Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (19 Aralık 2016)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 19 Aralık Pazartesi günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        SAMSUN'DA 1KİŞİ TUTUKLANDI

        Samsun'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına 3 kişiden biri tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan T.K. ve eşi B.K. ile soruşturma kapsamında Ayvacık ilçesinde gözaltına alınan ve inşaat işçisi olduğu öğrenilen O.T, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan B.K. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        YALOVA'DA 19 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Yalova'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında 19 sağlık çalışanı gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kentteki sağlıkçılardan sorumlu sözde "il imamı" S.A. ve örgütün üst düzey yöneticileriyle irtibatlı oldukları ve örgüte insan kazandırıp finans sağladığı için kapatılan Şifa Sağlık Derneği üyesi 11 doktor, 5 eczacı, 4 kamu görevlisi ve örgütte kadın sağlık çalışanlarından sorumlu olduğu bildirilen 1 kadının yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda 19 kişi gözaltına alınarak, emniyete getirildi. Firari 2 şüphelinin yakalanması için çalışmanın sürdüğü bildirildi. (AA)

        ÇORUM'DA BYLOCK KULLANAN ASKER GÖZALTINA ALINDI

        İstanbul'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı Bylock'u kullandığı belirlenen ve haklarında gözaltı kararı verilen iki askerden biri Çorum'da yakalandı.

        Edinilen bilgilere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Bylock'u kullandığı gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen Ankara Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli astsubay M.Y ile Silahlı Kuvvetler Bando Okulları Komutanlığında görevli astsubay F.U'nun Çorum'da olduğu tespit edildi.

        Bunun üzerine Çorum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonda astsubay M.Y, Osmancık ilçesine bağlı bir köyde gözaltına alındı. Şüpheli asker, işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan astsubay F.U'nun ise belirtilen adresinde bulunamadığı öğrenildi. (İHA)

        ESKİ ADANA VALİ YARDIMCISI AHMET BEYOĞLU TAHLİYE EDİLDİ

        ADANA'da FETÖ/PDY terör örgütüne üye olduğu gerekçesiyle 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan eski Adana Vali Yardımcısı Ahmet Beyoğlu il ve yurt dışı yasağı konularak tahliye edildi.

        Ahmet Beyoğlu, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, açığa alındıktan sonra tutuklandı. İddianameye göre Beyoğlu'nun evinde yapılan aramalarda, örgütün yayın organları ile 3 sayfalık bir belge bulunurken, bu belgeye dayanak olarak eşine 1994 yılında yazdığı mektup da ele geçirildi. İnceleme yapılan mektupta, terör örgütü lideri Fethullah Gülen'in bazı kitaplarında geçen sözleri ile örgüt mensuplarına yüklediği yükümlülükler ve ödevlerin bulunduğu bildirildi. FETÖ/PDY örgütünün devlet modeline uygun bir paralel örgütlenme ile gizlice başta siyaset, mülkiye, adliye, maliye, askeriye ve emniyet olmak üzere devletin tüm kılcal damarlarına sızma amacını gerçekleştirmeye uygun ve elverişli olarak, Beyoğlu'nun mülki idarede vali yardımcısı sıfatıyla görevli olduğu öne sürüldü. (DHA)

        KOCAELİ'de BYLOCK KULLANAN 2 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        KOCAELİ'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Bylock kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi adliyeye sevk edildi.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında operasyonlar devam ediyor. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri Bylock kullandığı iddiasıyla 2 kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından 2 kişi bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. (DHA)

        SAMSUN'DA BYLOCK KULLANAN KARI-KOCA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Samsun'da ByLock kullandıkları iddia edilen karı-koca adliyeye sevk edildi.

        Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün haberleşme ağı olan ByLock'u kullandıkları iddia edilen bir hırdavatçıda çalışan B.K. ile özel kreşte çalışan eşi T.K.'yi 4 gün önce gözaltına almıştı.

        KOM Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan karı-koca bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. (İHA)

        SİİRT MERKEZLİ OPERASYONLARDA 6 KİŞİ YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

        Siirt merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda daha önce yakalanıp serbest bırakılan, aralarında eski Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları'nın da bulunduğu 6 şüpheli yeniden gözaltına alındı.

        Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 29 Temmuz'da Siirt merkezli 44 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan eski rektör Prof. Dr. Ziyadanoğulları ile A.C, A.B, M.A, M.K ve İ.T'nin tutuklama talebiyle sevk edildikleri mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmalarına savcılık itirazda bulunuldu.

        Bunun üzerine Siirt Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Siirt, Kahramanmaraş, Ankara ve Diyarbakır'da bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, Prof. Dr. Ziyadanoğulları ile A.C, A.B, M.A. M.K. ve İ.T. yakalandı.

        Gözaltına alınan 6 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        ANTALYA KUMLUCA'DA 9 KADIN GÖZALTINA ALINDI

        Antalya'nın Kumluca ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 9 kadın gözaltına alındı.

        Kumluca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede para toplama, kermes düzenleme, ev sohbetleri düzenleme, zekât ve fitre toplama yoluyla örgüte para temin etme suçlarıyla hakkında gözaltı kararı bulunan aralarında ilçe ablasının da bulunduğu 9 kadın gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadınlar sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, 2 kadının ise arandığı öğrenildi. (İHA)

        ORDU'DA ESKİ ALTINORDU İLÇE JANDARMA KOMUTANI VE 2 ASKER GÖZALTINA ALINDI

        Orduda Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda aralarında eski Altınordu İlçe Jandarma Komutanının da bulunduğu 3 asker gözaltına alındı.

        Ordu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine Ordu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince bir yüzbaşı ve 2 astsubayın evlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Gözaltına alınan ve sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülen zanlıların, işlemleri sürüyor.

        Operasyon kapsamında 3 astsubayın daha arandığı öğrenildi. (AA)

        BOLU KOMANDO TUGAYI'NDA 1 ASTSUBAY GÖZALTINA ALINDI

        BOLU 2'nci Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli Astsubay Başçavuş H.A., FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturmasında 57 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. Örgütün gizli yazışma sistemi ByLock kullandıkları iddia edilen askerlere yönelik operasyonda Bolu 2'nci Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli Astsubay Başçavuş H.A da gözaltına alındı. Bolu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, H.A'nın General Eşref Bitlis Kışlası'ndaki odası ile evinde arama yaptı. H.A., işlemlerinin ardından İstanbul'a götürüldü. (DHA)

        ANTALYA'DA 1 SAVCI TUTUKLANDI

        Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında bir savcı tutuklandı.

        Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen operasyonda gözaltına alınan, Antalya ve Kemer ilçesi adliyesinde görevli 3 hakim ve 2 savcının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan savcı Y.Ç, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek", "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamalarıyla tutuklandı.

        Diğer zanlılar S.D, V.H.G, M.P. ve M.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        DÜZCE'DE 11 İŞ ADAMI GÖZALTINA ALINDI

        Düzcede, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 11 kişi gözaltına alındı.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmaya ilişkin FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla 11 iş adamının ev ve iş yerlerine operasyon düzenlendi.

        Bazı belge ve dokümanlara el konulan aramalar sonrasında iş adamları gözaltına alındı.

        Bu arada zanlılardan birisinin, Marmaristen Yunan adalarına kaçak olarak geçmeye çalışırken lüks bir yatta yakalanan ve çıkarıldığı mahkemece "FETÖye üye olmak"tan tutuklanan Muhammet Çakır ile soruşturma kapsamında aranan Düzceli Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) Başkanı Eyüp Çakırın babası Osman Çakır olduğu öğrenildi. (AA)

        ORDU'DA 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Ordu'da geçtiğimiz günlerde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 zanlıdan biri tutuklanırken, 17'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Ordu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda Ordu, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Bursa, Erzurum, Trabzon ve Samsun'da gözaltına alınan 18 zanlının emniyetteki işlemleri tamamladı. Örgütün sözde ilçe sorumluları, ilçe ablaları, öğretmen, esnaf, Zaman gazetesinin eski çalışanları ve FETÖ'nün kurumlarında çalışanlarından oluşan zanlılar, Ordu Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki ifadeleri sonrası nöbetçi mahkemeye çıkarılan 18 zanlıdan 17'si adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı. FETÖ'nün Ünye dershane muhasebe sorumlusu olan ve ByLock kırmızı listesinde bulunan Abdürrezzak K., tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        ESKİ HSYK ÜYESİ İBRAHİM OKUR 4. KEZ ADLİYEDE

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklanan eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyesi İbrahim Okur, ifadesi alınmak üzere dördüncü kez Ankara adliyesine getirildi.

        Tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevinden jandarma eşliğinde adliyeye getirilen Okur, cumhuriyet savcılarına ifade veriyor.

        Okurun, geçen hafta 3 kez getirildiği adliyede cumhuriyet savcılarınca ifadesi alınmıştı.

        İbrahim Okurun avukatı Çağrı Çetin, müvekkili adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede, itirafçıların yazılı ve görsel basında yer alan ifadelerinde Okura suç isnadında bulunulduğunu belirtmiş, Okur, bu dilekçeden bir süre sonra tutuklu bulunduğu İstanbuldan Ankaraya nakledilmişti. (AA)

        TEKİRDAĞ'DA TOPLAM 382 KİŞİ TUTUKLANDI

        TEKİRDAĞ'da FETÖ/PDY'nin darbe girişimine ilişkin açılan soruşturma kapsamında bugüne kadar, hakim, savcı, mülki amir, asker, emniyet görevlisi ve diğer kamu kurumlarında görevlilerin de aralarında bulunduğu 382 kişi tutuklandı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından yürüttüğü soruşturma kapsamında il genelinde, 'darbeye teşebbüs', 'FETÖ/PDY üyeliği' ve 'FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlamak' suçlamasıyla düzenlenen operasyonlarda 873 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan aralarında vali yardımcıları, hakim ve savcı, asker, emniyet görevlisi, akademisyen ve diğer kamu görevlilerinin de bulunduğu 382 kişi tutuklandı, 393'ü adli kontrol şartıyla olmak üzere 491 kişi serbest bırakıldı. Bu arada tutuklanan 382 kişiden 55'i de itiraz sonrası tahliye edildi. (DHA)

        UŞAK'TA 11 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Uşak'ta FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik süren operasyonlar kapsamında geçen hafta gözaltına alınan 11 kişi adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, aralarında öğretmen, diş hekimi ve işadamlarının bulunduğu toplam 11 kişi, 'Fethullahcı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanmasına" yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında Uşak İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekipleri tarafından geçen hafta gözaltına alınmıştı. Polisteki işlemleri tamamlanan şüpheliler bu sabah önce sağlık kontrolünden geçirildi, akabinde ise Uşak Adliyesine görütürüldü. (İHA)

        ZONGULDAK'TA 5 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Zonguldak'ta FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 3'ü kadın 2'si erkek 5 şüpheli adliyeye sevk edildi. Öte yandan, sosyal medyadan terör örgütü propagandası yaptığı iddia edilen E.T. de adliyeye sevk edildi.

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) kapsamında merkez ilçe ve Kdz. Ereğli ilçesinde gözaltına alınan 3'ü kadın 2'si erkek 5 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerince sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler Zonguldak Adliyesi'ne sevk edildi. Öte yandan, sosyal medyadan "Şehitlere hakaret ettiği ve terör örgütü PKK propagandası yaptığı" iddiasıyla gözaltına alınan E.T. de diğer şüpheliler ile birlikte adliyeye getirildi.

        Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen 6 şüphelinin Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadelerinin alınmasının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilmeleri bekleniyor. (İHA)

        BURSA'DA RÜTBELİ 10 ASKERİ PERSONEL GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı verilen 530 şüpheliden 10u Bursada gözaltına alındı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖnün TSK yapılanmasına yönelik soruşturmasında, 57 ilde haklarında yakalama kararı verilen şüphelilerden rütbeli 10 askerin Bursada bulundukları belirlendi.

        Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan şüpheliler, emniyete götürüldü.

        Aralarında örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullananların bulunduğu zanlıların işlemlerin ardından İstanbula gönderileceği öğrenildi. (AA)

        ÇANAKKALE MERKEZLİ OPERASYONLARDA 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Çanakkale merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 8 kişi yakalandı.

        Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Çanakkale merkezli İstanbul, İzmir ve Iğdır'da FETÖ/PDY'ye ilişkin eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda, örgütle bağlantılı oldukları iddia edilen 5'i kadın 8 kişi gözaltına alındı.

        Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman bulundu. Kente getirilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        FETÖ'NÜN EMNİYET YAPILANMASINA 8 İLDE OPERASYON

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün emniyet yapılanmasından sorumlu olduğu iddia edilen 18 kişiye yönelik istanbul merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

        Edinilen bilgilere göre, Istanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü FETÖ'nün emniyet yapılanmasından sorumlu 18 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Karar üzerine harekete geçen İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul merkezli 8 ilde 24 adrese yönelik eş zamanlı operasyon başlattı. Operasyonlar devam ederken, bazı gözaltıların olduğu öğrenildi. (Nihat ULUDAĞ/İSTANBUL)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ