Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (21 Şubat 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda21 Şubat Salı günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        NİĞDE'DE 5 AVUKATTAN 4'Ü TUTUKLANDI

        Niğde'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 5 avukattan 4'ü tutuklandı 1'i adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

        Niğde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince 18 Şubatta Niğde merkezli Adana, Ankara ve Kayseri'de eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 17 şüpheliden avukat olan zanlılardan avukatlar H.A, H.A.K, Y.Ü, O.Y. ve K.C. adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen avukatlardan Y.Ü, H.A, O.Y., H.A.K tutuklanırken K.C adli kontrol şartıyla serbest kaldı. (İHA)

        KAYMAKAM ÖZDEMİR VE HAKİM KOLOTOOĞLU TUTUKLANDI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan Hayrabolu Kaymakamı Kürşad Özdemir ile Kocaeli Körfez Adliyesi Hakimi Metin Kolotooğlu, sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı.

        KIRKLARELİ'DE BYLOCK KULLANAN 10 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kırklareli Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen FETÖ operasyonunda gözaltına alınan ve “Bylock” kullandığı tespit edilen 10 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Kırklareli Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen FETÖ operasyonunda, Kırklar şirketi çalışanı 10 şüpheli gözaltına alındı. Örgütün şifreli haberleşme programı “Bylock” kullandığı tespit edilen şüphelilerden 8'i çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 1'i adli kontrol şartıyla olmak üzere 2 şüpheli ise serbest bırakıldı.

        Ayrıca KHK ile kamu görevinden ihraç edilen ve “Bylock” kullandığı tespit edilen 1 komiser ve 1 emniyet amirinin de gözaltına alındığı ve tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

        FETÖ soruşturması kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı'nda görevliyken KHK ile kamu görevlinden ihraç edilen 1 üsteğmen ve 1 yüzbaşının ise gözaltına alındıktan sonra adli kontrol talebiyle serbest bırakıldığı ifade edildi. (HABER MERKEZİ)

        NİĞDE'DE 5 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Niğde merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 15 şüpheliden 5'i adliyeye sevk edildi.

        Niğde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Niğde merkezli Ankara, Adana ve Kayseri'de eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 15 şüpheliden 5'inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılardan avukatlar H.A, H.A.K, Y.Ü, O.Y. ve K.C. adliyeye sevk edildi.

        Niğde merkezli 4 ilde 18 Şubat'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda, "ByLock" kullandıkları belirlenen ve aralarında avukatların da bulunduğu 15 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        MALATYA DARENDE KAYMAKAMI FETÖ'DEN TUTUKLANDI

        Malatya'nın Darende Kaymakamı Ali Türk, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Gaziantep'te tutuklandı.

        Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı saptanan Kaymakam Ali Türk, bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Başsavcılıktan yapılan konuya ilişkin yazılı açıklamada ise şöyle denildi:

        "Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nca silahlı terör örgütü FETÖ/PDY (Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması)'na yönelik soruşturma kapsamında; Malatya'da gözaltına alınan örgütün şifreli haberleşme programı olan Bylock kullandığı tespit edilen Darende Kaymakamı A.T. sevk edildiği Gaziantep Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanmıştır." (DHA)

        ADIYAMAN BESNİ'DE MESLEKTEN İHRAÇ EDİLEN 2 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Adıyaman'ın Besni İlçesi'nde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında mesleklerinden ihraç edilen 2 öğretmen gözaltına alındı.

        Besni Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, polis ekipleri daha önce öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen M.N.D. ve M.A.'yı gözaltına aldı. Gözaltına alınan ve örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullandığı ileri sürülen şüphelilerin sorgulanmalarına başlandı. (DHA)

        ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ'NDE 70 AKADEMİSYENİN BYLOCK KULLANDIĞI ÖĞRENİLDİ

        Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, şu ana kadar 322 akademik ve idari personel hakkında soruşturma başlatıldığını, 70 civarında akademisyen ve 100'ün üzerinde idari personelde örgütün gizli haberleşme uygulaması olan ByLock tespit edildiğini söyledi.

        Acer, Dardanos Yerleşkesi'nde düzenlediği basın toplantısında, ÇOMÜ'nün son 6 yıllık gündeminin paralel yapılanmayla geçtiğini belirtti.

        Bunun, kurumlarına ciddi anlamda bilimsel ilerleme ve kurumsallaşma anlamında zaman kaybı yaşattığını ifade eden Acer, FETÖ yapılanması konusunu hızlı bir şekilde gündemlerinden çıkarmayı istediklerini, buna gayret ettiklerini anlattı. (AA)

        NİĞDE'DE 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Niğde'de Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında içlerinde öğretmen ve mühendislerin bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Niğde Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri bu sabah belirledikleri adreslere gitti. Farklı adreslerde belirlenen 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar Niğde Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.(İHA)

        VAN'DA 1 POLİS TUTUKLANDI

        Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 polisten biri tutuklandı, 7'si de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 8 polis memuru işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılık sorgularından sonra mahkemeye çıkarılan şüphelilerden biri tutuklandı, 7'si de adli kontrol şartıyla serbest kaldı. (AA)

        BURSA'DA 4 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bursa'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Afşar Özel Eğitim Hizmetleri A.Ş.'ye yapılan operasyonda gözaltına alınan 4 kişi, adliyeye sevk edildi.

        Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarda Mücadele Şube ekiperi, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 4 özel eğitim kurumu bulunan ve KHK ile kapatılan Afşar Özel Eğitim Hizmetler A.Ş.'ye, geçen perşembe günü operasyon düzenledi. Operasyoda gözaltına alınan 4 şüpheli, Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. (DHA)

        DENİZLİ'DE FETÖ'NÜN SÖZDE "ABLA"LARINA OPERASYON: 8 KİŞİTUTUKLANDI

        Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) 'abla' yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 25 şüpheliden 8'i tutuklandı.

        Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen FETÖ/PDY'nin 'abla' yapılanmasına yönelik soruşturmada, kriptolu haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları tespit edilen, soruşturma aşamasında yine örgüte müzahir ve OHAL kapsamında çıkarılan KHK'lar ile kapatılan derneklere üyelikleri tespit edilen şüphelilere yönelik 8 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlenmişti. Kırklareli, Adıyaman, Manisa, Antalya, Ankara, İzmir ve Kütahya illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda Denizli il ablası olarak halef ve selef olan E.Ç. ve F.N.'nin bulunduğu 25 şüpheli gözaltına alındı. 9 Şubat'ta gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliye sevk edildi. Şüphelilerden E.Ç. ve F.N.'nin de bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        ORKİDE YAĞLARI'NIN ESKİ ORTAĞI GÖZALTINA ALINDI

        İzmir'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Orkide Yağları'nın sahibi Ahmet Küçükbay'ın kardeşi Halil Küçükbay, İzmir Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde tutuklanan, TMSF'ye devredilen Küçükbay Şirketler Grubunun eski yönetim kurulu başkanı Ahmet Küçükbay'ın kardeşi Halil Küçükbay hakkında "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Kanununa muhalefet, silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla yakalama kararı çıkarıldı. Grubun eski ortaklarından olan Küçükbay, İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin evine düzenlediği operasyonla gözaltına alındı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, 6 ve 8 Ağustos'ta işadamlarına yönelik operasyonlarda TMSF'ye devredilen Küçükbay Şirketler Grubu sahibi Ahmet Küçükbay ile gayrimenkul, otomotiv, akaryakıt sektöründeki yatırımlarıyla tanınan, FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucu üyelerinden Abdullah Kavuk'un da aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı. Şüpheliler hakkında hazırlanan iddianame İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti. (Neşet DİŞKAYA)

        FETÖ'NÜN MEB YAPILANMASINA YÖNELİK SORUŞTURMA BAŞLATILDI

        Tokatta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yapılanmasını ortaya çıkarmak için yürütülen çalışmalar sürüyor.

        Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında örgütün MEB yapılanmasıyla ilgili önemli bilgilere ulaşıldı.

        Gözaltına alınan ve itirafçı olan "MEB il ablası" İ.B. de örgütün yapılanması hakkında bilgi verdi.

        Soruşturma kapsamında aranan ve firari olan örgütün Milli Eğitim Bakanlığı "Türkiye imamı" Sait Knin ise yurt dışına kaçtığı belirlendi.

        Gözaltına alınan Türkiye Aktif Eğitim Sendikası "imamı" Kumru G. ve "Kırşehir il ablası" Zeynep A. ise tutuklandı. (AA)

        BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ'NDE ÇALIŞAN VE ARANAN 7 KİŞİ VE ARANAN BİR ÖRGÜT ÜYESİ YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Uludağ Üniversitesinde (UÜ) aktif olarak çalışan ve terör örgütünün şifreli haberleşme programı "ByLock"'u kullandığı tespit edilen 7 kişi ile aranan bir örgüt üyesi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, UÜ'de aktif olarak çalışan 8 kişi hakkında "terör örgütüne üye olmak ve 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet etmek" suçlarından yakalama kararı çıkarıldı.

        Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sabah saatlerinde şüphelilere ait adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, terör örgütünün şifreli haberleşme programı "ByLock"'u kullandığı tespit edilen 7 kişi gözaltına alındı.

        Bu şüphelilere ait bir adreste ise başka bir FETÖ/PDY soruşturmasından aranan kişi de örgütün parası olarak değerlendirilen 38 bin dolar ve bir miktar Türk lirasıyla yakalandı.

        Şüphelilerin, örgüt liderinin verdiği talimata uyarak Bank Asya'yı kurtarmak amacıyla bu bankaya para yatırdıkları da belirlendi.

        Zanlılar emniyete getirilirken, bulunamayan bir kişiyi yakalama çalışmaları sürüyor. (AA)

        GİRESUN'DA 3 ESKİ ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Giresun merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 9 eski öğretmenden 3'ü tutuklandı.

        Giresun Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması çerçevesinde 16 Şubat'ta Giresun merkezli Trabzon, Sivas ve Samsun'da bazı adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan, aralarında emekli olan ve meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 18 eski öğretmenden 9'unun daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen öğretmenlerden 3'ü savcılık sorgusunun ardından salıverilirken, mahkemeye çıkarılan 6 zanlıdan 3'ü tutuklandı. Üç zanlı ise mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 7'si 19 Şubat'ta adliyeye sevk edilmiş, bir eski öğretmen tutuklanmış, 6 kişi ise serbest bırakılmıştı.

        Gözaltında bulunan 2 kişinin ise işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. (AA)

        ERZURUM'DA 21 ESKİ ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Erzurum merkezli 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) milli eğitim oluşumuna yönelik soruşturma kapsamında 21 eski öğretmen gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde FETÖ/PDY'nin milli eğitim yapılanmasının ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

        Bu doğrultuda Erzurum merkezli Şırnak, Osmaniye, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, hakkında yakalama kararı verilen eski 36 öğretmenden 21'ini gözaltına aldı.

        Erzurum'da yakalanan şüphelilerin, kentteki hastanelerde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldüğü belirtildi.

        Terör örgütünün kriptolu haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı oldukları öne sürülen ve meslekten ihraç edilen şüphelilerden diğer illerde yakalananların işlemlerinin ardından Erzurum'a gönderilecekleri öğrenildi.

        Terör örgütü adına yürütülen faaliyetlerde aktif olarak yer aldıkları ileri sürülen zanlılardan adreslerinde bulunamayan 15'inin ise aranmasına devam edildiği belirtildi. (AA)

        NEVŞEHİR'DE 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Nevşehir'de Fethullahçı Terör örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ /PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

        FETÖ/PDY'ye üye olma suçundan Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan ebe Z.T. ve öğrenci R.Ş. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mahkemeye gönderildi. Şüpheliler Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)

        AKSARAY MERKEZLİ OPERASYONLARDA 11 JANDARMA GÖZALTINA ALINDI

        Aksaray merkezli 10 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 11 jandarma personeli gözaltına alındı.

        Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca örgütün jandarma içindeki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, aralarında teğmen, astsubay, uzman jandarmanın bulunduğu 18 jandarma personeli hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Aksaray ile Ankara, Bursa, Kütahya, Karaman, Tunceli, Ağrı, Gaziantep, Kars ve İstanbul'da çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda 9'u astsubay, 2'si uzman jandarma olmak üzere 11 şüpheli gözaltına alındı.

        Adreslerinde bulunmayan 7 kişinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. (AA)

        SİNOP'TA GÖZALTI SAYISI 14'E YÜKSELDİ

        Sinopta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 3 kişi daha gözaltına alındı.

        Sinop Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, farklı meslek gruplarına mensup 3 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince adreslerinde gözaltına alınan ve örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock" kullandıkları iddia edilen zanlılar, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

        Öte yandan aynı soruşturma kapsamında daha önce Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Ercan Y. ve eşi F.Y. ile aralarında eski öğretmen, asker ve polislerin bulunduğu 9 şüpheli gözaltına alınmıştı. (AA)

        ADIYAMAN MERKEZLİ OPERASYONLARDA 20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Adıyaman merkezli 6 ilde, Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

        Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimi ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Adıyaman'ın yanı sıra İstanbul, Muğla, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Siirt'te 20 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi. Savcılık kararıyla harekete geçen polis, sabah erken saatlerde 6 ilde 20 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda meslekten ihraç edilen aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Adıyaman'da gözaltına alınan şüpheliler, hastanede sağlık kontrolünden geçirilerek Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, diğer şehirlerde gözaltına alınanların da kente getirilerek sorgulanacağı belirtildi. (DHA)

        ANTALYA'DA SERİK GENÇ İŞADAMLARI DERNEĞİ'NE OPERASYON: 21 GÖZALTI

        Antalya'nın Serik ilçesindeki Serik Genç İşadamları Derneğine yönelik operasyonda 21 kişi gözaltına alındı.

        Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir süredir yaptıkları soruşturmanın ardından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'yla (FETÖ/PDY) bağlantılı olduğu iddia edilen Serik Genç İşadamları Derneğine operasyon düzenledi.

        Serik ilçesi ile Antalya ve Isparta'da gerçekleştirilen operasyonda, 21 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, ifade işlemleri için emniyete götürüldü.

        Çoğunluğu esnaf olduğu belirtilen zanlıların, FETÖ'ye finans sağladığı öne sürüldü.

        Operasyonda 3 kişinin de arandığı bildirildi. (AA)

        KAYSERİ'DE HAKKINDA GÖZALTI KARARI OLAN 3 İMAM VE 2 KADIN KURAN KURSU ÖĞRETMENİ YAKALANDI

        Kayseride Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 3 imam ile 2 kadın Kuran kursu öğretmeni yakalandı.

        Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY soruşturma çerçevesinde haklarında gözaltı kararı verilen müftülük personeli 4 imam ve 2 kadın Kuran kursu öğretmenini yakalamak için operasyon düzenledi.

        Gözaltına alınan 3 imam ile 2 Kuran kursu öğretmeni, emniyete götürüldü. Firardaki imamın yakalanması için çalışmalar sürüyor.(AA)

        VAN'DA FETÖ'NÜN SÖZDE "MAHREM İMAMI" OLAN 12 KİŞİ YAKALANDI

        Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında, örgütün "mahrem imamlarına" yönelik operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Van Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, 12 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, FETÖ/PDYnin "mahrem imamları" oldukları gerekçesiyle 12 kişi gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan şüpheliler ifade işlemleri için emniyete götürüldü. (AA)

        MALATYA'DA 17 ESKİ ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Malatya'da adliyeye sevk edilen 18 FETÖ/PDY şüphelisi eski öğretmenden 17'si tutuklandı. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında gözaltına alınan 18 eski öğretmenden 17'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 1 kişi adli kontrol kararı ile serbest kalırken tutuklanan 17 kişi Malatya E tipi Cezaevine gönderildi. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ