Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yaralılara ziyaret

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş'taki hain terör saldırısı için, "Bunlar yanında kalmayacak, yanlarına koymayacağız. Daha ağır bedeller ödeyecekler" dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırılarında yaralananları ziyaret etti. Erdoğan, hastane çıkışında açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamaları:

        "İki tane yoğun bakımda arkadaşımız var. Şuurları açık. Şakalaşmaya varıncaya kadar bizimle konuşabildiler. Kısa zamanda odalarına geçecekler. Tek katta diğer gazilerimiz toparlanmış vaziyette, gayet iyi gördük. Haseki'dekiler bizleri umutlandırdı. İyi gördüm, kendileri de bunu ifade ediyorlar.

        38 şehidimiz var. 155 yaralı söz konusu. Buradaki üzerinde duracağımız en önemli konu, bu terör belasıyla bir defa milletimin, halkımın sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğimizden şüphesi olmasın. Bizi bunlarla korkutmayı hedefliyorlarsa, biz öyle korkup meydanı bu alçaklara, kahpelere bırakacak kadar alçalmadık. Biz kefenimizi giyerek yola çıktık. Çekinmek gibi bir şey söz konusu değil. Bu vatan, bu vatanın gerçek anlamda sahiplerinindir. Bunların en ufak hissesi, payı söz konusu değildir.

        Bir Bursaspor-Beşiktaş maçı oynanıyor, oradaki polislerimiz niye görevli; o maç sağlıklı bir şekilde yapılsın, seyirciler evlerine uğurlansın diye oradalar. Bunlar kalleşçe, alçakça otobüslerine binmek üzere hazırlık yapan aslanlara el yapımı yüklü araçla saldırıyor. İçimizi sızlatan tabloyla karşı karşıya kalıyoruz. Bunlar yanında kalmayacak, yanlarına koymayacağız. Daha ağır bedeller ödeyecekler.

        Patlayıcı için incelemeleri yapıyorlar. Cinsi nedir, nedir ne değildir bunların incelemesi yapıldıktan sonra İçişleri Bakanlığımız gerekli açıklamayı yapacaktır."

        BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMALAR

        Başbakan Binali Yıldırım da saldırı hakkında açıklama yaptı. Yıldırım şunları söyledi:

        "Ne yaparlarsa yapsınlar bu millet büyük bir millettir. 15 Temmuz'da nasıl alçak FETÖ örgütüne dersini verdiyse, ne kadar örgüt varsa bunların kökünü kazıyacak irade de vardır, güç de vardır. Milletçe acımız büyük, yüreğimiz yanıyor. Acımızı yüreğimize gömeceğiz, mücadelemizi sürdüreceğiz. Şehitlerimizin yakınları bize emanettir, onları ebediyete uğurlarken acılarını yürekten paylaşıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

        Terör çıkmaz bir sokaktır. Terörle hiçbir şeyin sonucu alınmaz. Sadece can yakar, sonunda kendini de yok eder, tüketir. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir ülke, biz büyük bir milletiz. Bundan da başarıyla çıkacağımıza inanıyorum.

        Büyük bir ihtimalle bölücü PKK terör örgütünün marifeti olduğuna dair hiçbir tereddüdümüz yok. Bütün örgütler bizim için aynı derecede alçaktır, mücadele edilecek güruhlardır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ