Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (27 Ocak 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 26 Ocak Perşembe günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        TUNCELİ'DE 3 ASKERİ PERSONEL TUTUKLANDI

        Tunceli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 3 askeri personelin tutuklandığı bildirildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, FETÖ/PDY ve bu örgütün devlete sızmış yapılanmalarına yönelik çalışmaların azim ve kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulandı.

        Bu kapsamda gerçekleştirilen operasyonlar sonucu il merkezinde bir jandarma binbaşı, bir astsubay ve bir teknisyen memurun gözaltına alındığı duyurulan açıklamada, şüphelilerin çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği ifade edildi. (AA)

        HATAY'DA 10 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Hatay merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 öğretmenden 10'u tutuklandı.

        Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 15 öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan 10'u çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Hatay Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 23 Ocak'ta Hatay, Adana, Kahramanmaraş ve Kastamonu'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 15 zanlı gözaltına alınmıştı.(AA)

        ESKİ DÜZCE EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI TUTUKLANDI

        Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Düzce Emniyet Müdür Yardımcısı Ercan Ateş tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada haklarında yakalama kararı bulunan eski Düzce Emniyet Müdür Yardımcısı Ercan Ateş ve eşi Hatice Ateş'in Bolu'da bir otelde kaldığını belirledi.

        Ekipler, Ateş çiftini bulundukları otelde gözaltına aldı.

        Örgütün şifreli haberleşme uygulaması ByLock'u kullandığı öne sürülen ve meslekten ihraç edilen Ateş, Bolu Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlı, savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

        Hatice Ateş'in ise Düzce Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildiği öğrenildi. (AA)

        KOCAELİ'DE 31 POLİS GÖZALTINDA

        Kocaeli'de FETÖ soruşturması kapsamında, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen 31 polis memuru gözaltına alındı. FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Kocaeli'de gerçekleştirilen operasyonlar aralıksız devam ediyor. Operasyonlar kapsamında KHK ile meslekten ihraç edilen 31 polis memuru gözaltına alındı. Aralarında Şube Müdürler, komiser yardımcısı ve polis memurlarından oluşan toplam 31 kişi ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. (İHA)

        ULUDERE'YE KAYYUM ATANDI

        Şırnak'ın Uludere İlçesinde Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında dün gözaltına alınıp serbest bırakılan, bugün de görevden alınan Belediye Başkanı Zeynep Üren ve Eş Başkan Yunus Ürek'in yerine Kaymakam Mehmet Fatih Yakınoğlu kayyum olarak atandı.

        Uludere'de dün yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı DBP'li Zeynep Üren ve Eş Başkan Yunus Ürek, tutuklanma talebi ile çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliğinde yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakılmışlardı.

        Bugün öğlen saatlerinde ise Kaymakamlığa çağrılan Üren ve Ürek'e görevden alındıklarına dair İçişleri Bakanlığının yazısı tebliği edildi. Görevden alınan Belediye başkanı Zeynep Üren, Bakanlığın görevden alınmaya gerekçe olarak dün gerçekleştirilen gözaltıyı gösterdiğini söyledi.

        Başkanların görevden alınmasından sonra, akşam saatlerinde de Uludere Kaymakamı Mehmet Fatih Yakınoğlu, Belediye Başkanlığı'na kayyum olarak atandı. (DHA)

        ELAZIĞ'DA 16 JANDARMA TUTUKLANDI

        Elazığ'da FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltına alınan aralarında subay, astsubay ve uzman çavuşlar ile iki uzman çavuş eşinin bulunduğu 23 kişiden 16'sı tutuklandı.

        Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'nin jandarmadaki yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturmada Elazığ merkezli 16 ilde 17 Ocak'ta düzenlediği eş zamanlı operasyonda 23 jandarma personeli gözaltına alındı. 2'si Tunceli Bölge Komutanlığı'na bağlı İHA taburunda, diğerleri Elazığ İl Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan subay, astsubay, uzman çavuşların yanı sıra 2'si şüpheli eşi toplam 23 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilip adliyeye sevk edildi. Adliye önünde bekleyen yakınları şüphelileri alkışlarken, bir şüpheli yakını ise "Dik durun, eğmeyin başınızı, siz katil misiniz? Bu çocuklar ne yaptılar, beni de alsınlar, biz adalet istiyoruz" diye bağırdı.

        Adliyede savcılık tarafından sorgulanan askerlerden 16'sı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 7 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Cezaevine gönderilen askerleri yakınları alkışladı. Bu sırada bir kişi eşine arkasından "Seninle gurur duyuyorum" dedi. Tutuklanan asker de eşine dönerek "Bende seninle gurur duyuyorum. Ben vatana ihanet etmedim" diye cevap verdi. (Mustafa UC/ELAZIĞ)

        TEKİRDAĞ'DA 35 ZANLI GÖZALTINA ALINDI

        Tekirdağ merkezli 17 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 35 zanlı gözaltına alındı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın dördüncü dalgasında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün "emniyet yapılanmasına" yönelik çalışma başlattı.

        Ekipler, hakkında gözaltı kararı bulunan 34ü emniyet mensubu 41 zanlının yakalanması için 17 ilde operasyon düzenledi.

        Operasyonda, 35 kişi gözaltına alındı.

        Polis ekipleri, diğer zanlıların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. (AA)

        KASTAMONU'DA BYLOCK KULLANAN 1 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Kastamonu'da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açığa alındıktan sonra ihraç edilen öğretmenlere yönelik başlatılan FETÖ soruşturmasında adliyeye sevk edilen 5 öğretmenden 1'i tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açığa alındıktan sonra Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen öğretmenlere yönelik Kastamonu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi. Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında yürütülen soruşturmada Hasan U., Barış Y., Murat E., Mustafa B. ve Sadık T. Kastamonu KOM ekiplerince gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ve FETÖ/PDY'nin şifreli iletişim aracı ByLock kullandığı tespit edilen Hasan U. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Barış Y., Murat E., Mustafa B. ve Sadık T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        FETÖ'NÜN ADLİ TIP YAPILANMASINA OPERASYON: 11 ADLİ TIP KURUMU PERSONELİ GÖZALTINA ALINDI

        İstanbul'da Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik operasyonda, aralarında örgütün şifreli mesajlaşma programı ByLock'u kullananların da bulunduğu 11 Adli Tıp Kurumu personeli gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün Adli Tıp Kurumu yapılanmasına yönelik çalışma başlattı.

        Söz konusu soruşturma kapsamında eş zamanlı operasyon gerçekleştiren ekipler, aralarında örgütün şifreli mesajlaşma programı ByLock'u kullananların da bulunduğu 11 kurum personeli gözaltına alındı.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        YALOVA'DA 5 MÜFTÜLÜK ÇALIŞANI VE 1 ÖĞRETMEN YAKALANDI

        Yalova'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 6 şüpheli gözaltına alındı.

        Yalova Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 5 müftülük çalışanı ile bir öğretmeni yakaladı.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        SİVAS MERKEZLİ 16 İLDEKİ OPERASYONLARDA 28 RÜTBELİ EMNİYET MENSUBU YAKALANDI

        Sivas merkezli 16 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen 28 rütbeli emniyet mensubu gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Sivas Emniyet Müdürlüğü ve Sivas Polis Meslek Yüksekokulunda görevliyken Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen ve şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları belirlenen 13'ü emniyet müdürü ve amiri olmak üzere 41 rütbeli personelin yakalanması için Sivas merkezli Ankara, İstanbul, Kırşehir, Aydın, Kütahya, Kayseri, Konya, Samsun, Kahramanmaraş, Erzincan, Isparta, Kırıkkale, Yozgat, Bursa ve Muğla'da operasyon başlattı.

        Operasyonda 28 şüpheli gözaltına alındı.

        Hakkında gözaltı kararı bulunan 13 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        BAYBURT MERKEZLİ OPERASYONLARDA 7 ESKİ EMNİYET MENSUBU GÖZALTINA ALINDI

        Bayburt merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 7 eski emniyet mensubu gözaltına alındı.

        Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'nin kentteki emniyet yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Bayburt, Adana, Ankara ve Gümüşhane'de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda FETÖ/PDY'ye eleman kazandırdıkları, himmet topladıkları ve örgütsel toplantılara katıldıkları tespit edilen biri eski emniyet amiri, 6'sı polis memuru 7 şüpheli yakalandı.

        Bayburt Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin işlemleri devam ediyor. (AA)

        ŞİKE VE ODATV DAVALARI HAKİMİ MEHMET EKİNCİ YALOVA'DA YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aranan, Şike ve Odatv davasının eski hakimi Mehmet Ekinci, Yalova'da yakalandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir süredir yürütülen istihbarat çalışmaları neticesinde yurt dışına kaçtığı tahmin edilen Ekinci'nin, izini kaybettirdiğini düşünerek ailesi ve yakınlarının yardımıyla kentte bir evde saklandığını belirledi.

        İstanbul merkezli soruşturma çerçevesinde söz konusu adrese düzenlenen operasyonda Ekinci gözaltına alındı.

        Ekinci'nin, polisleri karşısında görünce, "Ben hakimim, bana dokunamazsınız. Avukatımı istiyorum." dediği, polislerin ise "O eskidendi. Şimdi terör örgütü soruşturmasından şüphelisiniz." karşılığını verdiği öğrenildi.

        İletişimini kendi üzerine kayıtlı olmayan telefonlarla sağladığı ileri sürülen Ekinci'nin, evinde yapılan aramada kullandığı bilgisayar ve bazı belgelere el konuldu.

        Ekinci'nin, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderileceği, soruşturmanın genişletileceği, ilave gözaltıların olabileceği belirtildi. (AA)

        GAZİANTEP'TE 1 POLİS TUTUKLANDI

        Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nca silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında 1 polis memuru daha tutuklandı.

        Darbe girişiminin ardından savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı tespit edilen ve gözaltına alınan bir polis memuru bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Böylece kentte son 2 gün içerisinde ByLock kullandıkları saptanarak tutuklanan polis memuru sayısı 34'e yükseldi. (DHA)

        KIRIKKALE'DE 30 ESNAF GÖZALTINA ALINDI

        Kırıkkale merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 30 esnaf gözaltına alındı.

        Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY'ye ait bir arazinin hissedarlarına yönelik Kırıkkale merkezli Bursa ve Erzurum'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda haklarında yakalama kararı çıkarılan 33 esnaftan 28'i Kırıkkale'de, ikisi de Bursa ve Erzurum'da gözaltına alındı.

        Adreslerinde arama yapılan zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

        Hakkında gözaltı bulunan 3 esnafın yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        SAKARYA'DA 9'U DOKTOR 16 KİŞİ BYLOCK'TAN GÖZALTINA ALINDI

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında Sakarya, Bilecik ve Aksaray'da düzenlenen operasyonda 9'u doktor 16 kişi gözaltına alındı. 13'ü sağlık çalışanı olan 16 kişi Sakarya Emniyeti'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden sağlık çalışanı ve memur olanların daha önce açığa alındıkları ve bazılarının çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra ‘ByLock' programı üzerinde yapılan araştırma sonucu isimlerine ulaşılınca yeniden gözaltına alındığı belirtildi. (Ramiz Kaan OKTAR / SAKARYA)

        BURSA'DA 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bursa'da yapılan FETÖ/PDY operasyonunda 9 kişi gözaltına alındı.

        Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu ekipleri, FETÖ/PDY'ye karşı çalışmaları sürüyor. Daha önce kayyum atanarak TMSF'ye devredilen İzgün Gıda ve Yemek Üretim AŞ.'nin 13 yönetici ve çalışanına cumhuriyet başsavcılığı koordinesinde Bursa merkezli Kütahya, Osmaniye, Bilecik, Kocaeli, İstanbul ve Manisa'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında T.S., M.S., A.E., V.D., S.A., O.M., D.T., T.Ö. ve İ.Ç. gözaltına alındı. Gözaltına alınan 9 kişinin örgütün haberleşme aracı bylock'u kullandığı ve Bank Asya'yı kurtarmak için para yatırdıkları tespit edildi. (İHA)

        KARABÜK'TE 12 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü /Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda, gözaltındaki 12 kişi adliyeye sevk edildi.

        Karabük İl Emniyet Müdürlüğü KOM ve TEM Şube ekiplerince soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda, daha önce görevlerinden açığa alınan emniyet müdür yardımcısı M.K., komiser İ.Y., komiser yardımcısı M.Ç. ile E.Ö. isimli kadın ve F.E., Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) çalışanları V.K., A.E., U.B., F.Ö., L.T., S.E. ve Ö.L. örgütün şifreli yazışması 'ByLock' kullandıkları iddiası üzerine gözaltına alınmıştı.

        3 gündür emniyette sorgusu yapılan 12 kişi, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. (İHA)

        KÜTAHYA'DA 8 ESKİ EMNİYET MENSUBU YAKALANDI

        Kütahya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında görevlerinden ihraç edilen ve "ByLock" kullandıkları belirlenen 8 eski emniyet mensubu gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, soruşturma çerçevesinde, daha önce görevlerinden ihraç edilen ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen 2'si komiser yardımcısı 8 eski emniyet mensubuna ait adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi. (AA)

        BEDRETTİN DALAN'IN DAVASI ERGENEKON ANA DAVASIYLA BİRLEŞTİRİLDİ

        İşadamı Bedrettin Dalan ile emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı hakkında, Ergenekon örgütünün yönetici olduğu iddiasıyla açılan davanın İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon örgütü ana davasıyla birleştirilmesine karar verildi. (Veli SARIBOĞA / İSTANBUL)

        SİVAS'TA 1 ESKİ BİNBAŞI VE 9 ASKER TUTUKLANDI

        Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, terör örgütünün askeri yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan bir eski binbaşı ile 9 asker tutuklandı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Kanun Hükmünde Kararneme (KHK) ile görevinden ihraç edilen binbaşı H.G. ile açığa alınan askerlerden üsteğmenler F.K, S.G uzman çavuşlar M.Y ve E.M. astsubaylar F.K, O.K, Ü.A, A.Ö, Ü.R.U, H.D. ile görevi başında bulunan teğmen R.M´yi gözaltına aldı. Bazılarının örgütün haberleşme programı 'ByLock'u da kullandığı iddia edilen şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 10'u çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, S.G. ve H.D, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        KARAMAN'DA 15 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Karaman'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltında bulunan, aralarında öğretmen ve polislerinde olduğu 15 kişi adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, Karaman Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu değerlendirilen ve 'ByLock' kullanıcısı oldukları iddia edilen, aralarında polis, asker ve öğretmenin bulunduğu 32 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bunun üzerine düzenlenen operasyonlar kapsamında 32 kişiden 29 şüpheli evlerinde gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından 15 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin adliyeye çıkarılışları sırasında bir zanlının yakını "Vatana sahibiz biz. Vatanın hainleri belli" diye bağırırken, çekim yapan gazetecilere de tepki gösterdi. Aynı operasyon kapsamında gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen 9 emniyet mensubu ile 5 muvazzaf asker ise tutuklanarak Karaman M Tipi Kapalı Cezaevine gönderilmişti. Gözaltı kararı bulunan 3 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. (İHA)

        GAZİANTEP'TE 33 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) Gaziantep Emniyet Müdürlüğündeki yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 46 zanlıdan 33ü tutuklandı.

        Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, silahlı terör örgütü FETÖ/PDYnin Gaziantep Emniyet Müdürlüğündeki yapılanmasına yönelik operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları tespit edilen 46 şüpheliden 33ünün, sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliğince "terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklandıkları bildirildi.

        Zanlılardan 10u hakkında adli kontrol kararının uygulandığı, 3 kişinin Cumhuriyet savcılığınca serbest bırakıldığı ifade edilen açıklamada, 1 kişinin de gözaltı işlemlerinin devam ettiği kaydedildi. (AA)

        BOLU'DA 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 2 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada haklarında yakalama kararı bulunan eski Düzce Emniyet Müdür Yardımcısı Ercan A. ile eşi Hatice A.nın Boluda bir otelde kaldığını belirledi.

        Ekipler, Ercan A. ve eşi Hatice Ayı bulundukları otelde gözaltına aldı.

        Örgütün şifreli haberleşme uygulaması ByLocku kullandığı iddia edilen ve meslekten ihraç edilen Ercan A, Bolu Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Bolu adliyesine sevk edildi.

        Eşi Hatice Anın ise Düzce Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildiği öğrenildi. (AA)

        ELAZIĞ'DA 21'İ ASKER 23 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Elazığ'da FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltına alınan aralarında subay, astsubay ve uzman çavuşlar ile iki uzman çavuş eşinin bulunduğu 23 kişi adliyeye sevk edildi.

        Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'nin jandarmadaki yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturmada Elazığ merkezli 16 ilde 17 Ocak'ta düzenlediği eş zamanlı operasyonda 23 jandarma personeli gözaltına alındı. Tunceli Bölge Komutanlığı'na bağlı İHA taburunda görevli olduğu belirtilen subay, astsubay, uzman çavuşların yanı sıra 2'si şüpheli eşi olan toplam 23 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilip adliyeye sevk edildi. Adliye önünde bekleyen yakınları şüphelileri alkışlarken, bir şüpheli yakını ise "Dik durun, eğmeyin başınızı, siz katil misiniz? Bu çocuklar ne yaptılar, beni de alsınlar, biz adalet istiyoruz" diye bağırdı. (Mustafa UC / ELAZIĞ)

        BALIKESİR'DE 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 19 şüpheliden 3ü tutuklandı.

        Sındırgı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY üyesi oldukları tespit edilen 19 kişi için yakalama kararı çıkarıldı.

        İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonla, şüpheliler adreslerinde gözaltına alındı.

        Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3ü savcılık tarafından serbest bırakıldı.

        Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 3ü tutuklandı, 13ü ise adli̇ kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        ERZURUM ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ'NDE GÖREVLİ YAKALAMA KARARI BULUNAN 7 AKADEMİSYENDEN 4'Ü YAKALANDI

        Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün Atatürk Üniversitesi yapılanmasına üye oldukları iddiasıyla 4 akademisyen gözaltına alındı.

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ'nün Atatürk Üniversitesi yapılanmasına mensup oldukları öne sürülen 7 kişinin yakalanması için operasyon düzenledi.

        Operasyonda, haklarında arama kararı bulunan şüphelilerden 4'ü kent merkezinde gözaltına alındı. Şüphelilerin ifade işlemleri için emniyete götürüldüğü öğrenildi.

        Adreslerinde bulunamayan 3 akademisyenin ise arandığı belirtildi. (İHA)

        SAKARYA MERKEZLİ OPERASTONLARDA 13 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Sakarya merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 kişi adliyeye getirildi.

        Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, Sakarya, Bilecik ve Aksarayda örgütle irtibatları oldukları gerekçesiyle İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince gözaltına alınan ve daha önce Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen 13 sağlık çalışanının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen aralarında doktor, ebe, hemşire ve memurunda bulunduğu 13 şüpheli adliyeye getirildi.

        Şüphelilerin savcılık sorguları devam ediyor.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, Sakarya, Bilecik ve Aksarayda daha önce Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen 14 sağlık çalışanı hakkında gözaltı kararı verilmiş, İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekiplerince 3 ilde düzenlenen operasyonlarda 13 kişi yakalanmıştı. (AA)

        ADANA MERKEZLİ OPERASYONLARDA 35 POLİS ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Adanamerkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 3'ü emniyet müdürü, 35 polis adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin 'ByLock' kullandığı öne sürüldü.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'ByLock' kullandığı iddia edilen polislere yönelik 20 Ocak'ta Adana merkezli Antalya, Kırşehir, Kayseri ve Denizli'de 35 adrese baskın düzenlendi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, 3'ü emniyet müdürü 13'ü komiser 35 polis gözaltına alındı.

        Adana'da sorgulanan şüpheli polisler, bu sabah geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. (DHA)

        ANTALYA'DA 13 KİŞİ TUTUKLANDI

        Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 13 kişi tutuklandı.

        Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında işçi, şoför, çiftçi, bakkal, fırıncı, mühendis, öğretmen ve serbest meslek mensuplarının da bulunduğu ve örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullandığı tespit edilen 14 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki sorguları tamamlanan 14 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeleri alınan 14 şüpheli tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. F.Ş., S.D., İ.Y., İ.T., K.K., K.P., M.K., M.B., M.Ç., M.K., O.E., M.H. ve A.E. TCK 314/2 maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasıyla Antalya 3'üncü Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. Şüpheli S.D. ise Antalya 3'üncü Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        İZMİR'DE FETÖ'NÜN "POLİS ABİLERİ" VE BYLOCK'ÇU 15 POLİS TUTUKLANDI

        İzmir'de FETÖ/PDY üyesi polislere abilik yaptıkları belirlenen O.Y. ve S.N. ile ByLock kullandığı tespit edilen 15 polis memuru tutuklandı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından polislere abilik yaptığı belirlenen şüphelilere ve ByLock kullandıkları tespit edilen polislere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 27 kişi adliyeye gönderildi.

        ABİLERLE BYLOKÇULAR TUTUKLANDI

        Savcılık sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan FETÖ şüphelisi O.Y. ve S.N. polislere abilik yaptığı, 15 polis de ByLock kullandıkları gerekçesiyle tutuklandı. Diğer şüpheliler serbest bırakılırken 5 kişinin de arandığı öğrenildi. (Neşet DİŞKAYA)

        NİĞDE'DE 4 ESKİ POLİS TUTUKLANDI

        Niğde merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 5 eski polisten 4'ü tutuklandı.

        Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütle bağlantılığı olduğu ve 'Bylock' kullandığı iddiasıyla meslekten ihraç edilen 5 polisin sorgusu tamamlandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklanırken 1 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Dün de aynı operasyonda gözaltına alınan 13 eski polis tutuklanmıştı. (İHA)

        BOLU MERKEZLİ OPERASYONLARDA 12 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bolu merkezli 6 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 kişiden 12si tutuklandı, ikisi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Bolu, Malatya, Kütahya, Adana, Osmaniye ve Manisada eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan ve aralarında meslekten ihraç edilen, açığa alınan ve görevde bulunan 2. sınıf emniyet müdürü, komiser, komiser yardımcıları, polis memurları, öğretmenler, infaz koruma memuru, cezaevi aşçısı ve ev hanımından oluşan 14 kişilik grup, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Adliyeye çıkartılan 2. sınıf emniyet müdürü Ekrem Güneyisi ile komiser Mevlüt Keleş, komiser yardımcısı İsmail Şimşek, polis memurları Hakan Eren, İmdat Çiftçi, Mehmet Ali Yıldız, Halil İbrahim Zor, İradet Taştekin, Musa Oğuz, öğretmen Ömer Akı, İnfaz Koruma Memuru Oktay Çindemir, cezaevi aşçısı Nihat Sarıusta tutuklandı, öğretmen K.A. ve ev hanımı D.G. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Gözaltında bulunan 6 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

        Bolu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ekipleri tarafından 25 Ocak 2017 tarihinde, Bolu merkezli 6 ilde FETÖ/PDY yönelik başlatılan operasyon kapsamında 20 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        TRABZON'DA 3 AVUKAT VE 1 ALBAY TUTUKLANDI

        Trabzon'da FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 3 avukat ve 1 albay çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ soruşturması kapsamında 3 avukat ile Tekirdağ 8. Mekanize Piyade Komutanlığı'nda görevli Albay K.D. gözaltına alınmıştı. Zanlılar sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        KONYA'DA 13 EĞİTİMCİ VE MEMUR TUTUKLANDI

        Konya'da Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapmasında salı günü gözaltına alınan aralarında öğretmen ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çeşitli birimlerinde görev yapan kişilerinde bulunduğu 13 kişi tutuklandı. Şüphelilerin örgütün 'Bylock' adlı haberleşme programını kullandığı ileri sürüldü.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'ye yönelik başlattığı soruşturma kapsamında, geçen salı günü örgütün 'Bylock' adlı haberleşme programını kullandığı ileri sürülen aralarında öğretmen ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çeşitli birimlerinde çalışanlarında bulunduğu kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Hakkında yakalama kararı çıkan 35 şüpheliden 19'u gözaltına alındı. Polisteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 4'ü serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen 15 şüpheliden 13'ü tutuklanırken, 2 şüphelide adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ