Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kemal Kılıçdaroğlu: Ben 146 gazetecinin tutuklanmasını istemiyorum

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana'daki mitingde FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan gazetecilerin isimleri okuması ardından başlayan tartışmalara cevap verdi. Kılıçdaroğlu, "Siyaset çifte standart kabul etmez. Ben 146 gazetecinin tutuklanmasını istemiyorum" dedi.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, babası Fehmi Tanrıkulu'yu kaybeden CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'ya Diyarbakır'da taziye ziyaretinde bulundu. CHP lideri Diyarbakır'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Adana'daki mitingde tutuklu gazetecilerin isimlerini okumasının ardından başlayan tartışmaya yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Hapisteki bir grup gazeteci arkadaşları andığım için tepki gördüm. Bizim ilkemiz hiçbir gazeteci hapiste olmasın. Siyaset çifte standart kabul etmez. Ben 146 gazetecinin tutuklanmasını istemiyorum. Bu demokrasi ayıbıdır, bundan Türkiye'nin arındırılmasını istiyorum" dedi.

        "DANIŞMANIM İYİ BİR HOCADIR"

        CHP lideri Kılıçdaroğlu, danışmanının gözaltına alınmasına ilişkin "Fatih Bey iyi bir iletişimci ve iyi bir hocadır. Suçu var mı yok mu bilmiyoruz. Adil yargılama olursa bizim açımızdan bir sıkını yoktur" dedi.

        Kılıçdaroğlu, danışmanı Fatih Gürsu'nun FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınmasıyla ilgili "Fatih Bey iyi bir iletişimci ve iyi bir hocadır. Ödülleri vardır. Miting öncesi konuşmaları hazırlar, mitingi sonrası yankılarını araştırırdı. Suçu var mı yok mu bilmiyoruz. Adil yargılama olursa bizim açımızdan bir sıkıntı yoktur" dedi.

        Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ