Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Beşiktaş'taki patlamada ölenlerin isimleri belli oldu

        İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleşen terör saldırısında şehit olan 5 polis için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nde cenaze töreni düzenlendi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, siyasetçiler ile komutanlar ve şehitlerin aileleri Emniyet Müdürlüğü'ne geldi.

        ÇALIŞKAN: SİZ KİMLERİN KÖPEĞİSİNİZ

        Törende konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, terörle mücadelede kararlılık mesajı vererek "Yılmayacağız, ciğerimizi yakan bu saldırıya rağmen dimdik ayakta duracağız. Buradan tüm terör örgütlerine sesleniyorum. Vermek istediğiniz adi mesaj anlaşılıyor. Ama 15 Temmuz'da konuşulan bir cümle var 'Siz kimlerin köpeğisiniz onları söyleyin bize'. Bu alçak saldırı ile ilişkisi olanlar tespit edilip hak ettikleri ceza verilecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

        SOYLU: GEBERİP GİTTİĞİNİZDE ARKANIZDAN AĞLAYACAK VAR MI?

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da törende bir konuşma yaptı. Soylu şunları söyledi:

        "Sözlerimizin gücü bugün yaşadığımız acıyı anlatmaya yetmiyor. İçimiz yanıyor, buradakilerin de, burada olmayıp ellerini semaya açan milletimizin de. Türkiye'de ve dünyada bu töreni izleyen birileri daha var. Belki bizim acımızı kendilerine sevinç yaparak izliyorlar. Hala siyaset, hakimiyet peşindeler. Yarından tezi yok, Türkiye Cumhuriyeti devletinin birinci öncelikli işi bunu yapanlardan intikam almaktır. Türk milleti bu kanı yerde bırakmayacaktır. Bu şehitlerimizin arasına katılmak bizim için bir onur vesilesidir. 40 yıldır bu ülkeyi terörle uğraştıranlara soruyorum, ne elde ettiniz? Kuracağınız devlet nerede; dağlarda, mağara kovuklarında hayvan gibi yaşamaktan öteye geçebildiniz mi? Geberip gittiğinizde arkanızdan ağlayacak var mı? Hayvan demeye bile dilim varmıyor. Bu çocuklarımız Allah yolunda kenetlenmiştir."

        İstanbul Müftüsü'nün duasının ardından tören sona erdi.

        KİLİS'TE ŞEHİT ACISI

        İstanbul'daki terör saldırılarında şehit olan polis memuru 22 yaşındaki Ali Osman Şahin'in acı haberi, memleketi Kilis'teki ailesini yasa boğdu.

        Şehit polis Ali Osman Şahin'in şehadet haberi, emniyet yetkilileri tarafından akşam saatlerinde Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde oturan annesi Döne Şahin'e verildi.

        Acı haberle yıkılan Döne Şahin ve şehit polisin kardeşlerine sağlık görevlileri müdahale etti. Şehit polis meruru Şahin'in babası Ali Şahin'in hayatını kaybettiği belirtildi. Türk bayrakları asılan şehidin evinin önüne taziye çadırı kuruldu.

        Bekar olan şehit polis Ali Osman Şahin'in cenazesi, yarın Kilis'te düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

        BOMBALI SALDIRIYA ŞANLIURFA'DAN 4 ŞEHİT

        İstanbul Beşiktaş'ta çevik kuvvet polislerine yönelik düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan 30 polisten 4'nün Şanlıurfalı olduğu belirlendi.

        Beşiktaş Bursaspor maçının bitiminde önceki gece Vodefone Arena'da güvenliği sağlayan çevik kuvvet polislerine yönelik düzenlenen bombalı saldırıda 30 polis şehit olmuştu.

        Şehitlerin kimliğinin belirlenmesiyle Şanlıurfa'da 4 aileye şehadet ateşi düştü. Şehit polislerden 6 aylık memur olan 23 yaşındaki Süleyman Sorkut'un Siverek, Enes Çiçek'in Suruç, Mehmet Taş'in Bozova, Halil Usta'nın Viranşehir ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirlendi. Şehit polislerden Süleyman Sorkut Siverek'te defnedilirken, Halil Taş ile Enes Çiçek için bugün Şanlıurfa'da tören düzenleneceği öğrenildi.

        TERÖR KURBANI ŞOFÖRÜN MEMLEKETİNDE YAS

        İstanbul Beşiktaş'taki bombalı terör saldırılarında şehit olan İETT'de otobüs şoförü 38 yaşındaki Ahmet Dokuyucu'nun memleketi Kahramanmaraş'a da ateş düştü.

        Otobüs şoförü Ahmet Dokuyucu'nun terör saldırısında yaşamını yitirdiğini öğrenen yakınları yasa boğulurken, Elmalar Mahallesi'nde yaşayan baba evi ziyaretçi akınına uğradı. Evli ve 4 çocuk babası Dokuyucu'nun cenazesi, yarın Elmalar Mahallesi'nde düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

        EVİN TEK ÇOCUĞU GÖRKEM DE ARTIK YOK

        İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yanında dün gece düzenlenen bombalı terör saldırısında Ordulu olan Koç Üniversitesi İşletme Bölümü son sınıf öğrencisi Görkem Yazıcı'nın da hayatını kaybettiği belirtildi.

        Ordu'nun Perşembe İlçesi nüfusuna kayıtlı olan Koç Üniversitesi İşletme Bölümü son sınıf öğrencisi Görkem Yazıcı, dün İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yakınında çevik kuvvet ekiplerine yönelik yapılan bombalı saldırıda yaşamını yitirdi. Görkem Yazıcı'nın annesiyle birlikte İstanbul'da yaşadığı, babasının ise vefat ettiği belirtildi. Evin tek çocuğu olan Görkem Yazıcı'nın Amerikan futbolu sporcusu olduğu ifade edildi. Görkem Yazıcı'nın ailesinin isteği üzerine cenazesinin İstanbul'da toprağa verileceği belirtildi.

        SELİN KURTARILAMADI

        Beşiktaş'taki terör saldırısında ağır yaralanan 28 yaşındaki bankacı Selin Çelik kurtarılamadı. Selin'in ailesi ve arkadaşları, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gelecek umut dolu bir haberi bekledi. Sosyal medya üzerinden saatlerce kan arandı ve bulundu.

        Selin Çelik
        Selin Çelik

        Çelik'in kuzeni Tankut Karamuk hastane önünde, "Arkadaşları haber alamayınca şüphelenmişler. Hastane hastane aramışlar. Bulunca da bize de haber verdiler. Ancak başından büyük yara almış, kol ve bacakta kırıklar var. Arkadaşlarıyla eğlendikten sonra dolmuşa binmiş. Yolculuk esnasında da bu patlama yaşanmış" dedi. Karamuk, kuzenini dün (pazar) akşam saatlerinde kaybettiklerini söyledi.

        6 KARDEŞTİ, 6 AY ÖNCE GÖREVE BAŞLAMIŞTI

        İstanbul'da dün gece düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polis memurlarından Mehmet Taş'ın da Şanlıurfalı olduğu öğrenildi.

        Edinilen bilgiye göre, İstanbul'da dün gece gerçekleştirilen saldırıda şehit olan polis memurlarından Mehmet Taş'ın da Şanlıurfalı olduğu öğrenildi. Ailesi Bozova ilçesine bağlı Gerdek Mahallesi'nde ikamet eden ve 3'ü erkek, 3'ü kız olmak üzere 6 kardeşi olan Mehmet Taş'ın 6 ay önce göreve başladığı belirtildi. Baba Salih ve anne İmhan Taş, acı haberle yasa boğuldu. Şehit polis memurunun cenazesinin yarın Şanlıurfa'ya getirileceği öğrenildi.

        ŞEHİT POLİS ATICI, MHP'Lİ HALAÇOĞLU'NUN YAKINI

        İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısında şehit olan polis memuru Mehmet Atıcı'nın, MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'nun yakını olduğu ortaya çıktı. Halaçoğlu, "Emmi oğlumuz polis memuru Mehmet Atıcı şehit düşmüştür" dedi.

        Sosyal paylaşım sitesi hesabından acı haberi duyuran Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, şunları yazdı:

        "İstanbul'daki dünkü terör saldırısında Emmi oğlumuz polis memuru Mehmet Atıcı şehid düşmüştür. 22 yaşındaki şehidimizin cenazesi yarın pazartesi günü Adana'nın İmamoğlu ilçesinde saat 11.00'de toprağa verilecektir. Dualarınızı bekleriz. Allah bütün şehidlerimize rahmet eylesin."

        Diğer yandan şehit Atıcı'nın, soyadı ile ilgili olarak bilgi veren Halaçoğlu, "Ne yazık ki acı haberler alıyoruz ülke olarak. Benim de öz amca oğlum şehit oldu. Öz amca çocuklarıyız. Bizim soyadlarımız nüfus kütüğünde Atıcı ve Halaçoğlu olarak da geçiyor. Şehidimiz benim öz amcamın oğludur" dedi.

        EVİN TEK OĞLUYDU

        İstanbul'da düzenlenen terör saldırısında şehit olan çevik kuvvet polisi Mehmet Atıcı'nın, Adana'nın İmamoğlu ilçesindeki baba evine acı haber ulaştı.

        Beşiktaş Vodafone Arena yakınlarında dün gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan polislerden Mehmet Atıcı'nın (22) ailesine acı haber verildi. Baba İsmail Atıcı ve anne Esin Atıcı, aldıkları haber üzerine İstanbul'a gittiği öğrenildi.

        Mehmet Atıcı
        Mehmet Atıcı

        Atıcı'nın şehit olduğu haberini alan çok sayıda yakını da Fatih mahallesinde bulunan şehidin baba ocağına akın etti. Eve ve evin çevresine dev Türk bayrakları asılırken İmamoğlu Kaymakamı Kürşad Özdemir AK Parti il başkanı Fikret Yeni Askeri ve emniyet teşkilatı mensupları şehidin evinde taziyede bulundular.

        Şehidin çocukluk arkadaşı Harun Akyer; "Çok üzgünüz, Tüm Türkiye'nin başı sağ olsun. Büyük bir acı içindeyiz. Mehmet benim aşağı yukarı on yıllık arkadaşım. Bu on yıllık arkadaşlığın yanı sıra komşuluğumuz var. Mehmet'i çok severdim. Milletimizin başı sağolsun. Beraber maç izlediğimiz olurdu. Kendisi yeni polisti. Daha üniforması kirlenmemişti. Mehmet'in sekiz ay gibi bir görevi olduğunu hatırlıyorum. Şehidimiz iki kardeş, bir kız bir erkek. Şehidimizi Mehmetimizi herkes severdi"diye konuştu.

        Şehidin bir ablasının olduğu ve evin tek erkek çocuğu olduğu 8 ay önce İlk görev yeri olarak İstanbul'a gittiği öğrenildi.

        OKULU BİTİRİNCE İSTANBUL'DA GÖREVE BAŞLADI

        İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen bombalı terör saldırısında şehit olan polis memuru 21 yaşındaki Mustafa Kemal Devrilmez'in memleketi Yozgat'ın Sarıkaya İlçesi'ne ateş düştü.

        Mustafa Kemal Devrilmez
        Mustafa Kemal Devrilmez

        Terör saldırısında şehit düşen polis memuru Mustafa Kemal Devrilmez'in 1 yıldır ilk görev yeri olan İstanbul'da bulunduğu öğrenildi. Şehit polisin babası Özbay ile annesi Şerife Devrilmez, çocuklarını görmek için gittikleri İstanbul'da acı haberi aldı. Şehit haberinin Yozgat'ın Sarıkaya İlçesi'ne ulaşmasının ardından yakınları Köprücek Köyü'nde bulunan baba evi bayraklarla donatıldı. Sarıkaya Belediyesi tarafından şehit evine taziye çadırı kuruldu. Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Adem Yeleğen ile birlikte taziye evini ziyaret eden Belediye Başkanı Ömer Açıkel, aileye başsağlığı diledi.

        Şehit polis memuru Mustafa Kemal Devrilmez'in, Özbay ve Şerife çiftinin 1'i kız 3 çocuğundan en büyüğü olduğu ve Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulunu bitirdikten sonra İstanbul'da göreve başladığı öğrenildi. Şehidin cenazesi, Sarıkaya ilçesinde yarın öğle namazından sonra düzenlenecek cenaze töreninden sonra toprağa verilecek.

        ŞEHİT BABASI: YETER Kİ, EZANIM, BAYRAĞIM SAĞ OLSUN

        Şehit polis memuru Hakan Tanrıkulu'nun babası memur emeklisi İzzet Tanrıkulu, "Ben oğlumun bu halde şehit olmasına eşimle beraber, Sinop halkı adına, Türkiye adına, 80 milyon adına gurur duyuyorum. Yeter ki; ezanım, bayrağım sağ olsun. Onlara bir leke gelmesin diyorum. Bir Hakanlar gider, beş Hakanlar gelir" dedi.

        Şehidin evinde Kuran-ı Kerim okunup dualar edildi.

        ESKİŞEHİR'E ACI HABER

        İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan 3 aylık polis memuru Uğur Ürker'in Eskişehir'de bulunan baba ocağına ateş düştü.

        Uğur Ürker
        Uğur Ürker

        İstanbul Beşiktaş'ta dün akşam gerçekleştirilen terör saldırılarında 38 kişi şehit olurken 155 kişi de yaralanmıştı. Şehitlerin isimleri ve memleketleri belli olmaya başlarken, patlama sonrasında bir acı haberde Eskişehir'e düştü. İstanbul'da görev yapan 3 aylık polis memuru 29 yaşındaki Uğur Ürker'in acı haberi Batıkent Mahallesi Dumluca Sokak üzerinde bulunan aileye ulaştırıldı. Acı haber baba Mehmet Ürker ve anne Ülviye Ürker'e verildi. Bekar olduğu öğrenilen şehidin bir de ağabeyinin bulunduğu belirtildi. Acı haberi aldıktan sonra fenalaşan yakınlarına 112 Acil Sağlık ekipleri müdahale etti. Haberi alan yakınları da şehidin evine gelmeye başladı.

        ANNE HABER ALAMAYINCA İSTANBUL'A GİTTİ

        İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan Polis Memuru Bora Çelik'in acı haberi Niğde'nin Bor ilçesindeki babaevine ulaştı.

        Beşiktaş'taki hain terör saldırısında şehit olan 24 yaşındaki Polis Memuru Bora Çelik'in acı haberini, Bor ilçesi TOKİ Mahallesi'nde yaşayan babası Nuri Çelik'e Bor Kaymakamı Abdullah Küçük ve Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat verdi. 3 kardeşin en küçüğü olan şehidin babaevine Türk bayrağı asıldı. İstanbul'daki saldırının ardından oğlundan haber alamayan anne Rahme Çelik'in ise İstanbul'a gittiği öğrenildi. Bekar olan Bora Çelik'in yarın Niğde'de toprağa verileceği belirtildi.

        AĞABEYİ CUMHURİYET SAVCISI

        İstanbul'da düzenlenen terör saldırılarında şehit olan polislerden 23 yaşındaki Süleyman Sorkut'un acı haberi, memleketi Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ndeki ailesini yasa boğdu.

        5 aylık polis olduğu belirtilen polis memuru Sorkut'un acı haberi, polis yetkilileri tarafından Bayramözü Mahallesi'nde yaşayan babası Cuma ve annesi Remziye Sorkut'a verildi. Acı haberle yasa boğulan ailenin Türk bayraklarıyla donatılan evi, Siveleklilerin akınına uğradı. Bekar ve 1'i kız 4 çocuklu ailenin 3'üncü çocuğu olduğu belirtilen şehit Sorkut'un ağabeyi Yunus Ferhat Sorkut'un, Didim'de Cumhuriyet Savcısı olduğu öğrenildi. Şehit polis Süleyman Sorkut'un cenazesi, bugün Siverek'te düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

        BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİYDİ

        İstanbul'daki bombalı terör saldırısında şehit olan polis memuru Çetin Sarıkaya'nın Ankara'daki baba ocağına acı haber ulaştı.

        Çetin Sarıkaya
        Çetin Sarıkaya

        Beşiktaş'ta dün meydana gelen terör saldırısında şehit olan 30 yaşındaki polis memuru Çetin Sarıkaya'nın Ankara'nın Elmadağ ilçesi Kurtuluş Mahallesi'ndeki baba ocağına acı haber ulaştı. Şehadet haberi anne İnci Sarıkaya'ya sağlık ekipleri eşliğinde polis yetkilileri tarafından verildi. Şehit polisin 4 kardeş olduğu ve babasının vefat ettiği öğrenildi. Acı haberin duyulmasının ardından aile yakınları ve sevenleri baba ocağına akın etti. Şehidin ailesinin oturduğu eve dev Türk bayrağı asılırken, evin önüne Elmadağ Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu.

        Bekar olan Çetin Sarıkaya'nın beden eğitimi öğretmenliği bölümünden mezunu olduğu ve atanamayınca polis olmaya karar verdiği öğrenildi. Şehidin naaşı, Elmadağ Kargalı Şehitliği'ne defnedilecek.

        6 AY ÖNCE İKİZ BABASI OLMUŞTU

        Şehit olan polislerden 24 yaşındaki polis memuru Nazif Emre Horoz'un, memleketi Konya'ya şehit ateşi düştü. 2 yıllık evli olan şehit Horoz'un, 6 ay önce Erva ve Elif adında ikiz bebeklerinin olduğu öğrenildi.

        2 yıl önce polis memuru olan Nazif Emre Horoz, İstanbul Beşiktaş'da düzenlenen bombalı terör saldırısında şehit düştü. Şehit Horoz'un memleketi Konya'ya ateş düştü. Şehit Horoz'un babası Mustafa Horoz'un, oğlunun yanında İstanbul'da taksi şoförlüğü yaptığı öğrenildi. Merkez Selçuklu İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan annesi Emin Horoz'un da, komşuları oğlunun acı haberini aldıktan sonra İstanbul'a gittiğini söyledi.

        Şehit Horoz'un 2 yıl önce Nazife Horoz ile dünya evine girdiği ve 6 ay öncede Erva ve Elif adında ikiz bebeklerinin olduğu öğrenildi.

        Konya'nın Seydişehir İlçe nüfusuna kayıtlı olan şehit Horoz'un, Seydişehir'de oturan dedesi dedesi Ali Öztürk'ün, evinin önüne de taziye çadırı kuruldu.

        Torunun şehit olduğu haberini sabah öğrendiğini belirten dede Ali Öztürk, "Torunum en son Konya'ya geldiğinde beni de ziyaret etti. Sohbet ettik. Dedim ki 'Bak ben bekçilik yaptım bir sene, önden gitme, arkadan gitme, ortadan git' dedim. Hatta önüne düşmüş yaralı varsa ona da yardımcı oluver ne olursa olsun adam dedim. Bir daha da telefonla da görüşmedik. Sabah duydum şehit olduğunu, damat aradı, 'Baba başkasından duyma benden duy, torunun Emre’ yi kaybettik' dedi. Yapacak bir şey yok Allah kabri cennet, ruhu şad olsunö dedi.

        Şehit Nazif Emre Horoz'un cenazesinin yarın öğle namazının ardından Seydişehir'de defnedilmesi bekleniyor.

        15 TEMMUZ SONRASI İSTANBUL'A GELMİŞTİ

        İstanbul'daki hain saldırıda şehit düşen polislerden Emniyet Amiri Kadir Yıldırım'ın, bir süre önce kendine ait sosyal medya hesabından 'İnşallah bizlere de Allah şehitlik nasip eder' diye paylaşım yaptığı ortaya çıktı. Şehit emniyet amirinin Şırnak'ta Mart ayında geçici görevle operasyonlara katıldığı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında da İstanbul'da görev aldığı belirtildi.

        Kadir Yıldırım
        Kadir Yıldırım

        Beşiktaş'taki hain saldırıda şehit olan Çevik Kuvvet polislerinden Develi nüfusuna kayıtlı Emniyet Amiri Kadir Yıldırım'ın, 11 Kasım'da sosyal paylaşım sitesi hesabından, 'Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk 2011 yılında Bolu Kıbrıscık ilçesinde görev yaptığım iyi bir kaymakamdı. Yapılan bu hain ve şerefsiz saldırıyı lanetliyorum. İnşallah bizlere de Allah şehitlik nasip eder' diye paylaşım yaptığı ortaya çıktı. Şehit polisin ayrıca, Şırnak'ın Silopi ilçesinde Mart ayında geçici görevle görevlendirildiği kaydedildi. Emniyet Amiri Yıldırım, o günlerde de 'Türk Bayrağı için canımız feda' ve 'Bana bir şey olursa herkes hakkını helal etsin' paylaşımları duygulandırdı.

        15 Temmuz darbe girişimi sonrasında da İstanbul'da görev yapan şehit polis, tankların üzerindeki fotoğraflarını ve aynı zamanda darbeci askerlerin yakalanmasına yönelik görüntülerini de sosyal paylaşım sitesi üzerinden paylaşarak, 'Bu devlete silah çeken kimse, gereği yapılır. Bu kansızlara rahat yok' ifadelerini kullandı.

        Şehit polisin elindeki simidi göstererek, 'Öğlen yemeği' yazıp, paylaşması da dikkat çekti.

        NİĞDE'YE ACI HABER ULAŞTI

        Şehit olan polislerden 24 yaşındaki Bora Çelik'in, Niğde'nin Bor İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü.

        Bor İlçesi'ne bağlı Saltuk Mahallesi'nde oturan Nuri, Rahime Çelik çiftine oğullarının şehitlik haberi polis görevlileri tarafından verildi. Acı haberi alan Çelik çiftini, yakınları teselli etmeye çalıştı. Bekar olan Bora Çelik'in cenazesi Niğde'nin Bor İlçesi'nde toprağa verilecek.

        "HEP ŞEHİT OLMAK İSTİYORDU"

        İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polis memur Oğuzhan Duyar'ın annesi Nurhan Duyar, oğlunun polisliği sevdiğini ve hep şehit olmak istediğini belirterek, "Biz her zaman dimdik ayaktayız." dedi.

        Oğuzhan Duyar
        Oğuzhan Duyar

        Şehit oğlunun cenazesini teslim almak için Adli Tıp Kurumuna gelen Nurhan Duyar, oğlunun 7 ay önce polis memuru olduğunu söyledi.

        "Ne istediler benim kuzumdan. O benim varım, yoğum, bir tanemdi. Onu da götürdüler. Elimden kaydırıp aldılar ama onların yanına kalmasın. diyen Duyar, şunları anlattı:

        "Oğlum polisliği seviyordu, hep şehit olmak istiyordu. Biz her zaman dimdik ayaktayız. Benim oğlumun istediğini oldu. Şehit annesiyim. Allah kalanlara, hepsine uzun ömür versin. 21 yaşındaydı. 28 Aralık'ta da doğum günüydü. Doğum günü için gelecektim ama morgdan aldım. O hainlerin hiçbir zaman yanına kalmasın."

        ANNESİ FENALIK GEÇİRDİ, 4 AYLIK EVLİYDİ

        Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından Vodafone Arena'da görevli çevik kuvvet ekibine yönelik bombalı saldırı şehit düşen İlker Uylaş'ın baba ocağına ateş düştü.

        İlker Uylaş
        İlker Uylaş

        İstanbul'da Vodafone Arena'da görevli çevik kuvvet ekibine yönelik yapılan bombalı saldırı şehit düşen Hataylı polis memuru İlker Uylaş'ın (29) baba evine Türk Bayrağı asılarak hainlere lanet okundu. Merkez Antakya İlçesinde oturan, Hatay Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bekçi olan baba Behçet Uylaş'a, oğlunun şehit haberi emniyet görevlileri tarafından verildi. 7 yıllık polis memuru olan oğlunun şehit haberini alan annesi Havva Uylaş fenalık geçirdi. Acı haberi aldıktan sonra güçlükle ayakla durabilen şehidin babası Behçet Uylaş da yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

        Amcaoğlu Kenan Uylaş, şehidin 15 Temmuz'dan birkaç gün önce evlendiğini belirterek, "Yasımız var. Yazın evlendi.15 Temmuz'dan birkaç gün önce. 15 Temmuz nedeniyle İstanbul'da görev yaptığı için oraya çağırıldı. Zaten birkaç günlük evliydi. Hemen görevi başına gitti. Polisliğe isteyerek severek gitmişti. O sıralarda üniversiteyi de kazanmıştı Uluslararası İlişkiler fakat tercih etmedi. Gitti polisliğe görev yapmak için. Zaten abisi ve babası da polistir. Severek isteyerek gitti. Fakat kader böyleymiş. İsyan etmek doğru olmaz. Fakat bu zalimler elbet başına gelecekleri düşünsünler. Burada olmasa da ahirette elbet cezalarını görecekler. Bunu beklesinler. Allah razı olsun Türk Milleti Allah'ın izni ile ayaktadır. Türk Milleti yıkılmaz. Bu vatan bölünmez. Allah'ın izni ile ben ölürüm, sen ölürsün herkes ölür. Vatan için canımız sağolsun. Onlar cezayı çekecek günü beklesinler. Belki bugün, belki yarın, belki ahirette ama cezayı çekecekler" dedi.

        4 aylık evli olan şehit İlker Uylaş'ın ailesinin oturduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Ağabeyi de kendisi gibi polis memuru olan İlker Uylaş'ın Hatay Asri Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verileceği açıklandı.

        İLK GÖREV YERİNDE ŞEHİT OLDU

        Şehit olan polislerden 22 yaşındaki Mehmet Atıcı'nın Adana'daki baba evine ateş düştü.

        Mehmet Atıcı
        Mehmet Atıcı

        İmamoğlu İlçesi'nde oturan ve geçen yıl Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan şehit polis memuru Mehmet Atıcı'nın şehitlik haberini dün gece öğrenen babası İsmail, annesi Esin Atıcı, İstanbul'a hareket etti. İlk görev yerinde şehit olan Mehmet Atıcı'nın cenazesi, Adana'da toprağa verilecek.

        EVLİLİK HAZIRLIĞI YAPIYORDU

        İstanbul'daki bombalı terör saldırılarında şehit olan polis memuru Metin Düzgün'ün Konya'daki baba ocağına ateş düştü.

        Metin Düzgün
        Metin Düzgün

        İstanbul Beşiktaş'ta dün akşam teröristler tarafından bomba yüklü araçla ve canlı bombayla iki ayrı saldırı düzenlenmesinin ardından şehit düşen çevik kuvvet polisi Metin Düzgün'ün Konya'daki annesi Hatice Düzgün'e acı haber ulaştı. Şehidin annesine acı haber küçük oğlunun evinde verildi. Aileye haberin yetkililer tarafından verilmesinin ardından evin balkonuna Türk bayrağı asıldı. Haberi duyan komşuları ve yakınları eve akın etti. Anne Hatice Düzgün haberi aldığında fenalaştı. 7. kattan sedyeyle aşağı indirilen acılı anne dışarıda bekleyen ambulansa taşınarak hastaneye götürüldü.

        Öte yandan, baba Harun Düzgün'ün oğlunun şehit olduğu haberi aldıktan sonra diğer oğlu Çetin Düzgün ile birlikte cenazeyi almak için İstanbul'a gittiği, eşi Hatice Düzgün'ü de oğlunun evine bıraktığı öğrenildi. Bir buçuk yıl önce göreve başlayan Metin Düzgün'ün nişanlı olduğu belirtildi.

        MUŞ'A ACI HABER ULAŞTI

        İstanbul Beşiktaş'taki bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Murat Yılmaz'ın Muş'taki baba ocağına ateş düştü.

        Murat Yılmaz
        Murat Yılmaz

        Acı haberin duyulmasıyla birlikte şehidin Sunay Mahallesi'ndeki ailesinin evine vatandaşlar akın etti. Sunay Mahallesi'ndeki şehidin ailesinin evi bayraklarla donatılırken; Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Emniyet Müdürü Zafer Aktaş da şehidin yakınlarını yalnız bırakmadı.

        Şehidin dayısı olan Sunay Mahallesi Muhtarı Şahin Çiftçi de, hainlerin emellerine ulaşamayacağını belirterek, "Dün, Bursa-Beşiktaş maçından hemen sonra bir hain saldırı olmuştur. 2 yıl önce mezun olup çevik kuvvette göreve başlayan yeğenim de bu hain saldırıda şehit düşmüştür. Bu saldırıyı kınıyorum. Bizim canımız yandı, başkasının canı yanmasın. Allah mekanlarını cennet etsin, milletimizin başı sağ olsun. Bu hainler emellerine varamayacaklar" diye konuştu.

        2 yıl önce göreve başlayan ve bekar olan şehit polis memuru Murat Yılmaz, Neriman ve Nazım Yılmaz çiftinin 4 çocuğunun en küçüğüydü.

        BURSA'YA ŞEHİT ATEŞİ

        Şehit olan polislerden 23 yaşındaki Hüseyin Akyüz'ün Bursa'daki baba evine ateş düştü. Acı haberi alan aile İstanbul'a giderken, şehidin evi bayraklarla donatıldı.

        Hüseyin Akyüz
        Hüseyin Akyüz

        İstanbul'da dün gece meydana gelen hain terör saldırısında, çevik kuvvette görevli 1.5 yıllık polis memuru Hüseyin Akyüz'ün şehit olduğu haberi, dün gece Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi Alaattin Bey Mahallesi Akarsu Sokak'ta oturan ailesine ulaştı. 12 yıl önce Erzurum'dan Bursa'ya gelen baba Nizam Akyüz ve aile üyeleri İstanbul'a hareket etti.

        Bekar olan ve ikiz kardeşi Hasan Akyüz'ün Karabük'te üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen Hüseyin Akyüz'ün Bursa'da oturan iki ağabeyi daha bulunuyor.

        Şehit haberi üzerine akrabaları ve mahalle sakinlerinin taziye ziyaretinde bulunduğu Hüseyin Akyüz'ün baba evi ve evin bulunduğu sokak bayraklarla donatıldı. Şehit Polis Hüseyin Akyüz'ün cenazesinin yarın öğle vakti Mihraplı Camii'ndeki törenin ardından toprağa verileceği bildirildi.

        İKİNCİ KEZ BABA OLMAYA HAZIRLANIYORDU

        İstanbul'daki hain terör saldırısında şehit düşen polis memuru Hüseyin Dalgılıç'ın İzmir'deki baba ocağına ateş düştü. Şehit Dalgılıç'ın ocak ayında ikinci kez baba olmaya hazırlandığı öğrenildi.

        Hüseyin Dalgılıç
        Hüseyin Dalgılıç

        İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenen hain terör saldırısında İzmirli 33 yaşındaki polis memuru Hüseyin Dalgılıç şehit düştü. 6 yıllık polis olduğu öğrenilen şehidin İzmir Bornova'da yaşayan ailesi acı haberle yıkıldı. Baba ocağının bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Nevcihan ve Şaban çiftinin üç çocuğundan en büyüğü olan şehit Dalgılıç'ın 4 yıldır evli olduğu meslektaşı Çiğdem Dalgılıç ile 1,5 yaşında Karaca isminde bir kızı olduğu ve Dalgılıç çiftinin ocak ayında bir bebek daha beklediği öğrenildi.

        Şehidin kardeşi Atilla Dalgılıç, "Vatan sağ olsun. Vatan için daha akacak kan var. Onu da biz vereceğiz. Gerekirse benim çocuklarım, askere gidecek olan kardeşlerim, nice askerler vatan için her şeyi yapacak. Kendimize güldürmeyeceğiz. Ağabeyimle en son 3-4 gün önce görüşmüştük. İstanbul Beşiktaş'ta trafikte görev yapıyordu. Eşi ile daha görüşemedik. Belki haberi bile yoktur. Allah bize yardım etsin. Bunun acısını ifade edemiyorum" dedi.

        İŞ BULAMAYINCA POLİS OLDU

        Bekar olan 1 yıllık polis memuru Hasan Bilgin'in annesi Aynur Bilgin, babası Yaşar Bilgin oğullarının şehit haberini almalarının ardından gece teşhis için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gitti. Bilgin'in ilçeye bağlı Saka Köyü Çengelli Mahallesi'nde oturan babaannesi 70 yaşındaki Nebiye Bilgin'e acı haber sağlık ekipleri ve polis ekipleri tarafından verildi. Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya da Kozlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek taziyede bulundu.

        Hasan Bilgin
        Hasan Bilgin

        Şehidin kuzeni Muhammet Bilgin, en son bayram ziyaretinde kendisiyle görüştüklerini söyledi. Kuzeninin Bülent Ecevit Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitirdikten sonra iş bulamayınca polis olduğunu anlatan Bilgin, şöyle konuştu:

        "Acımız büyük. Ne desek boş. Teröre lanet olsun. Vatana her zaman canımız feda. En son bayramda görüşmüştük. Sabah 6 gibi acı haberini aldık. Yeni polisti. 1 yıllık polis memuruydu. İstanbul ilk görev yeriydi. Tam yerleştikten sonra evlendirmeyi düşünüyorduk. Herkese sevgisini saygısını gösteren çok değerli biriydi. Diyecek birşey bulamıyorum. Acımız çok büyük."

        3 AY ÖNCE GÖREVE BAŞLAMIŞTI

        İstanbul'da çevik kuvvet polisine yönelik bombalı saldırıda şehit olan polis memurundan birinin Malatyalı Hamdi Dikmen olduğu öğrenildi.

        İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit olan polis memurlarından Hamdi Dikmen'in (29) acı haberi Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Alişar Hurçunlupınar Mahallesi'ndeki baba ocağına ulaştı. Acı haberi alan aile sinir krizleri geçirirken, şehit polis Hamdi Dikmen'in 3 ay önce polisliğe başladığı ve İstanbul'un ilk görev yeri olduğu belirtildi.

        6 kardeşli ailenin çocuğu olan şehit polis memurunun babası Abuzer Dikmen'i uzun yıllar önce kaybettiği öğrenildi. Açıköğretim Fakültesini bitirmesinin ardından 3 ay önce polislik sınavını kazanarak göreve başladığı öğrenilen şehit polisin bombalı saldırı sırasında çevik kuvvet polisi servis aracının şoförü olduğu belirtildi.

        Şehit haberinin ulaşması ile yakınları şehidin baba ocağına gelirken, sağlık görevlileri de baygınlık geçiren aile bireylerine müdahalede bulundu. Şehidin evine giden toprak yol ise Battalgazi Belediyesi ekiplerince düzeltildi. Toprak yola kamyonlarla çakıl dökülürken, taziye çadırının kurulması için de boş bir arazide çalışma yapıldı.

        Yakup Çapat
        Yakup Çapat

        Şehit polis Hamdi Dikmen'in de yarın kendisi gibi şehit olan mesai arkadaşı Okan Doğan ile birlikte Malatya'da toprağa verilmesi bekleniliyor.Öte yandan, aynı saldırıda şehit olan polis Yakup Çapat'ın da Malatya'nın Akçadağ ilçesi Büyükköy Mahallesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Şehit polisin ailesinin uzun yıllardır Ankara'da yaşadığı ve cenazenin de Ankara'da toprağa verileceği öğrenildi.

        İLK GÖREV YERİYDİ

        İstanbul Beşiktaş'ta çevik kuvvet polisine yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Okan Doğan'ın (22) acı haberi memleketi Malatya'ya ulaştı.

        Okan Doğan
        Okan Doğan

        Sabah erken saatlerde emniyet yetkilileri acı haberi vermek için şehidin baba evinin bulunduğu Battalgazi ilçesi Selçuklu Mahallesi Plevne sokağa geldi. Tek erkek çocukları Okan Doğan'ın şehit olduğu haberini alan anne Nadriye ve baba Yusuf Doğan ile kız kardeşi sinir krizleri geçirdi. Acılı aileye olay yerinde bulunan 112 sağlık görevlileri müdahale ederken acı haberin kısa sürede duyulması ile akrabaları da eve akın etti. Şehidin babaocağı Türk Bayrakları ile donatılırken belediye ekipleri de taziye çadırı kurmak için çalışma başlattı. Şehit polis Doğan'ın yaklaşık 2 yıllık polis olduğu ve ilk görev yerinin de İstanbul olduğu öğrenildi.

        Çevik Kuvvet Polisi olan Doğan'ın yarın memleketi Malatya'da defnedilmesi bekleniliyor.

        1 AY SONRA NİŞANLANACAKTI

        İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısında şehit olan Çevik Kuvvet polislerinden Adem Serin'in Gaziantep'teki ailesine acı haber verildi. Şehidin bir ay sonra nişanlanacağı öğrenildi.

        Adem Serin
        Adem Serin

        İstanbul Beşiktaş'teki terör saldırısında şehit olan Adem Serin'in acı haberi, Gaziantep'in Şehitkamil ilçesine bağlı Eyüp Sultan Mahallesi 38. Cadde'de oturan ailesine verildi. Acı haber üzerine Şehitkamil Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalışan baba Adem ve anne İsminur Serin gözyaşlarına boğuldu. Şehidin baba ocağı ve evin bulunduğu mahalle Türk bayrakları ile donatıldı. Acılı anne, evin penceresinden uzanarak duvara asılı bayrağa sarıldı. "Benim içim yandı, Allah onların ocağına ateş düşürsün. Onlar Adem'imi aldılar, onların da ocağı yansın" diye feryat ederek baygınlık geçiren acılı anneye mahallede hazır bekletilen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

        Yaklaşık 4 yıldır İstanbul'da görev yapan Adem Serin'in yeni sözlendiği ve 1 ay sonra nişan yapmaya hazırlandığı öğrenildi. Şehit haberi ile büyük üzüntü duyduğunu belirten Mahalle Muhtarı Vakıf Turak, şehidi 1 ay sonra nişan için beklediklerini anlatarak, "Abdestli namazlı bir gençti. Mahalledeki herkes kendisini çok severdi. 5 kardeşin en büyüğüydü. Hepimiz çok üzüldük. Sözlüydü, bir ay sonra gelmeye, nişan yapmaya hazırlanıyordu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" diye konuştu.

        İstanbul'un şehit polis memuru Adem Serin'in ilk görev yeri olduğu öğrenildi.

        KAYSERİ'YE ACI HABER

        İstanbul'daki hain saldırıda şehit olan Çevik Kuvvet polislerinden Yasin İke'nin memleketi Kayseri'ye acı haber ulaştı.

        Yasin İke
        Yasin İke

        Dün akşam Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında meydana gelen hain saldırıda şehit olan 38 kişiden birinin Kayseri doğumlu 23 yaşındaki polis memuru Yasin İke olduğu belirlendi. Şehit polisin Kayseri'deki ailesine acı haber bu sabah ulaştı. Acı haberi alınca fenalaşan Yasin İke'nin anne ve babası Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

        ŞEHİT EMNİYET MÜDÜRÜNÜN BABASI DA EMNİYET MÜDÜRÜYDÜ

        İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısı sonucu şehit olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu'nun yarın ikindi namazını müteakip memleketi Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde defnedileceği öğrenildi.

        Vefa Karakurdu
        Vefa Karakurdu

        Beşiktaş'ta dün gece çevik kuvvet ekibine yönelik düzenlenen bombalı saldırı sonucu şehit düşen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu'nun cenazesinin memleketi Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde defnedileceği öğrenildi. Şehit Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu'nun babası Erdal Karakurdu'nun da oğlu gibi emniyet müdürü olduğu ve yaklaşık 15 yıl önce emekliliğe ayrıldığı ifade edildi. 2 çocuk sahibi emekli Emniyet Müdürü Erdal ve Sabriya Karakurdu çiftinin şehit olan oğulları Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu'nun kardeşi Sabri Ferda Karakurdu'nun da 2008 yılında Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesinde geçirdiği trafik kazası sonucu 3 arkadaşı ile birlikte hayatını kaybettiği öğrenildi.

        Kdz. Ereğli Lisesi'nden mezun olduktan sonra polis koleji sınavlarını kazanarak okulu bitiren şehit Karakurdu'nun ise yaklaşık 15 yıl önce emniyet teşkilatında görev yapmaya başladığı belirtildi. Evli ve 2 çocuk babası olan Vefa Karakurdu'nun cenazesinin yarın Kdz. Ereğli ilçesine getirilmesi bekleniyor. Şehidin, yarın ikindi namazını müteakip Bozhane Camii'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından Kestaneci Mahallesi Mezarlığı'na defnedileceği bildirildi.(İHA)

        3 YILLIK POLİSTİ

        İstanbul Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı'nın hemen yanında dün gece teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polislerden 26 yaşındaki Ali Aksoy'un memleketi Manisa'nın Akhisar İlçesi'ne ateş düştü.

        Ali Aksoy
        Ali Aksoy

        Vodafone Arena Stadyumu yanında meydana gelen 2 patlamada 27'si polis 29 kişi şehit oldu. Akhisarlı polis Ali Aksoy'un da şehit düşen polislerin içinde yer aldığı bildirildi. İstanbul Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli, 3 yıllık polis olan Ali Aksoy'un ailesi, teşhis için bu sabah İstanbul'a gitti.

        Anne Medine Aksoy ve çiftçi baba Ömer Aksoy'un Akhisar'ın Sarıçalı Mahallesi'nde oturduğu öğrenildi.

        6 AYLIK BABAYDI

        Bombalı terör saldırısında şehit olan polis memuru 31 yaşındaki Adem Oğuz'un Adana'daki baba evine ateş düştü.

        Adem Oğuz
        Adem Oğuz

        Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Belediyevleri Mahallesi'nde oturan şehit polis memuru Adem Oğuz'un ailesine acı haberi, polis görevlileri sağlık ekibi eşliğinde verdi. 6 yıllık polis memuru olan oğullarının şehit haberini alan Yeter- Ali Oğuz çifti, gözyaşlarına boğuldu. Belkız Oğuz ile 2 yıllık evli ve 6 aylık oğlu bulunan şehit Adem Oğuz'un baba evine Türk bayrakları asıldı.

        Acı haberi alan 4 çocuk babası Ali Oğuz, İstanbul'a hareket ederken, anne Yeter Oğuz ise fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. Şehit Adem Oğuz'un Adana'nın Aladağ İlçesi'ne bağlı Kıcak Köyü'nde toprağa verileceği belirtildi.

        ACI HABER ÇORUM'A ULAŞTI

        Şehit olan polislerden 21 yaşındaki Mehmet Zengin'in memleketi Çorum'a ateş düştü.

        Mehmet Zengin
        Mehmet Zengin

        Çorumlu polis Mehmet Zengin'in de şehit düşen polislerin içinde yer aldığı bildirildi. Çorum'un Sungurlu İlçesi Güvendik Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu ifade edilen şehit Mehmet Zengin'in ailesinin Ankara'da yaşadığı kaydedildi. Şehit Zengin'in Çorum'da bulunan akrabaları ise acı haberi aldıktan sonra hüzne boğuldu.

        3 AY ÖNCE GÖREVE BAŞLAMIŞTI

        Bombalı saldırıda şehit olan polislerden 27 yaşındaki Soner İdil'in memleketi Van'a da ateş düştü.

        Soner İdil
        Soner İdil

        Şehit polis memuru Soner İdil'in Van'ın Çatak İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Bekar olan İdil'in 3 ay önce göreve başladığı ve ailesinin şehidin cenazesini almak için İstanbul'a gittiği belirtildi.

        5 AYLIK MEMURDU

        5 aylık polis memuru 21 yaşındaki Durmuş Öcal'ın acı haberi memleketi Isparta'ya ulaştı.

        Durmuş Öcal
        Durmuş Öcal

        Şehit polisin ailesine haber vermek için gelen yetkililer baba Şerafettin Öcal ile anne Keziban Öcal'ı evde bulamadı. Şehit polisin merkez Doğancı Mahallesi'nde oturan annesinin dün akşam, babasının ise bu sabah acı haberi alıp İstanbul'a gittiği kaydedildi.

        Ailenin evinin bulunduğu binaya ve çevresindeki caddeye Isparta Belediyesi ekipleri tarafından Türk bayrakları asıldı. Ailenin yakınları ve komşuları da eve gelerek beklemeye başladı.

        2,5 AYLIK POLİSTİ, KARDEŞİ DE EĞİTİM ALIYOR

        Şehit olan polislerden 27 yaşındaki Mustafa Öztürk'ün memleketi Samsun'daki baba evine ateş düştü.

        Şehit Öztürk'ün Çarşamba İlçesi Sarıcalı Mahallesi Yunus Emre Caddesi'nde bulunan baba evine acı haberi ulaştı. Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Tuncer İğneli, şehit Öztürk'ün baba evine giderek annesi Nurcan ve babası Ahmet Öztürk'e acı haberi verdi. Evlatlarının şehit haberini alan acılı anne ve baba gözyaşlarına boğuldu. Bekar olan Mustafa Öztürk'ün 2.5 yıllık polis olduğu belirtilirken kardeşinin de Trabzon Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde öğrenci olduğu ifade edildi.

        Şehit haberinin öğrenilmesinin ardından baba evine Türk bayrağı asıldı. Acı haberi duyan yakınları ise taziye için baba evine koştu.

        ACI HABER BAYBURT'A ULAŞTI

        İstanbul'daki hain saldırıda şehit olan Çevik Kuvvet polislerinden Hamit Şahin'in memleketi Bayburt'a acı haber ulaştı.

        Hamit Şahin
        Hamit Şahin

        Dün akşam Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında meydana gelen hain saldırıda şehit olan 38 kişiden birinin Bayburt doğumlu 23 yaşındaki polis memuru Hamit Şahin olduğu belirlendi. Şehit polisin Bayburt'taki ailesine acı haber ulaştı. Şehit polis Şahin'in Bayburt merkeze bağlı Sorkunlu köyünde toprağa verileceği bildirildi.

        KIRMIZI IŞIKTA BEKLERKEN...

        Şehit olan minibüs şoförü 24 yaşındaki Velat Demiroğlu'nun memleketi Diyarbakır'a ateş düştü.

        Velat Demiroğlu
        Velat Demiroğlu

        İstanbul Beşiktaş'ta dün gece gerçekleştirilen iki ayrı bombalı terör saldırısında şehit olan 38 kişiden birinin de Diyarbakır'ın Çınır İlçesi Yaprakbaşı Köyü nüfusuna kayıtlı Velat Demiroğlu olduğu ortaya çıktı. Yakın akrabaları Çınar İlçesine bağlı Yaprakbaşı Köyünde oturan, ancak kendisi anne ve babası ile İstanbul'da yaşayan Velat Demiroğlu'nun hatlarda minibüs şoförlüğü yaptığı ve dün gece ışıklarda durduğu sırada terör saldırısında yaşamını yitirdiği belirtildi.

        Velat Demiroğlu'nun Facebook hesabındaki, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı önünde meydana gelen bombalı terör saldırısı ile ilgili mesajı dikkat çekti. Kapak fotoğrafını Ankara Garı yapan Demiroğlu'nun, 'Görüşü ne olursa olsun, görevi ne olursa olsun ölüm istemiyoruz. Hiçbir neden insan hayatından önemli değildir' mesajını paylaştığı görüldü.

        SON PAYLAŞIMI ORTAYA ÇIKTI

        Beşiktaş'ta terör saldırısı sonucu şehit olan Beşiktaş Kartal Yuvası Çalışanı Tunç Uncu'nun sosyal medyada son paylaştığı fotoğraflar ortaya çıktı.

        Beşiktaş'ta patlamada şehit olan Beşiktaş Kartal Yuvası Çalışanı Tunç Uncu'nun sosyal medya hesabında yaptığı son paylaştığı fotoğraf ortaya çıktı. Uncu, yaptığı son paylaşımda maçta görevli olduğuna dair görevli kartının fotoğrafını paylaştı. Uncu'nun ayrıca Caner Erkin ile çektirdiği fotoğrafı da sosyal medya hesabın paylaştığı ortaya çıktı.

        İSTANBUL'A GEZMEK İÇİN GELMİŞTİ

        Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Sinoplu 21 yaşındaki Berkay Akbaş'ın da bulunduğu belirtildi. Akbaş'ın arkadaşlarıyla birlikte hafta sonunda gezmek için İstanbul'a gittiği kaydedildi.

        CHP Sinop merkez ilçe eski başkanı inşaat mühendisi Salim Akbaş ile Zeynep Akbaş çiftinin çocukları Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi Berkay Akbaş, hafta sonu gezmek için arkadaşlarıyla birlikte Ankara'dan İstanbul'a gitti. Dün gece arkadaşlarıyla birlikte içinde bulunduğu otomobilin Vodafone Arena Stadı'nın önünden geçişi sırasında, stat yakınındaki çevik kuvvet ekiplerine yönelik bombalı saldırı yapıldı. Otomobilde vücuduna parça isabet eden Akbaş, ağır yaralandı. Akbaş, ambulansla kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

        Acı haberi alan Akbaş'ın Sinop'ta yaşayan ailesi gözyaşlarına boğuldu. Acılı anne ve baba, oğullarının cenazesini teslim almak için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gitti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ