Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Deniz Baykal: Bu taslak tepeden inme bir anayasa taslağıdır

        CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Zeytinburnu İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen etkinlikte Türkiye'nin tarihi bir kırılma noktasına doğru yaklaştığını söyledi.

        Günlük anlamda siyaset yapmak için değil, vatan görevi için buluştuklarını dile getiren Baykal, şunları kaydetti:

        "Milli bir sorumluluk duygusu ve duyarlılık içinde, hangi siyasi anlayıştan, etnik kimlikten, inançtan ve mezhepten olursa olsun, Türkiye'nin bütün insanlarını daha iyi günlere taşıyacağına inandığımız bir anayasal düzeni savunmak için bir arada bulunuyoruz. Türkiye niçin birdenbire bir anayasa krizi içine çekildi? Böyle bir milli ihtiyaç ya da talep mi var? Bu anayasa taslağı, tepeden inme bir anayasa taslağıdır. Bu, aşağıdan yukarıya milletin ihtiyacı, arayışı ya da talebinden kaynaklanan bir anayasa değişikliği değildir. Bunu çok iyi bilelim."

        "BU OY OLAĞANÜSTÜ ÖNEMLİ"

        Baykal, referandumda kullanılacak oyun önemine işaret ederek, "Bu oy çok kıymetli, bu oyunuzun kıymetini bilin, bu oy olağanüstü önemli. Sakın ha tapuyu kaptırmayın. Hem gecekondunun tapusunu hem de devletin tapusunu. İkisi de senin elinde, ikisi de senin hakkın. Atalarından kaldı sana o." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ