Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Maltepe'de Osman Kurdaş'a 'RDX' patlayıcısı gönderilmiş

        Maltepe'de işadamı Osman Kurdaş'a oğlu tarafından gönderilen bombalı pakette plastik patlayıcıların en güçlüsü "RDX" kullanıldığı belirlendi. Pakete ayrıca bubi tuzaklı bir ateşleyicinin yerleştirildiği tespit edildi.

        Maltepe'de 2 gün önce bir şirket binasına özel kurye ile gönderilen bombalı kargo paketinin patlamasıyla, şirket ortaklarından ve genel müdür Osman Kurdaş ağır yaralandı. Şirketin CEO'su ve kurucu ortaklarından Şahnur Agaik ve Sevgi Özlem ise saldırıyı hafif yaralı olarak atlattı.

        3 GÖRGÜ TANIĞI TEŞHİS ETTİ

        İşyerine bombalı paketi götürdüğü iddiasıyla patlamada kolu kopan Osman Kurdaş'ın oğlu A.K. gözaltına alınmıştı. Yazılımcı olan A.K.'nin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorgusu devam ediyor. Polis, A.K.'nin patlayıcıyı nereden temin ettiğini sorarken, şüphelinin ise susma hakkını kullandığı öğrenildi. Babası Osman Kurdaş'a bombalı paketi neden götürdüğünü ve paket içerisine konulan plastik patlayıcı RDX'i nereden temin ettiği sorulan A.K.'nın sorulara cevap vermediği öğrenildi.

        A.K.'nın olay günü başında kaskla bindiği iki taksinin şoförü ile babasının işyerine yakın bir yerde beklediği sırada onu fark eden bir kişi, şüpheliyi teşhis etti.

        EN GÜÇLÜ PLASTİK PATLAYICI

        Şüpheli A.K.'nin emniyetteki sorgusu devam ederken, olayda kullanılan patlayıcının türü belirlendi. İstanbul Polis Kriminal Laboratuvarı'nda yapılan incelemelerde, A.K. tarafından gönderildiği ileri sürülen bombalı pakette, plastik patlayıcı sınıfının en güçlüsü olan RDX'in kullanıldığı belirlendi. Ayrıca bomha imha ekipleri de yaptıkları incelemede, bombalı paketin kapağına yerleştirilen bubi ateşleyici düzeneğiyle bombanın patladığını belirledi. A.K., RDX'i nereden temin ettiği araştırılıyor.

        Nihat ULUDAĞ/ İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ