Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (07 Ocak 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda7 Ocak Cumartesi günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        FETÖ ŞÜPHELİSİNİN AVUKATINDAN BYLOCK ÇIKTI

        İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürlüğü, FETÖ'nün 'emniyet abileri'ne yönelik operasyonda komiserlerden sorumlu Ferit G'yi gözaltına aldı. Yapılan araştırmada, şüphelinin Pensilvanya'dan aldığı talimatları FETÖ üyesi komiserlere ilettiği belirlendi. 2013 yılında göreve başlayan tüm komiserlerin 'abisi' olduğu iddia edilen Ferit G.'nin sorgusu sürerken, kendisini savunmak için emniyete bir avukat geldi.

        AVUKATIN TELEFONUNDAN BYLOCK ÇIKTI Bu sırada Avukat Ahmet Y.'nin şüpheli hareketleri polislerin dikkatini çekti. Savcılık talimatıyla inceleme yapan polis, Avukat Ahmet Yurtcu'nun telefonunda FETÖ'nün gizli haberleşme programı 'Bylock' bulunduğunu tespit etti.

        2 FETÖCÜ TUTUKLANDI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısının talimatıyla avukat Ahmet Yurtcu da gözaltına alındı. 'Komiser abisi' Ferit G. ve avukat Ahmet Y., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi. (Nihat ULUDAĞ/ İSTANBUL)

        KARABÜK'TE ŞİMDİYE KADAR 458 KAMU PERSONELİ MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

        Karabük Valisi Mehmet Aktaş, kentte yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmalara ilişkin, 458 kamu personelinin ihraç edildiğini bildirdi.

        Aktaş, Eflani ilçesinde düzenlediği basın toplantısında, özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kentte yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini, bu kapsamda birçok operasyon düzenlendiğini söyledi.

        Soruşturmalar kapsamında çok titiz davrandıklarını ifade eden Aktaş, "Şimdiye kadar Karabük'te 458 kamu personeli ihraç edildi. Bu Karabük için büyük bir sayı. Bu örgütün Karabük'te yoğun bir faaliyet içinde olduğunun göstergesi. Kolay olmuyor, çok ciddi bir yapılanmayla karşı karşıyayız." diye konuştu.

        Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında hazırlanan 679, 680 ve 681 sayılı 3 yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti ya da iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kamu kurumlarındaki çok sayıda çalışanın görevlerine son verildiğini hatırlatan Aktaş, bu kapsamda Karabük'te de 43 kamu görevlisi bulunduğunu kaydetti.

        Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin bir yerel televizyon kanalında "Birçok FETÖ'cü dışarıda elini kolunu sallayarak geziyor" dediğinin hatırlatılması üzerine Aktaş, Vergili'nin FETÖ ile mücadelesini yakından bildiğini dile getirdi.

        Karabük Cumhuriyet Başsavcılığının Vergili'ye yazılı olarak bu konuda bildiklerini anlatması için davet gönderdiğini aktaran Aktaş, "FETÖ ile mücadelesine yakinen şahidim. 15 Temmuz akşamı birlikte çalıştık. Belediye imkanlarını 15 Temmuz akşamı seferber etti. Ancak Sayın Vergili'nin söylediklerine katılmıyorum. Karabük'te bu konuda çok ciddi bir çalışma yapıldı. Hala yapılıyor. Bildikleri varsa anlatacaktır." sözlerine yer verdi. (AA)

        DÜZCE'DE 1 POLİS, 1 ZABIT KATİBİ, 1 ÖĞRETMEN VE 1 ÖĞRENCİ TUTUKLANDI

        Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve ikisinin "ByLock" kullandığı tespit edilen 1 polis, 1 zabıt katibi, 1 öğretmen ve 1 lise öğrencisi tutuklandı.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında FETÖ ile bağlantılı olduğu tespit edilen Düzce Adliyesindeki bir katip, daha önce görevden alınan bir polis, bir öğretmen ve 16 yaşındaki bir lise öğrencisinin ikamet ve iş yerlerine İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi.

        Yapılan aramalarda bazı belge, doküman ve bilgisayarlara el konuldu. Gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen, 4 kişinin savcılık sorgusu tamamlandı.

        Mahkemeye sevk edilen zanlılardan FETÖnün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock"u kullandığı tespit edilen zabıt katibi ve 16 yaşındaki lise öğrencisi ile polis ve öğretmen tutuklandı. (AA)

        SİVAS'TA 2 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 2 öğretmen tutuklandı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan öğretmenler Tuba S. ve Murat C, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlılar, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        SİİRT'TE MESLEKTEN İHRAÇ EDİLEN 27 EMNİYET PERSONELİ GÖZALTINA ALINDI

        Siirt'te, Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, meslekten ihraç edilen 27 emniyet personeli gözaltına alındı.

        Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda, OHAL kapsamında alınması gereken tedbirler ile bazı kurum ve kuruluşlara dair düzenleme yapılması hakkında dün yürürlüğe giren ve Resmi Gazete'de yayımlanan 679 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen 31 emniyet mensubunun yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, il merkezi, Baykan, Kurtalan, Pervari ve Şirvan ilçelerinde aralarında eski komiser, komiser yardımcıları ve polis memurlarının da bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı.

        Siirt Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar emniyete götürüldü.

        Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

        Firari eski emniyet amiri ve 3 polis memurunun yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. (AA)

        BALIKESİR'DE 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 kişi tutuklandı.

        Burhaniye Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde 8 kişi gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı. (AA)

        ÇORUM SUNGURLU'DA 3 KİŞİ TUTUKLANDI, 1 KİŞİ MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

        Çorum'un Sungurlu ilçesinde Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında bankacı ve özel kurumlarda çalışan 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 1 kişi ise son yayınlanan kanun hükmünde kararname ile meslekten ihraç edildi.

        Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan A.Ç., H.S. ve H.E.' nin evlerinde arama yapıldı. Zanlılar Sungurlu ilçe Emniyet Müdürlüğünde yapılan işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi. Haklarından FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu iddiası ile tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen A.Ç.,H.S. ve H.E tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        1 kamu görevlisi meslekten ihraç edildi.

        FETÖ/PDY' na yönelik sürdürülen operasyonlar kapsamında Sungurlu Adliyesinde Zabıt Katibi olarak çalışan 1 kişi meslekten ihraç edildi. Resmi Gazete'de yayımlanan 679, 680 ve 681 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Türkiye genelinde çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarındaki çok sayıda kişinin görevlerine son verildi. Kanun Hükmünde Kararname ile Sungurlu Adliyesinde zabıt Katibi olarak görev yapan M.A.'nın da ihraç edildiği öğrenildi. (İHA)

        FETÖ'DEN ARANAN ŞÜPHELİ GAZİANTEP'TE YAKALANDI

        FETHULLAHÇI Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aranan S.E. Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde yakalandı.

        İslahiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Sanayi Sitesi yakınlarında yaptığı rutin yol kontrolü sırasında durdurduğu bir araçtaki S.E.'nin kimliğini kontrol etti. Yapılan incelemede, FETÖ terör örgütü üyesi olma suçundan arandığı saptanan S.E. gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

        Sorgulamasının ardından adliyeye sevk edilen S.E. tutuklanarak cezaevine konuldu. (DHA)

        BURSA'DA 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bursanın Yenişehir ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 4 kişi gözaltına alındı.

        Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, örgütün ilçe yapılanmasında üst düzey yöneticilik yaptıkları öne sürülen A.Ç, E.A, Ş.T. ve R.Ç. eş zamanlı operasyonla yakalandı.

        Örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları tespit edilen zanlıların emniyetteki sorgusu sürüyor. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ