Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da kapkaççı Kolombiyalılar yakalandı

        İstanbul'da bankadan çıkan müşterileri takip ederek soyan kapkaççılara yönelik çalışma yapan polis, 2 Kolombiyalıyı suçüstü yakaladı.

        Esenyurt'ta 4 gün önce bankaya giden M.K., 300 bin TL para çekti. Kapkaççılara karşı önlem amaçlı banka civarında bulunan polis ekibinin dikkatini 2 kişi çekti. Bankadan para çeken M.K., aracına bindikten sonra 2 şüpheli tarafından takip edildi. Banka civarında bulunan polis de kapkaççıları izlemeye başladı. Aracına binerek yola çıkan M.K., kısa süre sonra lastiğinin patladığını farkederek otomobilini sağa çekti. Bu sırada araçtan inerek lastiğiyle ilgilenmeye başlayan M.K.'nın yanına bir araç daha yanaştı. Araçtan inen bir kişi, yardım bahanesiyle M.K.'nın yanına gelerek M.K.'nın dikkatini dağıtırken, ikinci kişi otomobildeki para dolu çantayı aldı. Daha sonra araçlarına binen 2 şüpheli hızla olay yerinden kaçmaya başladı.

        POLİSTEN KAÇAMADILAR

        Şüphelileri takib eden polis ekipleri de hemen harekete geçti. Kısa sürede kapkaççılara yetişen polis ekiplei 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Yakalanan şüphelilerin Kolombiya uyruklu Javier H.L. (57) ve Rodrigo Z. (40)olduğu belirlendi. Gözaltına alınan Kolombiyalılar, üzerinde M.K.'dan çaldıkları 300 bin TL para dolu çanta çıktı. Yapılan soruşturmada, şüphelilerin kiralık araçla, banka önlerine giderek, yüklü miktarda para çeken kişileri takip ederek kapkaç yaptıkları belirlendi. Ele geçirilen 300 bin TL, M.K.'ya teslim edildi.

        YÖNTEMLERİ ÇIKARILDI

        Aldıkları önlemle kapkaççıları yakalayan polis, şüphelilerin çalışma yöntemi de ortaya çıkarttı. Buna göre, şüpheliler, bankalarda para çekmeye gelen kişileri tespit ediyor. Ardından mağdurun kullandığı aracın lastiğini delecek özel çivi yerleştiriyor. Kurban, bankadan parasını çekip aracına bindikten sonra takip etmeye başlıyor. Sürücü lastiğin patladığını farkettiğinde kapkaççılar yardım bahanesiyle avlarına yaklaşıyor. Biri kurbanın dikkatini dağıtırken, diğeri araçtaki para dolu çantayı alıp kendi aracına geçiyor ve daha sonra hızla olay yerinden kaçıyorlar.

        Mustafa ŞEKEROĞLU/İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ