Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (2 Şubat 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 2Şubat Perşembe günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        MAHKEME BAŞKANI FETÖ ÜYELİĞİNDEN TUTUKLANDI

        FETÖ’nün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı gerekçesiyle HSYK tarafından açığa alınan Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fahrettin Baş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltına alınarak sevk edildiği nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince FETÖ üyeliğinden tutuklandı. (Veli SARIBOĞA / İSTANBUL)

        FETÖ'NÜN EMNİYET YAPILANMASINDA 33 TUTUKLAMA

        Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 53 şüpheliden biri komiser yardımcısı 33 polis memuru cezaevine gönderildi.

        Alınan bilgiye göre, geçen 19 Ocak'ta Antalya polisinin başlattığı operasyonlar kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden, FETÖ mensuplarının aralarında şifreli iletişim kanalı olarak kullandıkları "ByLock" uygulaması kullandıkları belirlenen 23'ü daha bugün adliyeye çıkarıldı.

        Tutuklanma talebiyle Antalya 2. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüphelilerden 19'u tutuklanırken, 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Adliyeye sevk edilen 14 şüpheli 30 Ocak'ta tutuklanmıştı. Böylece operasyon kapsamında FETÖ/PDY üyesi oldukları iddia edilen tutuklu polis sayısı 33'e yükseldi.

        Serbest bırakılanlardan bir kısmının tutuklanan polislerin yakınları ve akrabaları oldukları belirtildi.

        Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince Antalya merkezli İstanbul, Bursa, Konya, Eskişehir, Kilis'te düzenlenen operasyonda biri komiser yardımcısı, 37'si polis 53 şüpheli gözaltına alınmıştı. (AA)

        SİİRT'TE 28 KİŞİ YAKALANDI

        Siirt'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkarılan 36 kişiden 28'inin gözaltına alındığı bildirildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin eğitim ve emniyet yapılanmasıyla ilgili yürütülen soruşturmalar kapsamında haklarında çeşitli suç isnadı ile ifadeler bulunan, örgütün gizli haberleşme aracı ByLock adlı programı kullandıkları tespit edilen şüpheli şahıslara yönelik merkez ile Baykan, Kurtalan ve Tillo ilçesinde eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtildi.

        Operasyonda, aralarında Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilenlerin de bulunduğu 15 öğretmen, 5 sağlık çalışanı, 3 öğretim görevlisi, örgüte ait okullarda görevli bir öğretmen, bir üniversite öğrencisi, üniversitede çalışan bir inşaat kalfası, bir avukat, bir zabıt katipi, 2 özel sektör çalışanı, bir serbest çalışan ve 5 ev kadını olmak üzere 36 şüpheli şahıstan 28'nin gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada, firari 8 şüpheli şahsın yakalama çalışmalarının sürdüğü aktarıldı. (AA)

        İZMİR EMNİYETİ'NDE GÖREVLİ 22 POLİS YAKALANDI

        İzmir'de yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, örgütün haberleşme programı Bylock'u kullandığı tespit edilen İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 32 şüpheli polisten 22'si yakalandı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen FETÖ soruşturmasında, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 32 polisin, örgütün haberleşme programı Bylock'u kullandığı tespit edildi. Bu sabah Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Hakkında yakalama kararı bulunan 32 şüpheli polisten 22'si yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli polisler, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü binasına getirildi. Şüpheli 10 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi. (İHA)

        SAKARYA'DA BYLOCK KULLANAN 5 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Bylock kullandığı tespit edilen ve aralarında polis memurlarının da bulunduğu 5 şahıs adliyeye sevk edildi.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarına yönelik yürütülen operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Operasyon kapsamında Bylock kullandığı tespit edilen ve aralarında polis memurlarının da bulunduğu 5 şahıs Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin yaptıkları operasyonla gözaltı alındı. Şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından Yenikent Devlet Hastanesinde alınan sağlık raporunun sonrasında adliyeye sevk edildi. (İHA)

        TUNCELİ'DE 4 ASKER EV 1 POLİS TUTUKLANDI

        Tunceli Valiliği, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) soruşturmalar çerçevesinde gözaltına alınan 4 asker ile bir polisin tutuklandığını duyurdu.

        Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, "15 Temmuz 2016 günü gerçekleşen ve hezimete uğratılan darbe girişimi sonrasında, devlet içerisindeki illegal paralel devlet yapılanmasına yönelik olarak yürütülen soruşturmalar kapsamında, ilimiz merkezinde gözaltına alınan 2 jandarma teğmen, bir jandarma üsteğmen, bir astsubay ve bir polis memuru tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. FETÖ/PDY terör örgütü ve bu örgütün devlet içerisine sızmış yapılanmalarına yönelik çalışmalar, azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir" denildi. (İHA)

        TRABZON'DA 1 HAKİM GÖZALTINA ALINDI

        Trabzon'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 1 hakim gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Trabzon Adliyesinde görevliyken daha önce açığa alınan hakim R.A, gözaltına alındı.

        Trabzon Emniyet Müdürlüğüne getirilen R.A, emniyetteki işlemlerin ardından Samsun'a gönderilecek. (AA)

        SİNOP MERKEZLİ OPERASYONLARDA GÖZALTI SAYISI 28'E YÜKSELDİ

        Sinop merkezli 7 ilde gerçekleştirilen, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) askeri ve emniyet yapılanmasına yönelik operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan 40 şüpheliden 6'sı daha gözaltına alındı.

        Sinop Cumhuriyet Başsavcılığınının soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, adresleri belirlenen zanlıların yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda daha önce meslekten ihraç edilen eski asker ve polislerden 6'sının daha gözaltına alınmasıyla şüpheli sayısı 28'e yükseldi.

        Şüpheliler, Sinop Atatürk Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

        Aynı operasyon kapsamında daha önce haklarında yakalama kararı verilen 40 zanlıdan 22'si Sinop, Zonguldak, Niğde, Karaman, Ankara, Samsun ve Erzurum'da gözaltına alınmıştı. Diğer zanlıların yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        HAKKINDA GÖZALTI KARARI OLAN 177 POLİSTEN 97'Sİ GÖZALTINA ALINDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında ByLock kullandıkları belirlenen, aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 177 polis hakkında gözaltı kararı verdi.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, ByLock kullandıkları belirlenen, aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 177 polisin gözaltına alınması talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilerin yakalanmasına yönelik Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep ve Konyanın da olduğu 25 ilde sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon başlattı.

        Operasyonda şüphelilerden 97si gözaltına alınırken, diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

        Gözaltına alınan zanlılar, ifadeleri alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirilecek. (AA)

        MALATYA'DA 18 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Malatya'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmada Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevliyken ihraç edilen 18 öğretmen gözaltına alındı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmasında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ihraç edilen öğretmenlere yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 18 öğretmen gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorguları sürüyor. (Ferdi DURDU / MALATYA)

        BURDUR MERKEZLİ OPERASYONLARDA 14 KİŞİ YAKALANDI

        Burdur merkezli 12 ilde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda, 14 kişi yakalandı.

        Burdur Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Burdur Emniyet Müdürlüğü, FETÖ üyelerinin kendi aralarında kullandığı kriptolu haberleşme sistemi "ByLock"u cep telefonlarında bulundurduğu tespit edilen 20 kadın hakkında yakalama kararı çıkardı.

        Burdur, Amasya, Kütahya, Isparta, Konya, Bursa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Afyonkarahisar Manisa, Muğla ve Erzurumdaki çeşitli adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 14 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında örgütün il sorumlularının da olduğu şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından Burdur Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

        Firari durumdaki 6 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. (AA)

        BARTIN'DA 14 KİŞİ YAKALANDI

        Bartın merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 14 kişi yakalandı.

        Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Bartın merkezli Zonguldak, Karabük, Tokat, Bursa, İzmir, İstanbul ve Ankarada belirlenen adreslere operasyon eş zamanlı düzenledi.

        Operasyonda, daha önce meslekten ihraç edilen ve hala görevde olan 14 kamu çalışanı gözaltına alındı.

        Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA HAKKINDA YAKALAMA KARARI OLAN 14 POLİSTEN 10'U GÖZALTINA ALINDI

        Kahramanmaraş merkezli 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 14 polisten 10u gözaltına alındı.

        Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, 8 ilde terör örgütüyle ilişkileri bulunduğu ve örgütün kriptolu yazışma programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen 14 polisin yakalanması için operasyon başlattı.

        Belirlenen adreslerde yapılan aramada haklarında yakalama kararı çıkarılan şüphelilerden 10u gözaltına alındı.

        Adreslerinde bulunamayan diğer 4 zanlının yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. (AA)

        BURSA'DA FETÖ'NÜN "TARIM İMAMI" TUTUKLANDI

        Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün kentteki "tarım imamı" olduğu iddiasıyla gözaltına alınan zanlı tutuklandı.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hakkında yakalama kararı bulunan ve örgüt yapılanmasında Bursa'daki "tarım imamı" olduğu ileri sürülen Ali Rıza Y'yi, teknik takip ve istihbarat çalışmaları sonucu gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Zanlının, ayrıca FETÖ'nün üst düzey muhasebe elemanlarından biri olduğu öğrenildi. (AA)

        FETÖ ŞÜPHELİSİ 235 POLİSE "BYLOCK" DAVASI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları gerekçesiyle tutuklanan 235 polis hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle iki ayrı iddianame hazırlandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, ByLock kullanan emniyet görevlilerine ilişkin başlatılan soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.

        Savcılık, soruşturma kapsamında tutuklanan 235 polise yönelik dosyadaki işlemleri tamamlayarak, iki ayrı iddianame hazırlandı. İddianamelerin birinde 86 ve diğerinde 149 şüpheli yer alıyor.

        İddianamelerde, FETÖ'nün yapılanması ve eylemleri ile örgütün şifreli haberleşme programı ByLock hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı öğrenildi. Toplam 235 şüphelinin ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Başsavcılığın onayladığı iddianameler İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

        Mahkeme heyetinin, 15 gün içerisinde iddianamelerin kabulü veya reddi yönünde bir karar vermesi bekleniyor. İddianamelerin kabulü halinde şüpheliler ileriki günlerde hakim karşısına çıkacak.

        Bu arada, söz konusu polislerin bir kısmının meslekten ihraç edildiği, bir kısmının da açığa alındığı belirtildi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ''ByLock'' kullanan emniyet görevlilerine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında emniyet müdürleri, çok sayıda amir ve başkomiserin de bulunduğu 258 polis tutuklanmış, 21 şüpheli Etkin Pişmanlık Yasası'ndan faydalanarak, bir kısım şüpheli polisler de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

        Hakkında dava açılmayan polislerle ilgili soruşturma ise halen sürüyor. (AA)

        KASTAMONU'DA 1 MÜFTÜ YARDIMCISI TUTUKLANDI

        Kanun Hükmünde Kararname ile açığa alındıktan sonra meslekten ihraç edilen çeşitli meslek gruplarına yönelik başlatılan FETÖ soruşturmasında, adliyeye sevk edilen müftü yardımcısı ile 3 kişi daha tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, açığa alındıktan sonra Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen çeşitli meslek gruplarına yönelik Kastamonu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi. Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında müftü yardımcısı N.E., makine mühendisi M.B., elektrik teknikeri S.A., veteriner hekim M.S.S., bilgisayar mühendisi M.Ö. ile eşi ev hanımı M.Ö. ve devlet memuru S.Y., Kastamonu KOM ekiplerince gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen müftü yardımcısı N.E., makine mühendisi M.B., elektrik teknikeri S.A. ve veteriner hekim M.S.S. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, bilgisayar mühendisi M.Ö. ile eşi ev hanımı M.Ö. ve devlet memuru S.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        KARABÜK SAFRANBOLU'DA 1 YARBAY AÇIĞA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Karabük'ün Safranbolu ilçesinde görevli yarbay K.Ç. açığa alındı.

        Edinilen bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Safranbolu 125. Jandarma Eğitim Alayı'nda görevli yarbay K.Ç., hakkında yürütülen soruşturma tamamlanana kadar görevinden uzaklaştırılarak açığa alındı. (İHA)

        KARABÜK İL JANDARMA KOMUTANLIĞI'NDA 1 UZMAN ÇAVUŞ AÇIĞA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Karabük İl Jandarma Komutanlığında görevli bir uzman çavuş açığa alındı.

        Edinilen bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Karabük İl Jandarma Komutanlığında görevli uzman çavuş H.E. yürütülen soruşturma tamamlanana kadar görevinden uzaklaştırılarak açığa alındı. (İHA)

        SİVAS MERKEZLİ 16 İLDEKİ OPERASYONLARDA GÖZALTI SAYISI 46'YA YÜKSELDİ

        Sivas merkezli 16 ilde 27 Ocak'ta düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen polislere yönelik operasyonda gözaltı sayısı 46'ya yükseldi.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sivas Emniyet Müdürlüğü ve Sivas Polis Meslek Yüksekokulunda görev yapan ve KHK ile görevlerinden ihraç edilen, aralarında rütbeli polislerin de bulunduğu kişilere yönelik operasyonda daha önce 41 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartılmıştı. Operasyonun devamında 15 polis memuru hakkında daha gözaltı kararı çıkartıldı. Gözaltına alınan polis memurlarından 8'i Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Operasyon kapsamında firari olan 10 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

        Sivas merkezli Ankara, İstanbul, Kırşehir, Aydın, Kütahya, Kayseri, Konya, Samsun, Kahramanmaraş, Erzincan, Isparta, Kırıkkale, Yozgat, Bursa ve Muğla'da başlatılan operasyonda, haklarında gözaltı kararı çıkarılan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 19 kişi tutuklanmıştı. (İHA)

        BİNGÖL'DE 3 İNFAZ KORUMA MEMURU GÖZALTINA ALINDI

        Bingöl'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 3 infaz koruma memuru gözaltına alındı.

        Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde haklarında gözaltı kararı verilen 3 i̇nfaz koruma memuru, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince adreslerine düzenlenen operasyonda yakalandı.

        Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        BAYBURT'TA 6 EMNİYET MENSUBU TUTUKLANDI

        Bayburt merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 7 eski emniyet mensubundan 6'sı tutuklandı.

        Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'nin kentteki emniyet yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında etkin pişmanlıktan yararlanan şüphelilerin ifadeleri ile istihbarat çalışmaları neticesinde örgüte eleman kazandırdıkları, himmet topladıkları ve örgütsel toplantılara katıldıkları tespit edilen biri eski emniyet amiri, 6'sı polis memuru 7 şüpheliye yönelik operasyon gerçekleştirildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Bayburt, Adana, Ankara ve Gümüşhane'de belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda yakalanarak Bayburt Emniyet Müdürlüğüne getirilen 7 zanlı, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 6'sı tutuklandı, eski emniyet amiri ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (AA)

        KAYSERİ'DE FETÖ OKULLARINDA YÖNETİCİLİK YAPAN 3 FİRARİ YAKALANDI

        Kayseri'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında FETÖ okullarından yöneticilik yapan 3 kişi Sivas, Kahramanmaraş ve Bursa'da yakalanarak gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre Kayseri Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen FETÖ/PDY operasyonu çerçevesinde, firari olan ve haklarında yakalama kararı çıkarılan 3 kişinin Sivas, Kahramanmaraş ve Bursa'da yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi.

        FETÖ okullarında yöneticilik yapan 3 kişinin Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildiği ve haklarında işlem başlatıldığı kaydedildi. (İHA)

        KAYSERİ'DE 1 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Kayseri'de, meslekten ihraç edilen ve haklarında yakalama kararı bulunan 3 polis memurundan biri yakalanarak gözaltına alındı. Firardan olan iki polis memurunun yakalanması için başlatılan çalışma sürdürülüyor.

        Edinilen bilgiye göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatına istinaden FETÖ soruşturması kapsamında ihraç edilen 3 polis memuru hakkında arama ve yakalama kararının çıkarıldığı öğrenildi. Çıkarılan karar çerçevesinde Kayseri'de yapılan operasyonda hakkında arama ve yakalama kararı bulunan bir polis memuru yakalanarak gözaltına alındı. Firarda olan iki kişinin yakalanması için başlatılan çalışmanın sürdürüldüğü bildirildi.

        Yetkililer, gözaltına alınan bir kişinin yapılan işlemlerin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edileceğini kaydetti. (İHA)

        KARABÜK'ÜN SAFRANBOLU SAVCISI ALPER ZEKİ GÜLER GÖZALTINA ALINDI

        Karabük'ün Safranbolu İlçesi Başsavcısı Alper Zeki Güler, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

        Örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandığı iddia edilen Safranbolu Başsavcısı Alper Zeki Güler, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 2'nci Dairesi tarafından açığa alındı. Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı da Güler hakkında gözaltı kararı çıkardı. Güler, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince dün akşam gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Soruşturma sürdürülüyor. (DHA)

        BALIKESİR'DE 2 KOMİSER VE 14 KOMİSER YARDIMCISI YAKALANI

        Balıkesir merkezli 12 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 2 komiser ve 14 komiser yardımcısı gözaltına alındı.

        Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Gurup Amirliği (KOM) ekipleri, Balıkesir, Afyonkarahisar, Adana, Adıyaman, Bursa, Gaziantep, Kayseri, Konya, Kütahya, Manisa, Osmaniye ve Şanlıurfada, daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları tespit edilen 2 komiser ve 14 komiser yardımcısı, yakalandı.

        Şüpheliler, emniyete getirildi. (AA)

        177 POLİS HAKKINDA GÖZALTI KARARI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında, aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 177 polis hakkında gözaltı kararı aldı. (AA)

        MANİSA'DA FETÖ ELEBAŞISI FETHULLAH GÜLEN'İN YEĞENİ TUTUKLANDI

        Manisa'nın Turgutlu ilçesinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan Fetullah Gülen'in yeğeni, terör örgütüne üye olmak ve Cumhurbaşkanına hakaret suçlarından tutuklandı.

        Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 6 Ocak 2017 tarihinde düzenlenen operasyonda, terör örgütünün elebaşı Fetullah Gülen'in ablasın oğlu M.A.S.'nin de aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

        Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğünden sorguları tamamlanan şahıslar adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan FETÖ şüphelileri Gülen'in yeğeni M.A.S., kapatılan Gündüzalp Okulunda öğretmen C.Ö., yurt müdürü yardımcısı A.D. ve kapatılan Zaman gazetesi çalışanı İ.B. mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        KIRŞEHİR AĞIR CEZA MAHKEMESİ BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI

        Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesince, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında ByLock kullandığı iddiasıyla açığa alınan Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı gözaltına alındı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan ve dün HSYK 2. Dairesi tarafından yürütülen soruşturma tamamlanana kadar geçici olarak görevden uzaklaştırılan Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı F.M.A, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

        Şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

        HSYK 2. Dairesi, FETÖ soruşturması kapsamında örgütün şifreli mesajlaşma uygulaması ByLocku kullandığı iddiasıyla Ankara, Bursa, Safranbolu, Kırşehir, Sungurlu, Konya ve Erzurumda görev yapan 7 hakim ve savcıyı açığa almıştı. (AA)

        VAN'DA 4 İŞ ADAMI VE 2 AKADEMİSYEN TUTUKLANDI

        Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 4 iş adamı ile 2 akademisyen tutuklandı.

        Van Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin esnaf yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında iş adamları İ.K, A.K, A.H. ve M.R.B. ile Yüzüncü Yıl Üniversitesinde görevli akademisyenler U.G. ve T.B. polis ekiplerince gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliğince "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı. (AA)

        KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ OPERASYONLARDA 22 EMNİYET MENSUBU TUTUKLANDI

        Kahramanmaraş merkezli 3 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 38 emniyet mensubundan 22si tutuklandı.

        Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca Gaziantep, Adıyaman ve Osmaniyede yürütülen soruşturma çerçevesinde, terör örgütünün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla, daha önce açığa alınan, aralarında başkomiser, komiser, komiser yardımcısı ile polis memurlarının da bulunduğu 38 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 22si tutuklandı, 16sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        BALIKESİR'DE FETÖ'NÜN "IĞDIR İMAMI" TUTUKLANDI

        Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü, FETÖ/ PDY'nin 2006-2009 yılları arasında 'Iğdır imamı' olan A.K.'nin Balıkesir'de yakalanarak tutuklandığını bildirdi.

        Yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğünce FETÖ/PDY'nin deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, örgütün 2006-2009 yılları arasında 'Iğdır İl İmamı -Sorumlusu' olduğu tespit edilen A.K., geçen 13 Ocak günü Balıkesir'de yakalandı. Iğdır'a getirilen A.K. 26 Ocak günü çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)

        HATAY MERKEZLİ OPERASYONLARDA 11 KİŞİ TUTUKLANDI

        Hatay merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 şüpheliden 11'i tutuklandı.

        Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 24 Ocak'ta Hatay, Osmaniye, Mersin, Gaziantep, İstanbul, Kahramanmaraş ve Sivas'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Örgütün şifreli mesajlaşma programı "ByLock'u kullandıkları iddia edilen zanlılardan 3'ü emniyetteki ifadelerinin ardından salıverildi, 14'ü ise adliyeye sevk edildi.

        Mahkemeye çıkarılan aralarında meslekten ihraç edilen İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başer'in de bulunduğu 11 kişi tutuklandı, 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        BALIKESİR'DE 1 ESKİ KOMİSER YARDIMCISI TUTUKLANDI

        Balıkesirin Balya ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski komiser yardımcısı tutuklandı.

        İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından soruşturma çerçevesinde eski komiser yardımcısı M.K. ile K.S. adreslerinde gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.K. tutuklandı. K.S ise yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. (AA)

        BURSA'DA 10 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bursa'da yapılan FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 10 kişi adliyeye sevk edildi.

        Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu ekipleri, FETÖ/PDY'ye karşı çalışmaları sürüyor. Daha önce kayyum atanarak TMSF'ye devredilen İzgün Gıda ve Yemek Üretim AŞ.'nin 13 yönetici ve çalışanına Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bursa merkezli Kütahya, Osmaniye, Bilecik, Kocaeli, İstanbul ve Manisa'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyon kapsamında T.S., M.S., A.E., V.D., S.A., O.M., D.T., T.Ö.,O.Ö ve İ.Ç. gözaltına alındı. Gözaltına alınan 10 kişinin örgütün haberleşme aracı By-lock'u kullandığı ve Bank Asya'yı kurtarmak için para yatırdıkları tespit edildi.

        Operasyon kapsamında gözaltına alınan 10 kişi sabah saatlerinde Bursa Adliyesi'ne sevk edildi. (İHA)

        NEVŞEHİR'DE 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Nevşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan, Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen öğretmen Serkan K. ve üniversitede bilgisayar işletmeni olan Mehmet Akif U'nun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün adından adliyeye sevk edilen zanlılar, mahkemece tutuklandı.

        Serkan K'nin hava astsubayların mahrem imamlarından olduğu, Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğince örgüt yöneticiliğinden de hakkında tutuklama kararı verildiği öğrenildi. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ