Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu CHP'den ihraç ediliyor

        Aydın'ın FETÖ/PDY'den temizlenmesi amacıyla Söke'den Didim'e yaptığı yürüyüşle gündeme gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, CHP'den kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, yaptığı açıklamada, Celal Kılıçdaroğlu'nun söz konusu yürüyüşünün sürekli olarak Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile ilişkilendirildiğini ve bunun rahatsızlık yarattığını söyledi.

        Herkesin kendisinden sorumlu olduğunu belirten Bingöl, şöyle konuştu:

        "Genel Başkanımız 7 kardeşler. Kardeşlerden bir tanesinin farklı bir tutumu var. Bu, Genel Başkanı çok bağlamaz. Başka siyasetçinin kardeşinin ya da bir aile bireyinin yaptığı olumsuzluklar üzerinden bir siyasetçinin yargılanması veya onun üzerinden bir bakış açışı ile yaklaşmak son derece çirkin ama bunu maalesef işte yapıyorlar."

        Bingöl, Celal Kılıçdaroğlu'nun CHP üyesi olduğunu hatırlatarak "Genel Başkanımızın talimatıyla Celal Kılıçdaroğlu, kesin ihraç istemiyle disipline verildi." dedi.

        Celal Kılıçdaroğlu, bir süre önce Aydın'ın FETÖ/PDY'den temizlenmesi amacıyla Söke'den Didim'e yaptığı yürüyüşün ardından ölüm orucuna başlamıştı.

        CELAL KILIÇDAROĞLU İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI

        CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı yazılı basın açıklamasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl tarafından ihraç talebiyle disipline sevk edilmesine tepki gösterip CHP'den istifa ettiğini söyledi.

        CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı yazılı basın açıklamasında CHP'den istifa ettiğini duyurdu. Celal Kılıçdaroğlu konuyla ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında "Feto'nun Didim Belediyesi ile olan ilişkisini ortaya çıkarmak için yaptığım yürüyüşten kaynaklı CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl beni kesin ihraç talebiyle disipline sevk etmiş. Onur duydum. Çünkü, ben mücadelemde haklıyım ve haklılığım ilerleyen günlerde ortaya çıkacaktır. CHP Genel Merkezi, Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkan, Feto'ya ve yardakçılarına karşı duran, ülkesine, milletine, partisine bağlı olan beni disipline sevk etmiş ancak Feto'nun belediyeler imamı olduğu kesinleşen Erkan Karaaslan ile içli dışlı olan, CHP'ye 2014 yerel seçimlerden 3 ay önce kayıt ettirilmiş olan, siyasi geçmişi belli olmayan, Fetocularla kol kola olan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ı içine sindirebilmiş. Böyle bir kişiyi içine sindirebilen bir parti ile benim zaten işim olmaz. Kaldı ki CHP yönetimi Atatürk'ün fotoğrafını kaldırıp çöpe atanı değil, bunu açığa çıkaranı atıyor. Atatürk anıtını söküp Didim Belediyesi çöplüğüne atan Deniz Atabay'ı değil, beni partiden atıyor. Feto'nun okullarına yardım eden Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ı değil, Atatürkçü vatanına milletine sadık Birgül Ayman Güler'i atıyor. Ve daha neler neler… Bunca olanlardan sonra aklıma gelen soru şu; Acaba Genel Merkez yöneticileri beni ve Atatürkçüleri partiden atmak için talimatı Pensilvanya'dan mı alıyor? Bu saatten sonra ben zaten CHP'de durmam. Hiç zahmet etmesinler, istifamı veriyorum. Kamuoyuna saygıyla…" ifadelerine yer verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ