Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır'da 15 mahallede sokağa çıkma yasağı

        Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı ilan edilen mahalle sayısı 15 oldu. Lice, Hani ve Kocaköy ilçelerine bağlı 8 mahallede daha önceden sokağa çıkma yasağı ilan edilerek terör örgütü PKK'ya yönelik hava destekli operasyon başlatıldı.

        Valilikten yapılan açıklamada, terör örgütü tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını, uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek için Lice ve Hazro ilçesinde 7 mahallede daha sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

        Valilikten konuyla ilgili yapılan açıklamada; "Lice ve Hazro ilçeleri mülki sınırları içerisinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen BTÖ mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenecektir.

        7 BÖLGEDE DAHA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

        Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgelerde Lice İlçesine bağlı olan; Kayacık Köyü, Ortaç Köyü, Çavundur Kötü, Dolunay Köyü, Baglan Köyü ve Yalaza Köyü ile Hazro İlçesine bağlı olan; Çitlibahçe Köyü sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 13 Kasım 2016 günü saat 20.00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasaklanmıştır" denildi.

        Mehmet KAYAHAN/ DİYARBAKIR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ