Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim KPSS önlisans sonuçları açıklandı! ÖSYM sonuç sorgula

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 16 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) önlisans düzeyi sınav sonuçları 8 Kasım'da açıklandı. Peki sonuçlar nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

        KPSS ÖNLİSANS SONUÇLARI

        Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C Kimlik numaraları ve şifrelerini girerek öğrenebilecekler.

        2016-KPSS ÖNLİSANS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

        GENEL KÜLTÜR TESTİNİN TEMEL KİTAPÇIĞINDA YER ALAN 12. SORU İPTAL EDİLDİ

        ÖSYM'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre; 16 Ekim 2016 tarihinde ön lisans düzeyinde uygulanan Kamu Personel Seçme Sınavı’na (2016-KPSS Ön Lisans) ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup; Genel Kültür Testinin Temel Soru Kitapçığında yer alan 12. sorusunun iptal edilmesine karar verilmiştir. İptal edilmiş olan soru, ilgili testte en az bir cevabı bulunan tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilerek 2016-KPSS Ön Lisans değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

        KPSS ÖNLİSANS SINAV SONUÇLARINA İLİŞKİN SAYISAL BİLGİLER

        ÖNLİSANS DÜZEYİNDE
        Başvuran Aday Sayısı 1.357.010
        Sınava Giren Aday Sayısı 1.280.111
        Sınavı Geçerli Aday Sayısı 1.279.076
        Sınavı Geçersiz Sayılan Aday Sayısı 1.035
        Sınava Girmeyen Aday Sayısı 76.899

        KPSS ORTAÖĞRETİM NE ZAMAN YAPILACAK?

        Ortaöğretim mezunu öğrencilerin katılacağı KPSS ortaöğretim sınavı 20 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. ÖSYM, daha önceden 09.30 olarak belirlenen sınavın başlama saatinin 10.00 olarak değiştirildiğini duyurdu.

        Sınav esnasında uyulması gereken kurallara; (kopya çekme, cep telefonu ile sınava girme, elektronik eşya taşıma) riayet etmeyen adayın sınavı geçersiz olacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ