Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (08 Ocak 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 8 Ocak Pazar günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        SAKARYA'DA 16 EMNİYET PERSONELİ YAKALANDI

        Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 45 emniyet mensubundan 16sı yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ ile irtibatlı oldukları belirlenen, kentte hala çalışan ve burada çalışıp farklı illere tayin olmuş 45 polis hakkında gözaltı kararı verildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Sakarya merkezli çeşitli illerde düzenlenen operasyonda, 16 emniyet mensubu gözaltına alındı.

        Polis ekipleri, diğer 29 zanlının yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. (AA)

        KARABÜK'TE 458 KAMU PERSONELİ İHRAÇ EDİLDİ

        Karabük Valisi Mehmet Aktaş, 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrası kent genelinde yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmalara ilişkin, 458 kamu personelinin ihraç edildiğini bildirdi.

        Vali Aktaş, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kentte yoğun bir çalışma gerçekleştirerek birçok operasyon düzenlendiğini kaydederek, "Şimdiye kadar Karabük'te 458 kamu personeli ihraç edildi. Bu Karabük için büyük bir sayı. Bu örgütün Karabük'te yoğun bir faaliyet içinde olduğunun göstergesi. Kolay olmuyor, çok ciddi bir yapılanmayla karşı karşıyayız" dedi.

        Vali Aktaş ayrıca, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında hazırlanan 679, 680 ve 681 sayılı 3 yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti ya da iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kamu kurumlarındaki çok sayıda çalışanın görevlerine son verildiğini ve bu kapsamda da Karabük'te 43 kamu görevlisi bulunduğunu ifade etti.

        Gazetecilerin, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin bir yerel televizyon kanalında "Birçok FETÖ'cü dışarıda elini kolunu sallayarak geziyor" dediğinin hatırlatılması üzerine Vali Aktaş, Vergili'nin FETÖ ile mücadelesini yakından bildiğini dile getirerek, "Karabük Cumhuriyet Başsavcılığımız belediye başkanına yazılı olarak bu konuda bildiklerini anlatması için davet gönderdi. Belediye başkanımızın FETÖ ile mücadelesine yakinen şahidim. 15 Temmuz akşamı birlikte çalıştık. Belediye imkanlarını 15 Temmuz akşamı seferber etti. Ancak Sayın Vergili'nin söylediklerine katılmıyorum. Karabük'te bu konuda çok ciddi bir çalışma yapıldı. Hala yapılıyor. Bildikleri varsa anlatacaktır" diye konuştu. (IHA)

        ELAZIĞ'DA 89 KAMU GÖREVLİSİ İHRAÇ EDİLDİ

        Son çıkan Kanun Hükmündeki Kararname ile Elazığ'da emniyet, sağlık ve üniversitenin de aralarında bulunduğu 89 kamu personeli ihraç edildi.

        Kanun Hükmündeki Kararname ile Elazığ İl Emniyet Müdürlüğünde aralarında amir ve komiserlerin de bulunduğu 62, Fırat Üniversitesinden 5, Elazığ Orman Bölge Müdürlüğünden 2, Kamu Hastanelerinden 14 ve adliye ile cezaevi gibi bazı kurumlarda 8 kamu personeli ihraç edildi.

        İhraç edilen kamu personelinin çoğunluğunun FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce açığa alındığı öğrenildi. (IHA)

        ÇORUM'DA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 21 KİŞİDEN 7'Sİ TUTUKLANDI

        Çorum'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 21 zanlıdan 7'si tutuklandı.Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında polis ekiplerince gözaltına alınan 21 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Aralarında açığa alınan imamların da bulunduğu şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden N.Y, A.C, A.D, E.K, H.Ç, M.D. ve Y.A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 14'ü ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ