Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (06 Ocak 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 6 Ocak Cuma günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        TÜRKSAT'I ELE GEÇİREN DARBECİLER İÇİN 5 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTENDİ

        15 Temmuz darbe girişimi sırasında, darbeci askerlerin, televizyon yayınlarını kesmek için girdiği ve ardından savaş uçaklarıyla bombalanan Ankara Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT'ta yaşananlara ilişkin soruşturma tamamlandı. 16 şüpheli ve 56 müştekinin bulunduğu, 126 sayfalık iddianamede; darbeci askerler için 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, yayınları kesmek için askerlerle birlikte hareket eden mühendisler Salih Mehmet Dağköy, Burhan Güneş, Aydın Yavuz, Birol Baki ve Uğur Özüdoğru için ise 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. (DHA)

        İSTANBUL MERKEZLİ 41 İLDE OPERASYON: 32 GÖZALTI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün emniyet yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 41 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 32 şüpheli gözaltına alındı.

        Edinilen bilgilere göre, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri daha önceden yapılan FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin verdiği ifadeler doğrultusunda çalışma başlattı. Çalışma kapsamında Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksekokulu ve Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksekokulunda 'ağabeylik' yaptığı iddia edilen 27'si polis olmak üzere 70 şüpheli tespit edildi. Yapılan tespitlerin ardından İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 41 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 70 kişiden 32'si gözaltına alındı.

        Emniyete götürülen 32 şüphelinin arasında aktif görevde olan RTÜK uzman yardımcısı, komiser yardımcıları, hakim adayı ve devletin çeşitli kademelerinde bulunan memurların da olduğu öğrenildi.

        Hakkında gözaltı kararı bulunan diğer şüphelileri yakalama çalışmaları devam ediyor. (İHA)

        ZONGULDAK'TA 1 YÜZBAŞI GÖZALTINA ALINDI

        Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında bir yüzbaşı gözaltına alındı.

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Ereğli ilçesindeki Karadeniz Bölge Komutanlığında görevli bir yüzbaşıyı gözaltına aldı.

        Şüphelinin, örgütün "mahrem yapılanması" içerisinde olduğu iddia edildi. (AA)

        KOCAELİ'DE 5 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kocaeli'de devam eden FETÖ/PDY operasyonlarında serbest bırakılan 5 kişi yeniden gözaltına alınarak adliyeye çıkarıldı.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlar kapsamında geçtiğimiz günlerde gözaltına alınıp serbest bırakılan 5 kişi yeniden gözaltına alınıp Kocaeli Adliyesi'ne getirildi. 3'ü erkek 2'si kadın toplam 5 özel sektör çalışanı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından öğle saatlerinde Kocaeli Adliyesi'ne getirilirken şüphelilerin örgütün haberleşme programı olan Bylock'u kullandıkları iddia ediliyor. (İHA)

        DENİZLİ'DE 1 İŞ ADAMI GÖZALTINA ALINDI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finansman sağladığı öne sürülen Denizlili iş adamı gözaltına alındı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ'nün iş dünyasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında örgüte finansman sağladığı belirlenen Denizlili iş adamı Z.K, Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

        Denizlili iş adamı sorgulanmak üzere uçakla İstanbul'a götürüldü.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün iş dünyasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında örgüte finansman sağladığı ve örgüt adına himmet topladığı öne sürülen 380 iş adamı hakkında İstanbul merkezli 35 ilde arama kararı çıkartılmıştı. (AA)

        YOZGAT'TA 1 HAKİM TUTUKLANDI

        Yozgatta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakim adayı gözaltına alındı.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu değerlendirilen ve Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında gözaltı kararı bulunan hakim adayı A.A. yakalandı.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        ÇANAKKALE BİGA'DA 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında göz altına alınan 7 kişiden 1'isi tutuklandı.

        Biga İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, ilçedeki 7 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 6'sı kadın 7 kişi göz altına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden birisi tutuklandı. (İHA)

        İSTANBUL'DA FETÖ'NÜN "POLİS ABİ EV ABLALARI" OLAN30 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        İstanbul merkezli 41 ayrı ilde polis okulları ve akademilerin "abi" ve "ablalarına" yönelik FETÖ operasyonu düzenlendi. Aralarında, mühendis, doktor, hemşire, öğretmen ve polislerin de bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

        İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye çapındaki tüm polis okulları ve akademilerde görev yapan FETÖ'nün "abi" ve "abla" yapılanmasını tek tek deşifre etmeyi başardı.

        Polis ekipleri, tüm polis okulları ve akademilerinin abisi olan Y.K'nın da aralarında bulunduğu 70 abi ve ablanın yakalanması için 41 ayrı ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, polis abisi ve ablası olan, doktor, hemşire, mühendis, RTÜK uzman yardımcısı, biyolog, SGK müfettişi olan 30 kişi gözaltına alındı. Firarda olan diğer şüphelilerin yakalanması için operasyonlar sürüyor. (NİHAT ULUDAĞ / İSTANBUL)

        AKSARAY'DA 1 BAŞHEKİM YARDIMCISI VE 1 RTÜK MEMURU GÖZALTINA ALINDI

        Aksaray'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hastane başhekim yardımcısı ile birlikte Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) memuru olmak üzere 2 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında arama kararı çıkan Aksaray Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı R.D. ile RTÜK'de memur olarak görev yapan ve 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından ihraç edilen Y.U.'nun adreslerine operasyon düzenlendi. Eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda 2 şüpheli evlerinde yakalanarak gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye getirilen şüpheliler, yapılan kontrollerin ardından sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. (İHA)

        BİTLİS'TE 19 RÜTBELİ ASKER VE 1 DOKTOR GÖZALTINA ALINDI

        Bitlis'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda 19 rütbeli asker ve 1 doktor gözaltına alındı.

        Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, 6 Ocak 2017 tarihinde Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlaması ile 24 şahsa yönelik olarak il merkezi, Güroymak, Mutki, Adilcevaz, Tatvan ilçeleri ile Ankara, İzmir, Sivas, Kayseri, Zonguldak, İstanbul ve Aksaray illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtildi. Operasyonlarda FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde aralarında önemli birimlerde çalışanların da olduğu 17 astsubay, 2 uzman jandarma ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütü il jandarma yapılanması içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüğü tespit edilen 1 doktor olmak üzere toplam 20 şahsın gözaltına alındığı kaydedildi. Açıklamada, "Terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelemiz, halkımızın desteğini alan güvenlik güçlerimizin titiz, özverili ve koordineli çalışmaları ile birlikte kararlıkla devam etmekte ve edecektir" denildi. (İHA)

        FETÖ'NÜN AKOM'U İŞGAL DAVASI

        FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi Sırasında AKOM'u işgal girişimine ilişkin 5'i tutuklu 17 asker hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle iddianame hazırlandı. İstanbul Başsavcı Vekili İsmail Uçar tarafından onaylanan iddianame 25. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.(Veli SARIBOĞA / İSTANBUL)

        KIRIKKALE'DE FETÖ OKULLARININ HİSSEDARI 16 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        KIRIKKALE'de, FETÖ/PDY'ye ait kapatılan okulların hissedarlarına yönelik operasyon düzenledi, 16 kişi gözaltına alındı.

        Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda FETÖ/PYD yönelik soruşturma kapsamında kent merkezinde bulunan okullarının hissedarı olan 16 kişi gözaltına alınırken, zanlıların ev ve işyerlerinde arama yapıldı. Bu arada FETÖ okullarının hissedarı olan bazı kişilerin de yurt dışında bulunduğu öğrenildi. Dün akşam üstü gözaltına alınan 16 zanlının Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamaları devam ediyor. Zanlılar, ifadelerinden sonra Adliye'ye çıkarılması bekleniyor. (DHA)

        YOZGAT'TA 1 ESNAF TUTUKLANDI

        Yozgat’ın Yerköy ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan esnaf tutuklandı.

        Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY yapılanması içerisinde olduğu tespit edilen esnaf E.A'yı gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen E.A, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        SİİRT'TE 9 KİŞİ TUTUKLANDI

        Siirt'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 17 şüpheliden 9'u tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince farklı tarihlerde eş zamanlı düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 17 kişi Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

        Şüphelilerden bir emniyet amiri, bir komiser yardımcısı, 5 polis memuru ve 2 öğretmen tutuklanırken; bir emniyet amiri, bir komiser yardımcısı ve 6 polis memuru hakkında ise adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı kararı verildi. (İHA)

        ANTALYA'DA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 20 şüpheliden 2'si tutuklandı, 18'i adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.

        Gazipaşa'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, Ak Parti eski İlçe Başkanı Bahattin Akşit'in de aralarında bulunduğu 20 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından dün önce sağlık kontrolünden geçirildi, ardından adliyeye sevk edildi.

        Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen şüphelilerin ifade işlemleri sabah saatlerinde sona erdi. Yargılama sonunda Durmuş Köse ve Ali Kalaycı çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklanırken Mustafa Aktaş, Bahattin Akşit, Celalettin Oktay, Mustafa Yıldız, Hilal Yüksel, Süleyman Topsakal, Seyit Doğan, Bilal Yüksel, Mehmet Akçakaya, İbrahim Torun, Murat Büyükakça, Meral Oktay, Nurgül Özen, Nurgül Uysal Tosun, Tayfun Sözel, Yusuf Sertgöz, Musa Ekinci ve Uğurcan Özdemir ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        ADIYAMAN MERKEZLİ OPERASYONLARDA 10 KİŞİ YAKALANDI

        Adıyaman merkezli 6 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda zabıt katipliği il sorumlularının da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

        Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Adıyaman merkezli Ankara, Siirt, Bingöl, Hatay ve Kahramanmaraş'ta belirlenen adreslene eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda toplam 10 kişi gözaltına alınırken, Adıyaman'da yakalanan 3 şüpheli sağlık kontrolünün ardından İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        İSTANBUL'DA 70 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) emniyet ayağına yönelik soruşturma kapsamında, İstanbuldaki polis okullarında "ağabeylik" yaptıkları tespit edilen ve aralarında 27 emniyet personelinin de bulunduğu 70 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma çerçevesinde, örgütün emniyet yapılanması içerisinde "ağabeylik" yapan 43 sivil ve 27 emniyet personeline yönelik gözaltı kararı verildi.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, karar doğrultusunda şüphelileri yakalamak için sabah saatlerinde İstanbul merkezli 41 ilde eş zamanlı operasyon başlattı.

        Operasyon kapsamında aramaların devam ettiği ve bazı şüphelilerin gözaltına alındığı belirtildi. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ