine Serkan Ayhan vekil kaymakam olarak atanmıştı. Geçenz yaz aylarında da Bekilli Kaymakamlığına Mehmet Yıldız atanmıştı. Acıpayam Kaymakam Vekili Serkan Ayhan ile Bekilli Kaymakamı Mehmet Yıldız, soruşturma kapsamında açığa alındı. (DHA)

        SİİRT'TE BYLOCK KULLANAN 2 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Siirt merkezli yürütülen soruşturma çerçevesinde 2 öğretmen gözaltına alındı.

        Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarının gizli ve örgütsel görüşmelerde kullandıkları örgüte özel gizli haberleşme aracı "Bylock" programını kullandıkları tespit edilen 4 kişinin yakalanması için Kilis, Gaziantep ve Çankırı'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, M.M.S. ve H.S. adlı öğretmenler gözaltına alınırken, haklarında yakalama kararı çıkarılan polis memuru F. A. ile öğretim üyesi M.F.K.'nın arandığı öğrenildi. (İHA)

        İZMİR'DE 14 ŞÜPHELİDEN 11'İ GÖZALTINA ALINDI

        İzmir'in Tire ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan 14 şüpheliden 11i gözaltına alındı.

        Tire Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 14 ikamet ve 6 iş yerine eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda hakkında yakalama kararı çıkarılan 14 kişiden biri hemşire, çoğu esnaf 11 şüpheli gözaltına alındı.

        Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, çok sayıda 1 dolar, bir ruhsatlı tabanca ile FETÖ lideri Fetullah Gülene ait kitaplar ele geçirildi.

        Hakkında yakalama kararı çıkarılan 3 kişinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. (AA)

        SİVAS MERKEZLİ OPERASYONDA 27 İŞ ADAMI GÖZALTINA ALINDI

        Sivas merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 31 iş adamından 27'si gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Sivas merkezli Antalya, Afyonkarahisar, Ankara ve İstanbul'da FETÖ/PDY'ye finansal kaynak sağladıkları gerekçesiyle iş adamlarına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı çıkartılan 31 iş adamından 27'si gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan zanlılar, Sivas'a getirilerek Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        Firari 4 iş adamının yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        FETÖ'YE YARDIM TOPLADIĞI ÖNE SÜRÜLEN DERNEĞE SORUŞTURMA

        Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yardım topladığı iddia edilen Denge Platformu Derneğine yönelik soruşturma kapsamında, aralarında iş adamı, avukat mühendis ve öğretmenlerin de bulunduğu eski ve yeni dernek yöneticisi 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'ye yönelik soruşturmalar çerçevesinde alınan ifadeler sonucunda örgüte yardım topladığı iddia edilen derneğe ulaşıldı.

        Savcılık, inceleme sonucunda Denge Platformu Derneğinin eski ve yeni yöneticileri hakkında ayrı bir soruşturma başlattı.

        Soruşturma çerçevesinde, derneğin eski ve yeni yöneticisi olan, aralarında iş adamı, avukat, mühendis ve öğretmenlerin de bulunduğu 47 şüpheli hakkında ''terör örgütüne üye olmak'' suçundan gözaltı kararı verildi.

        Savcılığın kararının ardından düzenlenen operasyonda, 29 şüpheli gözaltına alındı.

        Ayrıca savcılığın talebi üzerine hakimlikçe alınan arama kararı doğrultusunda şüphelilerin ev ve iş yerlerindeki arama işlemleri de sürüyor.

        Bu arada, FETÖ'ye yardım toplamak amacıyla toplantılar yaptığı iddia edilen şüphelilerden 6'sının örgütün şifreli haberleşme programı olan ''ByLock'' programını kullandığı tespit edildi. (AA)

        ZONGULDAK'DA 14 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Zonguldak'ta aralarında işçi, memur ve teknisyenlerin bulunduğu 14 FETÖ şüphelisi adliyeye sevk edildi.

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ soruşturması kapsamında bir süre önce emniyet ekipleri tarafından Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışan işçi, memur ve teknisyenlerden oluşan şüpheliler gözaltına alınmıştı.

        Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince emniyette ifadeleri alınan şüpheliler, sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildi. 14 şüpheli, KOM ekiplerince adliyeye getirildi.

        Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen şüphelilerin Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade vermeleri bekleniyor. (İHA)

        DİYARBAKIR VALİ YARDIMCISI GÖREVDEN ALINDI

        İÇİŞLERİ Bakanlığınca dün akşam saatlerinde FETÖ/PDY ile olduğu gerekçesiyle görevden alınan 20 mülki idare amiri arasında, Diyarbakır'da FETÖ/PDY'den gözaltına alınan kadın hakime evlilik teklifi yapmasıyla gündeme gelen, Vali Yardımcısı Mehmet Demir de bulunuyor.

        İçişleri Bakanlığının dün FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle görevden alınan 20 mülki idare amiri arasında Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Demir ile Diyarbakır'ın Dicle Kaymakamı Feremez Babat'ın da olduğu belirtildi. Diyarbakır Vali Yardımcısı Demir'in adı, FETÖ soruşturması kapsamında görevinden ihraç edilip gözaltına alınan Vergi Mahkemesi Hakimi F.Ç.'ye, avukat aracılığıyla evlilik teklifi yapıp, yüzük gönderdiği haberiyle gündeme gelmişti. Demir, daha sonra yaptığı açıklama ile haberleri yalanlamıştı. (DHA)

        MALATYA'DA 15 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında aralarında kamu personellerinin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kentte bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Ekipler, operasyonda hakkında yakalama kararı verilen ve aralarında kamu personellerinin de bulunduğu 15 şüpheliyi gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. (AA)

        AFYONKARAHİSAR'DA 34 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Afyonkarahisarda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, aralarında iş adamlarının da bulunduğu 34 kişi gözaltına alındı.

        Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, FETÖye finansal destek sağladığı ve Bylock kullandıkları ileri sürülen, aralarında iş adamlarının da bulunduğu 34 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Polis ekipleri, belirlenen adreslere düzenledikleri eş zamanlı operasyonlarla 34 kişiyi gözaltına aldı.

        Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        BAYBURT'TA 1 DİŞ HEKİMİ VE 14 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Bayburt, Erzurum, Erzincan ve Gümüşhane illerinin sözde "emniyet imamı" olduğu ileri sürülen 1 diş hekimi ile 14 kişi tutuklandı

        BAYBURT (AA) - Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyet yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 4 ilin "emniyet imamı" olduğu ileri sürülen 1 diş hekimi ile 14 kişi tutuklandı.

        Bayburt Emniyet Müdürülüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 17 polis, 4 öğretmen ile Bayburt, Erzurum, Erzincan ve Gümüşhane illerinin sözde "emniyet imamı" 1 diş hekimi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren şüpheliler, tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

        Bayburt Sulh Ceza Hakimliğince sorgulanan 22 şüpheliden, Bayburt, Erzurum, Erzincan ve Gümüşhane illerinin sözde "emniyet imamı" 1 diş hekimi ile 11 polis ve 3 öğretmen tutuklandı.

        Şüphelilerden 6 polis ve 1 öğretmen adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        İZMİT'TE 13 ESNAF ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        İZMİT'te, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 13 esnaf adliyeye sevk edildi.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapmasında Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, esnafa yönelik operasyon düzenledi. Terör örgütüne finansal destek sağladıkları iddiasıyla 13 esnaf gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından şüpheliler örgüt üyesi ve örgüte finansal destek olmak iddiasıyla bu sabah Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. (DHA)

        KONYA'DA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 25 PİLOTTAN 20'Sİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Konya merkezli 17 ilde 71'i üsteğmen 73 pilotun yakalanması için başlatılan operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 25 pilottan 20'si tutuklandı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye finans sağlayan ve örgüt faaliyetlerine iştirak edenlere yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 25'inin daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si kadın 20 pilot, tutuklandı. 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye finans sağlayan ve örgüt faaliyetlerine iştirak edenlere yönelik soruşturmaya ilişkin, 27 Ekim'de Konya merkezli 17 ilde operasyon düzenlenmiş, haklarında gözaltı kararı çıkarılan 73 pilottan 69'u yakalanmıştı. Adliyeye sevk edilen 44 pilot, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (AA)

        ÇANKIRI'DA 8 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Çankırı'da soruşturma kapsamında 8 kişi adliyeye sevk edildi

        ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 kişiden 8'i adliyeye sevk edildi.

        Alınan bilgiye göre, Çankırı Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince geçen hafta gözaltına alınan 15 kişiden 8'inin emniyetteki işlemleri sona erdi.

        Şüpheliler, Çankırı Adliyesine sevk edildi. (AA)

        İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE FETÖ OPERASYONU:20 GÖZALTI

        İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 22 belediye işçisinden 20'si gözaltına alındı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Menemen ve Karaburun belediyesinde çalışan işçilere yönelik operasyon düzenledi.

        Operasyonda hakkında yakalama kararı çıkarılan 22 işçiden, aralarında itfaiyeci, şoför ve temizlikçilerin de bulunduğu 20'si gözaltına alındı.

        Şüphelilerin, İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalıştığı sırada 15 Temmuz darbe girişiminin ardından işten çıkarıldıkları ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları tespit edildi.

        Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra işlemleri için emniyete götürüldü. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ