Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (11 Şubat 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 11 Şubat Cumartesi günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        AYDIN'DA 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Aydın'ın Çine ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında bir kişi tutuklandı.

        Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturma çerçevesinde, Çine ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Mahallesinde bir eve operasyon yaptı.

        Evde yapılan aramada dijital verilere el konuldu, esnaflık yapan F.A. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüpheli mahkemece tutuklandı.

        Şüphelinin, FETÖnün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandığı öğrenildi. (AA)

        FETÖ FİRARİSİ İSMAİL GÜLLÜK ERZURUM'DA YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aranan ve terör örgütünün İstanbul'daki önemli isimlerinden olduğu belirtilen İsmail Güllük, Erzurum'da yakalandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, soruşturma kapsamında teknik takip sonucu firari öğretmen Güllük'ün kentteki bir evde sağlandığı bilgisine ulaştı.

        Operasyon düzenleyen ekipler, İstanbul Üsküdar İcadiye İlkokulunda din kültürü ve ahlak dersi öğretmeni olan, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten uzaklaştırılan firari öğretmen Güllük'ü gözaltına aldı.

        Terör örgütünün İstanbul'daki önemli isimleri arasında yer aldığı ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu belirtilen Güllük, ifade işlemleri için emniyete götürüldü.

        FETÖ'nün darbe girişimi öncesi, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden paylaşımlar yaptığı belirlenen Güllük'ün, bazı kurum yetkililerine "Çok yakın bir tarihte çok sevdiğiniz tiranlarınız arkanızda olmayacak. Yakında bu kahraman Türk ordusunun neler yapacağını izle ve takip et. Yakında balyoz tepenize inmek üzere" şeklinde mesajlar attığı ortaya çıkmıştı. (AA)

        KAYSERİ'DE MUHSİN YAZICIOĞLU OLAYINI ÖRTBAS EDEN İSTİHBARAT MÜDÜRÜ YAKALANDI

        2009 yılında meydana gelen ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasını örtbas eden dönemin istihbarat şube müdürü FETÖ/PDY operasyonu kapsamında gözaltına alındı.

        Kayseri'de TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan FETÖ/PDY operasyonu kapsamında, Kayseri Emniyet Müdürlüğünde çalışan ve ihraç edilen 17 personel ile ilgili olarak devam eden soruşturma kapsamında, şahısların cep telefonlarında, terör örgütü üyeleri tarafından kullanılan haberleşme programı 'bylock' tespit edildi. Çıkarılan arama kararı ile şahıslardan 11'i evlerinde yakalandı, 6'sının ise firari olduğu bildirildi. Yakalananlardan A.O.D.'nin de, 25 Mart 2009 tarihinde, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasını verdiği yanlış bilgi ile manipüle eden dönemin Kayseri Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü olduğu öğrenildi. (İHA)

        SİİRT'TE 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Siirt'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 14 zanlıdan 4'ü tutuklandı.

        Valilikten yapılan açıklamada, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 14 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 9 zanlılardan daha önce Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç bir öğretmen ve görevden uzaklaştırılan 2 öğretmen ile bir şirket çalışanının tutuklandığı kaydedilen açıklamada, diğer 5 kişinin adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

        Açıklamada, görevlerinden ihraç edilen 5 polisin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü aktarıldı. (AA)

        KIRIKKALE'DE 4 POLİS TUTUKLANDI

        Kırıkkale'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan emekli 6 polisten 4'ü tutuklandı.

        Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince önceki gün göz altına alınan emekli polisler İ.A., E.E., M.D., İ.K., A.A. ve S.K., Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

        Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen operasyon kapsamında hakim karşısına çıkartılan zanlılardan İ.K, İ.A, S.K. ve M.D. tutuklandı. Emekli baş komiser A.A. ile komiser yardımcısı E.E. ise, adli kontrol koşulu ile serbest bırakıldı. (DHA)

        MANİSA'DA FETÖ'NÜN "IŞIKEVLERİ"NE OPERASYON: 4 TUTUKLAMA

        Manisa'nın Turgutlu ilçesinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Işıkevlerine yönelik yapılan operasyonda 4 kişi tutuklandı.

        Işıkevlerine yönelik yapılan operasyonda abi diye adlandırılan 3 öğrenci ve 1 öğretmen Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM ekipleri tarafından gözaltına alındı. Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturması kapsamında Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM ekiplerinin yaptığı operasyonda gözaltına alınan öğrenci R.E., T.P., Ö.A., ve kapatılan Gündüzalp Koleji öğretmenlerinden M.K., emniyet sorgularının ardından adli mercilere sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şüpheli şahıslar mahkemece tutuklanarak Manisa T Tipi Ceza evine gönderildi. (İHA)

        MUĞLA'DA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ terör örgütünün Jandarma yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 24 şüpheliden 13'ü gözaltına alınmıştı. Bylock kullandıkları ileri sürülen şüphelilerden 11 firarinin ise aranması çalışmaları sürüyor.

        Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Muğla Merkez ve ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonda, Muğla'da daha önce Subay, Astsubay, Uzman Çavuş rütbelerinde görev yapan ve KHK ile ihraç edilen ve Bylock kullandıkları tespit edilen 24 şüpheli hakkında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen talimat doğrultusunda operasyon yapıldı. Operasyonda 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 11 firari ile ilgili olarak yakalama çalışmaları devam ediyor.

        Gözaltına alınan 13 şüpheliden 10'unun Emniyetteki soruşturmaları tamamlandı ve Muğla Adliyesine sevk edildi. Şüphelilerden 8'i adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı, İ.Ö. ve F.Y. isimli 2 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        ERZİNCAN'DA 23 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        ERZİNCAN'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı tespit edilen 23 kişi gözaltına alındı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütünün kriptolu haberleşme programı ByLock kullandığı tespit edilenler için operasyon düzenledi. Erzincan Üniversitesi, il özel idaresi, milli eğitim müdürlüğü, kamu hastaneleri birliği ile bazı ilçe ve belde belediyelerinde görevli 23 şüpheli görev yaptıkları yerlerde gözaltına alındı. 3 şüphelinin ise yakalanması için çalışmalar sürüyor. (DHA)

        KAYSERİ'DE 3 ASKER GÖZALTINA ALINDI

        KAYSERİ'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Jandarma Komutanlığı'nda kısa dönem er olarak askerlik yapan 3 kişi gözaltına alındı. Askerlerin örgütün kriptolu programlı olan 'ByLock' kullanıcısı olduğu belirtildi.

        Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Jandarma Komutanlığında kısa dönem er olarak askerlik yapan 3 kişinin örgütün gizli haberleşme sistemi 'ByLock'u kullandığı tespit edildi. Cumhuriyet savcısının talimatı ve mahkeme kararı ile 3 asker görev yaptıkları yerde gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi. (DHA)

        EDİRNE'DE 15 TEMMUZ'DAN BERİ ARANAN DARBECİ PİLOT BİNBAŞI YAKALANDI

        Ankara'da 15 Temmuz darbe girişimi gecesi kobra helikopterle havalanarak Genelkurmay Başkanlığı önündeki polislerle çatıştığı öne sürülen ve hakkında FETÖ/PDY'den yakalama kararı bulunan Pilot Binbaşı Ali Ercan, Edirne'de annesinin evine düzenlenen operasyonla yakalandı. Binbaşı Ercan, darbe gecesi helikopterle uçtuğunu itiraf etti.

        Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Ankara ve İstanbul'dan hakkında ‘FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla yakalama kararı bulunan pilot binbaşı Ali Ercan'ın Edirne'de oturan annesinin yanında geldiğini tespit etti. Dün gece mahkeme kararıyla Fatih Mahallesi, Barbaros Caddesi'ndeki eve baskın yapan terör ekipleri, pilot binbaşı Ali Ercan'ı yakalayıp gözaltına aldı. Evde yapılan aramada ele geçirilen bir bilgisayara el konulurken binbaşı Ercan, Edirne Sultan 1'nci Murat Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Oldukça sakin tavırlarıyla dikkat çeken FETÖ/PDY şüphelisi pilot binbaşı Ali Ercan, elleri önden kelepçeli olarak sorgusu için Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 3 aydır Ercan'ın gelme ihtimalien karşı annesinin evini izlemeye aldığı belirtildi. (DHA)

        BALIKESİR'DE 1 DERSANE MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

        Balıkesirin İvrindi ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan dershane müdürü tutuklandı.

        İvrindi Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde 5 Şubatta gözaltına alınan, ilçedeki özel bir dershanede müdürlük yapan A.Çnin emniyetteki sorgusu tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen A.Ç. tutuklandı. (AA)

        NEVŞEHİR'DE 1 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ TUTUKLANDI

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında bir kişi tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde görevli araştırma görevlisi Funda İ. tutuklandı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan Cumhuriyet Başsavcılığımızca hakkında soruşturma başlatılan araştırma görevlisi Funda İ. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, yapılan sorgulama neticesinde Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır." denildi. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ