Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Hava durumu 09.01.2017 İstanbul kar yağışı ne kadar sürecek
        1

        İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'da bugün de okulların tatil edildiğini açıkladı. Şahin, dün Twitter'dan "Artan kar yağışı, ara yollardaki tıkanma ve buzlanma nedeniyle İlimizde eğitim-öğretime bugün (salı)1 gün daha ara verilmiştir" mesajını paylaştı.

        2

        Şahin, daha önce "Kar yağışı nedeniyle bugün İlimiz kamu kurum ve kuruluşlarında mesai 15.30'a çekilmiştir" açıklamasını yapmıştı. Açıklamada, "Devam eden ve meteorolojik değerlendirmelere göre artması beklenen kar yağışının İlimizde yol açabileceği trafik yoğunluğu ve olumsuzlukları en aza indirebilmek için kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin mesai sona erme saati, bugüne (09.01.2017) mahsus olmak üzere 15.30 olarak belirlenmiştir" denildi.

        3

        Açıklamada, "Kurum amirleri tarafından zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için yeterli personel ayrılacak olup, hizmet gereği görevine devam mecburiyeti bulunan kurumlarda, mesainin erkene alınıp alınmayacağı kurum amirlerinin takdirine bırakılmıştır" ifadeleri yer aldı.

        METRO VE METROBÜS SEFERLERİ

        İBB, metrobüs seferlerinin takviye edileceğini, metro seferlerinin de sabaha kadar süreceğini duyurdu.

        4

        Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "İstanbul'da halen aralıklarla devam etmekte olan kar yağışının, bugün öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak gece saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir" denildi.

        5

        Açıklamada, "Mevcut kar örtüsü üzerine güney kıyılarda 5 cm, iç ve kuzey kesimlerde 10- 15 cm arasında ek örtü oluşturması beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği; ulaşımda aksamalar, buzlanma, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

        6

        İstanbul Valiliği, saat 21.00 itibarıyla gıda ve sağlık malzemesi taşıyanlar öncelikli olmak üzere zincir takan tırların geçişine izin verildiğini bildirdi.

        Valiliğin Twitter hesabından yapılan duyuruda, "İlimizde saat 21.00 itibarıyla gıda ve sağlık malzemesi taşıyanlar öncelikli olmak üzere zincir takılı tırların geçişine izin verilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

        Yoğun kar yağışı nedeniyle tırların trafiğe çıkmaları, Valilik kararıyla yasaklanmıştı.

        7

        İSTANBUL'DA HAVA NE ZAMAN ISINACAK?

        Meteoroloji Genel Müdürlüğünün güncellenen verilerine göre İstanbul'da kar yağışı bugün (Salı) etkisini kaybedecek ve öğleden sonra karla karışık yağmur görülecek.

        8

        İstanbul'da Çarşamba ve Perşembe günleri sıcaklık artarken karla karışık yağmur görülecek.

        9

        Cuma günü parçalı bulutlu, Cumartesi ise yağmur görülecek.

        16

        14 Ocak Cumartesi: Yağmurlu: 5 / 10

        17

        BURSA VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

        Bursa Valiliği, il merkezindeki okulların bugün (Salı) tatil olduğu yönündeki haberlerin "asılsız" olduğunu ve eğitime devam edileceğini bildirdi.

        18

        Valiliğin resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, "10 Ocak Salı günü itibarıyla il merkezinde bulunan anaokullar, ilk ve ortaokullar ile liselerde eğitime devam edilecek. Sosyal medyada yaygın bir şekilde kullanıldığı görülen asılsız tatil haberlerine öğrenci ve velilerimizin itibar etmemelerini, ayrıca il merkezi dışındaki ilçelerde tatil yetkisinin kaymakamlarda olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız." denildi.

        19

        10 OCAK SALI GÜNÜ OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ İLLER

        İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'da bugün de okulların tatil edildiğini açıkladı.

        20

        SİVAS

        Sivas'ta olumsuz hava şartları nedeniyle bazı ilçelerde eğitime 1 gün ara verildi.

        21

        Olumsuz hava şartları nedeniyle Akıncılar, Gölova ve Koyulhisar ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi. Hafik, Zara, İmranlı ve Ulaş ilçelerinde de taşımalı ile köy okullarındaki eğitime ara verildi.

        22

        İZMİR

        İzmir'de olumsuz hava şartları nedeniyle 4 ilçede eğite bir gün ara verildi.

        23

        İzmir'in Bergama, Karaburun, Urla ve Tire ilçelerinde kar nedeniyle bugün itibarıyla eğitime 1 gün ara verildi. Edinilen bilgiye göre kar yağışları ve olumsuz hava şartları nedeniyle Urla ve Tire ilçelerinde taşımalı sistem kapsamındaki öğrenciler için 10 Ocak Salı günü eğitime ara verilirken Karaburun ve Bergama ilçelerinde ise ilk ve ortaokullarda eğitime 1 gün ara verildi.

        24

        MANİSA

        Manisa'nın bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verildiği bildirdi.

        25

        Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle Gördes ilçesinin tamamında, Akhisar, Kırkağaç, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde ise taşımalı sistem kapsamındaki öğrenciler için eğitime 10 Ocak Salı ara verildiği belirtildi.

        26

        TUNCELİ

        Tunceli Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle 3 ilçede eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı.

        27

        Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle ilimiz Pülümür, Nazimiye ve Ovacık ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda 10 Ocak 2017 Salı günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli personel ile hamile personel de idari izinli sayılacaktır" denildi.

        28

        ÇORUM

        Çorum'da kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim gören öğrenciler için bugün okullar bir gün süreyle tatil edildi.

        29

        Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, etkili kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile merkeze bağlı yerlerde taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitim öğretime 10 Ocak Salı ara verildi.

        30

        KASTAMONU

        Kastamonu'da kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

        31

        Çorum'da etkili olan kar yağışı okullardaki eğitimi de engelledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle Çorum'da 10 Ocak Salı günü taşımalı eğitim veren okullarda eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

        32

        NEVŞEHİR

        Nevşehir'de il merkezine bağlı köy okulları ve taşımalı eğitim yapılan okullar bir gün süre ile tatil edildi.

        33

        Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yaşanan kar yağışı ve yollardaki buzlanma nedeniyle merkez ilçeye bağlı köy okullarının tamamı ve taşımalı sistemle eğitim yapılan tüm okulların bir gün süre ile tatil edildiği belirtildi.

        34

        ORDU

        Ordu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde 10 Ocak Salı günü eğitim-öğretime ara verildiği bildirildi.

        35

        Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Akkuş, Çamaş, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Korgan, Kumru, Ulubey, Kabataş, Çatalpınar ve Mesudiye ilçelerinde eğitim öğretime 10 Ocak Salı günü 1 gün süreyle ara verilmiştir" denildi.

        36

        SAMSUN

        Samsun'un bazı ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün eğitime ara verildi. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, kent genelinde kar yağışının etkili olduğu bu nedenle bazı ilçelerde ilk, orta ve lise dereceli okullarda 10 Ocak salı günü eğitime bir gün ara verildiği öğrenildi.

        37

        Bu kapsamda ilçe Hıfzısıhha Kurullarınca Kavak, Vezirköprü, Terme, Havza, Asarcık, Ayvacık, Çarşamba'da köy okulları, Canik ilçesinde taşıma merkezli okullar, İlkadım'da Canik ilçesinden taşımalı gelen lise öğrencileriyle yine İlkadım'da Çatkaya ilkokulunda eğitime bir gün ara verildi.

        38

        KOCAELİ

        Kocaeli'de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik verilere göre olumsuz hava şartlarının ve buzlanmanın etkili olmaya devam edeceği öngörüldüğünden, il genelinde anaokulları, ilk, orta, lise ve yaygın eğitim kurumlarında (Özel Rehabilitasyon merkezleri dahil) eğitim ve öğretime 10 Ocak Salı günü bir gün süre ile ara verilmesinin uygun görüldüğü bildirildi.

        39

        Açıklamada ayrıca, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacağı kaydedildi.

        40

        SAKARYA

        Sakarya'da yoğun kar yağışı sonrasında 3 ilçede okullar tatil edildi. Sakarya'da Cuma gecesinden itibaren etkili olan kar yağışı sonrasında Karasu, Kaynarca ve Kocaali ilçelerinde okullar 10 Ocak Salı günü 1 gün daha tatil edildiği açıklandı.

        41

        BALIKESİR

        Balıkesir'in Bandırma ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle 10 Ocak Salı günü eğitim yapılamayacak. Balıkesir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Olumsuz hava şartları nedeniyle Bandırma ilçemizde özel eğitim kursları, ilkokul, ortaokul ve liselerde (bugün) eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir." ifadelerine yer verildi. Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

        42

        EDİRNE

        Edirne Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimizde yaşanmakta olan elverişsiz hava şartları, bu duruma bağlı kötü yol koşulları ve meteorolojik bilgilere göre kar yağışı beklenmesi nedeniyle merkez ve ilçelerde resmi, özel ilköğretim ve orta öğretim okulları ve kurumlarında valilik kararı ile 10.01. 2017 Salı günü eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelde 10.01.2017 Salı günü idari izinli sayılacaktır" denildi.

        43

        KIRKLARELİ

        Kırklareli Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, "10 Ocak Salı günü Kırklareli merkez ve ilçelerinde Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı tüm özel ve resmi eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca kamu çalışanı engelli ve hamile personellerde aynı idari izinlidir" denildi.

        44

        ÇANAKKALE

        Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kent genelinde dört gündür etkili olan kar yağışı ve buzlanmadan dolayı okulların bugün (salı) günü de tatil edildiği belirtildi. Yapılan açıklamada, kent merkezi ile Ayvacık, Biga, Bayramiç, Çan, Gelibolu, Ezine, Eceabat, Yenice, Lapseki, Gökçeada ve Bozcaada ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle okullarda 1 gün süreyle eğitime ara verildiği ifade edildi. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

        45

        TEKİRDAĞ

        Tekirdağ Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle 10.01.2017 tarihinde Tekirdağ ili genelinde resmi ve özel tüm ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süre ile tatil edilmiştir. Hamile ve engelli kamu görevlileri idari izinli sayılacaktır" denildi.

        46

        TOKAT

        Tokat'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, yaptığı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğunu söyledi. Öğrencileri zor durumda bırakmamak için okulların 10 Ocak Salı günü de tatil edildiğini belirten Yazıcı, "İl Hıfzıssıhha Kurulu, bugün ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verdi. Aynı zamanda engelli ve hamile memurların bugün izinli sayılması kararlaştırıldı." dedi.

        47

        YALOVA

        Yalova Valiliği il genelindeki okulları bir gün tatil etti.Bugün okulları tatil eden valilik, elverişsiz hava şartlarının devam etmesi üzerine okulları bugün de tatil etti. İl genelinde okullar 11 Ocak 2017 Çarşamba günü yeniden eğitime başlayacak.

        48
        49

        AKOM'dan alınan bilgilere göre, Sibirya'nın soğuk hava ile yoğun ve kuvvetli kar yağışının pazartesi ve Salı günleri etkili olması bekleniyor. Fırtınamsı rüzgar ve kar yağışı nedeniyle kara, hava ve deniz ulaşımında aksamalar yaşanabilir.

        50

        İstanbul'da cuma günü başlayan kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. İl genelinde gündüz ve gece sıcaklığı oldukça düşük. Meteoroloji uzmanları, kentte kuvvetli buzlanma ve don olayına karşı uyarıyor.

        51

        Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, İstanbul'da salı günü gündüz sıcaklığı 3 derece, gece sıcaklığı -2 derece olması bekleniyor. Yağışlar ara vermeden devam edecek. Salı günü karla karışık yağmur etkili olacak ama kentin yüksek kesimlerinde kar etkisini sürdürecek.

        52

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentte ölçülen kar kalınlıklarını açıkladı. Yapılan açıklamada Çatalca-Subaşı'nda kar kalınlığının 122 cm ölçüldüğü belirtildi.

        53

        İBB, kar yağışının Boğaz çevresi, Beykoz, Sarıyer, Ümraniye, Maslak, Kağıthane, Fatih, Beşiktaş, Kavacık, Şişli, Eyüp, Arnavutköy, Sultangazi ve Kemerburgaz'da tipi şeklinde devam ettiğini kaydetti. Kar yağışının başlaması ile TEM ve D-100'de kış lastiği veya zincir takmayarak yolda kalan 250 TIR ve ağır vasıta itfaiye ile yol bakım ekipleri tarafından çekildiğini belirten İBB, bu sabah saat 08:00 itibariyle ölçülen kar kalınlıklarını ise şöyle açıkladı:

        54

        - Çatalca-Subaşı: 122 cm, - Hadımköy, Yassıören: 105 cm, - Büyükçekmece, Sultangazi, Arnavutköy 68 cm, - Başakşehir, Esenyurt, Beylikdüzü, G.O.Paşa: 62 cm, - Ağva-Teke, Beykoz, Sarıyer, Zekeriyaköy: 55 cm, - Alemdağ, Ömerli, Alibeyköy, Kağıthane, Maslak:45 cm, - Uğur Mumcu, Çamlıca, Bahçelievler, K.Çekmece: 35 cm, - Çekmeköy, Ümraniye, Sancaktepe: 30 cm, - Ataşehir, Maltepe, Kadıköy, Üsküdar, Şile, Beşiktaş, Bakırköy: 20-25 cm, - Pendik, Kartal, Tuzla: 10-15 cm.

        55

        Türkiye, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında. Yurdun kuzetbatı kesimlerinde yağışlar yoğun kar yağışı şeklinde gösteriyor. Önümüzdeki günlerde sıcaklıklar düşmeye devam edecek. Pazartesi günü doğu kesimlerde 6 ila 12 derecelik düşüş bekleniyor.

        56

        Bugün yağışlı hava tüm yurtta etkili olmaya devam edecek. İstanbul, Trakya, Sakarya'da aralıklı kar yağışları devam edecek. İzmir'de karla karışık yağmur bekleniyor. İç Ege'de sıcaklıkların sıfırın altında 16, sıfırın altında 18 dereceye kadar düşmesi tahmin ediliyor.

        57

        Bugün Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu, Mersin, Bingöl, Erzurum, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Antalya'nın doğu, Ağrı'nın batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        58

        Doğu Akdeniz ve Trabzon çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Osmaniye, Hatay kıyıları ve Adana'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Ordu, Tokat ve Adıyaman çevrelerinde yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

        59

        Salı günü şu anda ülke genelinde etkili olan yağışlı sistem doğu kesimlerde etkisini devam ettirip yavaş yavaş ülkeyi terk edecek. Ancak sabah saatlerinden itibaren yeni bir yağışlı sistemin etkili olması bekleniyor. Bu yağışlı sistem de salı yurdun batı kesimlerde etkisini gösterecek. Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de görülecek yağışların kuvvetli olması tahmin ediliyor.

        60

        Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevrelerinde yağışlar yoğun kar şeklinde görülecek. Salı günü İzmir'de sabah saatlerinde kar yağışı bekleniyor. Gün içerisinde karla karışık yağmurlar kuvvetli şekilde etkili olacak.

        61

        Şu anda ülkemizi etkileyen sistem ise Doğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in doğusunda, Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda, iç kesimlerde kar, kıyı kesimlerde Trabzon, Rize, Artvin çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde gösterecek.

        62

        Çarşamba günü itibariyle yurdun batı ve iç kesimlerindeki yağışların aralıklarla devam etmesi tahmin ediliyor. Batı Akdeniz kesiminde Eskişehir'e kadar olan kısımda yağışlar bir gün itibariyle ara verecek.

        63

        Perşembe yurtta hava durumu

        64

        İŞTE 09 OCAK PAZARTESİ OKULLARIN TATİL OLDUĞU İLLER...

        Kar yağışının ardından sabah saatlerinde Sivas Valiliği, tüm il genelinde ilk ve orta dereceli okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Kamuda çalışan hamile ve engelli personel de izinli sayıldı.

        65

        ADIYAMAN

        Adıyaman'da etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk, orta ve lise düzeyindeki okullar 1 (bir) gün tatil edildi. Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, il merkezinde sabah saatlerinde başlayan ve etkili olan kar yağışı nedeniyle okulların Pazartesi (1 gün) tatil edildiğini duyurdu.

        66

        TEKİRDAĞ

        Tekirdağ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Tekirdağ ve ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle resmi ve özel tüm ilk ve orta dereceli okulların 9 Ocak Pazartesi tatil edildiği belirtildi.

        67

        KIRKLARELİ

        Kırklareli Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 9 Ocak Pazartesi günü il genelinde tüm okulların tatil edildiğini söyledi.

        68

        Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğu vurgulandı. Açıklamada, Kastamonu merkezindeki tüm okullar ile merkeze bağlı taşımalı eğitim yapılan okullarda 9 Ocak Pazartesi günü eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu.

        69

        Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava şartlarının devam etmesi beklendiğinden, Bandırma, Manyas, Kepsut, Marmara, Gönen, Dursunbey, Erdek, Savaştepe ve Susurluk ilçelerinde eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiği belirtildi.

        70

        BARTIN

        Bartın’da kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Kurucaşile ilçesinin tamamında ve taşımalı eğitim verilen tüm okullarda eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

        71

        BİLECİK

        Bilecik'in Söğüt ve Yenipazar ilçelerinde kar yağışı nedeniyle okullarda eğitim öğretim yapılmayacak.

        72

        DÜZCE

        Düzce'nin Akçakoca ilçesinde eğitime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi. Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ilçede eğitim ve öğretime, 9 Ocak 2017 tarihinde 1 gün ara verileceğini, ayrıca kamuda çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağını kaydetti.

        73

        TOKAT

        Tokat'ta kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, "İl Hıfzısıhha Kurulu, bugün ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verdi. Aynı zamanda engelli ve hamile memurların izinli sayılması kararlaştırıldı." dedi.

        74

        NİĞDE

        Niğde'de yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Niğde Valiliği aşırı buzlanma ve soğuk sebebiyle okulların 9 Ocak Pazartesi günü İl genelinde okulların 1 gün tatil olduğunu duyurdu.

        75

        ORDU

        Ordu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde 9 Ocak Pazartesi günü eğitim öğretime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

        "Olumsuz hava şartlarından dolayı Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabataş, Korgan, Kumru, Perşembe ve Ulubey ilçelerinin tamamında, Fatsa ilçe merkezi dışındaki tüm okullarda ve Ünye ilçe merkezi dışındaki tüm okullarda eğitim öğretime 9 Ocak Pazartesi günü ara verilmiştir." Açıklamada, Altınordu, Gülyalı, Kabadüz ve Mesudiye ilçelerinde ise eğitim öğretime devam edileceği kaydedildi.

        76

        KIRŞEHİR

        Kırşehir'de de aralıklarla devam eden kar yağışı, don olayı ve buzlanma tehlikesi nedeniyle merkezde taşımalı eğitim yapan okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.

        Vali Necati Şentürk, merkeze bağlı taşımalı eğitim yapan okullarda pazartesi günü eğitime ara verildiğini belirtti. Şentürk, ilçelerdeki okullarla ilgili kararları kaymakamlıklara bıraktıklarını vurgulayarak, merkezdeki diğer okullarla ilgili kararın kar yağışının seyrine göre değerlendirileceğini kaydetti.

        77

        ANKARA

        Ankara Valisi Ercan Topaca, meteorolojik verilere göre Ankara'da okulların tatil edilmesini gerektiren bir durum bulunmadığını açıkladı.

        Ankara Valisi Ercan Topaca, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden paylaştığı mesajında, "Sevgili öğrenciler, Meteorolojik verilere göre, Ankara'da okulların tatil edilmesini gerektiren bir durum bulunmamaktadır. İyi dersler" ifadelerini kullandı.

        78

        AKSARAY

        Aksaray'da, kar ve buzlanma nedeniyle eğitime ara verildiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, kentte yoğun kar yağışının yaşandığını belirtti. Yağışın etkisini artırdığını aktaran Kartal, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelinde eğitime 09 Ocak Pazartesi ara verildiğini kaydetti.

        79

        KOCAELİ

        Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu twitter'dan çıklama yaparak bugün okulların tatil olduğunu açıkladı. Vali Güzeloğlu, "Olumsuz hava koşullarının devam etmesi ve aşırı buzlanma nedeniyle ilimiz genelinde eğitim-öğretime 10 Ocak 2017 Salı günü ara verilmiştir. Engelli ve hamile kamu personeline de idari izin verilmiştir" paylaşımında bulundu.

        80

        ÇORUM

        Çorum'da kar yağışı dolayısıyla merkez, İskilip, Ortaköy ve Mecitözü ilçelerinde eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, etkisini sürdüren kar yağışının ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar nedeniyle mağduriyet yaşanmaması için kent merkezi ile İskilip, Ortaköy ve Mecitözü ilçelerindeki okullarda bugün eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.Kar yağışının durumuna göre diğer ilçelerde de okulların tatil edilebileceği belirtildi.

        81

        MANİSA

        Manisa'nın bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildiği bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle Gördes ilçesinin tamamında, Akhisar, Kırkağaç, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde ise taşımalı sistem kapsamındaki öğrenciler için eğitime 10 Ocak Salı ara verildiği belirtildi.

        82

        BOLU

        Bolu'da aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar bir gün süreyle tatil edilirken, kamuda çalışan engelli ve hamilelere de idari izin verildi.

        83

        Bolu Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimizde devam eden kar yağışı ve yollardaki buzlanma nedeniyle il merkez ve ilçelerde 9 Ocak Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca 9 Ocak Pazartesi günü engelli ve hamile kamu görevlileri 1 gün idari izinli sayılacaktır. Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezleri İle Halk Eğitim Merkezleri'de 9 Ocak 2017 günü bir gün tatil edilmiştir" denildi.

        84

        Bursa Valiliği, beklenen olumsuz hava koşulları sebebiyle okulların tatil edildiğini açıkladı. Zonguldak Valisi Ali Kaban, Twitter'dan yaptığı açıklamada, okulların tatil edildiğini duyurdu. Düzce Akçakoca'yı etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle 9 Ocak Pazartesi günü okullar tatil edildi.

        85

        Çanakkale'de iki gün boyunca etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle kent merkezi ile 8 ilçesindeki tüm okullar bir gün, Gelibolu'da ise iki gün tatil edildi. İl merkezindeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin bir gün idari izinli sayılacağı bildirildi.

        86

        EDİRNE

        Edirne'de, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde okullar tatil edildi. Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, etkili kar yağışı nedeniyle bugün il genelinde tüm okulların tatil edildiğini söyledi. Valilik kararı ile eğitime bugün 1 gün süreyle ara verildiğini bildiren Özcan, ''Edirne'de il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okullar, kar ve buzlanma nedeniyle bugün tatil edilmiştir.'' dedi. Bu arada valilikten yapılan yazılı açıklamada, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bugün idari izinli sayılacağı belirtildi.

        87

        Nevşehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle Valilik tarafından okullar bir gün süre ile tatil edildi. Nevşehir'de dün gece saatlerinden itibaren yağan yoğun kar nedeniyle Nevşehir Valiliği il genelinde okulları 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile tatil etti. Nevşehir Valiliği tarafından aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelliler ve hamile bayanların da bir gün izinli sayılacağı açıklandı.

        88

        TOKAT

        Tokat'ta kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğuna işaret etti. Meteoroloji verilerine göre kar yağışının süreceğini belirten Yazıcı, " İl Hıfzısıhha Kurulu, bugün ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verdi. Aynı zamanda engelli ve hamile memurların bugün izinli sayılması kararlaştırıldı." dedi.

        89

        Kocaeli'de olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartlarının yol açtığı buzlanma riski nedeniyle, il genelinde anaokulları, ilk, orta, lise ve yaygın eğitim kurumlarında (özel rehabilitasyon merkezleri dahil) eğitim ve öğretime, 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmesinin uygun görüldüğü bildirildi. Açıklamada ayrıca, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

        90

        SAMSUN

        Samsun'un bazı ilçelerinde eğitime ara verildiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Vezirköprü, Ladik, Havza, Kavak, Asarcık ve Çarşamba ilçelerinde bugün 1 gün süreyle eğitime ara verildiği öğrenildi. Yetkililer, kar yağışının etkili olması haline kent merkezinde de okulların tatil edilebileceğini kaydetti.

        91

        KIRKLARELİ

        Kırklareli'de olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde okullar tatil edildi. Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, "Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okullar yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle tatil edildi. Bazı bölgelerimizde kar kalınlığı 1,5 metreye yükselmiş durumda. Bu nedenle eğitime bir gün ara verdik.'' dedi.Valilikten yapılan yazılı açıklamada da kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin bugün idari izinli sayılacağı belirtildi.

        92

        TEKİRDAĞ

        Tekirdağ'da yoğun kar ve buzlanma nedeniyle okulların pazartesi günü tatil edildiği açıklandı. Tekirdağ Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada kar yağışı ve buzlanma nedeniyle hamile ve engelli olan devlet memurlarının da 1 gün süreyle idari izinli sayılacağı belirtildi.

        93

        BALIKESİR

        Hafta sonunda kar yağışının etkili olduğu illerimizden biri de Balıkesir oldu. Kardan kaynaklanan olumsuzluklardan ötürü tatil bekleyen vatandaşlara bekledikleri haber Balıkesir Valiliği'nden geldi. Yapılan açıklamada okulların 10 Ocak'ta tatil edildiği duyuruldu.

        94

        YALOVA

        Yalova'da etkili kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi. Kar Yalova'da etkisini sürdürüyor. Yalova Valiliği, olumsuz hava şartları nedeniyle 9 Ocak 2017 Pazartesi günü okulların 1 gün süreyle tatil ettiğini duyurdu. Eğitim 10 Ocak 2017 Salı günü devam edecek.

        95

        KASTAMONU

        Kastamonu il merkezinde ve Bartın'ın Kurucaşile İlçesi'nde etkili olan kar yağışları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Kastamonu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezindeki tüm okullarda eğitime bir gün ara verildi. Bartın'ın Kurucaşile İlçesi'nde de kar nedeniyle bugün okullar tatil edildi.

        96

        BARTIN

        Bartın'da etkili olan kar yağışı sonrasında Vali Nusret Dirim'den kar tatili açıklaması geldi. Bartın Valisi Nusret Dirim, yoğun kar yağışı nedeniyle Kurucaşile ilçesi merkez ve köylerinde okulların 9 Ocak Pazartesi günü 1 gün tatil edildiğini açıkladı. Bartın il geneli için ise ilerleyen saatlerde tatil konusunda değerlendirme yapılacağını belirten Vali Dirim, bir değişiklik olursa bilgilendirme yapılacağını açıkladı.

        97

        YOZGAT

        Yozgat'ta eğitime bir gün süreyle ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışıve buzlanma nedeniyle Yozgat Merkez ve Merkeze bağlı köylerde ilk ve orta dereceli tüm okullarda(anaokul-ilkokul-ortaokul-liseler) 09/01/2017 pazartesi günü 1 gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Ayrıca hamile ve engelli çalışanlar 1 gün süreyle idari izinli sayılmışlardır." denildi.

        98

        İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle vatandaşların cadde ve otoyol kenarlarına bıraktığı araçların trafik güvenliğini etkilediği bildirildi.

        99

        İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, 6 Ocak Cuma akşam saatlerinden itibaren kentte etkili olan yoğun kar yağışının gece de aralıklarla devam ettiği belirtildi.

        100

        İl genelinde, yer yer bölgesel olarak tipi şeklindeki kar yağışı nedeniyle olumsuzluklar yaşanmadığı aktarılan açıklamada, yağış nedeniyle otoyol kenarlarına çekilen araçların trafik güvenliğini etkilediği kaydedildi.

        101

        Açıklamada, "Vatandaşların cadde ve otoyol kenarlarına bıraktıkları araçlar trafik güvenliğini etkiliyor. Vatandaşların araçlarını çekmeleri önemle duyurulur." ifadesine yer verildi.

        102

        İstanbul'da pazartesi ve salı günü aralıklarla orta kuvvette kar yağışı devam edecek.

        103

        İstanbul’da kar yağışının 11 Ocak Çarşamba gününe kadar aralıklarla devam edeceği bildirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Ahmet Uçar, şu bilgileri verdi: “Pazar ve pazartesi, çok kuvvetli bir soğuk yaşanacak. İstanbul’da gece sıcaklığı sahil kesimlerinde eksi 5, iç kesimlerde eksi 7 olarak hissedilecek"

        104

        "Bu muazzam don ve buzlanmaya sebep olacak. Pazartesi kar yağışı yeniden etkili olacak ve orta şiddette, aralıklarla sürecek. İstanbul için uç değerlerde kabul edilebilecek bir kar yağışı olacak. Gelecek 3 günde İstanbullular sıfırın üstünde artı değerleri göremeyecekler. Çarşamba günü kar yağışı bölgeyi terk edecek’’

        105

        ULAŞIMA DÜZENLEME

        İstanbul'da metro ve metrobüs seferleri sabaha kadar yapıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ