Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP halk toplantılarıyla "hayır"ı anlatacak

        HDP, referandum çalışmaları kapsamında yürüteceği kampanyanın ana hatlarını belirlerken, kampanya kapsamında milletvekilleri ve MYK üyelerinin katılımıyla 80'i aşkın merkezde yapılacak "halk toplantıları" ile neden "hayır" denildiği vatandaşlara anlatılacak.

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, HDP'de referandum için yapılacak kampanya şekillenmeye başladı.

        Anayasa değişikliğine ilişkin teklifin TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesinin ardından, çeşitli STK'larla toplantılar yapan HDP yönetimi, etkili bir "hayır" kampanyası için bugünden itibaren milletvekilleri ve MYK üyelerinin katılımıyla 80'i aşkın merkezde "halk toplantıları" yapacak.

        Seçmene ulaşma yöntemi olarak "yüz yüze ikna metodunun" kullanılacağı kampanyada, anayasa değişikliğine "evet" veya "hayır" denilmesi durumunda olası yaşanacak gelişmeler vatandaşlara anlatılacak. Kampanya boyunca anayasa değişikliğinin yanı sıra "Kürt meselesinde" yaşanan gelişmeler ve HDP'nin tutuklu eş genel başkanları ile milletvekilleri de sık sık gündeme getirilecek.

        SANDIĞA GİTMENİN ÖNEMİ ANLATILACAK

        Kampanya sürecine dair parti içerisinde ilgili komisyonlar kurulurken, kampanyanın startı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasa değişikliği teklifini referanduma götürme kararından sonra verilecek. Hazırlanan slogan kampanyanın başlatılacağı geniş katılımlı toplantıda açıklanacak.

        Parti yetkilileri vatandaşlarla yapacakları toplantılarda ve ev ziyaretlerinde sandığa gitmenin önemini anlatacak.

        "HER ALANDA OLACAĞIZ"

        Konuya ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerinde Meclisin çok yoğun bir tempoyla çalıştığını, buna karşın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teklifi halen onaylamadığı için kampanya startının verilmediğini belirtti.

        HDP olarak bir yandan teklife ilişkin yasal süreci beklerken bir yandan da çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Kerestecioğlu, "Bütün kriminalize edilme çabaları ve engellemelere rağmen seçim çalışmalarında olduğu gibi her türlü faaliyeti yürüteceğiz. Bugün de halk toplantılarına başladık. Esnaf ziyaretleri yapıyoruz. Hayırı anlatmak için her alanda olacağız. Ülkemiz, halklarımız, özgür, demokratik ve eşit bir yaşam için hayır diyoruz. Bu sesimizi her yerde yükselteceğiz." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ