Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kadıköy Belediyesi'ne açılan tazminat davasında AK Parti de müdahil olacak

        Kadıköy Belediyesi'nin, Taşyapı İnşaat tarafından Meteoroloji Müdürlüğü arsasına inşa edilen dört gökdeleni 'hukuka aykırı ve keyfi eylemlerle' durdurarak zarara uğrattığı gerekçesiyle 101 milyon lira tazminat ödemesi yönündeki mahkeme kararı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi gündemine taşındı.

        Ak Partili Meclis üyeleri, CHP'li Kadıköy Belediyesi'nin itirazıyla bir üst mahkemeye taşınacak davaya müdahil olacaklarını açıkladı.

        "KAÇAK YAPIYI ENGELLEMEK NE ZAMANDAN BERİ SUÇ OLUYOR"

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinde(İBB) Kadıköy Belediyesi'nin, Taşyapı İnşaat'a ödemesine hükmedilen tazminat kararı konuşuldu. Soru önergesi ile konuyu meclise taşıyan CHP'nin İBB ve Kadıköy Meclis üyesi Mesut Kösedağı, "Kadıköy Belediyesi olarak görevimizi yaptığımız ve kaçak yapı yaptırmadığımız için 101 milyon lira tazminata mahkum olduk. Sorunun bir üst mahkemede muhakkak çözülmesini umuyoruz. Vicdanımız da bu yönde. Kaçak yapıyı engellemek ne zamandan beri suç oluyor" diye sordu. Kösedağı, Meclis Başkanlığı'na sunduğu önergesinde, ilçe sınırları dâhilinde neden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından böyle bir projenin onaylandığı ve projenin İmar Hükümleri doğrultusunda hazırlanıp hazırlanmadığı sorularını yöneltti.

        "İNŞALLAH BU RAKAMI ÖDEMEKTEN KURTULURSUNUZ"

        Oturumda söz alan AK Parti'nin İBB ve Kadıköy Belediye Meclis üyesi olan Ömer Şahan, konuya müdahil olacaklarını söyledi. Şahan "Belediyemiz bu mahkeme kararını üst mahkemeye götürecek, biz de Ak partili meclis üyeleri olarak üst mahkemede olaya müdahil olacağız" diye konuştu. Oturumu yöneten İBB Başkan Vekili Ahmet Selamet de "İnşallah üst mahkeme itirazlarınızı kabul eder, siz de Kadıköy Belediyesi olarak bu rakamı ödemekten kurtulursunuz" şeklinde yorum yaptı.

        KADIKÖY BELEDİYESİ'NE 101 MİLYON LİRA TAZMİNAT ÖDEMESİNE KARAR VERİLMİŞTİ

        Taşyapı İnşaat, Kadıköy belediyesine 'inşaatı hukuka aykırı ve keyfi eylemlerle' durdurarak şirketi zarara uğrattığı gerekçesiyle 5 milyon lira maddi, 1 milyon lira manevi tazminat davası açmış, Kadıköy Belediyesi'nin 101 milyon lira tazminat ödemesine hükmedilmişti. Bilirkişi raporuna göre 2007 ve 2010 yılları arasında 30 aylık süre içinde inşaatın tamamlanamamasından Kadıköy Belediye Başkanlığı sorumlu tutulmuş, Taşyapı'nın basında çıkan olumsuz yazılar nedeniyle satış yapamadığı ifade edilmişti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ