Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 18.11.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 18 Kasım Cuma gününe dair haberler.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        ELAZIĞ'DA 20 SAĞLIK ÇALIŞANITUTUKLANDI

        Elazığ merkezli 3 ilde düzenlen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda çoğunluğu doktor ve eczacı olmak üzere gözaltına alınan 31 şüpheliden 20'si çıkarıldığı 1'nci Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, Cumhuriyet Savcılığının koordinesinde Elazığ merkezli Diyarbakır ve Adıyaman'da yapılan eş zamanlı operasyonla FETÖ/PDY bağlantılı doktor ve eczacıların da aralarında bulunduğu 31 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada dijital materyaller, örgüte yönelik yazılı dokümanlar, KHK ile yasaklanan yayın evlerine ait yayınlar, Bank Asya hesap kartları ele geçirildi.

        FETÖ'NÜN TALİMATLARINI YERİNE GETİRDİLER İDDİASI

        Emniyette sorgulanan şüphelilerden bazılarının hoca olarak adlandırıldığı, dini ve siyasi içerikli sohbetler ve yönlendirmeler yaptığı öne sürüldü. Şüphelilerin terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in videolarının izlettirerek Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş hükümetine karşı propaganda yürütüldüğü iddia edildi. Gözaltındakilerin ayrıca örgüt lideri Fetullah Gülen'in talimatı doğrultusunda tüm birikimlerini Bank Asya'ya yatırdıkları ortaya çıktı. 11'i eczacı, 8'i doktor, veteriner, fizyoterapist, hemşire ve ebelerin de aralarında bulunduğu 31 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        20 KİŞİ TUTUKLANDI

        Savcılık sorgusunun ardından 31 şüpheli tutuklanma istemiyle Elazığ 1'nci Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Mahkemede 20 kişi tutuklanırken, 11 kişi de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (Mustafa UC/ ELAZIĞ)

        KASTAMONU'DA 22 ŞÜPHELİDEN 14'Ü TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Kastamonu merkezli 16 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 22 şüpheliden 14'ü tutuklandı.

        Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Kastamonu ile Kırıkkale, Ankara, İstanbul, Samsun, Konya, İzmir, Bursa, Tokat, Trabzon, Manisa, Sakarya, Bitlis, Kayseri, Denizli ve Düzce'de düzenlenen eş zamanlı operasyon sonucu gözaltına alınan 80 kişiden 22'si adliyeye sevk edildi.

        Mahkemeye çıkartılan zanlılardan 14'ü tutuklandı, 8'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Öte yandan gözaltında bulunan 58'inin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

        Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığınca 14 Kasım'da FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde terör örgütü ile ilişkisi bulunması nedeniyle kapatılan Üftade Eğitim Yayın Anonim Şirketi, Maslak Eğitim Yayın Ajans Tic.Ltd.Şti, Taşköprü Işık Eğitim ve Ticaret Ltd.Şti, İnebolu Kardelen Eğitim Yayın Ticaret Limited Şirketi, Devrekani Altınbaşak Eğitim Yayın Ticaret Ltd Şti ve Tosya Bahar Eğitim Yayın ve Ticaret AŞ adlı firmaların yöneticileri ve ortakları hakkında "Terör örgütüne üye olmak" suçundan işlem başlatılmış, bu kapsamda örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock" da kullandığı tespit edilen 16 ilde 80 kişi gözaltına alınmıştı.(AA)

        ISPARTA'DA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 2 kişi tutuklandı.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Yalvaç İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince geçen salı günü yapılan operasyonda, diş teknisyeni Ali Topdaş, eşi İ. Topdaş ile ilçede esnaflık yapan Emre Ergül, babası D. Ergül ve annesi B. Ergül gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden B.Ergül savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, diğer şüpheliler sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Yargılama sonunda Ali Topdaş ve Emre Ergül 'terör örgütü' üyesi olmak suçundan tutuklandı, İ. Topdaş ile D. Ergül ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        BAYBURT'TA 2 ÖĞRETMEN İLE 2 CEZAEVİ ÇALIŞANI TUTUKLANDI

        Bayburtta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) sözde "adliye ve cezaevi" imamı olduğu iddia edilen 2 öğretmen ile 2 cezaevi çalışanı tutuklandı.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, 5i Bayburt M Tipi Kapalı Cezaevi personeli, 3ü Bayburt Adliyesi personeli ile örgütün sözde "adliye ve cezaevi" imamı olduğu öne sürülen 2 öğretmen gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 2 öğretmen ve 2 cezaevi personeli tutuklandı. 3 cezaevi çalışanı ve 3 adliye personeli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Tutuklanan 2 öğretmenin ifadeleri doğrultusunda, örgütün bölge ve adliye yapılanmaları ile Iğdır, Kars, Ardahan, Erzurum, Ağrı ve Erzincanın sözde adliye-cezaevi imamları hakkında bilgi edinilerek, ilgili illerin emniyet müdürlükleri ve cumhuriyet başsavcılıklarıyla paylaşıldığı öğrenildi. (AA)

        FETÖ'NÜN MARMARA BÖLGESİ İMAMI VE İSTANBUL EMNİYET İMAMI YAKALANDI

        FETÖ'nün Marmara bölge imamı ve İstanbul emniyet imamı yakalandı. Din kültürü öğretmeni oldukları ortaya çıkan sözde imamların Bylock kullandıkları tespit edildi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında "Bylock" kullandığı tespit edilen bazı polislerin ifadeleri doğrultusunda FETÖ'nün İstanbul il emniyet imamı M.A., ile Marmara bölge imamı H.D., yapılan operasyonlarda yakalandı. İl emniyeti imamı M.A.'nın Esenler'de bir okulda Din Kültürü öğretmeni olduğu, Marmara imamı H.D'nin de Kocaeli'de yine Din Kültürü öğretmeni olduğu ve İstanbul'daki Arnavutköy ve Şükrü Balcı ile Karabük ve Bilecik Polis Meslek Okulları'ndan sorumlu olduğu ortaya çıktı. Emniyetteki sorguları süren her iki şüphelinin de Bylock kullanıcısı olduğu belirtildi. Söz konusu şüphelilerin ev sohbetleri, gezi ve piknik gibi etkinlikler düzenleyerek, FETÖ'nün emniyet yapılanmasında yer alan polislere talimatlar verdikleri, bu talimatları alan polislerin de örgütün amaçları doğrultusunda hareket ettikleri iddia edildi.

        Öte yandan örgütün İstanbul'daki emniyet yapılanmasına ilişkin tespit edilen 12 imamın olduğu, şuana kadar 10 imamın gözaltına alındığı, imamların ortak özelliklerinin ise öğretmen oldukları ifade edildi. (DHA)

        KARABÜK'TE FETÖ SORUŞTURMASI

        Karabük Valisi Mehmet Aktaş, kentte yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmalara ilişkin, "Örgüt ilimizde ciddi bir yapılanma içinde olmuş, bu yapılan operasyonlar sonunda anlaşıldı." dedi.

        Aktaş, düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuzdan bugüne kadar FETÖ örgütüne yönelik çok ciddi operasyonlar yaptıklarını söyledi.

        Kent genelinde 372 kamu görevlisinin ihraç edildiğini belirten Aktaş, "Örgüt ilimizde ciddi bir yapılanma içinde olmuş, bu yapılan operasyonlar sonunda anlaşıldı. 224 kamu görevlisi ise görevlerinde uzaklaştırıldı. Toplam 596 kamu görevlisine FETÖden dolayı işlem yapıldı. Bunlardan 165i tutuklandı, 247 ise adli kontrol ile serbest kaldı. 7 tane firari var. 129 kişi de görevine iade edildi. 64 sivil vatandaş tutuklandı, 67 kişi ise adli kontrol ile serbest bırakıldı. Sivil vatandaşlardan 27 tane firari var. Karabük nüfusuna oranla bu sayılar çok yüksek. Bu durum, bu yapı ile mücadelede iyi bir çalışma yaptığımızı da gösteriyor. Hala bu örgütle ilgili ciddi bir mücadelemiz var." diye konuştu.

        Aktaş, Karabük Cezaevinin kapasitesinin bin kişi olduğunu ifade ederek, şu an bin 200 civarında mahkum bulunduğunu, sayıyı azaltmak için başka yerlere tahliyelerin başladığını kaydetti. (AA)

        MALATYA'DA 5 ASKERİ PERSONEL GÖZALTINA ALINDI

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 5 askeri personel gözaltına alındı.

        Malatya OHAL bürosundan yapılan açıklamada, "İl Jandarma Komutanlığı Personeli olan ve firari olarak aranan 1 Yüzbaşı, 1 Üsteğmen,1 Astsubay, 2 Uzman Çavuş olmak üzere 5 Askeri Personel gözaltına alınmıştır" denildi. (İHA)

        ESKİŞEHİR'DE 29 PERSONEL GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 16'sı rütbeli 29 personel, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı.

        Yapılan açıklamada, "Resmi Gazetede yayımlanan, 22 Temmuz 2016 tarihli ve 667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname" de, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı ve irtibatı olabileceği değerlendirilen, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli; 16'sı rütbeli personel olmak üzere toplam 29 personel İçişleri Bakanlığınca 15 Kasım 2016 tarihi itibariyle görevden uzaklaştırılmıştır" denildi. (İHA)

        TOKAT'TA 5 ÖĞRETMEN GÖREVE İADE EDİLDİ

        Tokat'ın Reşadiye ilçesinde, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından açığa alınan 5 öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlerine iade edildi.

        Edinilen bilgiye göre, Reşadiye ilçesinde 15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan soruşturma kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli 13 öğretmen, FETÖ/PDY ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle ihraç edilirken, 8 öğretmen ise açığa alınmıştı. Soruşturma kapsamında yapılan araştırmada terör örgütü ile herhangi bir bağlantısı olmadığı belirlenen M.İ., A.Ş., K.A., A.Ç. ve S.M isimli 5 öğretmen görevlerine iade edildi. (İHA)

        5 SPK (SERMAYA PİYASASI KURULU) ÇALIŞANI TUTUKLANDI

        Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından,Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik haklarında soruşturma başlatılan 5 personelden 2'si tutuklandı.

        İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında FETÖ soruşturması başlatılan 5 SPK personelini gözaltına aldı.

        Yapılan soruşturmanın ardından adliyeye sevk edilen SPK uzmanları Talha Ş. ve Mustafa T. tutuklandı. Diğer zanlılar, Canip P., Musa Bilgehan N., ve Akın U. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        SAKARYA'DA 38 ŞÜPHELİ ELEKTRONİK KELEPÇE İLE SERBEST

        SAKARYA Cumhuriyet Başsavcılığı'nın darbe girişiminin ardından yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan 673 kişiden 38'i dosyalarının incelenmesi sonrasında şehri terketmeme, elektronik kelepçe gibi tedbirler uygulanarak adli kontrol ile tahliye edildi.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrasında Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından başlatılan soruşturmalar kapsamında bugüne kadar 673 kişi tutuklanırken, 864 kişi ise adli kontrol ile serbest bırakıldı.

        FETÖ/PYD soruşturmasının 4 aylık süresi içerisinde ise tutukluluk durumları Sulh Ceza Mahkemesi tarafından incelenen, tutukluluğa yapılan itiraz sonrasında 38 şüpheli adli kontrol ile tahliye edildi. Tahliye kararı verilenler arasında 8'inin öğretmen, 6'sının polis, 4'ünün zabıt katibi olduğu diğerlerinin ise sağlık memuru, imam, büro personeli, doktor ve astsubay olduğu öğrenildi.

        Tahliye kararı verilen 38 kişi için yurtdışına çıkış yasağı, imza zorunluluğunun yanı sıra 'İl sınırlarını terk etmeme ve elektronik kelepçe ile ev hapsi tedbiri uygulandığı, tahliye olan kişilerden 5'ine kelepçe takıldığı bildirildi. (DHA)

        İZMİR MERKEZLİ 10 İLDE "HİMMET" OPERASYONU

        İzmir'in Ödemiş ilçesi merkezli 10 ilde yapılan FETÖ operasyonunda 12 kişi gözaltına alındı.

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, 'himmet' toplamak suretiyle maddi destek ve finansman sağlamak, silahlı terör örgütünün yöneticisi ve üyesi olmak suçlamalarıyla 10 ilde operasyon yapıldı. "Gölbaşı 7" adı verilen ve Ankara, Antalya, Kocaeli, Yozgat, Manisa, İstanbul, Giresun, Aydın, Ağrı illerinde eş zamanlı gözaltıların yapıldığı operasyonda 12 kişi yakalandı.

        1 dolarlar ele geçirildi

        Şahısların ikamet, araç ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 161 adet 1 dolar, ruhsatsız av tüfeği ve buna ait 6 kartuş, örgütsel doküman ve dijital materyaller ele geçirildi. Olayla ilgili ise 8 kişinin aranmasına devam ediliyor. (İHA)

        MANİSA'DA TOPLAM 455 MEMUR TUTUKLANDI

        Manisa'da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen kamu personeli sayısının 455'e yükseldiği açıklandı. Bin 643 memurun ihraç edildiği Manisa'da 855 memur hakkında da görevden uzaklaştırma kararı verildi.

        Manisa Valiliği, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından haklarında idari ve adli işlem yapılan kamu personeli sayısını açıkladı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, KHK ve HSYK kararlarıyla Manisa'da bin 643 kamu personeli memuriyetten ihraç edilirken, 89 ayrı kamu kurum ve kuruluşundan 855 kamu personeli de açığa alındı. Yapılan açıklamada gözaltına alındıktan sonra mahkemeye çıkarılan 834 kamu görevlisinden 455'inin tutuklanarak cezaevine gönderildiği, 288 kamu personelinin adli kontrol şartıyla, 91'inin de serbest bırakıldığı öğrenildi. Yürütülen soruşturma kapsamında Manisa'da, 46 memurun da gözaltındaki sorgusunun devam ettiği açıklandı.

        Diğer iller tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Manisa'da 8 kamu görevlisinin başka illere teslim edildiği, 36 sözleşmeli personelin de sözleşmelerinin feshedildiği açıklandı. 84 kamu personeli hakkındaki idari soruşturmanın ise devam ettiği öğrenilirken, 7 memurun da emekliye ayrıldığı açıklandı.

        Açığa alındıktan sonra haklarında yürütülen idari soruşturma sonucunda FETÖ ile bir bağlantısı olmadığı tespit edilen 148 kamu görevlisinin görevlerine iade edildiği bildirilen açıklamada, 2 bin 203 kamu görevlisi ve yakınının da pasaportlarının iptal edildiği kaydedildi. (İHA)

        ANKARA'DA 9 EMNİYET ÇALIŞANI GÖZALTINA ALINDI

        Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki 9 çalışan, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

        Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 2si komiser, 8'i memur 10 zanlıdan 9'u, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.

        Gözaltına alınan ve Ankara Emniyet Müdürlüğünün çeşitli birimlerinde görev yaptığı belirtilen zanlıların, örgütün haberleşme programı ByLocku kullandığı belirtildi.

        Aynı soruşturma çerçevesinde gözaltında bulunan Koordinasyon Şube Müdürü Ahmet Anın da emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. (AA)

        ARANAN ÖĞRETMEN KARI-KOCA SAMSUN'DA YAKALANDI

        Kastamonu polisi tarafından FETÖ/PDY operasyonu kapsamında aranan karı-koca öğretmenler Samsun'da yakalandılar.

        Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PYD) soruşturması kapsamında daha önce meslekten ihraç edilen öğretmen A.M. ile eşi F.M. hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Öğretmen karı-koca Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Bürosu ekiplerinin takibi sonucu Atakum ilçesinin Körfez Mahallesi'nde yakalanarak gözaltına alındılar. Bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edilen karı-koca adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından Samsun Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildiler. A.M. ve F.M. daha sonra Kastamonu'ya götürüldü. (İHA)

        YUNANİSTAN'A KAÇMAK İSTEYEN ÖĞRETİM GÖREVLİSİ YAKALANDI

        İstanbul Üniversitesinde öğretim görevlisiyken FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan Z.B., yasa dışı yollardan Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a geçmek isterken yakalandı.

        Edirne'nin Meriç ilçesinde gece geç saatlerde Meriç Nehri'ni geçerek ülkeyi terk etmek isteyen öğretim görevlisi Z.B., jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Yurt dışına çıkış yapmak isteyen Z.B.'nin İstanbul Üniversitesi'ndeki görevinden açığa alındığı bildirildi. Z.B.'nin telefonunda ByLock programının yüklü olduğu öne sürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        KASTAMONU'DA 14 KİŞİ TUTUKLANDI

        KASTAMONU'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 22 kişiden 14'ü tutuklandı, 8'i adli kontrolle serbest bırakıldı.

        Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Kastamonu merkezli 16 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda 80 kişi gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler gruplar halinde adliyeye sevk ediliyor. Şu ana kadar adliyeye 22 kişi sevk edildi. Bunlardan FETÖ ile bağlantısı olduğu iddia edilen 14'ü tutuklandı, 8'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturmada bugün de emniyette işlemleri tamamlanan 9 kişi adliyeye sevk edildi. (DHA)

        MALATYA'DA 7 KİŞİ DAHA YAKALANDI

        Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 14 polis ile 6 askeri personelin gözaltına alındığı operasyonda aranan 7 kişi daha yakalandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saatlerinde 27 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Hakkında yakalama kararı verilen ve 16 Kasımda gözaltına alınan 14 polis ve 6 asker dışındaki 7 kişi daha yakalandı.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        ÇORUM'DA 19 ŞÜPHELİDEN 7'Sİ TUTUKLANDI

        Çorum'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 19 şüpheliden 7si tutuklandı.

        Çorum Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 19 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan O.Ç, S.Ü, A.A, Ö.U, A.A, S.A. ve Ö.İ. tutuklandı, ilçe milli eğitim müdürü, okul müdürü, eski belediye başkan yardımcısının da aralarında bulunduğu diğer zanlılar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        AYDIN'DA GÖZALTINDAKİ 12 KİŞİDEN 5'İ TUTUKLANDI

        Aydın'ın İncirliova ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 12 kişiden 5'i tutuklandı.

        Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 12 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye gönderilen zanlılardan emekli emniyet amiri Ö.D, daha önce açığa alınan polis memurları D.Ç. ve Y.E.Y, cemaat ablası olduğu ileri sürülen G.B. ile ziraat mühendisi eşi E.B. tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 11 Kasımda Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince bazı adreslere operasyon düzenlenmişti. Evlerde yapılan aramalarda dijital verilere el konulmuş, 12 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        ADIYAMAN MERKEZLİ 3 İLDE OPERASYON

        Adıyaman Valiliği Sosyal Destek Programı (SODES) projeleri kapsamında, usulsüz işlem yaptıkları tespit edilen 15 kişi gözaltına alındı.

        Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Adıyaman Emniyet Müdürlüğü tarafından, 2013-2014 yılları arasında Adıyaman Valiliği SODES projeleri kapsamında, usulsüz işlem yaptıkları tespit edilen görevliler ve bilirkişi raporlarına istinaden usulsüzlük yaptığı değerlendirilen firma yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 20 kişiye yönelik çalışma başlatıldı.

        Adıyamanın Çelikhan, Gölbaşı, Besni ilçeleri ile Kahramanmaraş, Malatya ve İstanbulda çok sayıda adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 15 kişi gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı bulunan diğer 5 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

        Gözaltına alınan şüpheliler arasında, çeşitli dernek ve şirket yöneticileri ile proje muayene kabul komisyonu görevlilerinin de bulunduğu ifade edildi.

        Emniyetteki işlemlerin ardından şüphelilerin adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor. (AA)

        KARAMAN MERKEZLİ 16 İLDE OPERASYON

        Karaman merkezli 16 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 zanlıdan 6sı tutuklandı.Karaman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 4 kişinin daha gözaltına alınmasıyla sayı 24e yükseldi.Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen zanlılardan 12si adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 6sı tutuklanırken, 6sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Karamanda, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 11 Kasımda, Karaman merkezli Ankara, Konya, İstanbul, Ağrı, Antalya, Afyonkarahisar, Hakkari, Siirt, Kayseri, Erzurum, Yozgat, Adana, Hatay, Kahramanmaraş ve Orduda düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı çıkarılan aralarında polis, öğretmen, memur ve üniversite öğrencilerinin bulunduğu 35 kişiden 24ü gözaltına alınmıştı. Daha önce adliyeye sevk edilen 12 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (AA)

        ELAZIĞ'DA EMNİYET ABİSİ ECZACI ÇIKTI

        Elazığ'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında il emniyet abisi olduğu belirlenen şüpheli yakalanarak adliyeye sevk edildi. Şüphelinin örgütte yönetici pozisyonunda olduğu ve örgüt üyelerine "Bylock, Kakao, Eagle" gibi programları yüklediği belirlendi.

        Edinilen bilgiye göre, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Eczacı Naim S.'nin emniyetin "abisi" olduğu belirlendi. Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan şüpheli, KOM Şubesinde ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

        Naim Ş'nin Elazığ'da görev yapan polislere sohbet verdiği, abilik yaptığı, örgüt üyelerine "Bylock, Kakao, Eagle" isimli programları yüklediği ortaya çıktı. (İHA)

        EDİRNE'DE 2 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        EDİRNE'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 6 öğretmenden 2'si tutuklanarak cezaevine konuldu. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

        Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY'nin kapatılan eğitim kurumlarında öğretmenlik yaptığı belirlenen B.B., A.A., Ö.G., S.S., Ü.T. ve M.K.'yı 4 gün önce gözaltına aldı. Emniyette ifadeleri alınan 6 şüpheli, dün gece adliyeye sevk edildi . Savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden A.A. ve Ö.G. tutuklanarak cezaevine konuldu. Diğer şüpheliler ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        MANİSA'DA 24 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Manisa merkez ve ilçelerinde 24 öğretmen sabah erken saatlerde düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) / Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında Manisa merkez ve ilçelerinden 24 öğretmen bu sabah erken saatlerde düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğretmenler M.A., H.Y., E.A., Ş.G., A.D., İ.Ç., R.D., M.Ş., M.G., A.Y., Y.K., K.Ö.E., E.E., E.U., M.Z.D., M.Ç., Y.P., M.Y., H.T., T.A., M.A., N.O., M.E. ve H.K.'nin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. (İHA)

        KIRIKKALE MERKEZLİ 3 İLDEKİ OPERASYONDA 21 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kırıkkale merkezli 3 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan Makina Kimya Endüstrisi Kurumunda (MKEK) görevli 21 kişi adliyeye sevk edildi.

        Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Kırıkkale, Ankara ve Kütahya'da düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 21 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Kırıkkale merkezli 12 Kasım'da geçekleştirilen operasyonda, MKEK'de görevli 19 kişi gözaltına alınmış, daha sonra sayı 21'e yükselmişti. (AA)

        EDİRNE'DE 16'SI TUTUKLU 22 İŞ ADAMINA 10 YIL HAPİS İSTEMİ

        EDİRNE'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 16'sı tutuklu 22 işadamı hakkında hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istendi. İşadamlarının cemaatin kapatılan derneklerine üye oldukları, şirketlerinde hissedar oldukları ve Banka Asya'da yüklü miktarda paraları olduğu belirtildi.

        Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'nın Edirne'deki faaliyetlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında geçen Ekim ayında işadamlarına yönelik operasyon düzenlendi. Adliyeye sevk edilen 1'i firar 22 şüpheliden 16'sı tutuklanırken, diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Edirne Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan tarafından hazırlanan 12 sayfalık iddianame 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

        İddianamede tutuklu sanıklar Tarık Altıerler, Selçuk Kapuska, Fatih Görkem Yördem, Ali Süerkan, Kenan Yakar, Murat Topçu, Salih Öztürk, Osman Okuyan, Mahmut Kurt, Osman Sağlık, Çetin Avcı, Fahrettin Top, Beytullah Baykal, İbrahim İplikçoğlu, Seçkin Kalmaz, Nesrin Bulut ile hakkında yakalama kararı bulunan Sadık Açıkaraoğlu ile tutuksuz yargılanan Şener S., İsmail F., Sedat D., İbrahim A. ve Özge Y. hakkında FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye oldukları gerekçesiyle 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası, Terörle Mücadele Kanunu 5'nci maddesi gereği de verilecek cezanın yarı oranında attırılmasını istedi. (DHA)

        7 İLDE 26 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        MANİSA merkezli 7 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda 26 öğretmen gözaltına alındı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Manisa merkezli İzmir, İstanbul, Gümüşhane, Sakarya, Konya ve Gaziantep'te bu sabah eş zamanlı operasyon düzenlendi. Hakkında gözaltı kararı çıkartılan 43 öğretmenden 26'sı yakalandı. 17 öğretmen için arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Gözaltına alınarak Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüphelilerin evlerinde de arama yapıldığı öğrenildi. (DHA)

        ANTALYA'DA 22 KİŞİ TUTUKLANDI

        Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 55 kişiden 22'si tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 'FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak, Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar' ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalar neticesinde, internet üzerinden kapalı devre sistemi ile haberleşme imkanı sağlayan 'ByLock' programını kullandıkları ve FETÖ/PDY üyesi oldukları tespit edilen toplam 83 şüpheliye yönelik, 8 Kasım günü eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, gözaltına alınan 55 şüpheliden 22'si tutuklandı, 33 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

        28 şüpheliyi yakalamaya yönelik çalışmaların ise devam ettiği belirtildi. Antalya Emniyet Müdürlüğünün FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün tüm mensuplarının deşifre edilmesine ve yakalanmalarına yönelik çalışmalarının kararlılıkla sürdüğü bildirildi. (İHA)

        İSTANBUL ATAŞEHİR'DE 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ataşehirde Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik düzenlenen operasyonda 1 kişi gözaltına alındı.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde bazı adreslere operasyon düzenledi.

        Ataşehir İnönü Mahallesinde bir eve giren ekipler, burada bir kişiyi gözaltına aldı.

        FETÖ üyesi olduğu iddia edilen şüpheli, sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        15 İLDEKİ "FETÖ ABLASI" OPERASYONLARINDA 6 TUTUKLAMA

        KONYA merkezli 15 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) 'Kadın ve öğrenci evleri' yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda, örgütün bölge ablası olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 16 kadından 6'sı tutuklandı, 10'u adli ve kontrol ve yurtdışı çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 'Kadın ve öğrenci evleri' yapılanmasına yönelik, örgüte kadın öğrenci temin eden ve himmet parası toplayan, örgütün il ve eyalet sorumluları, eğitim kurumları genel sorumlusu, sorumlu yardımcısı, bölge ve örgüt evlerinden sorumlu olduğu ileri sürülen 28 kadın hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

        Geçen 14 Kasım günü 15 ilde daha önce belirlenen adreslere eş zamanlı yapılan operasyonda 16 kadın gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadınların çoğunluğunun FETÖ/PDY'nin özel okullarında öğretmenlik yaptığı, buralarda örgüte öğrenci temini ve himmet topladıkları öne sürüldü. Gözaltına alınan şüphelilerden 4 kadının örgütün, 'Bylock' adlı haberleşme programını kullandıkları, örgütte il ablası konumunda olan kadın şüphelilerin eşlerinin de örgütün bölge ağabeyleri olduğu iddia edildi.

        Konya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'nde yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen 16 kadından 6'sı tutuklandı, 10'u adli ve kontrol ve yurtdışı çıkış yasağıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        İSTANBUL FATİH'TE FETÖ OPERASYONU

        İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde İstanbul genelinde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı FETÖ/PDY operasyonu düzenledi.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden konvoy halinde araçlarla çıkan polis ekipleri, saat 06.00 sıralarında operasyon yapılacak adreslere doğru yola çıktı. Operasyona çok sayıda şube de destek verdi. Operasyon kapsamında bir grup polis Esenler'deki Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'ne B Kapısı'ndan girdi. Operasyon düzenlenen başka bir adres de Başakşehir'deki bir siteydi. Site içindeki bir daireye giren polis ekipleri arama yaptı. Ataşehir'de İnönü mahallesi'nde bir adrese düzenlenen operasyonda ise bir kişi gözaltına alındı.

        FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçilirldi. Şüpheliler, polis araçlarıyla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler tekrar polis araçlarına bindirilerek Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

        YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'NE OPERASYON

        FETÖ soruşturması kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi'nde 'Bylock' kullandığı tespit edilen akademisyenlere yönelik operasyon düzenlendi.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyona çok sayıda sivil polis destek verdi. Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden sabah saat 05.30 sıralarında hareket eden ekipler konvoy halinde operasyon yapılacak adreslere doğru yola çıktı. Düzenlenen operasyon kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Yerleşkesi'nde de aramalar yapıldı. Bunun yanı sıra akademisyenlerin evlerinde de arama çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

        İstanbul genelinde yapılan operasyon kapsamında şüpheli akademisyenlerin gözaltına alınarak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrollerinin ardından şüpheliler ifadeleri alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ