Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (5 Ocak 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 5Ocak Perşembe günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        ANKARA'DA 3 ESKİ HAKİM TUTUKLANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturması kapsamında gözaltına alınan 3 eski hakim, mahkemece tutuklandı.

        FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan hakimler Ahmet Can, Abdurrahman Dursun Bedir ve Hasan Bilgin, Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

        Soruşturmayı yürüten savcılara ifade veren hakimler, tutuklama talebiyle Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi.

        1. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Ali Ramazan Bilgisiçok tarafından sorgulanan 3 hakim, tutuklanarak Sincan Cezaevine gönderildi.(AA)

        ZONGULDAK'TA 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Zonguldak ve Düzcede, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 4 şüpheli gözaltına alındı.

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Zonguldak ve Düzcede bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, Karadeniz Bölge Komutanlığında görevli astsubay G.S, bir şirketin eski muhasebecisi Ö.A, Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen eski öğretmen T.Y. ve Düzcede öğretmenlik yapan A.D. gözaltına alındı.

        Bu arada gözaltına alınan şüphelilerin, örgütün "mahrem yapılanması" içerisinde olduğu öğrenildi. (AA)

        AYDIN'DA 1 HAKİM MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

        Aydın'da devam eden FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan idari yargı hakimi adliyeye sevk edildi.

        Aydın'da devam eden FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında daha önce açığa alınan Bölge İdare Mahkemesi Hakimi C.M., Aydın Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından dün akşam saatlerinde Çine ilçesindeki evinde gözaltına alındı. Polis ekipleri, C.M'nin adliyedeki odasında arama yaptı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan idari yargı hakimi C.M., bu sabah saatlerinde Aydın Adliyesi'ne sevk edildi. C.M'nin savcılıktaki ifade işlemlerinin devam etti öğrenildi. (İHA)

        BURDUR'DA 10 KİŞİ TUTUKLANDI

        Burdur'da, Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 21 zanlıdan 10u tutuklandı.

        Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan imzasıyla yapılan açıklamada, soruşturma çerçevesinde son 15 günde 21 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

        Zanlılardan 10unun tutuklandığı kaydedilen açıklamada, 11 kişinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi. (AA)

        KIRIKKALE'DE FETÖ ÖRGÜTÜ OKULLARININ 16 HİSSEDARI GÖZALTINA ALINDI

        Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün kentteki okullarının 16 hissedarı gözaltına alındı.

        Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDYye ait kapatılan okulların hissedarlarına yönelik operasyon başlattı.

        Operasyonda, örgütün kentteki okullarının 16 hissedarı gözaltına aldı. Ekipler, zanlıların adreslerinde arama yaptı.

        Zanlıların, emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        NEVŞEHİR'DE 4 MEMUR TUTUKLANDI

        Nevşehir'de Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 4 memur çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, haklarında soruşturma başlatılan ve ihraç edilen memurlar M.Ö., A.Ç., M.A. ve A.A.'nın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Nevşehir Sulh CEza Hakimliğine sevk edildiği bildirildi. Yapılan soruşturma neticesinde M.Ö., A.Ç., M.A. ve A.A.'nın Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak ceza evine gönderildiği kaydedildi. (İHA)

        BARTIN HALK SAĞLIĞI ESKİ MÜDÜRÜ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        20 gündür gözaltında bulunan Bartın Halk Sağlığı eski müdürü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye çıkartıldı.

        Bartın'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan Bartın Halk Sağlığı eski müdürü A.D., bugün adliyeye çıkartıldı. Bartın'da 4 yıl Halk Sağlığı müdürü olarak görev yapan Dr. A.D., yaklaşık 20 gün önce gözaltına alınmıştı. 2016 mart ayında görevinden istifa eden A.D., emniyetteki işlemlerin ardından Bartın Adliyesi'ne çıkartıldı. (İHA)

        İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI 380 İŞ ADAMI HAKKINDA GÖZALTI KARARI ÇIKARDI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finansman sağladığı ve örgüt adına himmet topladığı öne sürülen 380 iş adamı hakkında gözaltı kararı çıkardı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün iş dünyasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında elde edilen yeni deliller doğrultusunda, bazı iş adamlarının örgüte finansman sağladığı belirlendi.

        Savcılık, tespitin ardından isimleri belirlenen 380 iş adamı hakkında gözaltı kararı verdi. Ayrıca savcılığın talebi üzerine, nöbetçi hakimlikçe şüphelilerin ikamet ve ofislerinde arama kararı çıkarıldı.

        Savcılığın talimatıyla harekete geçen polis ekipleri, İstanbul merkezli 35 ilde arama ve gözaltı işlemlerine devam ediyor.

        Bu arada, şüphelilerden 110'unun yurt dışında olduğunun da tespit edildiği öğrenildi. (AA)

        ANKARA'DA FETÖ'NÜN "YARGI İMAMLARI" OLAN 18 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında örgütün yargı imamlarının da bulunduğu Anayasa Mahkemesi çalışanı 18 kişi adliyeye sevk edildi.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ soruşturması kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan, aralarında örgütün "yargı imamları"nın da bulunduğu Anayasa Mahkemesi çalışanı ikisi kadın 18 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından Ankara Adliyesine getirilen şüphelilerin soruşturmayı yürüten savcıya ifade vermeleri bekleniyor.

        Cep telefonlarında terör örgütünün iletişim için kullandığı ByLock uygulaması bulunan şüphelilerden birinin, örgütün para işlerini takip ettiği, farklı hesaplara yüklü miktarda para transfer ettiği belirlendi.

        Şüphelilerden bir kadının pilot eşinin de darbe girişiminde görev aldığı ve soruşturma kapsamında tutuklu bulunduğu öğrenildi. (AA)

        BANDIRMA'DA 20 İNFAZ KORUMA MEMURU GÖZALTINA ALINDI

        Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, FETÖ/ PDY soruşturması kapsamında 20 infaz koruma memuru gözaltına alındı.

        Balıkesir'de süren FETÖ operasyonları çerçevesinde Bandırma ilçesinde 20 infaz koruma memuru gözaltına alındı. İiki gündür devam eden operasyonlarda gözaltına alınan 20 infaz koruma memurundan soruşturmaları biten 10 kişi adli kontrol kararı ile serbest bırakılırken, 10 infaz koruma memurunun gözaltı sürelerinin halen devam ettiği öğrenildi. (İHA)

        KIRKLARELİ'NDE ÇİFTLİK SAHİBİ 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kırklareli'nde bir çiftlikte, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'e ait, yakılarak toprağa gömülmüş kitap ve kasetler ile hard disk parçaları ele geçirildi.

        İl Emniyet Müdürlüğüne gelen "FETÖ bünyesinde faaliyet gösterdiği iddia edilen Kaynak Holdinge ait kamyonla holdinge bağlı çiftliğe geçen yaz kasetler, hard diskler getirilip, yakıldığı ve gömüldüğü" ihbarı üzerine Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Asilbeyli köyündeki çiftlikte arama yapıldı.

        Baran Tarım ve Hayvancılık Çiftliği'nde kazma ve kürekle yapılan aramada, FETÖ elebaşı Gülen'e ait, yakılarak toprağa gömülmüş kitap ve kasetler ile hard disk parçaları bulundu. Malzemeler, incelenmek üzere kriminal laboratuvara gönderildi.

        Gözaltına alınan çiftliğin sahibi A.D, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        ERZURUM'DA 4 İNFAZ MEMURU GÖZALTINA ALINDI

        Erzurum'da 4 infaz memuru FETÖ/ PDY soruşturması kapsamında cezaevinde gözaltına alındı.

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 4 infaz koruma memuru görev yaptığı cezaevinde gözaltına alınarak sorgulanma üzere emniyete getirildi. (İHA)

        MANİSA'DA GÖZALTI SAYISI 24'E YÜKSELDİ

        MANİSA merkezli 7 ilde yapılan FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda gözaltı sayısının 24'e yükseldiği açıklandı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında dün sabah, Manisa merkezli İstanbul, Bursa, Kastamonu, İzmir, Malatya ve Çorum illerinde eş zamanlı operasyon yapıldı. Örgütün Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) yapılanmasına yönelik yürütüldüğü belirtilen operasyonda ilk olarak 12 kişi gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan 12 kişinin daha yakalanmasıyla, operasyonda gözaltına alınanlar 24'e ulaştı. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin, sorgusunun sürdüğü bildirildi.

        Şüphelilerin, FETÖ/PDY'nin üniversite yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüğü, ayrıca örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandığının tespit edildiği belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında CBÜ Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. A.V. ile eğitim ve araştırma görevlileri ile teknisyenlerin de bulunduğu belirtildi. (DHA)

        105 ASKER EŞİNE GÖZALTI KARARI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2010 yılındaki KPSS öncesinde soruların çalınmasıyla ilgili olarak yapılan 10'uncu aşama operasyonda, 15 Temmuz darbe girişiminde aktif olarak yer aldıkları ve FETÖmensubu oldukları tespit edilen 105 asker eşi hakkında gözaltı kararı verdi. Ankara merkezli operasyonun, 31 ilde devam ettiği öğrenildi. Şu ana kadar 74 kişi gözaltına alındı. (DHA)

        CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ'NDE 24 AKADEMİSYEN GÖZALTINA ALINDI

        Manisa merkezli 7 ilde eş zamanlı düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasının Manisa Celal Bayar Üniversitesi örgütlenmesine yönelik düzenlenen operasyonda 24 akademisyen gözaltına alındı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'nin Manisa Celal Bayar Üniversitesi örgütlenmesine yönelik operasyon düzenlendi. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Manisa, İstanbul, Bursa, Kastamonu, İzmir, Malatya ve Çorum olmak üzere 7 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlar kapsamında tanık ve itirafçıların ifadeleri doğrultusunda örgütün şifreli mesajlaşma uygulaması "ByLock" kullandığı tespit edilen 24 akademisyen gözaltına alındı. Aralarında Manisa Celal Bayar Üniversitesi eski Tıp Fakültesi Dekanı A.V. ile eğitim ve araştırma görevlileri ile teknisyenlerin de bulunduğu şüpheliler B.S.Ü., Ü.K., F.K., M.K., F.Ç., M.Z.K., M.T., Ü.A., M.A., A.T., F.Ö., E.E., B.A., N.B., T.K., S.B., K.F.G., H.Ç., E.O., H.Y., M.A., G.A. ve B.K. ifadeleri alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. (İHA)

        İZMİR ÖDEMİŞ MERKEZLİ OPERASYONLARDA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        İZMİR merkezli 5 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik 'Gölbaşı-8' operasyonunda gözaltına alınan 32 kişiden 4'ü tutuklandı.

        İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, 26 Aralık'ta İzmir merkezli Ankara, Denizli, Manisa ve Şanlıurfa illerinde operasyon düzenledi. 'Gölbaşı-8' operasyonu kapsamında 'himmet toplamak, örgüte finansal destek sağlamak, terör örgütü yöneticisi ve üyesi olmak, örgüt adına faaliyete bulunmak ve örgüte eleman temin etmek' suçlamasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan 32 kişi gözaltına alındı.

        Şüphelilerden 15'i savcılık sorgulamalarının ardından serbest bırakılırken, 17 şüpheli adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 4'ü tutuklandı, 13'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Operasyon kapsamında firari konumdaki 6 kişi ise aranıyor. (DHA)

        ZONGULDAK'TA 5 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında KHK ile meslekten ihraç edilen 5 öğretmen tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Gökçebey Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan, Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen öğretmenler A.T, B.H, S.K, A.S.B. ve Z.Enin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlılar, savcılıktaki ifadelerinin ardından, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ