Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Hükümetten ABD başkanlık seçimine ilk yorumlar

        ABD'deki başkanlık seçimlerinde Donald Trump'ın zaferinin kesinleşmesinin ardından Hükümetten ilk değerlendirmeleri Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptı.

        Adalet Bakanı Bozdağ, ABD'deki başkanlık seçimlerine ilişkin AA'ya yaptığı değerlendirmede "Gazete manşetiyle, anketlerle, televizyonlarla seçim kazanan kimse yok. Sonuçta oyu halk veriyor. Benim gördüğüm seçim stratejisi olarak Amerikan halkı kendi iradesinin yönlendirilmesine 'hayır' dedi diye düşünüyorum" dedi.

        Bozdağ, "ABD halkı kimi başkan seçerse Türkiye o başkanla çalışmaya devam edecektir. Çünkü ABD ile Türkiye ilişkileri devletler arası ilişkilerdir. Ortak çıkarlarımız var, stratejik ortaklığımız var, aramızda pek çok anlaşma var. Bu çerçevede yürüyen devletler arası ilişkilerdir. Başkanların değişmesi bu ilişkilerde köklü değişiklikler getirmiyor" dedi.

        ÇAVUŞOĞLU'NDAN TRUMP'A TEBRİK

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump'ı tebrik ediyoruz. ABD ile güvene dayalı stratejik işbirliğimizi güçlendirme arzusundayız." ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ