Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (21 Ocak 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 21Ocak Perşembe günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        49 İLDE 321 ADRESE BASKIN DÜZENLENDİ: 132 POLİS VE SİVİL YAKALANDI

        İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına yönelik yeni bir çalışma yaptı. Daha önce gözaltına alınan bazı şüphelilerin itirafları değerlendirildi. Etkin pişmanlıktan faydalanmak için itirafçı olan bazı şüpheliler FETÖ'nün Emniyet yapılanmasıyla ilgili bilgi verdi. Bu bilgileri değerlendiren ekipler, FETÖ üyesi olduğu iddia edilen 90 şüpheli polisin ismine ulaştı. Araştırmalarda, FETÖ adına polislere talimat veren ve bilgi alan, 48 sivil de belirlendi. Örgüt yapılanması içerisinde 'abi ve abla' olarak adlandırılan şüphelilerden bazılarının, örgüt evlerinde yetkili olduğu öğrenildi.

        Polis bu şüpheliler dışında FETÖ'nün kriptolu yazışma programı ByLock kullanan 97 polis ismine daha ulaştı. Araştırmaların tamamlanmasının ardından operasyon başlatıldı. Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 235 şüphelinin yakalanması için 49 ilde 321 adrese baskın düzenledi. Operasyonlarda,132 şüpheli gözaltına alındı. Çalışmaların devam ettiği öğrenildi. (Yusuf DOĞAN / İSTANBUL)

        TSK'DA 19 ASKERE FETÖ OPERASYONU

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında TSK'ya 9 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı.

        Edinilen bilgilere göre Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte soruşturma kapsamındaFETÖ/PDY silahlı terör örgütünün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen TSK bünyesindeki görevliler olduğu tespiti yapılan Nevşehir merkezli İstanbul, Bursa, Şanlıurfa, Kilis, Antalya, Samsun, Şırnak, Mersin ve Ankara illerinde 19 şüpheli hakkında eş zamanlı operasyon düzenlendi. (İHA)

        KIRIKKALE'DE 14 EMNİYET PERSONELİ GÖZALTINA ALINDI

        Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 14 emniyet personeli gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında aralarında 4'üncü sınıf emniyet müdürü, emniyet amiri, komiser yardımcısı ve polis memurlarının aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan U.A., A.A., S.A., Ç.D., Ö.Ü., İ.T., Y.Ç., L.B., H.Ş., Y.Ş., S.K, Ö.H., H.K., H.A.,'nın emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edileceği öğrenildi. (İHA)

        GİRESUN'DA 5 POLİS TUTUKLANDI

        Giresun merkezli 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 6 polisten, 5'i tutuklandı.

        Giresun Cumhuriyet Başsavcılığınca 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana sürdürülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma çerçevesinde 17 Ocak tarihinde Giresun, Trabzon, Ordu, İstanbul, Ankara, Kayseri, Samsun ve Erzurum'da eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 24 polisin, 6'sının daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Giresun Adliyesi'ne sevk edilen 6 polisten 5'i çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Bir polis ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Gözaltına alınanlardan daha önce 9 polis adliyeye sevk edilmiş, 8'i tutuklanmış, biri ise adli kontrol şartıyla salı verilmişti. (AA)

        ANKARA MERKEZLİ BYLOCK SORUŞTURMASI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespit edilen 180 kişi hakkında operasyon başlatıldı...

        48 ilde eş zamanlı arama yapılıyor.Şu ana kadar yapılan aramalarda toplam 12 kişi gözaltına alındı...

        Arama kararı bulunan 180 kişiden 123'ü astsubay ve albay rütbelerinde olan deniz kuvvetleri personeli olduğu öğrenildi. (GAZETE HABERTÜRK FEVZİ ÇAKIR / ANKARA)

        İSTANBUL'DA DA BYLOCK OPERASYONU

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında da Bylock kullandığı tespit edilen 187'si emniyet personeli 235 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        ZONGULDAK'TA 1 ALBAY, 2 ASTSUBAY VE 1 UZMAN ÇAVUŞ GÖZALTINA ALINDI

        Zonguldakta Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında bir albay, 2 astsubay ve bir uzman çavuş gözaltına alındı.

        Soruşturmayı yürüten Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığında görevli bir albay, 2 astsubay ve bir uzman çavuşu gözaltına aldı.

        Zanlıların ev ve iş yerlerindeki aramalarda bulunan bazı dokümanlara el konuldu. (AA)

        FETÖ'NÜN ERZURUM KASASI MİLAS'TA YAKALANDI

        Muğla'nın Milas ilçesinde FETÖ'nün Erzurum'da örgütün üst düzey yöneticisi ve mütevelli heyetinde görev alan ve mali işleri takip ettiği öne sürülen Yusuf Öksüz Ören'de yakalandı.

        FETÖ/PDY'nin Erzurum'daki önemli isimlerinden Alaattin Öksüz'ün oğlu Yusuf Öksüz (61) Milas Ören'de yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Milas Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, gelen bir ihbarı değerlendirerek Yusuf Öksüz'ün Milas'ın Ören Mahallesi'nde olduğunu tespit etti. Öksüz'ün yerinin tespit edilmesi üzerine araştırma başlatan güvenlik güçleri, uzun süredir aranan Öksüz'ü yerleştiği Milas Ören'deki bir otelde kıskıvrak yakaladı.

        Şüpheli Öksüz'ün terör örgütü FETÖ'nün Erzurum'da üst düzey yönetici ve mütevelli heyetinde yer aldığı, terör örgütünün mali işlerini takip ettiği öğrenildi. Öksüz'ün Muğla üzerinden Yunanistan adalarına kaçmak için hazırlık yaptığı ve Bylock kullandığı içinde firari olarak arandığı öğrenildi.

        FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Öksüz, işlemlerin ardından Erzurum'a sevk edilecek. (İHA)

        NİĞDE'DE FETÖ'NÜN İLAHİYAT İMAMI TUTUKLANDI

        Niğde'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan "ilahiyat imamı" olduğu belirlenen A.Y tutuklandı.

        Niğde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri (KOM), FETÖ/PDY'nin Ağrı, Bayburt ve Trabzon'da ilahiyat fakülteleri öğretim görevlilerinden sorumlu 28 yaşındaki A.Y'yi, Niğde'deki evinde gözaltına almıştı. 3 günlük sorgunun ardından hakim karşısına çıkan A.Y tutuklanarak Niğde Kapalı Cezaevine konuldu. (İHA)

        KIRIKKALE'DE 14 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        KIRIKKALE'de düzenlenen FETÖ operasyonunda, aralarında rütbelilerin de bulunduğu 14 polis memuru gözaltına altı.

        Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanmas'ına yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında 4'üncü sınıf Emniyet Müdürü ve amirlerinin bulunduğu 14 polis gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 4'üncü sınıf Emniyet Müdürü U.A. ve A.A., Emniyet Amiri S.A., Ç.D, polis memurları Ö.Ü., İ.T., Y.Ç., L.B., H.Ş., Y.Ş., S.K., Ö.H., H.K. ve H.A., sorgulamalarından sonra adliyeye sevk edilecek. (DHA)

        SAKARYA'DA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 21 şahıs'tan 4'ü tutuklanırken, 17'si ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında FETÖ ile irtibatlı oldukları ve ByLock kullandıkları tespit edilen kişilere yönelik operasyon düzenlemişti. Operasyonda Gıda Tarım ve Hayvancılık Sakarya İl Müdürlüğünde çalışanlar, komiser yardımcısı, esnaf ve ev hanımı olmak üzere toplam 21 şüpheli adliyeye sevk edilmişti.

        Hakim karşısına çıkan şüphelilerden komiser yardımcısı Hasan U., Doç. Dr. S.K., esnaf N.Y., ev hanımı A.Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 17 şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        KONYA'DA 3'NCÜ ANA JET ÜSSÜ KOMUTANLIĞI'NDA GÖREVLİ 3 ASKER TUTUKLANDI

        KONYA'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevli, aralarında subay ve astsubayların bulunduğu 6 kişiden 3'ü, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 3 şüpheli de serbest bırakıldı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Konya'da bulunan 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na bugüne kadar çok sayıda operasyon düzenlendi. Örgütle bağlantısı olduğu tespit edilen subay ve astsubayların bulunduğu 7 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Polis, geçtiğimiz Salı günü 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na girerek aralarında subay ve astsubayların olduğu 6 şüpheliyi gözaltına aldı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklanırken, 3 şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        UŞAK MERKEZLİ OPERASYONLARDA 19 KİŞİ TUTUKLANDI

        Uşak merkezli 18 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ardından adliyeye sevk edilen 19 şüpheli tutuklandı.

        Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDYye yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 25 şüpheli, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

        Şüphelilerden 19u, "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütüne yardım" suçlamasıyla cezaevine gönderildi, 6sı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Uşak merkezli 18 ilde 12 Ocakta düzenlenen operasyonda gözaltına şüphelilerin "örgütün mahrem yapı ve ideolojik kanadında görev aldıkları", bazılarının da örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edilmişti. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ