Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 13.11.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 13 Kasım Pazar gününe dair haberler.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        FETÖ'DEN ARANAN MÜHENDİS YAKALANDI

        Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğu iddiasıyla aranan bir mühendis yakalandı. Alınan bilgiye göre, Karamürsel İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Valideköprü mevkisinde yol devriyesi yaptıkları sırada şüpheli bir otomobili durdurdu. Kimlik sorgusu yapan ekipler, FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla hakkında yakalama emri bulunan araç sürücüsü Öner Aktaş'ı (41) gözaltına aldı. Ekipler, şüpheli Aktaş'ın aracını, yanında bulunan eşine teslim etti. Akraba ziyareti için gittiği Eskişehir'den dönen Aktaş'ın İstanbul'da bir GSM firmasında mühendis olarak çalıştığı öğrenildi. (AA)

        ÇORUM'DA 5 ASKERE TUTUKLAMA

        Çorum'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 1 albay, 1 üsteğmen ile 3 astsubay tutuklandı. Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 1 albay, 1 üsteğmen ile 3 astsubay gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından 5 askeri personel bugün adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şüpheliler R.A.R.(52), A.P.(39), E.S.(33), Ş.K. (43) ve G.D.(40) tutuklanarak Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. (DHA)

        GİRESUN'DA 1 NOTER GÖZALTINA ALINDI

        Giresun'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Bulancak ilçesinde noter olarak görev yapan bir şüpheli gözaltına alındı.

        Giresun Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde noter M.A, Giresun Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

        Bulancık ilçesinde görevli M.Anın sağlık kontrolünün ardından Giresun Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.

        Bu arada soruşturma kapsamında polis, Alucra ilçesinde de bir kişiyi gözaltına aldı. (AA)

        ADANA'DA 103 İŞ ADAMI HAKKINDA 25 YIL HAPİS CEZASI İSTEMİ

        Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü /Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 37'si tutuklu 103 iş adamı hakkında 25 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle iddianame hazırlandı.

        Cumhuriyet savcılığınca 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY ile bağlantıları olduğu ve örgüte finans sağladıkları iddia edilen iş adamlarıyla ilgili başlatılan soruşturma tamamlandı.

        Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı 37'si tutuklu 103 sanık hakkında "FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak ve terör örgütüne finans sağlamak" suçlarından iddianame hazırladı.

        İddianamede sanıkların, "terör örgütüne üye olmaktan" 15 yıl, "terör örgütüne finans sağlamak" suçundan da 10 yıl olmak üzere toplam 25 yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi.

        Bazı iş adamlarının darbe girişimi gecesi terör örgütü ile bağlantılarının olduğunun ve örgüte finans sağladıklarının anlaşılmaması için ellerine Türk bayraklarını alıp sokaklara çıktığı, bazılarının ise Ankara’ya gidip Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde demokrasi nöbeti tuttuğu da belirtildi.

        Ayrıca, sanık bir müteahhidin oğlunun ise 15 Temmuz gecesi camideki imama müdahale edip sala okumasını engellediği de dosyadaki tutanaklar içinde yer aldı.

        Sanık iş adamlarının çoğunun örgüt ile bağlantılı derneklere üye oldukları ve belli zamanlarda sohbet toplantıları yapıp himmet adı altında para topladıkları da iddianamede vurgulandı.

        İddianamede, bazı iş adamlarının örgütün yardımıyla kısa sürede anormal bir şekilde büyümelerine de dikkati çekildi.

        Sanık iş adamlarından ayrı olarak da 54 şirketin mal varlıklarına el konulması için ihtiyati tedbir istenen iddianamede, 42 iş adamı hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

        İddianame, Adana'da yeni kurulan ve terör suçlarına bakacak olan 11. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

        Mahkemece iddianamenin kabul edilmesinin ardından 103 iş adamının yargılanmasına başlanacak. (AA)

        KASTAMONU'DA 10 KİŞİ TUTUKLANDI

        KASTAMONU'da Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden 10'u tutuklandı.

        Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen baskınlarda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin örgütün haberleşme amacıyla kullandıkları Bylock adlı programı kullandıkları iddia edildi. Emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra gruplar halinde adliyeye çıkartılan 15 şüpheliden 10'u tutuklanırken 5 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        168 SUBAY VE 123 ASTSUBAY GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI, 15 SUBAY VE 4 ASTSUBAY İHRAÇ EDİLDİ

        Milli Savunma Bakanlığı: FETÖ soruşturması kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda 168 subay ile 123 astsubay görevden uzaklaştırıldı. 15 subay ve 4 astsubay ihraç edildi. (DHA)

        KÜTAHYA'DA AK PARTİ İLÇE BAŞKANI VE 6 AVUKAT SERBEST

        KÜTAHYA'nın Tavşanlı İlçesi'nde FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla gözaltına alınan, aralarında AK Parti ilçe başkanının da bulunduğu 7 avukat, savcılıkta alınan ifadelerin ardından serbest bırakıldı.

        Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri FETÖ/PDY soruşturması kapsamında dün sabah saatlerinde avukatlara yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında AK Parti ilçe başkanı Avukat Hilmi G. ile birlikte avukatlar Ahmet A., Sabit Ş., Emre Ö., Recep A., Mustafa K. ve Bilal Ş. gözaltına alındı. Şüpheli avukatlar, imniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldıkları Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. (DHA)

        SİİRT'TE 7 DERNEK KAPATILDI

        Siirt'te faaliyet gösteren 7 dernek, terör örgütleriyle bağlantıları oldukları gerekçesiyle kapatıldı.

        İçişleri Bakanlığının FETÖ, PKK, DEAŞla bağlantıları tespit edildiği gerekçesiyle faaliyetlerini durdurduğu 370 derneğin arasında Siirtteki 7 dernek de yer alıyor.

        İl merkezinde faaliyet gösteren Mezopotamya Kültür Müzisyenler ve Yardımlaşma Derneği (MKM), Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Derneği (TUHAD-DER), Siirt Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (Bin Umut Derneği), Siirt Din Alimleri Derneği (SİDA-DER), Botan Demokratik Öğrenciler Derneği (BDÖ-DER) ve Kurtalan ilçesindeki Garzan Kültür ve Sanat Derneği binaları görevliler tarafından boşaltılarak, mühürledi. (AA)

        ERZİNCAN MERKEZLİ FETÖ OPERASYONUNDA 14 POLİS SERBEST BIRAKILDI

        Erzincan'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 14 polis, serbest bırakıldı.

        Alınan bilgiye göre, Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında Erzincan merkezli 11 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 14 polisin, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 7si savcılık sorgusu ardından, diğer 7 şüpheli ise çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince yurt dışına çıkış yasağı getirilerek serbest bırakıldı. (AA)

        KARS'TA FETÖ'DEN TOPLAM 969 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kars'ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)'na yönelik düzenlenen operasyonlarda toplam 969 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 358'i tutuklandı.

        FETÖ'cülere yönelik Kars İl Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen operasyonlarda bugüne kadar kent genelinde 969 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 358'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Kars İl Emniyet Müdürlüğü'nce (FETÖ/PDY)'ye operasyonlarında, toplam 969 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 358'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 334 kişi adli kontrol şartıyla, 255 kişi de çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı. 22 kişinin ise gözaltı süresi devam ediyor. (İHA)

        AYDIN'DA TUTUKLANAN BAŞHEKİM SERBEST BIRAKILDI

        Aydın'ın Nazilli İlçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan eski Başhekim Yardımcısı Dr. Nail Ündağ, cezaevinden tahliye edildi.

        Aydın'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında çıkan tahliye kararlarına bir yenisi daha eklendi. Ağustos ayında tutuklananlardan Nazilli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Nail Ündağ, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Aydın'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Ağustos ayında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Nazilli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Nail Ündağ'ın serbest bırakılması Nazilli Devlet Hastanesi çalışanları ve yakınları tarafından ise sevinçle karşılandı. Bilindiği gibi 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 3 Eylül'de tutuklanan Nazilli Devlet Hastanesi eski Başhekimi Dr. Nail Ündağ tahliye edildi. Ündağ, 19 Ağustos'ta gözaltına alınmış, önce adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

        Ancak Ündağ, savcılığın itirazı üzerine tutuklanmıştı. Yaklaşık 3 ay cezaevinde kalan Dr. Nail Ündağ 4 Ağustos'ta tutuklanan Tuğba Kuruyemiş'in sahibi Ahmet Tonkul ile birlikte tahliye edildi. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ