Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (18 Ocak 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 18 Ocak Çarşamba günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        GAZİANTEP'TE BYLOCKÇU 37 POLİS TUTUKLANDI

        Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yakalanan 39 polisten 37'si tutuklandı.

        Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca, yürütülen FETÖ/PDY soruşması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gözaltına aldığı 39 polis, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerden, ikisi emniyet müdürü 37 polis tutuklandı. Diğer 2 polis ise serbest bırakıldı.

        13 Ocak'ta gerçekleştirilen operasyonda 35 polis, devam eden operasyonlarda da 4 polis daha gözaltına alınmıştı. (AA)

        FETÖ FİRARİSİ ESKİ OKUL MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

        Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkartılan örgüt bağlantılı kolejin müdürü B.S, Ankara'da yakalandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, etkin pişmanlıktan yararlanan şahısların ifadeleri ve istihbarat çalışması sonucu firari şüpheli B.S'nin Ankara'da saklandığı bilgisine ulaştı.

        Şüpheli şahsın Ankara'da saklandığı adrese operasyon düzenleyen ekipler, B.S'yi gözaltına aldı.

        FETÖ'yle bağlantılı olarak Bayburt'ta faaliye gösteren ve 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan kolejin müdürü olan şüpheli B.S'nin, FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme sistemi olan "ByLock"u kullandığı, çalışanlarına örgütle bağlantılı olan Bank Asya'ya para yatırmaları talimatları başta olmak üzere örgütsel talimatlar aktardığı bilgisine ulaşıldı.

        Ekiplerce Bayburt'a getirilen ve burada hakim karşısına çıkarılan şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi. (AA)

        OSMANİYE'DE 5 ASKER VE 1 MÜHENDİS GÖZALTINA ALINDI

        OSMANİYE merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonlarda 5 asker ile 1 mühendis gözaltına alındı.

        Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele ekiplerince, Osmaniye, Adana, Siirt, Balıkesir ve Gaziantep'te belirlenen çeşitli adreslere operasyon düzenlendi. 1 üsteğmen ve 4 astsubay ile Osmaniye'de örgütün 'asker abisi' olduğu ileri sürülen 1 mühendis gözaltına alındı. Osmaniye'de sorguya alınan astsubayların, sınav soruları örgüt tarafından verilerek TSK'ya yerleştirildiği, zanlıların maaşlarının yüzde 20'sini her ay himmet olarak FETÖ'ye aktardığı iddia edildi. (DHA)

        TOKAT'TA FETÖ'NÜN ERKEK KAYMAKAM İMAMI VE KADIN KAYMAKAM İMAMI GÖZALTINA ALINDI

        Tokat Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY'nin mülki idare yapılanmasına yönelik soruşturmada 5 kaymakam hakkında gözaltı kararı çıkartılırken, kaymakamlar imamı M.G. ve eşi olan kadın kaymakamlar imamı N.G. gözaltına alındı.

        Tokat Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgüt ile irtibatı tespit edilen Kaymakamlar A.Y., A.Z.F., H.B., H.E. ve U.Y. hakkında gözaltı kararı verildi. Kaymakamların imamı M.G. ile eşi aynı zamanda kadın kaymakamlarının ve kaymakam eşlerinin imamı N.G. isimli şahıslar hakkında Tokat Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla yakalama ve gözaltı işlemi yapıldı. (İHA)

        KÜTAHYA'DA RÜTBELİ 3 ESKİ EMNİYET MENSUBU TUTUKLANDI

        Kütahya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan rütbeli 3 eski emniyet mensubu, tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, soruşturma çerçevesinde, düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve daha önce meslekten ihraç edilen eski emniyet müdür yardımcıları S.Ö.K. ve M.P. ile personel şube müdürü A.S, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Terör örgütünün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirlenen şüpheliler, 13 Ocak'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınmıştı. (AA)

        MERSİN'DE 4 POLİS TUTUKLANDI

        Mersin'in Tarsus ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 4 polis tutuklandı.

        Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı tespit edilen, daha önce açığa alınmış olan 4 polis memuru gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

        BURSA'DA 2 ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ GÖZALTINA ALINDI

        Balıkesir Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Bursa'da gerçekleştirilen operasyonda 2 eski emniyet müdürü gözaltına alındı.

        Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen eski emniyet müdürleri N.A.Y. ve A.Ç. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan şüphelilerin Balıkesir Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teslim edileceği bildirildi. (DHA)

        OSMANİYE MERKEZLİ OPERASYONLARDA FETÖ'NÜN ASKER "ABİSİ" OLAN MÜHENDİS GÖZALTINA ALINDI

        Osmaniye merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 5 asker ile askerlerin "abisi" olduğu iddia edilen bir mühendis gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Osmaniye, Adana, Siirt, Balıkesir ve Gaziantep'te operasyon düzenlendi.

        Operasyonda 1 üsteğmen ve 4 astsubay ile Osmaniye'de örgütün "asker abisi" konumunda olduğu ileri sürülen mühendis gözaltına alındı.

        Emniyette sorgusu süren şüpheliler arasındaki 4 astsubayın, sınav soruları örgüt tarafından verilerek TSK'ya yerleştirildiği, zanlıların maaşlarının yüzde 20'sini her ay himmet olarak FETÖ'ye aktardığı iddia edildi.

        Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada ele geçirilen cep telefonu, bilgisayar ve dokümanların incelendiği öğrenildi. (AA)

        ÇANAKKALE'DE 1 ÜSTEĞMEN TUTUKLANDI

        Çanakkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, gözaltına alınan üsteğmen tutuklandı.

        İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, soruşturma çerçevesinde hakkında daha önce de işlem yapılan Ezine 3. Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığında görevli Jandarma Üsteğmen S.Gyi, yeniden gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan S.G, adliyeye sevk edildi.

        Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        KAYSERİ'DE ARALARINDA ASKER VE POLİSLERİN BULUNDUĞU 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        İstanbulmerkezli 54 ilde düzenlenen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kayseri'de aralarında asker ve polislerin bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Fethullahçı Terör Örgütü'nün şifreli haberleşme programı By-Lock kullanıcısı oldukları iddiası ile isimleri bildirilen 9 kişiye yönelik operasyon yapıldı. Kayseri Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin sabah saatlerinde yaptıkları baskında aralarında polis ve askerlerin bulunduğu Zülfikar A.Ö., Şafak C., Mehmet Ş., Mevlit D., Ali A., Hasan I., Salih E., Veysel B. ve Aydın T. gözaltına alındı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği'nde sağlık kontrolünden geçirilen FETÖ şüphelileri İstanbul'a gönderildi. (DHA)

        SAKARYA'DA 20 SAĞLIK ÇALIŞANI GÖZALTINA ALINDI

        Sakarya merkezli üç ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen ve melekten ihraç edilen 26 sağlık mensubundan 20'si yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreli mesajlaşma programı "ByLock"u kullandığı tespit edilen, daha önce Kanun Hükmünde Kararnameyle meslekten ihraç edilen doktor, diş hekimi ve hemşirelerin de bulunduğu 26 sağlık çalışanı hakkında gözaltı kararı verildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Sakarya merkezli üç ilde düzenlenen operasyonda, 20 sağlık çalışanı gözaltına alındı.

        Polis ekipleri, diğer 6 zanlının yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. (AA)

        BEYTÜŞŞEBAP ESKİ KAYMAKAMI GÖZALTINA ALINDI

        TOKAT Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Beytüşşebap eski Kaymakamı, Elazığ Valiliği Hukuk Müşaviri Kadir Güntepe gözaltına alındı.

        Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'nin 'mülkiye yapılanması'na yönelik yürüttüğü soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında daha önce Şırnak'ın Beytüşşebap ve Amasya'nın Hamamözü Kaymakamı olan Kadir Güntepe'nin, örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock'u kullandığı tespit edildi. Hamamözü İlçesi'nde görev yaparken burada 'Amasya Kaymakamlar imamı' olan H.Ö. ile yüz yüze ve telefonda onlarca kez görüştüğü belirtilen, Elazığ Valiliğinde Hukuk Müşaviri olan Kadir Güntepe gözaltına alındı.

        Kayseri'de gözaltına alınan Kadir Güntepe'nin kente getirileceği belirtildi. 1 Aralık 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Elazığ Valiliği Hukuk Müşavirliği görevine atanan Kadir Güntepe'nin henüz Elazığ'da göreve başlamadığı belirtildi. (DHA)

        KİLİS'TE 8 ASKER GÖZALTINA ALINDI

        Kilis merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında, örgütün şifreli mesajlaşma programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen çeşitli rütbelerde 8 asker gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Kilis Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün şifreli mesajlaşma programını kullandıkları gerekçesiyle Kilis, Kocaeli, Gaziantep ve Tokat'ta çeşitli rütbelerde 10 asker hakkında gözaltı kararı verildi.

        Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince düzenlenen operasyonla 8 asker gözaltına alındı.

        Adreslerinde bulunamayan 2 askerin de arandığı öğrenildi. (AA)

        AFYONKARAHİSAR'DA ARANAN ZANLI UŞAK'TA YAKALANDI

        Afyonkarahisarda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında aranan şüpheli, Uşakta huzur uygulamasında yakalandı.

        Uşak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Dikilitaş Mahallesi Barboros Caddesinde "Huzur-64" kapsamında oluşturdukları uygulama noktasında, durumundan şüphelendikleri bir otomobili durdurmak istedi.

        "Dur" ihtarına uymayarak kaçan şüpheliler, yakın takip ve kovalamaca sonrası yakalandı. Otomobilde bulunan H.G. (39) ve O.Çye (58) Genel Bilgi Taraması yapıldı. FETÖ örgütüne üye olmak suçundan arandığı tespit edilen H.G. gözaltına alındı.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülen H.G, buradaki işlemlerinin ardından Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi.

        Şüphelinin, Afyonkarahisarda öğretmen olduğu, FETÖ örgütüne üye olmak suçundan meslekten ihraç edildiği ve arandığı öğrenildi. (AA)

        KAYSERİ'DE 7 ASKER GÖZALTINA ALINDI

        İstanbul merkezli yürütülen FETÖ operasyonunda, 7 asker Kayseri'de gözaltına alındı.

        İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 54 ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonlar çerçevesinde Kayseri'de 7 asker yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan askerler, sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltındaki 7 askerin işlemlerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edileceği öğrenildi. (İHA)

        BİLECİK MERKEZLİ OPERASYONLARDA 2 ASKERİ PERSONEL GÖZALTINA ALINDI

        Bilecik merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 2 askeri personel gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Bilecik merkez ile Kayseri ve Malatyada eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, daha önce görevden ihraç edilen ve haklarında arama kararı çıkarılan 3 askeri personelden Kayseri ve Malatyadaki 2si yakalandı.

        Gözaltına alınan kişilerin evlerinde yapılan aramada, bazı belgelere de el konuldu.

        Bilecike getirilen ve sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, diğer şüpheli de aranıyor. (AA)

        BARTIN'DA ADLİ TIP UZMANI TUTUKLANDI

        Bartın'da adli kontrol şartı ile serbest bırakılan adli tıp uzmanı, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.

        Bartın'da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında dün adliyeye sevk edilen ve mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılan adli tıp kurumunda görevli doktor M.D., savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı. Bugün yeniden adliyeye sevk edilen M.D. tutuklanarak, cezaevine gönderildi. (İHA)

        DÜZCE'DE 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        DÜZCE'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 7 kişiden 5'i tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada 5 iş adamı, geçen 10 Ocak'ta gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan iş adamları, 1 hafta sonra adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 3'ü tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Öte yandan aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen komiser yardımcısı ile üniversite öğrencisi de nöbetçi mahkemece tutuklandı. (DHA)

        MANİSA'DA FETÖ'NÜN "IŞIK EVLERİ"NE OPERASON: 4 GÖZALTI

        Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün sözde 'ışık evlerine' yönelik düzenlenen operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

        Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM ekipleri Turgutlu merkezli olmak üzere Antalya, İzmir ile Manisa'nın Salihli, Ahmetli ve Kula ilçelerinde örgütün sözde 'ışık evleri'ne yönelik operasyon yaptı. Operasyonda 1 adet Bank Asya kartı ve Sızıntı CD'si ele geçirildi. Eş zamanlı operasyonda Turgutlu'dan İ.B. ve C.Ö., Kula'dan T.P. ve Antalya'dan F.O. gözaltına alındı. (İHA)

        AĞRI'DA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Ağrı merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 şüpheliden 2si tutuklandı.

        Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 14 şüpheliden 2sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüpheli 2 öğretmen, Sulh Ceza Hakimliğince "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

        Soruşturma kapsamında gözaltında bulunan, aralarında öğretmen, infaz koruma memuru, zabıt katibi ve mübaşirin de bulunduğu 12 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        KASTAMONU'DA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kastamonu'da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 4 kişi, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Adli Tıp Uzmanı F.Ş., Polis Memuru Ö.A., Öğretmenler A.B. ve İ.G. ile bir süredir hakkında arama kararı bulunan esnaf H.Ö. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ve FETÖ/PDY'nin şifreli iletişim aracı ByLock'u kullandıkları tespit edilen Adli Tıp Uzmanı F.Ş., Polis Memuru Ö.A., Öğretmen İ.G. ile esnaf H.Ö., tutuklanarak ceza evine gönderilirken, öğretmen A.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        NİĞDE'DE FETÖ'NÜN "İLAHİYAT İMAMI" OLAN ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Niğde'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün "ilahiyat imamı" olduğu belirlenen öğretmen gözaltına alındı.

        Niğde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDYnin Ağrı, Bayburt ve Trabzonda ilahiyat fakülteleri öğretim görevlilerinden sorumlu 28 yaşındaki A.Yyi, Niğdedeki evinde gözaltına aldı.

        Şüphelinin, geçen yıl mart ayında Niğdeye din kültürü öğretmeni olarak tayin edildiği, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra açığa alındığı öğrenildi. (AA)

        MANİSA MERKEZLİ OPERASYONLADA 14 KADIN GÖZALTINA ALINDI

        Manisa merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 14 kadın gözaltına alındı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDYnin kadın yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Manisa, İzmir, İstanbul ve Kütahyada bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Örgütün kadın yapılanmasında oldukları iddiasıyla haklarında yakalama kararı bulunan 17 zanlıdan 14ü gözaltına alındı.

        Zanlılar, işlemleri için Manisa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüldü. (AA)

        ŞANLIURFA MERKEZLİ OPERASYONLARDA 33 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        ŞANLIURFA merkezli 5 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı.

        Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında polis ekipleri, haklarında yakalama kararı bulunan kişilerin Şanlıurfa, Adana, Antalya, Mardin ve Kırşehir'deki adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında öğretmen ve doktorların da bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı. Şanlıurfa Adliyesi önünde Zaman Gazetesi'ne yönelik operasyon ve Hidayet Karaca'nın tutuklanmasını protesto eylemine katıldıkları da öğrenilen şüphelilerin sorgulanmasına başlandı. (DHA)

        DÜZCE'DE 3 İŞ ADAMI TUTUKLANDI

        Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 iş adamından 3'ü tutuklandı.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla 5 iş adamının ev ve iş yerlerine operasyon düzenlendi.

        Bazı belge ve dokümanlara el konulan aramalar sonrası zanlılar gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen iş adamlarından 3'ü tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        YOZGAT'TA 16 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Yozgat merkezli 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 16 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Soruşturma kapsamında "kamu kurumlarının para kaynaklarını örgüte aktarabilmek için ilgili kurumlara FETÖ mensubu üst düzey yönetici ve memurlar yerleştirmek", "kurum yönetimini ele geçirdikten sonra FETÖ mensubu kişi ya da kuruluşlara kolaylık sağlayarak usulsüz işlem yapmak", "usulsüz elde edilen teşvikleri FETÖ/PDY'nin finansmanında kullanmak" suçlamalarıyla gözaltına alınan 16 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Aralarında örgütün "üniversite imamı" olduğu öne sürülen V.B. ve Kadışehri "ilçe imamı" S.Ş. ile O.E, S.G, M.C.T, M.M, H.K, D.Ö, B.G, O.Y, H.C.Y, H.V, S.B, M.Ç, İ.B. ve B.Y. polis eşliğinde adliyeye getirildi.

        Operasyon kapsamında firari zanlılar E.T. ve Y.E'nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, "FETÖ/PDY'ye üye olmak, propagandasını yapmak, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, yasama organına karşı suçlar, terörizmin finansmanını önlenmesi hakkında kanuna muhalefet, kamu kurumu zararına dolandırıcılık, sosyal medya üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Devletine, milletine ve cumhurbaşkanına hakaret" suçlarını işledikleri iddiasıyla 18 şüphelinin yakalanması için Yozgat merkezli Ankara, Şanlıurfa, Konya, Denizli, Nevşehir ve Manisa'da operasyon başlatılmış, 13 Ocak'ta 13 kişi gözaltına alınmış, daha sonra bu sayı 16'ya yükselmişti. (AA)

        MALATYA MERKEZLİ OPERASYONLARDA 19 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Malatya merkezli 11 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgüte bağlı, daha önce kapatılan eğitim kurumlarında görev yapan ve gözaltına alınan 30 öğretmenden 19u adliyeye sevk edildi.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 30 öğretmenden 11i emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

        FETÖ/PDYye yönelik soruşturma kapsamında, Malatya merkezli 10 Ocakta Adana, Antalya, Elazığ, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kayseri, Kahramanmaraş, Kütahya ve Osmaniyede örgüte bağlı, daha önce kapatılan eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlere yönelik operasyon düzenlenmiş 30 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        ANKARA'DA "EMNİYET İMAMLARI"NA YÖNELİK OPERASYONDA 27 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik Ankara merkezli soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan, aralarında örgütün "Emniyet imamları"nın da bulunduğu 32 kişiden 27'si gözaltına alındı. (AA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA 5 ASKERİ PERSONEL GÖZALTINA ALINDI

        Kahramanmaraş Kaçakçılık ve Organize İşler Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, İstanbul'da FETÖ'den ihraç edilen 5 askeri personeli Kahramanmaraş'ta gözaltına aldı.

        Alınan bilgilere göre, FÖTÖ/PDY yönelik operasyonlar kapsamında örgütün gizli yazışma uygulaması olan 'Bylock' kullandığı tespit edilen 2 teğmen, 1 astsubay, 1 uzman çavuş ve 1 askeri okul öğrencisi Kahramanmaraş'ta yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyette sorguları sürüyor. (İHA)

        NİĞDE'DE 1 ASTSUBAY GÖZALTINA ALINDI

        Niğde'de, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddiasıyla bir astsubay gözaltına alındı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında elde edilen yeni deliller üzerine 243 TSK personeli hakkında gözaltı kararı verildi.

        Karar doğrultusunda, Niğde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, "ByLock" kullandığı iddiasıyla astsubay Y.G'yi adresinde gözaltına aldı.

        Şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından İstanbul'a gönderildi. (AA)

        KIRŞEHİR'DE 3 SAĞLIK ÇALIŞANI DAHA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, sağlık çalışanlarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 40 şüpheliden 3ü daha adliyeye sevk edildi.

        Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında FETÖ ile bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında yönetici, doktor, ebe ve hemşirelerin de bulunduğu 40 zanlıdan 3ünün daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Kırşehir Adliyesine sevk edilen zanlılar Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Alpaslan Kuş, Sağlık-Sen Kırşehir Şube Başkanı ve İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Şube Müdürü Necati Yılmaz ve hemşire F.A, güvenlik önlemleri eşliğinde içeri alındı.

        Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği bünyesindeki kurumlara yönelik 10 Ocakta başlatılan operasyonda, Kuş, Yılmaz ve Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Şenol Soykanın da aralarında bulunduğu 40 kişi gözaltına alınmıştı.

        Şüphelilerden 37si daha önce adliyeye sevk edilmiş, 26sı tutuklanmış, Soykanın da aralarında bulunduğu 11 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (AA)

        BALIKESİR MERKEZLİ OPERASYONLARDA 21 EMNİYET MENSUBU GÖZALTINA ALINDI

        Balıkesir merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, KHK ile ihraç edilen rütbeli emniyet mensuplarının da aralarında bulunduğu 21 şüpheli gözaltına alındı.

        Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Kocaeli, Siirt ve Ağrıda, FETÖ/PDYnin Balıkesir Emniyet Müdürlüğü üst düzey yapılanmasına yönelik operasyon başlatıldı.

        Operasyonda, KHK ile ihraç edilen biri 1. sınıf emniyet müdürü, üçü 2. sınıf emniyet müdürü, üçü 3. sınıf emniyet müdürü, 15i 4. sınıf emniyet müdürü ve dördü emniyet amiri olan 26 şüpheliden 21i yakalandı.

        17-25 Aralık süreci öncesinde, İstihbarat Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü gibi en kritik birimlerin de aralarında bulunduğu önemli mevkilerde görev aldıkları belirlenen şüphelilerin tamamının ayrıca örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları tespit edildi.

        Güvenlik güçleri, 5 şüphelinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. (AA)

        VAN'DA 2 ASKER GÖZALTINA ALINDI

        Van'da, İstanbul'daki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla 2 askeri personel gözaltına alındı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında elde edilen yeni deliller üzerine 243 TSK personeli hakkında gözaltı kararı verildi.

        Karar doğrultusunda, Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince Van'da 4 adrese operasyon düzenlendi.

        Operasyonda terör örgütünün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla 2 askeri personel gözaltına alınırken, 2 askerin de arandığı öğrenildi. (AA)

        BURDUR'DA 9 ESKİ EMNİYET MENSUBU TUTUKLANDI

        Burdur'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında daha önce açığa alınan 9 eski polis memuru tutuklandı.

        Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen eski 9 emniyet mensubunun savcılıktaki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılar çıkarıldıkları mahkemece "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı.

        Örgütün şifreli haberleşme uygulaması ByLock kullandıkları gerekçesiyle 17 eski emniyet mensubu, Burdur merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonla gözaltına alınmış, önceki gün mahkemeye çıkarılan 8 zanlıdan 7'si tutuklanmış, 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (AA)

        54 İLDE 243 TSK PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI ÇIKARTILDI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında terör örgütü FETÖ'nün şifreli haberleşme programı Bylock kullandıkları gerekçesiyle 54 ilde 243 TSK personeli hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. (AA)

        BATMAN MERKEZLİ OPERASYONLARDA 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Batman merkezli 12 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında 11 kişi gözaltına alındı.

        Valilikten yapılan açıklamaya göre, Batman Cumhuriyet Başsavcılığının 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen ya da görevden uzaklaştırılan personel hakkında açtığı soruşturmayı yürüten İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, FETÖ/PDY'nin kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock"u kullanan kişilere yönelik çalışma başlattı.

        Ekipler, Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında yakalama kararı çıkartılan 14 şüpheli için Batman, Ankara, Afyonkarahisar, Çorum, Denizli, Erzurum, Giresun, Hatay, İstanbul, İzmir, Malatya ve Manisa illerinde 24 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda bu kişilerden 11'ini gözaltına alan ekipler, firari 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ