Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (07 Şubat 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 7Şubat Salı günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        TURGUTLU'DA İŞADAMI TUTUKLANDI

        Manisa'nın Turgutlu ilçesinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası eski Yönetim Kurulu Başkanı M.A., savcılık kararıyla yeniden gözaltına alındı. Adli kontrollü şartıyla serbest bırakılan M.A., Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM ekipleri tarafından tekrardan gözaltına alındı. Gözaltına alınan M.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Manisa T Tipi cezaevine gönderildi. Öte yandan, savcılık tarafından yeniden gözaltına alınan M.Y., H.G. ve A.İ.'nin tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrollerinin devam etmesine karar verildi. (İHA)

        NEVŞEHİR'DE BİR DOKTOR VE BİR ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Nevşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında bir doktor ile bir öğretmen tutuklandı.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde doktor Selçuk Yusuf Ş. ile öğretmen Adem A. gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. (AA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA 'BYLOCK'TAN 11 ESKİ POLİS TUTUKLANDI

        Kahramanmaraş'ta, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) gizli haberleşme uygulaması 'ByLock' kullandığı saptanan meslekten ihraç edilen 11 polis tutuklandı.

        FETÖ/PDY'nin emniyet yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Elbistan ve Afşin ilçelerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenledi. Operasyonda adreslerde arama yapan ekipler, daha önce meslekten ihraç edilmiş ve 'ByLock' kullandığı saptanan 11 polisi gözaltına aldı. Şüpheliler, sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı.(DHA)

        MANİSA'DA 28 ESKİ POLİS TUTUKLANDI

        Manisa merkezli olarak 11 ilde, FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 34 eski polisten 28'i tutuklandı. 6'sı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürütüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen 25 Ocak'ta meslekten ihraç edilen ve FETÖ/PDY'nin kriptolu haberleşme sistemi ByLock'u kullandığı belirlenen polislere yönelik operasyon düzenlendi. Manisa merkezli olarak Ankara, İzmir, Gaziantep, Bursa, Bolu, Sivas, Uşak, Isparta, Konya ve Balıkesir'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 34 eski polis gözaltına alındı.

        Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki işlemleriin ardından bu sabah adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.A., R.Y., R.D., G.K., S.K. ile T.S. adli kontrol şartıyla serbet bırakıldı. 28 şüpheli eski polis ise tutuklandı. (DHA)

        TRABZON MERKEZLİ OPERASYONLARDA 18 POLİS VE 4 RÜTBELİ ASKER GÖZALTINA ALINDI

        Trabzon merkezli 8 ilde gerçekleştirilen Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, 18 polis ile 4 rütbeli asker gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında örgüte üye oldukları suçlamasıyla gözaltı kararı çıkarılan 22 kişinin Trabzon, Samsun, Erzurum, Iğdır, Ankara, Kocaeli, Gaziantep ve Yozgat'taki ev ve işyerlerine sabah saatlerinde baskın yaptı. Yürütülen soruşturma kapsamında, 2 astsubay, 2 uzman çavuş ve 18 polisin gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerindeki bazı belge ve evrak ile dijital cihazlara el konuldu. Gözaltına alınanların ByLock programı kullandığı belirlendi.

        Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (DHA)

        AFYONKARAHİSAR MERKEZLİ OPERASYONLARDA 19 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Afyonkarahisar merkezli 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Parelel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda "ByLock" kullandıkları tespit edilen 19 kişi gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Afyonkarahisar, İzmir, Ankara, Adana, Kütahya, Konya, Muğla ve Denizli'de örgütün haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen ve daha önce melekten ihraç edilen polis memurlarının adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, aralarında polis memuru ve eşlerinin bulunduğu, haklarına yakalama kararı çıkarılan 33 şüpheliden 19'u gözaltına alındı.

        Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        İZMİR'DE 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        İzmir'de FETÖ'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan, eski Hazine Müsteşarlığı Hazine Müfettişler Kurulu Başkanı İ.T ve hukuk müşaviri T.Y.'nin de aralarında olduğu 6 kişi tutuklandı, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen İzmir'deki "askeri casusluk ve kumpas" davasının devamı niteliğindeki soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan, aralarında eski Hazine Müsteşarlığı Hazine Müfettişler Kurulu Başkanı İ.T ve hukuk müşaviri T.Y.'nin de bulunduğu 6 kişi tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında 3 şüphelinin başka dosyadan tutuklu bulunduğu, diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

        Şüphelilerin, "askeri casusluk" davasında yargılandıktan sonra beraat eden B.Ö.'nün Sapanca'daki çiftlik evinde ele geçirildiği öne sürülen "Pandora" adı verilen dijital materyaller içerisinde bulunan bilgi ve belgeleri, örgüt üyesi olduğu ileri sürülen 'eskort kadınlar' aracılığıyla sızdırdığı iddia edilmişti. (İHA)

        ORDU'DA FETÖ'NÜN "DOĞU ANADOLU DERSHANELER SORUMLUSU" OLAN ÜYESİ YAKALANDI

        Ordu'da Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda yakalanan iki kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Ordu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında E.K. ile İ.A. hakkında gözaltı kararı verildi.

        Bunun üzerinde Ordu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, E.K. ile İ.A'nın adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyon sonrası gözaltına alınan E.K ile İ.A, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Zanlılardan E.K'nin örgütün sözde Doğu Anadolu Dershaneler Sorumlusu olduğu ve bir süredir Ordu'daki evinde saklandığı belirtildi. (AA)

        92 POLİS HAKKINDA BYLOCK İDDİANAMESİ

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ’nün şifreli ByLock haberleşme programını kullandığı tespit edilen 80’i tutuklu 12’si firari olmak üzere 92 polis hakkında daha FETÖ üyeliğinden 15’er yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı. (Veli SARIBOĞA / İSTANBUL)

        DENİZLİ PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ2NDE GÖREVLİ 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Pamukkale Üniversitesine (PAÜ) düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, aralarında profesörlerin de bulunduğu 19 şüpheliden 7'si çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Denizli'de, FETÖ/PDY'nin Pamukkale Üniversitesindeki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen ve aralarında profesör, doçent ile personelin de bulunduğu 19 şüpheliden 7'si tutuklanırken, 12 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcı, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 12 kişiye itiraz ederek, tutuklanma talebinde bulundu.

        FETÖ'nün PAÜ'deki yapılanmasına yönelik, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları ve örgütle irtibatlı olduğu öne sürülen 22 üniversite personeline yönelik Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla 31 Ocak'ta Denizli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon düzenlenmişti. Operasyon kapsamında, aralarında profesör, doçent, yardımcı doçent, hastane müdürü ve sağlık personellerinin bulunduğu 19 şüpheli gözaltına alınmıştı. (İHA)

        SİİRT'TE 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Siirt'in Baykan ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

        Valilikten yapılan açıklamaya göre, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Baykan'da operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, ikisi meslekten ihraç edilen öğretmen olmak üzere 3 kişi yakalandı.

        Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        AYDIN'DA MESLEKTEN İHRAÇ EDİLEN 7 ESKİ POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Aydında Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda meslekten ihraç edilen 7 eski polis gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince meslekten ihraç edilen ve haklarında yakalama kararı çıkartılan polislerin adreslerine operasyon yapıldı.

        Aralarında komiser yardımcılarının da bulunduğu 7 eski polis gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerindeki aramada bazı doküman ve dijital materyallere el konuldu.

        Şüphelilerin FETÖnün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı öğrenildi. (AA)

        SİVAS MERKEZLİ OPERASYONLADA 9 EMNİYET PERSONELİ YAKALANDI

        Sivas merkezli 16 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, meslekten ihraç edilen 9 emniyet personeli daha gözaltına alındı.

        Sivas Emniyet Müdürlüğü ve Polis Meslek Yüksekokulunda görevliyken Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 70 şüpheliden 9u daha yakalandı.

        Gözaltına alınan 9 zanlı, Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü.

        Sivas merkezli Ankara, İstanbul, Kırşehir, Aydın, Kütahya, Kayseri, Konya, Samsun, Kahramanmaraş, Erzincan, Isparta, Kırıkkale, Yozgat, Bursa ve Muğlada başlatılan soruşturma kapsamında daha önce 50 şüpheli gözaltına alınmış, 33 zanlı tutuklanmıştı. Mahkeme, 3 şüpheliyi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakmıştı.

        Gözaltındaki 23 zanlının işlemleri devam ederken, firari 11 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        SİVAS'TAKİ OPERASYONLARDA GÖZALTI SAYISI 59'A YÜKSELDİ

        Sivas merkezli 16 ilde 27 Ocak'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltı sayısı 59'a yükseldi.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, KHK ile görevlerinden uzaklaştırılan emniyet müdürü ve emniyet amirlerine 11 gün önce operasyon düzenlendi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Sivas merkezli olarak Ankara, İstanbul, Kırşehir, Aydın, Kütahya, Kayseri, Konya, Samsun, Kahramanmaraş, Erzincan, Isparta, Kırıkkale, Yozgat, Bursa ve Muğla illerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda örgütünün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespit edilen 46 kişi gözaltına alındı.

        Bugün ise görevden uzaklaştırılmış 13 eski polis hakkında daha yakalama kararı çıkarıldı. Hakkında yakalama kararı bulunan 9 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamındaki firari 11 şüphelinin yakalanması için de arama çalışmaları devam ediyor.

        Operasyon kapsamında bugüne kadar 33 eski polis tutuklanırken, 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 16 kişinin emniyetteki işlemleri devam ederken, 7 kişi ise sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

        ANKARA'DA 40 KİŞİ TUTUKLANDI

        Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 40 zanlı tutuklandı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve aralarında eski askeri savcı, Yargıtay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışanları, zabıt katibi, polis, teğmen ve esnafın bulunduğu 78 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ifade veren zanlılardan 38'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılma, 40'ı ise tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliklerine çıkarıldı.

        KHK ile meslekten ihraç edilen zanlılardan 13 polis, 11 zabıt katibi, 7 Yargıtay çalışanı, 5 esnaf, 2 teğmen, bir askeri savcı ve bir Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışanı tutuklandı.

        Zanlılardan çoğunun cep telefonlarında örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'un bulunduğu öğrenildi. (AA)

        BARTIN'DA 4 KİŞİADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bartın merkezli 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 4 kişi adliyeye çıkartıldı.

        Edinilen bilgiye göre, Bartın merkezli 8 ilde FETÖ/PDY operasyonu kapsamında KOM Şube ekiplerinin Bartın, Zonguldak, Karabük, Tokat, Bursa, İzmir, İstanbul ve Ankara illerinde başlattığı eşzamanlı operasyonlarda Bylock kullandığı iddiası ile gözaltına alınan biri bayan 4 kişi daha bu sabah adliyeye çıkartıldı.

        Bartın'da dün adliyeye sevk edilen 12 şüpheliden 8 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. (İHA)

        BURSA'DA 4. SINIF ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

        Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski emniyet mensubu tutuklandı.

        Bursa'da görev yaptıktan sonra tayin olduğu Van'da çalışırken meslekten ihraç edilen 4. sınıf emniyet müdürü Bahri K, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 3 Şubat'ta gözaltına alındı.

        FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen Bahri K, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        ANKARA'DA 6 AYDIR ARANAN FİRARİ ZANLI YAKALANDI

        Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 6 aydır aranan firari zanlı yakalandı.

        Şereflikoçhisar Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturmada, ticaretle uğraşan ve FETÖ'nün darbe girişiminin ardından ilçeden ayrılan Ö.K'nin geri döndüğü bilgisi üzerine polis operasyon düzenledi.

        Ö.K, emniyet güçlerince ilçedeki evinde gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        SAMSUN'DA 4 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında daha önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ancak örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenince yeniden gözaltına alınan 4 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Canik Başarı Üniversitesinde çalışan H.B, M.Ö. ve M.Y. ile Sakarya Dershanesi personeli G.Ö'nün emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Daha önce de gözaltına alınan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları tespit edilince 3 Şubat'ta yeniden gözaltına alınmışlardı. (AA)

        KARABÜK'TE 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Karabük merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 10 emniyet mensubu gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi ekipleri, Karabük, Ankara, Kastamonu ve Bartın'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Daha önce meslekten uzaklaştırılarak açığa alınanlarında bulunduğu 3. sınıf emniyet müdürleri B.T. ve İ.G., 4. sınıf emniyet müdürleri Ü.E., M.A., M.S. ve İ.Ö., komiserler Z.B. ve E.Ç. ile polis memurları S.U ve E.P gözaltına alındı.

        Örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock"u kullandıkları iddia edilen zanlılar, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolünden geçirilerek sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

        Öte yandan, soruşturma kapsamında bir polis memurunda arandığı öğrenildi. (İHA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA 12 ASKER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        KahramanmaraşCumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 12 asker adliyeye sevk edildi.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 15 ilde 33 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda adreslerde arama yapan polis, meslekten ihraç edilen aralarında rütbelilerin de bulunduğu 24 askeri gözaltına aldı. Sorguları tamamlanan şüphelilerden 12'si, sabah saatlerinde hastanede sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. (DHA)

        SAMSUN'DA 28 ESKİ EMNİYET MENSUBU GÖZALTINA ALINDI

        Samsun merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 28 eski emniyet mensubu gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Samsun merkez ve ilçeleri ile İstanbul, Sivas ve Tokatta belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Daha önce meslekten ihraç edilen, aralarında emniyet amiri, komiser ve komiser yardımcısının bulunduğu 28 emniyet mensubu gözaltına alındı.

        Örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock"u kullandıkları iddia edilen zanlılar, emniyete götürüldü. (AA)

        BARTIN'DA 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bartınmerkezli 8 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 11 kişiden 8'i tutuklandı.

        Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı iddiasıyla 8 ilde operasyon yapıldı. Bartın, Zonguldak, Karabük, Tokat, Bursa, İzmir, İstanbul ve Ankara'da yapılan operasyonlarda 11 kişi gözaltına alındı. Dün adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8'i, gece geç saatlere kadar süren mahkeme sonunda tutuklandı. 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        NEVŞEHİR'DE 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Nevşehir'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.

        FETÖ/PDY'ye üye olma suçundan Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında soruşturma başlatılan ve polis tarafından gözaltına alınan kuran kursu öğreticisi F.A., astsubay M.Y., polis memuru H.İ.G., işsiz B.D., vaiz N.E. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mahkemeye sevk edildi. Şüpheliler Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. (DHA)

        ÇORUM'DA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Çorum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 zanlı tutuklandı.

        Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında polis ekiplerince gözaltına alınan İ.S, Y.D, H.İ.D, M.K, Ş.Y, A.T. ve A.B, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Bir süre önce açığa alınan öğretmen ve üsteğmen ile üniversite öğrencilerinden oluşan zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

        KONYA'DA FETÖ'NÜN SÖZDE YÖNETİCİLERİNİN DE BULUNDUĞU 102 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Konya merkezli 30 ilde aralarında örgütün sözde üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 102 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, örgüte finans sağlayan ve örgüt faaliyetlerine iştirak eden kişilere yönelik başlattığı soruşturma kapsamında, örgütte aktif rol oynadığı değerlendirilen kişiler tespit edildi.

        Konya merkezli 30 ilde haklarında gözaltı kararı verilen 102 kişiyi yakalamak için eş zamanlı operasyon başlatıldı. (AA)

        VAN MERKEZLİ OPERASYONLARDA 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Van merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

        Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ soruşturması kapsamında Van, İstanbul, Ankara, Isparta, Muğla, Adana, Gaziantep ve Hakkari'de örgütün "mahrem yapısı"na yönelik operasyon düzenledi.

        Operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunan 25 kişiden 3'ü Van'da gözaltına alındı. Diğer illerdeki gözaltı işlemlerinin sürdüğü bildirildi. (AA)

        MALATYA'DA 7 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Malatya'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 25 öğretmenden 7'si tutuklandı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekiplerince Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ihraç edilen öğretmenlere yönelik 2 gün önce gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 10'u kadın 25 öğretmen adliyeye sevk edildi. Savcılık şüpheli öğretmenlerden 12'sini adli kontrol kararıyla serbest bırakılmaları, 13'ünü ise tutuklanmaları talebiyle Malatya 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. 10'u kadın 18 öğretmen adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 7 öğretmen ise tutuklandı. Tutuklanan bazı şüphelilerin ByLock kullandığı belirtildi. (Ferdi DURDU / MALATYA)

        ANTALYA MERKEZLİ OPERASYONLARDA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 kişiden 7'si tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen, bir müezzin ve ebenin de aralarında bulunduğu 8 kişi, savcılıktaki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarıldı.

        Zanlılardan 7'si "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı. Bir zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Şüphelilerin, örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları belirlenmişti. (AA)

        FETÖ'NÜN İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YAPILANMASINDA 22 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün İstanbul Teknik Üniversitesi yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 33 şüpheliden 22'si tutuklandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütünün İstanbul Teknik Üniversitesi yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Bylock kullandığı tespit edilen 41 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. Karar üzerine harekete geçen İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul merkezli 10 ilde belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 33 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan 33 şüpheliden 11'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 22 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        BOLU MERKEZLİ OPERASYONLARDA 10 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bolu merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 17 şüpheliden 10'u tutuklandı.

        Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Bolu, İstanbul, İzmir ve Ankara'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddia edilen 17 şüpheli, savcılık sorgularının ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

        Şüphelilerden Y.T, F.M, E.S, G.B, E.S, Y.Y, F.Ş, S.A, M.B. ve B.H. tutuklandı, 7 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA 4 ASKER TUTUKLANDI

        Kahramanmaraş merkezli 15 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 9 askerden 4ü tutuklandı.

        Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 29 zanlıdan, aralarında astsubay ve uzman çavuşların da bulunduğu 9unun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen 9 askerden 4ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 5i adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

        Kahramanmaraş merkezli İstanbul, Ankara, Elazığ, Tunceli, Gaziantep, Osmaniye, Mersin, Şanlıurfa, Bolu, Denizli, Balıkesir, Aksaray, Bilecik ve Karamanda 2 Şubatta düzenlenen operasyonda, 33 adreste arama yapılmıştı. Zanlılardan 29u gözaltına alınmış, 4 kişi ise adreslerinde bulunamamıştı. (AA)

        UŞAK ÜNİVERSİTESİ OPERASYONUNDA GÖZALTINDAKİ 13 KİŞİDEN 6'SI TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Uşak Üniversitesine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 kişiden 6sı tutuklandı.

        Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Uşak Üniversitesinde geçen hafta düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra dün adliyeye sevk edilen 13 zanlı, cumhuriyet savcısına ifade verdikten sonra nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

        Zanlılardan Saadettin K, Yunus K, Yusuf P, Bilal A, Metin D. ve Musa Ş, "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütüne yardım" suçlamasıyla tutuklanırken, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Uşakta 1 Şubatta düzenlenen eş zamanlı operasyonda Uşak Üniversitesinde görevli 2 doçent, 3 yardımcı doçent, 2 araştırma görevlisi, 2 okutman, bir öğretim görevlisi, mühendis, iç denetçi ve tekniker olmak üzere 13 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlıların, örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları iddia edilmişti. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ