Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (13 Ocak 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 13 Ocak Cuma günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        YALOVA'DA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Yalova'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında, daha önce gözaltına alınan 15 emniyet mensubundan 7'si tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün emniyet teşkilatındaki yapılanmasına yönelik yaptığı operasyonda 15 kişiyi gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

        Mahkemeye çıkarılan C.B, İ.U, Ş.A, Ş.E, M.E, M.Y, ve Ö.Y tutuklandı, diğer 8 zanlı da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        YOZGAT'TA 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        YOZGAT Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 13 kişiyi gözaltına aldı.

        Yozgat Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) alınan hibe paraların usulsüz olarak FETÖ/PDY örgütünün finansmanında kullanıldığı, hibelerle usulsüz olarak otel açıldığı, terör örgütüne eleman sağlamak için öğrenci yurdu yaptırıldığı belirtildi. Aynı açıklamada yurt yaptıracakları iddiasıyla dini duyguları istismar ederek, köylerde ‘himmet' adı altında hububat topladıkları, yurt arsasını hayırsever vatandaşlardan hibe olarak aldıkları halde projede satış göstererek kurumdan haksız yere para temin ederek, kurumu zarara uğrattıkları, çalışanlardan himmet adı altında para topladıkları, toplanan paraları Bank Asya üzerinden havale ederek FETÖ/PDY'ye finansman sağladıkları tespit edilen 21 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldığı bildirildi.

        Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, Yozgat TKDK'den ilişiği kesilerek OHAL kararnamesi ile ihraç edilen eski kurum çalışanlarının ve değişik meslek gruplarından mühendis, veteriner, öğretmen, esnaf, emekli din görevlisi, özel güvenlik görevlisinin bulunduğu toplan 21 kişi hakkında adli işlem başlatıldı. FETÖ/PDY örgütüne üye olmak suçlarından tutuklu bulunan 3 kişi dışında aranan 18 kişiden 13'ü gözaltına alınırken, 5 kişi ise aranıyor. (DHA)

        ÇANAKKALE'DE 1 KARI-KOCA TUTUKLANDI

        Çanakkaledeki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Bursanın Mudanya ilçesinde yakalanan karı-koca tutuklandı.

        Ezine ve Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 4 Ocakta Mudanyada yakalanan FETÖ/PDYnin sözde Ezine "ilçe imamı" E.B ve "ilçe ablası" olan eşi G.Bnin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilip adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

        KARABÜK'TE 1 KİŞİ YAKALANDI

        Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aranması bulunan kolej müdür yardımcısı gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Karabük Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekipleri, FETÖ terör örgütü üyeliğinden aranan M.Ç'yi uygulama noktasında durdurulan bir araçta yakalayarak gözaltına aldı.

        Emniyetteki sorgusu tamamlamam M.Ç, güvenlik önlemleri altında Karabük Adliyesi'ne getirildi.

        M.Ç'nin FETÖ ile bağlantısı tespit edilerek el konulan ve daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilerek imam hatip lisesi olarak halkın hizmetine sunulan Fatih Koleji'nin müdür yardımcısı olduğu öğrenildi. (İHA)

        AFYONKARAHİSAR SANDIKLI'DA 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesindeki FETÖ soruşturmasında 10 kişi gözaltına alındı.

        Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında yapılan operasyon ile dün gece Sandıklı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yusuf K. öğretim görevlileri Abdullah T., Mustafa S. ile birlikte 7 kişinin daha gözaltına alındığı, sorgulanmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne götürüldükleri bilgisi edinildi. Edinilen bilgiye göre; diğer 7 kişinin de Ahmet A., Mahmut T., M.Ali C., Mihrap Ö., Hasan D., Ahmet Ç. ve K.Necati Ö. olduğu belirtildi. (İHA)

        GAZİANTEP'TE BYLOCK KULLANAN 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Gaziantep'te çeşitli meslek gruplarından 6 kişi, Bylock kullandığı gerekçesiyle tutuklandı.

        Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "Gaziantep'te FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarına yönelik olarak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmalar kapsamında, Gaziantep'te ikamet eden çeşitli meslek gruplarından Bylock kullanan şahıslara yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda, 6 şüpheli şahıs ikametlerinde yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli şahıslar sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi" denildi. (İHA)

        ISPARTA'DA ŞİMDİYE KADAR 401 KİŞİ TUTUKLANDI

        Isparta'da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ-PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 401 kişi tutuklandı. 140 iddianame hazırlandı. 298 dosyayla ilgili soruşturma sürüyor.

        Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, ilde FETÖ-PDY'ye yönelik operasyonlar sonrası başlatılan adil işlemlere ilişkin gazetecileri bilgilendirdi. Isparta'da 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası 401 kişi tutuklandı . Tutuklu bulunanların 100'ü öğretmenlik mesleğinde. Isparta genelinde 61 polis, 24 asker, 10 hakim ve savcı, 30 esnaf, 16 işadamı cezaevlerine konuldu. 1 vali yardımcısı ve 3 kaymakam da tutuklu bulunuyor. İl merkezinde ise tutuklu sayısı 265. Şimdiye kadar bin 357 kişi hakkında FETÖ-PDY'ye yönelik soruşturma başlatılırken, 298 FETÖ dosyasına yönelik savcılık soruşturma devam ediyor.

        Öte yandan, bugüne kadar FETÖ-PDY soruşturmalarına yönelik 140 iddianame hazırlandığını belirten Çokdinç, 15 Temmuz darbe girişi sonrası 157 askerle ilgili dava açıldığını söyledi. İl merkezinde 243 kişinin adil kontrol şartıyla serbest bırakıldığını belirten Çokdinç, il merkezinde bin 279 kişi hakkında işlem başlatıldığını da açıkladı. (İHA)

        İŞ ADAMI VERDAL HOSTA GÖZALTINA ALINDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında iş adamı Verdal Hosta gözaltına alındı.

        Hosta, soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince evinde gözaltına alındı.

        Verdal Hosta, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        ERZURUM'DA 15 KİŞİ TUTUKLANDI

        Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 kişi tutuklandı.

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçtiğimiz hafta yapılan işlemler sonrası, 1 idari hakim, 10 polis memuru, 2 adliye görevlisi ve 2 diğer kişi hakkında tutuklama kararı verilirken, 17 polis, 1 asker, 1 cezaevi personeli, 1 sağlık personeli, 1 adliye personeli hakkında da adli kontrol kararı verildi. Ayrıca aralarında 1 astsubay, 1 kurmay binbaşı, 1 yarbay, 7 adliye çalışanı, 4 polis memuru, 18 esnaf ve iş adamının da gözaltı işlemleri devam ederken, 2 esnafın da yakalama çalışmaları devam ediyor. (İHA)

        EDİRNE'DE 3 ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

        Edirne'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 3 eski emniyet müdürü tutuklandı.

        Edirne Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "silahlı terör örgütü üyesi" oldukları iddiasıyla daha önce meslekten ihraç edilen emniyet müdürleri O.Ş, Ö.Y. ve M.A'yı gözaltına aldı.

        Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları tespit edilen zanlılar, emniyetteki ifadelerinin ardından Edirne Adliyesine getirildi.

        Eski emniyet müdürleri, savcılıktaki ifadelerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        BALIKESİR GÖNEN'DE 1'İ KADIN 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik Gönen'de operasyonlar yeniden başladı. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında dün 1'i kadın 5 kişi gözaltına alındı.

        Balıkesir'in Gönen ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik operasyonlar yeniden başladı. Polis dün FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 5 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında Gönen Devlet Hastanesinde çalışırken görevden men edilen firari hemşirenin de olduğu ve şüphelilerin emniyetteki sorgusunun devam ettiği öğrenildi. (İHA)

        DOĞAN HOLDİNG YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILDI

        Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlunun tutuklandığı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan holding Baş Hukuk Müşaviri Ekrem Turgut Yücel ve eski yönetici Yahya Üzdiyen, sevk edildiği hakimlikçe adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlunun tutuklandığı FETÖ soruşturması kapsamında 5 Ocakta gözaltına alınan Doğan Holding Baş Hukuk Müşaviri Yücel ve eski yönetici Üzdiyenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Soruşturmanın yürütüldüğü Çağlayandaki İstanbul Adalet Sarayına getirilen iki şüpheli, savcılıkça adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edildi. Nöbetçi İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, Ekrem Turgut Yücel ve Yahya Üzdiyenin adli kontrol hükümleri uygulayarak serbest bırakılmalarına karar verdi. Adli kontrol hükümleri kapsamında, iki kişi hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, "terör örgütüne yardım ettiği iddiasıyla Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu, 1 Aralık 2016da gözaltına alınmıştı. Şüpheli Muratoğlu, savcılıkça tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe 15 Aralıkta tutuklanmıştı. Bu soruşturma kapsamında elde edilen yeni deliller doğrultusunda, holdingin Baş Hukuk Müşaviri Ekrem Turgut Yücel ile eski yönetici Yahya Üzdiyen gözaltına alınmıştı. (AA)

        KIRŞEHİR'DE 10 SAĞLIK ÇALIŞANI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, sağlık çalışanlarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 40 kişiden emniyetteki işlemleri tamamlanan 10u adliyeye gönderildi.

        Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında örgütle bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında yönetici, doktor, ebe ve hemşirelerin de bulunduğu 40 zanlıdan 10unun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Kırşehir Adliyesine sevk edilen zanlılar, güvenlik önlemleri eşliğinde içeri alındı.

        Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği bünyesindeki kurumlara yönelik 10 Ocakta başlatılan operasyonda, Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Alpaslan Kuş, Sağlık-Sen Kırşehir Şube Başkanı ve İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Şube Müdürü Necati Yılmaz, Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Şenol Soykanın da aralarında bulunduğu 40 kişi farklı tarihlerde gözaltına alınmıştı. (AA)

        GAZİANTEP'TE 35 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Gaziantep'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 35 polis gözaltına alındı.

        Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları belirlenen polislere yönelik operasyon düzenledi.

        Gözaltına alınan 35 polis, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

        Operasyonun devam ettiği bildirildi. (AA)

        BURSA'DA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bursanın Yenişehir ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 zanlıdan 3ü tutuklandı.

        Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan A.Ç, E.A, Ş.T. ve R.Çnin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları tespit edilen R.Ç, Ş.T. ve E.A. tutuklandı. A.Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Yenişehirde örgütün ilçe yapılanmasında üst düzey yöneticilik yaptıkları öne sürülen 4 kişi, 7 Ocakta düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınmıştı. (AA)

        UŞAK MERKEZLİ OPERASYONLARDA 25 ESKİ EMNİYET MENSUBU GÖZALTINA ALINDI

        Uşak merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, aralarında mesleklerinden ihraç edilen 2. ve 3. sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu 25 eski emniyet mensubu gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, daha önce Uşak Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ve meslekten ihraç edilen 28 emniyet mensubu için gözaltı kararı verildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Uşakın yanı sıra Manisa, Kütahya, Eskişehir, Kastamonu, Aydın, Balıkesir ve Diyarbakırda çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, aralarında mesleklerinden ihraç edilen 2. ve 3. sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu 25 eski emniyet çalışanı yakalandı.

        Zanlılar, ifadeleri alınmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

        Bu arada şüphelilerin, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı ortaya çıktı. (AA)

        TRABZON'DA 4 ÜST SUBAY TUTUKLANDI

        Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürütmüş olduğu FETÖ/PDY operasyonları kapsamında Trabzon'da Emniyet Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından gözaltına alınan 4 subay çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Edinilen bilgiye göre, TSK içerisinde kripto subaylara yönelik operasyonlarda Trabzon Emniyet TEM Şube Müdürlüğü'nün gözaltına aldığı Artvin Garnizon Komutanı Albay Adnan D., Yarbay İbrahim A. Binbaşı Murat K. Yarbay Bülen A. çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Öte yandan Artvin Garnizon Komutanı Albay Adnan D.'nin Uşak'ta gözaltına alındığı ve burada tutuklandığı öğrenildi. (İHA)

        BOLU'DA 1 AVUKAT TUTUKLANDI

        Bolu'da geçtiğimiz hafta FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Bolu Barosu avukatlarından Özgür B. bylock kullandığı iddiasıyla tekrar gözaltına alındı. Beyarslan çıkarıldığı mahkeme tarafından tutulandı.

        Edinilen bilgiye göre, FETÖ soruşturmasından Bolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı sonrasında geçtiğimiz hafta gözaltına alınan 11 avukatın arasında yer alan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan avukat Özgür B. sabah saatlerinde by lock kullandığı iddiasıyla Bolu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından tekrar gözaltına alındı.

        Beyarslan, ifadesinin ardından çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. (İHA)

        SAMSUN'DA 5 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Samsun'da FETÖ operasyonunda gözaltına alınan 23 kişiden 5'i polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

        Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Samsun merkezli İstanbul, Ankara, Kırklareli, Samsun'un merkez ilçeleri ile Terme ve Çarşamba ilçelerinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 3 gün önce 22 ekip ve 90 polisin katıldığı eş zamanlı operasyon düzenlemiş, toplam 23 şüpheliyi gözaltına almıştı.

        Samsun Emniyet Müdürlüğünde sorguları tamamlanan 5 kişi bugün Samsun Adliyesine çıkarıldı. 18 kişinin sorgusunun devam ettiği öğrenildi. (İHA)

        DÜZCE'DE ŞİMDİYE KADAR 314 KAMU ÇALIŞANI TUTUKLANDI

        Düzce ili genelinde FETÖ/PDY darbe soruşturması kapsamında kamu kurumlarında 788 kişi hakkında işlem yapılırken, bunlardan 314'ü çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Düzce Valiliği, kamu kurumlarında yapılan FETÖ/PDY operasyonları kapsamında 3 vali yardımcısı ve kaymakam, adliyeden 70 hakim, savcı ve memur, üniversiteden 114, jandarmadan 10, Emniyet Müdürlüğünden 156, müftülükten 48, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünden 4 çalışan, 2 muhtar, Defterdarlıktan 5, Milli Eğitim Müdürlüğünden 282, Orman İşletme Müdürlüğünden 5, Halk Sağlığı Müdürlüğünden 27, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinden 15, Özel İdareden 1, Kültür ve Turizm Müdürlüğünden 1, SGK Müdürlüğünden 1, Cumayeri Belediyesinden 2, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden 4, Yığılca Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğinden 1, Gölyaka Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğinden 1, Tarım Kredi Kooperatifinden 1, Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden 2, Düzce Belediyesinden 6, İl Sağlık Müdürlüğünden 2, Türkiye İş Kurumundan 2, Telekom İl Müdürlüğünden 1, Cezai İnfaz Kurumundan 18, Kadastro Müdürlüğünden 1, TEİAŞ 5. Bölge Müdürlüğünden 1 ve KYK İl Müdürlüğünden 1 kişi olmak üzere toplam 788 personel hakkında işlem yapıldığını, bunlardan 718'inin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı. Haklarında işlem yapılan personellerden adliyeye sevk edilenlerden 314'ünün ise tutuklandığı belirtildi.

        FETÖ/PDY darbe soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 19 kişinin ise firarda olduğu, meslekten ihraç edilenlerin sayısının ise 520 olduğu bildirildi. (İHA)

        ANTALYA'DA 10 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele(TEM) Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyon kapsamında, örgüte mali finans desteği sağladıkları, örgütsel faaliyetlere katıldıkları ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddia edilen çeşitli meslek gruplarından 10 kişi gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan, muvazzaf subay ve astsubay, 2 infaz koruma memuru, 1 zabıt katibi, sağlık kontrolünün ardından geniş güvenlik önlemleri arasında adliyeye getirildi. (İHA)

        İSTANBUL'DA "FETÖ ABLASI" OPERASYONUNDA 55 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün 'abla' yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 73 şüpheliden 55'i gözaltına alındı.

        Edinilen bilgilere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün "abla" yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 73 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

        Karar üzerine harekete geçen İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde İstanbul merkezli birçok ilde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında aralarında Bylock kullanıcılarının da bulunduğu 55 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek emniyete götürüldü. (İHA)

        KOCAELİ İZMİT'TE 3 ESNAF ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgüte destek sağladıkları ve Bylock kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 esnaf, adliyeye sevk edildi.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında terör örgütüne maddi destek sağladıkları ve Bylock kullandıkları iddiasıyla 3 esnaf gözaltına alındı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından 3 zanlı, sabah saatlerinde Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. (DHA)

        SİVAS MERKEZLİ OPERASYONLARDA GÖZALTI SAYISI 39'A YÜKSELDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Sivas merkezli 15 ilde, "örgüte bağlı okullarda çalışmalarına rağmen sahte evrakla işsizlik maaşı aldıkları" belirlenen zanlılara yönelik başlatılan operasyonda gözaltına alınanların sayısı 39a yükseldi.

        Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDYye bağlı okullarda öğretmenlik, idarecilik ve yöneticilik yapan, aynı zamanda çeşitli illerdeki kurumlarda örgütün "kurum imamı" olduğu belirlenen ve haklarında yakalama kararı çıkarılan 45 şüpheliden 11i daha gözaltına alındı.

        Zanlılardan 6sının yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

        Örgüte bağlı okullarda çalışmalarına rağmen sahte evrakla işsizlik maaşı alarak devleti zarara uğrattıkları, aldıkları işsizlik maaşlarını örgüte gelir olarak aktardıkları, kamu zararına nitelikli dolandırıcılık yaptıkları MASAK raporuyla tespit edilen ve bazıları ByLock kullanıcısı olan zanlıların yakalanması için Sivas merkezli, Ankara, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, Kahramanmaraş, Kastamonu, Sinop, Kırşehir, Kayseri, Konya, Samsun, Trabzon, Tokat ve Yalovada dün düzenlenen operasyonda, 28 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        SAKARYA MERKEZLİ OPERASYONLARDA 2'Sİ KADIN 19 EMNİYET MENSUBU ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Sakarya merkezli 17 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 19 emniyet mensubu adliyeye sevk edildi.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Sakarya, Kocaeli, Antalya, Ankara, Zonguldak, Diyarbakır, Şanlıurfa, Isparta, Mersin, Van, Iğdır, Adana, Bitlis, Siirt, Hakkari, Kırşehir ve Sivas'ta yakalanan ve aralarında daha önce açığa alınanların da bulunduğu 19 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen 2'si kadın 19 emniyet mensubu adliyeye getirildi.

        Şüphelilerin savcılık sorguları devam ediyor.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında 17 ilde daha önce açığa alınanların da bulunduğu 45 emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı verilmiş, 19 şüpheli yakalanmıştı.

        Hakkında gözaltı kararı bulunan 26 kişiyi yakalama çalışmaları devam ediyor. (AA)

        BURSA'DA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye oldukları ve örgüte finans sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 11 şüpheliden 7si tutuklandı.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 11 şüpheli, "terör örgütüne üye olmak" ve "örgüte finans sağlamak" suçlarından adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerden 7si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 3 kişi adli kontrolle, 1 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 6 Ocakta örgütün Bursa yapılanmasında görev alan ve örgüte finans sağlayanların yakalanmasına yönelik bazı adreslere operasyon düzenlenmişti.

        Operasyonda, örgüt yapılanmasında "imam" olarak nitelendirilen alt kademe yöneticileriyle, örgüte ait kuruluşların mütevelli heyeti üyesi 11 şüpheli gözaltına alınmıştı. (AA)

        VAN'DA 7 ADLİYE PERSONELİ GÖZALTINA ALINDI

        Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 7 adliye personeli gözaltına alındı.

        Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Van adliyesinde görevli 7 personel hakkında gözaltı kararı verildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        RİZE'DE 2 KOMİSER YARDIMCISI TUTUKLANDI

        Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda "Bylock" kullandıkları iddia edilen 2 eski komiser yardımcısı tutuklandı.

        Rize Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerinden ihraç edilen komiser yardımcıları H.G. ve C.K. gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        H.G. ve C.K, savcılıktaki sorgularından sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Zanlıların örgütün şifreli iletişim ağı olan "Bylock" kullandıkları ifade edildi. (AA)

        ÇANKIRI'DA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Çankırı'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 zanlıdan 5'i tutuklandı.

        Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 10 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan 5'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla olmak üzere diğerleri serbest bırakıldı. (AA)

        ANTALYA'DA ŞİMDİYE KADAR 1630 KİŞİ MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

        Antalya'da, 15 Temmuz darbe girişimin ardından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında bin 229 kişi tutuklanırken, bin 630 kişi ise meslekten ihraç edildi.

        Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından "Anayasa'yı ihlal", "Cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya TBMM'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs", "Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik" suçlarından başlatılan soruşturmalar sürüyor.

        Antalya Valiliğinden yapılan açıklamada soruşturmalar kapsamında bin 229 kişinin tutuklandığı, 61 şüphelinin gözaltında olduğu, 521 şahsın firarda bulunduğu belirtildi. (İHA)

        ŞANLIURFA'DA HARRAN ÜNİVERSİTESİ'NDE GÖREVLİ 9 AKADMEİSYEN GÖZALTINA ALINDI

        Şanlıurfa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada Harran Üniversitesinde (HRÜ) görevli 9 akademisyen gözaltına alındı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, kentte bazı adreslere operasyon düzenlendi.

        Operasyonda aralarında dekan yardımcısı ve öğretim görevlilerinin de olduğu 9 akademisyen gözaltına alındı.

        Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        KIRKLARELİ MERKEZLİ OPERASYONLARDA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kırklareli merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheliden 7si tutuklandı.

        Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada, Kırklareli merkezli Ankara, Uşak, Gaziantep, İstanbul ve Kayseride düzenlenen eş zamanlı operasyonda, FETÖ adına faaliyette bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan 10 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü.

        Şüpheliler savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

        A.K.D, M.K, M.K, M.Ş, R.D, H.T. ve A.G. tutuklandı, 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Şüphelilerin 17-25 Aralık sürecinden sonra otomobillerinin satışından gelen parayı Bank Asya hesaplarına yatırdıkları ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLocku kullandıkları tespit edildi.

        Polis ekipleri, 1 şüphelinin daha yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. (AA)

        KAYSERİ'DE 6 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında 'bylock' kullandığı tespit edilen 6 polis gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre İl Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ terör örgütünün kriptolu yazışma programı olan 'bylock' kullanıcısı olduğu değerlendirilen ve aktif görev yapan 6 polis gözaltına alındı.

        Gözaltına alınanlar işlemler için emniyete götürüldü. (İHA)

        İSTANBUL'DA FETÖ'NÜN MALİ YAPILANMASINA OPERASYON

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saatlerinde birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saatlerinde FETÖ/PDY'ye yönelik birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında ekiplerin Kartal ve Üsküdar'daki adreslerde aramaları devam ediyor. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ