Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (3 Ocak 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 3Ocak Salı günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        KAHRAMANMARAŞ'TA ARALARINDA ÖĞRETMEN, ECZACI VE MEMURLARIN BULUNDUĞU 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün askeri sorumlusu olduğu öne sürülen 10 zanlı gözaltına alındı.

        Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, öğretmen, eczacı ve memurların da aralarında bulunduğu 10 kişinin evine eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Evlerdeki aramanın ardından gözaltına alınan zanlılar emniyete götürüldü.

        Zanlıların, FETÖ'nün Kahramanmaraş askeri sorumluları olduğu belirtildi. (AA)

        ALANYA'DA FETÖ ŞÜPHELİSİ 1 KADIN YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aranan kadın Antalya'nın Alanya ilçesinde yakalandı.

        Samsun'un Bafra ilçesinde FETÖ/PDY soruşması kapsamında aranan Gülsüm D.'nin Mahmutlar Mahallesi'ndeki bir evde kaldığı istihbaratına ulaşan Alanya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Amirliği (TEM) ekipleri, sabah saatlerinde şüpheliyi kaldığı evde yakaladı. Gözaltına alınan Gülsüm D., emniyetteki sorgusunun ardından Alanya Adliyesine sevk edildi. Şüphelinin işlemleri sürüyor. (İHA)

        SİVAS'TA 1 DOKTOR TUTUKLANDI

        Sivasta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan doktor tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, doktor İbrahim Ethem Dyi gözaltına aldı.s

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İbrahim Ethem D, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        HAKKARİ'DE ARANAN FETÖ ŞÜPHELİSİ YAKALANDI

        Hakkari'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aranan şüpheli yakalandı.

        Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince FETÖ/PDY terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmalar yürütüldüğü belirtildi.

        Açıklamada, "1 Ocak'ta ilimiz Depin polis kontrol ve uygulama noktasında yapılan uygulamalarda B.E. isimli şahsın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan arandığı tespit edilmiş, yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili adli tahkikat devam etmektedir." ifadesi kullanıldı. (AA)

        RİZE'DE 25 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Rize'de FETÖ-PDY soruşturması kapsamında Rize Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 25 polis gözaltına alınırken, 9'u meslekten ihraç edildi.

        Rize'de süren FETÖ-PDY soruşturması kapsamında bugün 25 polis memuru gözaltına alındı. Gözaltına alınan polis memurlarından ikisi 3. Sınıf emniyet müdürü, biri 4. sınıf emniyet müdürü, üçü komiser yardımcısı ve 3'ü de polis memuru olmak üzere toplamda 9 polis memuriyetten ihraç edildi. (İHA)

        ŞANLIURFA'DA 8 İŞ ADAMI VE ESNAF GÖZALTINA ALINDI

        Şanlıurfa'da FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda terör örgütüne finansal destek sağlamak suçlamasıyla aralarında esnaf ve iş adamlarının da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

        Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. (İHA)

        TSK'DA BYLOCK KULLANAN 26 SUBAY VE ASTSUBAY TUTUKLANDI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcılığınca, TSK içerisinde FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan 351 şüpheliden 28'i daha tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

        Sulh Ceza Hakimliğindeki sorgusunu ardından 26 subay ve astsubay FETÖ üyeliğinden tutuklandı. 2 şüpheli ise adli kontrol kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında tutuklanan subay ve astsubay sayısı 187 oldu.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, soruşturma kapsamında kara, hava ve deniz kuvvetleri komutanlıklarında çeşitli rütbelerde görevli 575 subay ve astsubay hakkında gözaltı kararı verilmiş, 58 ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonda, 351'i yakalanmıştı. (VELİ SARIBOĞA / HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        ŞANLIURFA'DA 10 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        ŞANLIURFA'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, daha önce meslekten ihraç edilen 10 öğretmen, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

        Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY terör örgütü ile iltisaklı ve irtibatlı oldukları gerekçesiyle meslekten ihraç edilen öğretmenlere yönelik operasyon düzenlendi. Polisin düzenlediği operasyonda ihraç edilen 10 öğretmen gözaltına alındı ve götürüldükleri Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanmaya başlandı. (DHA)

        FETÖ'NÜN BESTECİSİ MEHMET ÇELİKDEMİR TUTUKLANDI

        ANTALYA'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan, örgütün üst düzey yöneticisi ve eğitim kurumlarında müdürlük yapan, Fetullah Gülen'in şiirlerini besteleyip 'Bir Işık Sun' adlı albüm çıkartan Mehmet Çelikdemir, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün üst düzey yöneticisi olduğu ve eğitim kurumlarında müdürlük yaptığı belirlenen Mehmet Çelikdemir'in bir evde saklandığını belirleyen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen 16 Aralık'ta sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Baskında, Çelikdemir gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgusu yapılan Mehmet Çelikdemir, işlemlerinin ardından dün önce sağlık kontrolünden geçirildi, ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından gece geç saatlerde sulh ceza hakimliğine çıkarılan Mehmet Çelikdemir, terör örgütü üyesi olmak, örgüt propagandası yapmak ve devlet büyüklerine hakaret etmek suçlarından tutuklandı.

        Örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı da tespit edilen Çelikdemir'in, FETÖ operasyonları kapsamında kapatılan Toros Eğitim Kurumları'nda müzik öğretmeni olarak görev yaptığı ve Fetullah Gülen'in şiirlerini bestelediği de belirtildi. Fetullah Gülen'in şiirlerinden oluşan 'Bir Işık Sun' adlı albüm çıkartan Çelikdemir'in, Fetullah Gülen'e ait 10-15 şiiri bestelediği kaydedildi. (DHA)

        ANTALYA'DA FETÖ'NÜN ÜST DÜZEY EĞİTİM KURUMU YÖNETİCİSİ TUTUKLANDI

        Antalyada, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında örgütün eğitim kurumlarının üst düzey yöneticisi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan kişi, tutuklandı.

        Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, soruşturma kapsamında gözaltına alınan, örgütün eğitim kurumlarının üst düzey yöneticilerinden olduğu ileri sürülen M.Ç, emniyetteki ifade işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandığı belirtilen M.Ç, çıkarıldığı mahkemece, "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Sosyal medyada örgüt propagandası yapma" suçlarından tutuklandı. (AA)

        ELAZIĞ FIRAT ÜNİVERSİTESİ'NDE 5 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ İHRAÇ EDİLDİ

        Fırat Üniversitesi'nde (FÜ), Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması çerçevesinde, aralarında Cumhurbaşkanı ve ailesine sınav sorusunda hakaret ettiği belirlenen öğretim üyesinin de yer aldığı 5 öğretim görevlisi ihraç edildi.

        Edinilen bilgilere göre, FÜ'de devam eden FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütle ilişiği belirlenen 5 öğretim üyesi alınan kararla ihraç edildi. İhraç edilenler arasında geçtiğimiz hafta bir sınav sorusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine hakaret ettiği belirlenen öğretim üyesi Tümer C.'nin de olduğu da bildirildi.

        FÜ'de daha önce de aralarında akademisyenlerin de olduğu 25 personel ihraç edilmiş, 23 personel ise görevden uzaklaştırılmıştı. (İHA)

        AKSARAY'DA 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Aksaray'da gerçekleştirilen operasyonda Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 4 mühendis ve 2 itfaiye eri gözaltına alındı.

        Operasyon sabah saatlerinde 6 ayrı adrese eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Aksaray Belediyesi'nde görevli 4 mühendis ile 2 itfaiye erinin evine eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. Operasyonda mühendisler H.A, A.E. ve V.Y. ile itfaiye eri F.A. gözaltına alınırken, M.K. ve M.B'nin firar olarak arandığı öğrenildi.

        Operasyonda evlerde arama yapan polis ekipleri birçok belge, doküman ve bilgisayarlara el koyarken, gözaltına alınan şüpheliler Aksaray Devlet Hastanesi'nde alınan sağlık raporlarının ardından sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (İHA)

        ANKARA'DA ESKİ KURMAY ALBAY TUTUKLANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuzdaki darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski kurmay albay, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan eski deniz kurmay albay Yunus Can, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine getirildi.

        Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısına ifade veren Can, tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

        Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliğince sorgulanan eski kurmay albay Can, tutuklanarak cezaevine gönderildi. (AA)

        İZMİR'DE MUZAFFER TUZCUOĞLU EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI'NA OPERASYON: 7 GÖZALTI

        İZMİR'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Muzaffer Tuzcuoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı'na operasyon düzenlendi. Aralarında yöneticilerin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Vakıf yönetiminin burs vereceği öğrencilerden Bank Asya hesap numarası istedikleri belirtildi.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nün yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturmasında, İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Muzaffer Tuzcuoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı'na operasyon düzenledi. İzmir, Manisa, Konya illerinde yapılan operasyonda, aralarında vakıf yöneticilerin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. 9 kişinin de yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi. Zanlıların, örgüte finans sağladıkları, eleman kazandırdıkları öne sürüldü. Burs da veren vakıfın, öğrencilere Bank Asya'da hesap açmalarını, kendilerine ait internet sitelerindeki formda da şart koştukları belirtildi. (DHA)

        ELAZIĞ MERKEZLİ OPERASYONLARDA 11 GÖZALTI

        Elazığ merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı.

        Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 18 kişinin yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri koordinesinde Elazığ, Batman, Bingöl, Kütahya, Malatya, Gaziantep ve Şanlıurfa'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, 11 şüpheli gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan şüpheliler, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

        Şüphelilerden birinin dün yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı öğrenilirken, diğer 6 kişiyi yakalama çalışması sürüyor. (AA)

        KONYA'DA GÖZALTI SAYISI 9'A YÜKSELDİ

        Konya merkezli 10 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınanların sayısı 9a çıktı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu değerlendirilen ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları öne sürülen, Selçuk Üniversitesi ile kapatılan Mevlana Üniversitesi eski çalışanlarının yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

        Hakkında gözaltı kararı verilen 28 memur ve teknisyenden 5i daha yakalandı. Böylelikle gözaltı sayısı 9a yükseldi.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan 9 zanlı, adliyeye sevk edildi.

        Savcılıkça ifadeleri alındıktan sonra nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlıların tamamı tutuklandı.

        Konya merkezli Ankara, Aksaray, Bursa, İstanbul, İzmir, Kayseri, Manisa, Mersin ve Zonguldakta, 29 Aralıkta düzenlenen operasyonda 4 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        AMASYA'DA 4 ASKER TUTUKLANDI

        AMASYA merkezli 3 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, daha önce ihraç edilen 5 rütbeli asker gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 4'ü tutuklandı, 1'i aAmasya Emniyet Müdünlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından eş zamanlı yürütülen operasyon kapsamında FETÖ/PDY üye olmak iddiasıyla görevden ihraç edilen 5 rütbeli asker gözaltına alındı. 7 gün önce yapılan operasyonda terör örgütüne üye olmak suçundan Binbaşı K.D., Uzman Jandarma Çavuş Y.B. Amasya'da, Uzman Jandarma Çavuş İ.A. Taşova İlçesi'nde Üsteğmen E.Ç. Aksaray'da, Teğmen A.U. ise Ankara'da gözaltına alındı. Şüphelilerin ev, işyerleri ve araçlarında polis tarafından yapılan aramada bilgisayar, hard disk, DVD gibi malzemeler ele geçirildi.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan askerler adliyeye sevk edildi. Çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından Binbaşı K.D., Üsteğmen E.Ç., Uzman Jandarma Çavuş Y.B., Teğmen A.U. tutuklandı. Uzman Jandarma Çavuş İ.A.'yı ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. (DHA)

        ANTALYA'DA 19 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında eski ilçe Milli Eğitim Müdürünün de bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.

        Gazipaşa'da yapılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında eski İlçe Milli Eğitim Müdürü, siyasi parti temsilcileri, memur ve mühendislerin de aralarında bulundu 4'ü kadın 19 kişi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Adresinde bulunmayan ve firari olduğu öğrenilen bir kişi hakkında da arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Gözaltına alınan eski İlçe Milli Eğitim Müdürü M.A., aile hekimi H.Y. ile M.B.A., N.Ö., B.Y., A.K., M.B., İ.T., C.O., M.E., T.S., M.O., D.A.K., E.E., M.Y., S.D., S.T., Y.S. ve M.A. sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. (İHA)

        KAYSERİ'DE ÇATIDA YAKALANAN BAŞKAN VEKİLİ FATİH SETENCİ TUTUKLANDI

        KAYSERİ'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün Kayseri Mütevelli Heyeti Başkan Vekili olduğu belirtilen ve evinin çatısında yakalanan Fatih Setenci çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Kapatılan Battalgazi Eğitim Kurumları ve bir güvenlik şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı olan Fatih Setenci, yılbaşı gecesi polisin yaptığı operasyonla evinin çatı katında yakalandı. FETÖ/PDY'nin Kayseri Mütevelli Heyeti Başkan Vekili olduğu belirtilen ve hakkında Cumhuriyet Savcılığınca yakalama kararı bulunan Setenci, poliste alınan ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesince tutuklanarak, cezaevine konuldu. (DHA)

        HATAY MERKEZLİ 13 İLDE OPERASYON: 69 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        FETÖ/PDY soruşma kapsamında Hatay merkezli 13 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 69 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye Göre Hatay Merkezli 13 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda aralarında, muazzaf astsubay, öğretmen, Zabıt Katiplerininde bulunduğu 69 kişi gözaltına alındı.

        Yapılan operasyonda gözaltına alınan 69 kişi yapılan sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere Hatay emniyetine götürüldü. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ