Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Fırat Kalkanı Harekatı'ndan acı haber! 2 şehit, 3 yaralı

        Fırat Kalkanı'nda bir Türk askeri daha şehit oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri, devam etmekte olan sınır ötesi harekât Fırat Kalkanı'yla ilgili açıklama yaptı.

        Açıklamada,"TSK tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu tarafından Anifah meskun mahalli kontrol altına alınmıştır. Çatışmalar esnasında bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Türk Hava Kuvvetleri tarafından belirlenen 12 DEAŞ hedefi yapılan hava harekatı ile imha edilmiştir" denildi.

        Fırat Kalkan operasyonunda gece saatlerinde silahlı İHA'nın saldırısı sonrası Zonguldaklı Piyade Uzman Çavuş Kader Acar şehit düşmüş, 3 asker de yaralanmıştı.

        TSK'nın Suriye'de bir süre önce başlattığı Fırat Kalkan operasyonunda gece saatlerinde askerlere yönelik saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 25 yaşındaki Zonguldaklı Piyade Uzman Çavuş Kader Acar şehit düştü. 3 asker de yaralandı. 20. Zırhlı Tugay Komutan Yrd. Mekanize Piyade Taburu emrinde görevli olduğu öğrenilen şehit askerin naaşı gece saatlerinde Gaziantep Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi.

        ACI HABER ABLAYA VERİLDİ

        Şehidin acı haberi ise Kdz. Ereğli ilçesindeki ablası Yasemin Kiremitçi'ye gece saat 03.00'te verildi. Şehidin annesi ve babası Şadiye ve Nimet Acar'ın bir süre önce vefat ettiği öğrenildi. Kdz. Bölge Komutanlığı Merkez Komutanı Albay Bülent Oral, Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğul ve Kdz. İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan gece saatlerinde şehidin ablasına acı haberi verdi. Acı haberle yıkılan abla Yasemin Kiremitçi'nin evine Türk Bayrağı asıldı. Gaziantep'te yapılacak olan törenin ardından Zonguldak'a gönderilecek olan şehidin naaşı için ikindi namazının ardından Kdz. Ereğli Bozhane Camii'nde cenaze namazı kılınacak.

        Şehidin cenazesi ise ailesinin isteği üzerine Cemaller köyünde defnedilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ