Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2016 KPSS ortaöğretim soruları ve yorumları - Sınavınız nasıl geçti? | Sorularla ilgili yorumlar

        Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına personel atamak için yapılan KPSS ortaöğretim oturumu saat 12:00'da tamamlandı. Peki KPSS sınavına giren öğrenciler için sınav zor muydu? İşte KPSS ortaöğretim yorumları...

        Genel yetenek ve genel kültür testlerinden oluşan KPSS ortaöğretim saat 10:00'da başladı. Toplam 120 soruya 120 dakika verilen sınav, tek oturumda tamamlandı.

        YURTTAN 2016-KPSS ORTAÖĞRETİM YORUMLARI

        Kamu personeli adaylarının katıldığı genel yetenek ve genel kültür testlerinden yapılan ve saat 10:00'da başlayan KPSS ortaöğretim, 12:00'da sona erdi. Sınavdan sonra öğrenciler sorular hakkında yorumlarını dile getirdi. Bazı adaylar sınavın kolay olduğunu söylerken bazılarıda zorlandıklarını dile getiriyor.

        KPSS İÇİN 35 KİLOMETRE YOL KATETTİLER

        Samsun'un Vezirköprü ilçesinde oturan adaylar, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim sınavına girmek için 35 kilometre yol katettiler.

        Vezirköprü ilçesinde ikamet eden vatandaşlar, ÖSYM'nin düzenlediği sınavlara girebilmek için Havza, Kavak ve Samsun'a gitmek zorunda kalıyor. Adaylar ve aileleri, kaç senedir mağdur olduklarını belirttiler. KPSS'ye giren adaylardan Ferhat Çaycıoğlu, "Sadece ben değil yüzlerce aday bu konuda sıkıntı yaşıyor. Bizim ilçemizde sınav yapılacak okul mu yok? İşin diğer bir boyutu ise yolların kalabalık olması, dolayısıyla çok sayıda trafik kazasının yaşanması. Bu kazalarda yaralananlar, hatta hayatını kaybedenler oluyor. Yetkililerden bu konuya bir çözüm bulmalarını istiyoruz" diye konuştu.

        100 bin nüfuslu ilçede Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 144 okul bulunuyor. Türkiye genelinde yaklaşık 3 milyon 500 bin adayın ter döktüğü KPSS, ortaöğretim düzeyinde gerçekleştirildi. (İHA)

        KPSS'YE GİDERKEN TRAFİK KAZASI GEÇİRDİ

        Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.

        Alınan bilgiye göre, ortaöğretim mezunlarına yönelik düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) girecek olan komşusu Buse Acar'ı (21) sınava götüren Mustafa Onay'ın kullandığı 67 SN 679 plakalı otomobil, Tepeköy Mahallesi anaokulu önünde, karşı yönden gelen Mustafa Durmuş idaresindeki 67 LH 634 plakalı otomobille çarpıştı.

        Kazada, sürücüler Mustafa Onay ve Mustafa Durmuş ile otomobillerde bulunan Buse Acar ve Yunus Özdemir yaralandı.

        Yaralılar, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Alaplı ve Ereğli devlet hastanelerine kaldırıldı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ