Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (16 Ocak 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 16 Ocak Pazartesi günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        FETÖ'NÜN AVUKATLARINA OPERASYON: 2 TUTUKLAMA

        Giresun'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 avukat ile Mersin ilinde yakalanan 'il ablası' tutuklandı.

        Giresun Cumhuriyet Başsavcılığında yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında Giresun İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan avukatlar Nergis Ö. ve Hakan C.., çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Öte yandan, hakkında yakalama kararı bulunan il ablalarından olduğu öğrenilen bir kişi de Mersin'de yakalanarak Giresun'a getirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 'il ablası', tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        ESKİŞEHİR'DE 2 ESKİ POLİS TUTUKLANDI

        Eskişehir merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 eski polis memurundan 2'si tutuklandı, biri adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından önceki gün Eskişehir, Ankara ve Konya'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan İrfan Ş, Servet T. ve Selahattin Ş. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Polis memurluğundan daha önce ihraç edilen şüphelilerden İrfan Ş. ve Servet T. tutuklandı, Selahattin Ş. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        MERSİN'DE 18 EMNİYET MENSUBU TUTUKLANDI

        FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen emniyet personelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

        Çalışma kapsamında gözaltına alınan aralarında çeşitli rütbelerde polislerin de bulunduğu 18 şüpheli sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

        Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 17'si sabah saatlerinde, biri de daha sonra Mersin Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra geniş güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen 18 zanlı tutuklandı. (AA)

        MUŞ'TA 2'Sİ MİLLİ EĞİTİM MÜFETTİŞİ 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Muş'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında ikisi Milli Eğitim Müfettişi 4 kişi tutuklandı.

        Valilikten yapılan açıklamada, Emniyet Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik çalışma yürütüldüğü bildirildi.

        Açıklamada, "06 Ocak ve 13 Ocak 2017 tarihlerinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda, Hazineye ait arazinin okul ve spor tesisleri yapılmak şartı ile tahsis edilmesi ve gerçekleşmeyen projeyi usulsüz müfettiş raporu ile gerçekleştirilmiş gibi göstermek suretiyle arazinin üzerindeki şerhin usule aykırı şekilde kaldırılarak, Bank Asyadan tapu ipoteği karşılığı kredi kullanılması ile ilgili olarak 2 Milli Eğitim Müfettişi, 2 FETÖ/PDY terör örgütüne müzahir şirket üyesi tutuklanmıştır." ifadelerine yer verildi.

        Soruşturma kapsamında bir öğretmenin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığına yer verilen açıklamada, üç kamu görevlisinin serbest bırakıldığı, FETÖ/PDYye ait el konulan okullardaki iki yönetici hakkında ise yakalama kararı çıkarıldığı kaydedildi. (AA)

        İZMİR'DE FETÖ "ABİ VE ABLASI" OLAN 27 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        İzmir'de FETÖ soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, örgütte 'abi ve abla' olarak tabir edilen 27 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen operasyon kapsamında geçen hafta gözaltına alınan 27 kişi, emniyetteki sorguları tamamlandıktan sonra bugün İzmir Adliyesine sevk edildi. Soruşturmayı yürüten savcı, örgütte 'abi ve abla' olarak nitelendirilen tüm sanıkları tutuklama talebiyle Nöbetçi 2.Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevke etti. FETÖ Terör örgütüne eleman kazandırdıkları ve örgüt adına bağışlar topladıkları iddia edilen 27 kişinin bir kısmında 'ByLock' tespit edildiği bildirildi. (İHA)

        ANKARA'DA 25 ADLİYE PERSONELİ GÖZALTINA ALINDI

        Ankara’da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen adliye personeli 32 kişiden 25’i gözaltına alındı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturmasında, Ankara’daki adliyelerde çalışan aralarında zabıt katibi, mübaşir ve yazı işleri müdürlerinin de olduğu 32 kişi için gözaltı kararı verildi.

        Savcılığın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, adliye çalışanı 32 kişiden 25’ini gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan bir kısmının daha önce meslekten uzaklaştırıldığı, bir kısmının ise halen görevde bulunduğu öğrenildi.

        Haklarında gözaltına kararı verilen 32 kişiden 24’ünün, FETÖ mensuplarının örgüt içi iletişim programı ByLocku kullandıkları tespit edildi.

        Gözaltı kararı bulunan yedi kişinin ise halen arandığı bildirildi. (AA)

        BURDUR'DA 18 KİŞİ BYLOCK'TAN GÖZALTINA ALINDI

        Burdur'da FETÖ soruşturmaları kapsamında daha önce görevden uzaklaştırılan 18 emniyet personeli, Bylock kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

        Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 21 emniyet personelinin gözaltına alınması için operasyon düzenlendi. Operasyonda, 18 kişi gözaltına alınırken 3 kişinin adreslerinde bulunmadığı ve firari olduğu belirtti.

        Gözaltına alınan 18 emniyet personelinin işlemlerinin devam ettiğini açıklayan Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, "Bylock programı kullanan FETÖ üyelerinin son çözümünün yapılarak İl Emniyet Müdürlüklerine teslim edilmesi üzerine yeniden yapılan sorgulamada haklarında daha önce açığa alma ve ihraç işlemi uygulanan polis memuru ve amirlerinden 21 kişide Bylock tespit edilmiştir. Bylock tespit edilen şüpheliler hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, Burdur merkezle birlikte adreslerinin bulunduğu bazı yerlerde gözaltı işlemleri yapılmış, şüphelilerden 18 kişi gözaltına alınmış olup, 3 kişi adreslerinde bulunmadığı, firari durumda oldukları tespit edilmiştir. Şüphelilerin gözaltındaki sorguları halen devam etmektedir. Bugüne kadar Burdur İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 161 polis ve amirleri ile ilgili olarak FETÖ terör örgütü üyeliğinden haklarında soruşturma işlemleri yapılmış olup, son tespitlerle birlikte toplam 65'inin Bylock kullandığı tespit edilmiştir. Halen 39 emniyet görevlisinin soruşturmaları tutuklu olarak devam etmektedir. Bylock güncellemeleri kapsamında yeni tespit edilen kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma işlemleri yapılmaya devam etmektedir. Ayrıca devam eden dosyalardan elde edilen yeni delillere göre soruşturmalara genişletilerek devam edilecektir" ifadelerini kullandı. (İHA)

        EDİRNE'DE ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

        Edirne'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan eski emniyet müdürü tutuklandı.

        Edirne Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla daha önce meslekten ihraç edilen eski emniyet müdürü S.Ö, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        AFYONKARAHİSAR'DA 9 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Afyonkarahisar'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 9 kişi adliyeye sevk edildi.

        Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında önceki gün Sandıklı ilçesi ve kent merkezinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından operasyon yapılmıştı.

        Operasyonda, aralarında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sandıklı Meslek Yüksekokulu personellerinin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri biten 10 kişiden 9'u, Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde yapılan sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Şahıslar geniş güvenlik önlemleri altında minibüs ile adliyeye getirildiler. Plastik kelepçe ile bağlı oldukları gözlenen şahısların, basın mensuplarının kendilerini görüntülediklerini fark ederken yüzlerini kapatmaları ise dikkatlerden kaçmadı.

        Şahısların savcılık sorgusunun ardından akşam saatlerinde mahkemeye sevk edilmeleri bekleniyor. (İHA)

        MANİSA 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Manisa merkezli 2 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 11 kişi gözaltına alındı.

        Salihli Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Manisa'nın Salihli ile Kütahya'da bazı adreslere eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan 14 şüpheliden 11'i gözaltına alındı.

        Aralarında Salihli Belediyesinin bir başkan yardımcısı, belediye meclis üyesi ile milletvekili adayının da bulunduğu şüpheliler, işlemleri için emniyete götürüldü.

        Aynı soruşturmada aranan 3 kişinin ise adreslerinde bulunamadığı öğrenildi. (AA)

        SİVAS SUŞEHRİ'NDE 6'SI POLİS 2'Sİ ÖĞRETMEN 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        SİVAS'ın Suşehri İlçesinde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında düzenlenen operasyonda, 6'sı polis, 2'si öğretmen olmak üzere 8 kişi gözaltına alındı.

        Suşehri İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince başlatılan soruşturma kapsamında sabah saatlerinde FETÖ/PDY üyesi olduğu iddia edilen kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 2 öğretmen ve 6 polis olmak üzere toplam 8 kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorguya alındı. Şüphelilerle birlikte emniyete getirilen 2 yaşlarındaki bir çocuk ise daha sonra bir başka kadın tarafından alınarak götürüldü. (DHA)

        KIRŞEHİR'DE 11 SAĞLIK ÇALIŞANI GÖZALTINA ALINDI

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yapılan operasyonlarda gözaltına alınan hemşire-ebe ve sağlık çalışanlarından 11 kişi adli makamlara sevk edildi.

        FETÖ Terör örgütü yapılanması içerisinde yer alan Ufuk Sağlık-Sen üyesi oldukları tespit edilen 11 ebe-hemşire ve sağlık çalışanı bayan Emniyetteki ifadelerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

        Adliyeye sevk edilen sağlık çalışanlarının himmet adı altında para topladıkları toplantı ve yapılan sohbetlere eleman kazandırdıkları Ufuk Sağlık-Sen adlı kapatılan sendikaya üye faaliyeti nedeni ile hakim karşısına çıkıyor.

        KOM Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonlarda gözaltına alınan TEM Şube Müdürlüğünün de destek sunduğu incelemelerde Kamu Hastaneleri Birliğinde görevli 37 görevli hakkında 10 Ocak tarihinde inceleme başlatılmıştı.

        Yapılan inceleme ve aramaların ardından FETÖ bağlantısı tespit edilen 13 kişi ise çıkarıldığı adli makamlar tarafından tutuklanmıştı. (İHA)

        TEKİRDAĞ MERKEZLİ OPERASYONLARDA GÖZALTI SAYISI 71'E YÜKSELDİ

        Tekirdağ merkezli 25 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınanların sayısı 71'e çıktı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri örgütün "emniyet yapılanmasına" yönelik başlattığı operasyon sürüyor.

        Eski Tekirdağ Emniyet Müdürü Ali Yılmazın da aralarında bulunduğu zanlıların 10 Ocakta yakalanmasıyla başlayan operasyonda gözaltına alınanların sayısı 71'e yükseldi.

        Operasyonun devam ettiği 25 ilde gözaltına alınan zanlılar, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğüne gönderiliyor. (AA)

        GENERALLER 7 MART'TA YARGILANMAYA BAŞLANILACAK

        FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişimine Malatya'dan destek veren 2. Ordu Komutanlığı ve 7. Ana Jet Üssü'ndeki askerlerin yargılanacağı davanın ilk duruşması için 7 Mart 2017 tarihine gün verildi. 2'inci Ordu'nun eski Komutanı Adem Huduti ve 6 generalin de aralarında bulunduğ 76 şüpheli Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

        Tutuklu Orgeneral Huduti ile birlikte 6'sı general 76 şüpheliye darbeye teşebbüsten 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile örgüt üyeliğinden 7,5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede "Malatya 2. Ordu Komutanlığı ve bağlı birlikler ile 7. Ana Jet Üs Komutanlığı darbeye teşebbüs suçunda aktif rol oynadı" görüşüne yer verilmişti.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz ve Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Badem tarafından hazırlanan 166 sayfalık iddianamede, 2. Ordu'nun eski komutanı Orgeneral Adem Huduti bir numaralı şüpheli, Eski 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun ikinci şüpheli, 2. Ordu eski İdari Kurmay Yarbaşkanı Mustafa Serdar Sevgili üçüncü şüpheli, 2. Ordu eski Harekat Destek Yarbaşkanı Tuğgeneral Zeki Karataş dördüncü şüpheli, 2. Ordu eski Komutanlığı Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Ersin Yıldırım beşinci şüpheli, 7. Ana Jet Üssü'nün eski Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık altıncı şüpheli olarak yer alıyor.

        Malatya Adliyesi'nde 76 şüphelinin aynı anda yargılayacağı mahkeme salonunun bulunmaması nedeniyle duruşmaların kamuya ait bir salonda yapılması bekleniyor. (Ferdi DURDU / MALATYA)

        JANDARMAYA BYLOCK OPERASYONU: 23 ÜST RÜTBELİ SUBAY YAKALANDI

        İZMİR İl Jandarma Komutanlığı tarafından İzmir merkezli 4 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyelerinin haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları belirtilen, haklarında gözaltı kararı bulunan 27 üst rütbeli subaydan 23'ü yakalandı.

        İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, İzmir Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya'nın talimatıyla FETÖ /PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda, harekete geçti. Ekipler, İzmir merkezli İstanbul, Adıyaman ve Antalya'da 4 ilde bu sabah haklarında yakalamaya yönelik gözaltı kararı bulunun 27 kişinin bulundukları adreslere eş zamanlı operasyon yaptı. Ekipler, 'ByLock' kullandıkları belirtilen üst rütbede subaylarında bulunduğu 27 kişiden 23'ünü gözaltına aldı. Jandarma, adreslerinde bulunamayan diğer 4 kişinin yakalama çalışmasının devam ettiğini belirtti. (DHA)

        ADIYAMAN BESNİ'DE 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI.

        ADIYAMAN Besni İlçesi'nde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.

        Besni Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Besni Emniyet Müdürlüğü'nde görevli memur Murat Ö. ile Besni Devlet Hastanesi'nde görevli doktor Ramazan Y., polis tarafından gözaltına alındı. Sorgulanmasına başlanan 2 şüphelinin evlerinde de arama yapıldı. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ